Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Geçmeyen bağırsak problemleri ve sık tuvalete çıkma durumu!?

L-glutamin ve yararlı bakteri sayısı fazla olan probiyotiklerden kullanabilirsiniz rahatlatır biraz da olsa.

@_suna_, merhaba, sporcuların kullandığı glutaminden mi bahsediyorsunuz? Glutamini günde ne kadar almalıyım? Önerebileceğiniz glutamin ve probiyotik var mı? Bu ibs ne kötü birşey. 1 sene oldu tam. Ne çektiğimi bir ben biliyorum birde bu rahatsızlığı yaşayanlar bilir.

merhaba doktorunuza danışarak lopermid adında bir ilaç var onu yazdırıp kullanabilirsiniz. bu ilaç hareketleri yavaşlatıyor. normalde yurt dışında 45 milyar bakteri bulunan bir probiyotik var ama artık Türkiyeye getirmiyorlar. içinde 10 milyar yararlı bakteri bulunan forbiome var sarı kutu onu kullanıyorum. glutamini de 5 gramlık kullanıyorsunuz ben şuan ocean kullanıyorum. gramlanmış şase şeklinde. bazı gıdalar size yaramıyordur ve rahatsızlığınızı tetikliyordur onları keşfetmeniz lazım. herkesin farklı olabiliyor. süt acı yağlı dokunabilir. laktozsuz sütleri tercih edebilirsiniz.

@_suna_, Bilgiler için çok teşekkür ederim. Şuan ishal degilim ama dışkı katı kıvamdada değil. Dediğiniz ilacı genede kullanabilir miyim? Sanırım bu ilaç daha az büyük tuvalete çıkarıyor? Ve ne kadar kullanmam gerek? Süt peynir türü acılı yağlı hiç birini yemiyorum.

Doktora danışarak kullanın ben size bir şey diyemem kullanım açısından

Yeni birşey öğrendim bütirat takviyesi....bı araştırın bağırsak sorunları için öneriliyor..

@dreamfail
E-nabızdan reçete geçmişine bakarsanız hangi ilaç olduğunu görebilirsiniz. Arkadaş hangi ilaç olduğunu bilirse doktoruna sorup kullanıp deneyebilir belki.

2 yıldır süren ishalim vardı. 1 sene uğraştıktan sonra gastroenteroloji'ye anca randevu alabilmiştim. Bağırsağın 3'te 1'ine bakıldı ve bir problem olmadığı söylendi. Aynı zamanda diğer radyolojik görüntüde Çekum ve çıkan kolonda ılımlı diffüz duvar kalınlık artımları izlenmektedir yazıyor. Bunu bana hiç söylemediler şimdi E-nabızda şans eseri gördüm araştırdığımda Kalın bağırsağın başlangıç ve sağ tarafındaki bölümünde, orta derecede ve yaygın bir duvar kalınlaşması görülmüş demektir yazıyor. Bunlar bana hiç söylenmedi. Ve Aradan 1 sene geçti ishal hala devam ediyor. 3 sene oldu evden çıkamıyorum. Aynı zamanda tip 2 diyabet ve epilepsi hastasıyım. Safra kesemde 10mm taş var. Son 15 gündür şekerimde aşırı dalgalanma oluyor. 80-380 arası gidip geliyor. Parmaklarımda ve cinsel organımda bir hissizlik başladı ve şuan tüm vücudumda hissizlik var eskisi gibi hiçbir yerimi hissetmiyorum. Parmaklarım ellerimin sırt kısmı ve avuç içlerim şişti. Ellerim çok ağrıyor. Avuç içlerinde yanma var. Bazen ayaklarımda yanıyor. El ve ayaklarımda damarlar belirginleşti. Ellerimde pütürlü yaralar çıktı. Gözlerim eskisi gibi iyi görmüyor. Cinsel organımda genel hissizlik ve lezyonlar var. Sünnet derisi bölgesinde şişlik var. Son 6 aydır da dışkımda DEPAKİN tablet ilaç görüyorum. Aramızda bir doktor arkadaş vardı ne olursun bana bir yol gösterin. Ne yapmam lazım kafayı yiyeceğim.

Depakin tegretol Vidaptin kullanıyorum.

Son düzenleme:
Bu kalınlaşma bu yaşta normal olabileceği ve sorun yaratmayacağı için önemsememiş olabilirler. Benimde mesane duvarında kalınlaşma vardı, senin gibi hastalarda normal bu önemli bir şey değil demişti doktor. Bu 3 yıldır devamlı ishal nasıl oluyor. İshal kesici ilaçlar ve diyet değişikliği vermedimi hiç gittiğin doktorlar. Dediğin belirtileri yaşıyorsan senin kan değerlerinde çok bozuk olması lazım. Şeker için 3 ayda bir takip yapan dahiliye doktorun yokmu? Bu sorunu onun çözmesi lazımdı. İshal dediğin bağırsak enfeksiyonu kaynaklı olur benim bildiğim. Oda antibiyotik ve ishal kesici ilaç kullanınca geçer. Seninki çok değişik bir durum ve anormal. Farklı bir doktora görünmekte fayda var. İmkan varsa profesöre git. Birde randevu almak 1 yıl sürmez, yeni gün randevuları sabah saat 10 da açılıyor MHRS de, tam o saatte denersen en geç 20 gün sonraya alırsın aklında bulunsun. Tabi gastroenteroloji ileri tıp oradan direkt randevu alamıyorsun. Önce dahiliye ye muayene olup oranın yönlendirme yapması lazım. Ondan sonra sen gastroenterolojiye MHRS den randevu alabilirsin. Geçmiş olsun.

Şimdi baktım da senin bu anlattığın belirtilerin bir çoğu, kullandığın depakin ilacının yan etkilerinde var. Kızarıklık, ciltte yaralar, cinsel organda meydana gelen yaralar filan. Tesadüf değildir bu, büyük ihtimal depakinin yan etkisi, yazan doktorla görüş anlat bunları. Değiştirir ilacı.

Son düzenleme:
@idosente, merhaba yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Yaşım 30 çokta yaşlı değilim. Geçen sene gastroenteroloji'ye direkt randevu alınabiliyordu. Dediğiniz gibi artık Dahiliye yönlendirme yapıyor. Randevu için inanın yapmadığım şey kalmadı. Hem 182 takip hemde MHRS talep oluşturduğum halde 1 yılda anca randevu alabilmiştim. En son geçen sene Mart ayında kan tahlili yaptırdım. Yüksek olarak sadece
GGT 200 - HbA1C 7,9 çıkmış. Depakin'i 7 yıldır kullanıyorum. 7 yılda hiç bir problem olmadı sonradan böyle yan etkileri olur mu ki?
Depakin'den kaynaklı olduğunu pek düşünmüyorum.
Sizlerede çok geçmiş olsun.

@Can1963, Bende de kabızlık ve sık sık idrara çıkma problemi vardı. Üroloji doktoruna muayene oldum. İdrar ve kan tahlili yaptırdım. Değerler normal çıktı Kabızlık için """duphalac""" diye bir şurup verdi. Çok faydası oldu Ondan sonra işeme testi yaptırdım. Doktor, sonuçlara bakarak normalden yavaş idrar yaptığımı söyledi. Ultrason tetkikine yönlendirdi. 13 martta randevum var. Sanırım problemin ne olduğu bu ultrasondan sonra belli olacak. @Can1963, size de geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Son düzenleme:
@Can1963, olabilir.çünkü söylediğiniz şikayetler,yan etkiler, ile çok uyuşuyor. Mutlaka depakini yazan doktora anlatın ki, ilaç kaynaklı olup olmadığı kesinleşsin. Kalınlaşma sadece yaşla değil, hastalıklarla veya kullandığınız ilaçların sonucu gelişen normal bir durum olabilir. Sağlık açısından sorun olsa zaten doktor söylerdi. Diyabet için normalde 3 ayda bir kontrol olmanız gerekiyor, bende tip 2 diyabetim onu aksatmayın. Hap kullanıyorsunuz herhalde diyabet için. Bu ilaç gerek kalmadığı zaman, kesiyor doktor, onu ihmal etmeyin. Dediğim gibi sizin ishal normal değil, şeker için sebze meyve ağırlıklı beslendiğiniz için ishal olma durumu normal ama, bu kadar uzun sürmemesi lazım. Bol su içmeyide unutmayın, vücut susuz kalmasın.

Üst Alt