2003 yılında istanbul göz hastanesinde lazer ameliyatı oldum..miyop ve astigmat sorunum vardı gözlüksüz görme oranım sağ gözüm %40 sol gözüm %30 du..
ameliyatın ilk bir haftası çok net görebiliyordum ama sonrasında yine bir ilerleme oldu..ama ameliyat olmadan önce ki kadar ileride derecede bir kayıp değil bu..benim bekletimin altındaydı sadece..mücize bekliyordum çünki ben
samsun'a döndüğümde kontrol için farklı bir dr ye gittim bana ameliyatın yeterince titiz yapılmadığından doğru çizilmediğinden görmemde bozuklukluk olduğunu söyledi..
bunu anlatıyorum çünki lazer ameliyatını düşünen arkadaşlarım çok çok dikkatli olsun..doğru hastane doğru doktor şart ameliyattan sonra yapılacak hatalarında geri dönüşü yok en önemlisi hakkınızı arayamıyorsunuz.. çünki size ameliyat öncesi hiçbir sorumluluk kabul etmediklerine dahil bir kağıt imzalatıyorlar..ameliyattan sonra sorun yaşadığınızda ameliyatınızı yapan doktora ulaşamıyorsunuz bile..
sonra öyle tv lerde anlatıldığı gibi kolay bir ameliyatta değil bir çok riski var..en başta göz kuruluğu sorunu yaşıyorsunuz sürekli olarak suni göz yaşı damlası kullanmanız gerekiyor..
ameliyattan sonra verilen damlaları saati saatine kullanmanız gerekiyor ve mutlaka kontrollerinizi aksatmamanız..temizlik şart mikrop kapmaması için titiz olmak gerekiyor..
tansiyon sorunu olan arkadaşlara ameliyat öncesi sakinleştiri ilaç veriliyor ameliyat esnasında heyecandan tansiyon çıkmasın diye tansiyonun çıkması "retinaya" zarar verebilirmiş..
tüm bu riskleri düşünün mutlaka aklınıza takılan tüm soruları ve endişelerinizi doktorunuzla paylaşın..
en mühimi doğru hastane ve doğru doktor..ben şu an gözlüksüz çok rahatım kendimce tabi gözlük kullanırken ki halimle kıyaslayınca gayet iyi..
haa birde bilgisayardan uzak durabilsem daha iyi olacak yaa
çabuk yoruluyor gözlerim..acil şifalar diliyorum hepinize..