Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi (FA) ve Spino Cerebellar Ataxia (SCA)'da refleksoloji..?

refleksoloji bir fizik terapi cesitidirtedavi oldugunu soyleyenler refleksolojinin baglari oldugu icin soyluyor
neden tedavi degil
cunku hastaligin hesas problemine hic bir mudahlesi yok
frataxin uretimini yukseltiyor? hayir
hucreleri koruyor? hayir
bir genetik degisim sagliyor mu? hayir
var yaptigi bi sey soyle
bazi coktan kullanmadigi kaslari hareket ettirir ancak
ve bu hastalara cok iyi gelir gerisi placebo etkisi suresi kisitli yani
ben refleksoloji etmem etmedim etmemde
cunku fizik tedavisi ediyorum ve spor ediyorum ben haraketli insanim ondan refleksoloji bi arti degil benim icin
ben refleksoloji iyi degil demiom kullandigim kelimelere dikkat ediyorum
her yeni terapiye tedavi denilmez
ne yazik ki bu sitede cogu dikkat etmiyor

arkadaşlar 35 yaşındayım refloksoloji ile geçebileceğini söylediler rahatsızlığımın. şu an ileri safhada değil konuşmam güzel. sadece yürümede bozukluk yani denge bozukluğu var. dr. beyi önerir misiniz veya walkaide , safo gibi cihazları önerir misiniz? teşekkürler.

Refleksoloji her insanda özellikle yetiskinlerde biraz zor etki gösteriyormus ama mesela teoder cok sansli hizli bir gelisme göstermis bunlar kendi kendinemi oldu? Refleksolojinin beyin hücrelerini yenileme özelligi varmis sinir uclarindan refleksoloji alan birinde düzelme görülüyorsa bu mutlaka ölen beyin hücrelerinin canlanmasiyle oluyor kan gitmeyen yerlere kanlanma sonucu düzelmeler oluyor tabii oda hemen olmuyor fizik tedavi beyne ögretiyor ama refleksoloji farkli mikrosefali hastalari yani beyni normalden kücük olanlar bu tedaviyle yanit buluyor beyin yavas yavas büyüor oda nasil? Tabi hücrelerin yenilenmesiyle benim oglumunda yüzü kücük ama kafa capi normal oda beyincikteki hasar yüzünden cünkü beyincik kaslardanda sorumlu yüz hatlari beyincik emir vermedigi icin fazla gelismedi o yüzden konusma bozukluguda var.

hüsmen oglunun konuşma bozuklugu varsa geçer.bendede vardı.oglunun tanısı kondu?

Bu cuma günü gidecegiz doktora beyin emari cekilmedi daha ama beyincikte problem oldugu kesin denge bozuklugu konusma bozuklugu var kaslari zayif beyincik kaslardanda sorumluymus ama kuvvet var mesela bir karpuzu kaldirabiliyor onu su denge bozuklugu mahfetti cocuk dogru düzgün oynayamadi

refleksoloji fizik tedavi olmadan bir işe yaramaz bunu esat bey zor da olsa ağzından çıkarmıştıtv programında. bu uygulama alternatif tıp uygulamasıdır.

fizik tedaviyle daha iyi olur dedi ama benim oglumda kasilma falan yok

fzt yasemın burda araya gırmek istedim.ben sadece refleksolojı alıyom gayet faydası var.sız refleksolojı aldınızmı

fayda gördüm diyosanız doğrudur. benim spina bifidalı hastalarım da idrarkontrolü açısından çok fayda görüyorlar giden çok var fakat fiziksel olarak fayda gören hastam hiç olmadı.

Teoder rumuzlu hastaninda beyincigi hasar görmüs gözlerinde titreme istemsiz hareketleri varmis bunlar benim oglumda yok onda düzelmis refleksolojiyle kendisini tvde de izledim

Hüsmen;
Fizyoterapinin amaçlarından bir tanesi de; kasların olması gereken güce erişmesidir. Kasılmanın olup olmaması şart değil!

Öyle değil mi Yasemin Hanım?..

evet vücutta kasılmanın olması o kasların çok kuvvetli olduğu anlamına da gelmiyor.fizik tedavinin bir amacı da kuvvetsiz kasları kuvvetlendirmek ve kas tonusunu normale çevirmektir.

Üst Alt