Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Hangi şehirlerde engellilere toplu ulaşım ücretsiz?

Konular
13
Reaksiyonlar
0
İstanbul ve İzmir dışında hangi şehirlerde engellilere toplu ulaşım ücretsiz? Oturan Boğa`nın bilgisi dahilindeyse paylaşırsa seviniriz. MEB sınavlarında yapılacak beş tercih hakkını etkileyecek kıstaslardan biri toplu ulaşım. Hem sınavlar için, hem seyehat etme durumu için bilgi sahibi olmamız gereken bir konu bu. Bu şekil bir toplu bilgiye rastlamadım hiç bir yerde. Toplu ulaşımın engellilere ücretsiz olduğu şehirler bir arada verilirse eminim ki tüm engelliler için yararlı olacaktır.

kayseride resmi plakalılar bedava halk otobüsleri indirimli ama resmi plakalı ben 1-2 kere ancak gördüm :)

ankarada belediyeden 20tl karşılığında resimli bi kart çıkartmazsan beleş değil gitme bence.....muğla da asansörlü belediye otobüsü var harika bi belediye hizmeti burdaki engelliler dışarı çıkabiliyolar ama hafta içi...

Mersin'de hem ücretsiz hem de rampalı. Ne para soruyorlar ne kart vb. Koskoca başkent Ankarada bi rampalı otobüsün olmaması üzücü

erzurumda bedava diye bir tabir yok parayı veren düdüğü çalar

özürlü klmlik kartı yeterli oluyor mu?

Mersin'de yeterli oluyor. Şimdiye kadar kimse benden para ya da bilet istemedi.

neden yeni bi kart gerekiyo,hadi gerekiyo zaten zor şartlar altında yaşamaya çalışan biz özürlülere cüzi bi miktar olsa da maddi bişey karşılığında bişiler veriyolar.biz bunun bedelini zaten hergün ödemiyomuyuz,yada ödemedik mi yıllarca....?

İstanbul,Ankara,İzmir,Bursa,Kocaeli,Çanakkale,Eskişehir,Adana,Diyarbakır illerinde toplu ulaşım engellilere ücretsiz durumda. Başka şehirlerde de bu uygulama varsa ilgili linki vermek suretiyle paylaşsın arkadaşlarımız.

ankarada %60 özürlü ve üstü olanlar serbest kart alabiliyor, yalnız metrolardan serbest binilmiyor, o kadar dilekçe yazdık dinleyen olmadı, bunada şükür, önceden %75 di

zonguldakta özel halk otobüslerine özürlü kimlik kartıyla üçretsiz bine biliyor.

Memleketim Gümüşhane'de de ücretsiz.Başbakanlık kartıyla.

Sivas ta ne başbakanlık kartını falan dinleyen yok öğrenci ne veriyosa bizde onu veriyoz helal olsun valla o bedava yapan belediyeleri bizim belediye de öyle bi çalışma yok maalesef ki

malatyada özürlü kimlik karti ve motaş ın özürlülere ücretsiz cıkardıgı kart var yani agaya beleş..

Arkadaşlar mesaj arasında toplu şekilde yazmış ama BURSA'da da ücretsiz

Elazığda öğrenciler ile aynı fiyat veriyoruz.. Belediyeye ait otobüsler kalmadı hepsi özelleşti

önceden küçük bir ücret karşılığı verilen bir kartla binebiliyoduk bir yıl boyunca
sonra kaldrıdılar.. Yarı fiyat ödüyoruz..

konya da da ücretsiz. özürlü kimlik kartın ile yada sağlık raporun ile belediyeye basvurup2,5 tl karsılığına elkart alıyosun. ama özür oranı %40 ile 80 arasına 60 binişlik hak veriyo. %80 ve üzeri sınırsız.

Tekirdagda da belediye otobüsü ücretsiz ve iki tanesi rampalı darısı olmayanların başına:)

farklılıklar olmamalı ücretsiz se her yerde ücretsiz olmalı
evde mahsur kalan arkadaşlarda var bunları göz önünde bulundurmak lazım
sanırım gelişen yerler ücretsiz yapıyor hayırlısı yinede
şehirler arası %30 indirim yapıyor %50 iken ulaşım bakanı firmaları düşünmüş özürlüleri düşünen varmı

izmirde, belediye otobüslerine kentkart adı verdiğimiz kartlarla binebiliyoruz.kentkart çıkartı mı 10 tl 'dir ,bu ücret sadece ilk kart çıkaranlardan 1 kereye mahsus alıyor... bu sene mart ayında ise engelliler için kontör uygulamasına gidildi,kentkartlarımıza ücretsiz 750 kontor yüklendi.yani bu demek oluyor ki, bu sene boyunca 750 kez beleş geçme hakkımız var.ayrıca mart ayına kadar her engelli , yanında birini ücretsiz geçirebiliyordu.yeni uygulamayla artık % 70 engelli olan sadece bir yakınına refakatci kartı çıkartarak onu ücretsiz gecirebiliyor.

antalyada özürlü kimlik kartı gösterınce beledıye otobusu ücret almıyor aslında ındırımlı alınıyordu ya uygulama degıstı yada söforun uygulamasına baglı bılmıyorum cunku 6-7 aydır almıyorlar

balıkesir ücretsiz 10 lira manyetik karti veriyorlar gerçi koskoca yaziyor ücretsiz kart diye bide geçiş sesi evet engelli geçti diye herkes anlayabiliyor malesef

antalyada ücretsiz tüm taşıma aracları tabıı özürlü kımlığıniz ile cıkarabılecegınız özel kartla

Antalyada ben 3-4 kez toplu taşıma aracına bindim ama kimlik sormadı şöförler(görüntü olarak ihtiyaçda yok aslında ama:)) belkide orta kapıdan binebildiğimiz içindir..

Ama şu son dönemde araçların güzergahları değiştirilince saçma sapan bi uygulama çıkmış ortaya..:rolleyes:

Kayseride belediyelere ücretsiz toplasan 5 tane belediye otobüsü yok ben ne yapayım böyle ücretsizi?

Üst Alt