Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi (FA) ve Spino Cerebellar Ataxia (SCA)'da refleksoloji..?

teoder

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
spınoserebeller atakside son tedavi yöntemi olan "refleksolojı"bu tedavi gerçekten sonuç veriyo.

krdş bu reflekoloji dediğin bi nevi ayak altı masajdır.bi ara bi bprogramda bi kaç dr çıkmıştı biz sca lıları iyileştiriyoruz diye ama sonrası fos çıkt.unutuldu.
maddi açıdan pahalı hemde uzun süren bi tedavi.tedavi edici özelliği olduunu sanmam.farzet öle bişi var al eline kürdanı ayak altına acıtmadan astır.yani o dr ların eli sihirlimide b avuç ayak altından tedavi yapaçaklar.
dediğim gibi fayda eder belki ama çok uzun süreli bi tedavi sonrası.ama rahatlattığı sinirleri aldığı doğrudur

merhaba benim kardesimde bir süredir refleksolojiye gidiyor,ve bugünde seansi vardi.eskiden ayaklarinin altinda cok belirgin bir his yoktu.birisi dokununca bir anda cekerdi sadece.ama bugünkü seansta öncekinin aksine cok gidiklanmis.yani eskiden masaj yapilirken hic böyle olmazdi.su anda daha fazla his var.kardesim fa li.doktor bize bu tedavinin uzun sürecegini söylemisti,ama cok faydasi olacaginida söyledi.ayrica orada fa liolupta cok büyük gelisme saglayan birisiylede tanismislar.bizde cok umutluyuz.

aslı senın dedıgın dogru tedavı sonuçu alıyon bende gıdıyom çok iyiyim sizin doktorun adı ne nerde

bizim doktor esat basaran.zaten bize 3 yada 4 ay sonra gelismeleri göreceksiniz demisti.kardesim yaklasik 2 aydir gidiyor.ve bu belirtiler daha önce yoktu.doktorda bunun iyi isaret oldugunu söyledi.kardesim izmirde,sen hangi sehirdesin?bu refleksoloji merkezleri ankara,izmir ve istanbulda varmis.

refleksoloji uzmani doktor degil
fizyoterapistin bi cesiti
refleksoloji fiziyoterapi gibidir yaparsan iyi yapmazsan kotuye gidersin

yani diş furcalamak gıbı duzenlı fırcalarsan beyaz dısler aksadırsan sararmıs dısler.
walla izmır ankara ıstanbulda oturan varsa bı denesın bakalım nolacak ıspartada yoksa dandık hem 35 yasa uygulanmaz sanırım walla benım kazmayla kureklık işim kalmış gıbıme gelıyor
hadı hayırlısı

----------

yamakası sen herhalde tedavı olmak istemıyon.bız burda alay geçmiyoz sende geçme bız burda bır umut için konusuyoz.

----------

a-slymn yaş fark etmez

krdş patlamış volkan gibisin:)
ben slymın yazdığı hoşuma gitti ona güldüm.

ama suç sende deil senin gibi bi sürü insan varki olayın tam nedenini bilmeden hop diye atlıyıp suçluyorsunuz.

merak etme senden daha çok istekliyimdir iyileşme konusunda.

yamakası ıyıleşmeye heveslıysen bıraz arastırma yap

bu soruyu bana soramazsın çünkü beni hiç tanımıyorsun.

arkadaslar tartısmayın b en esprı olsun dıye yazdım o kadar soytarılık ıcın deıl hılmıyı bılıyom tanıyom dalga gecmek ıcın gulmez o zaten burada herkez benı tanır saygılar.
walla arkadas yas onemlı nasıl olmaz 25 yasında bı falı 3 aylık reflexlodıyle %30 gerıye gıderse 35 yasındakı bı falı (ben) aynı olamaz asla neyse ya olmayan seylerı tartısmayalım

tabi yasin daha genc olmasi iyi.ama a-slymn sana sukadarini söyleyebilirim ki orada 40 yaslarinda tekerlekli sandalyede fa li bir hasta tanidik ve ilk basta masaj icin ayagini kaldiramiyormus hep baskasi aygini tutuyormus simdi bunu kendisi yapabiliyor.ve eskiden ne konustugu hic anlasilmazmis herkes onu sarhos zannediyormus.simdi gayat rahat sohbet edebiliyor.30 seansta bu kadar ilerleme olmus.

saol aslıcm azına saglık ıspartada olsa hemen gıderım aslıcm sız neredesınız bu uygulama nerede nasıl yapılıyor unıversıte hastanesımı ozel hastanemı ozel fızık tedavı merkezımı sızın hasta refleksölojı seanslarını nasıl oluyor yanı fızık tedavı merkezındemı kalıyo yatarakmı tedavı oluyo yoksa tedavı gunu gelıncemı gıdıp seansını oluyo tesekkurler

asli refleksoloji ve konusmanin ne ilgisi var
ben sarhos gibi ve yavas konusurdum deferiprone aldim cezaya yetisecektim :p
refleksoloji ayak tabanina edilen bi masaj nasil etki eder
unutma bi fa baska fa ya benzemez bazen daha siddetli olabilir bu triplet gaa sayisina gore
fa genetik refleksolojinin dna etkisi oldugunu sanmiyorum
bu sadece fizik tedavi ben vucut gelistirmeye giderken iyi idim bi biraktim cabuk yerimde kaldim
baska spor yada fizik tedavisi ayni etkiyi verir

burda dil ve konusma icin tedavi var bunu edenler logopède turkcesini bilmiyorum

lazuli bunun bilimsel aciklamasani sana ben yapamam.ama benim bildigim ayagin tabaninda 7200 sinir ucu bulunuyor ve masaj sayesinde bu sinirler uyariliyor.ve ayagin altindaki her bölge bir organi temsil ediyor.ben sadece olani anlatiyorum.bu sayede cok büyük gelismeler saglayan insanlar var.ve bunlar tekerlekli sandalyede olduklari halde bu ilerlemeleri saglayabiliyorlar.burada hepimizin problemi ayni ve bize umut olabilecek, faydali olbilecek herseyi denemek istiyoruz.kardesim zorlanarakda olsa tek basina disari cikabiliyor ve cok düzenli yasiyor.oda 14 yildir vücut gelistirmeye gidiyor ve senin dedigin gibi 3 ay bu sporu bosverdi 2 sene de eski haline anca dönebildi.ayrica bize bu refleksoloji uygulamasini 2 yada3 yil sürmesi gerektigide söylendi.aslymn bu özel bir merkezde uygulaniyor her seans yarim saat sürüyor.kardesim haftada 2 kez buraya gidiyor.bu merkezlerin olmadigi baska sehirlerede uzman yolluyorlar ama isparta buna dahil mi bilmiyorum.istersen sana tlf.nosunu yollarim sen daha ayrintili olarak görüsürsün.

bırakın arkadaşlar şu tedaviyi ya.ya adamlar ne yapıyor.ayak altına saat yönünde masaj yapıyor.bunu siz de yapabilirsiniz.evinizde.önemli olan uyarı yollamak...o dr ların eli sihirli deil ki...

bir haber sitesindeki yorumlar bunlar:en alttaki yorumu okuyun..

doktora
Bir seans 100 tl diyor sayın doktorumuz. Bir muayene ne kadar? Hem hastalar eğer böyle bir yönteme başvuruyorsa, genellikle doktorlardan ümit yok sözünü duyduktan sonra gidiyorlar. Dolayısıyla doktorumuza soralım, hasta bütün ümidini kaybetmiş olarak evde otursa daha mı iyi? Bir de artık tıpta alternatif yöntemlerin olduğunu da kabul edelim değil mi? Burak 14.10.2009 11:23:14
foto_galeri_ayrac.jpg

Berlin den
Sayin hekim bey, sizinle ayni fikirde olmadigimi belirtmek isterim. Refleksolojinin yönteminin ne oldugunu bilmiyorum ancak buna benzer Akupunktur ve Bio-Kibernetik tedavilerinden cok fayda gördüm. Diyebilirsiniz ki bu mutlaka Plasebo olgunun neticesidir, ama neticede sifa buldum.Murat 14.10.2009 09:38:33
foto_galeri_ayrac.jpg

Doktor olan böyle demez.
Kendini doktor olarak tanıtan Barış bey, doktorsa bende hakimim.Hiç bir doktorun hastaların ümidini kırmak giib bir amacı yoktur eminin am açık kapıları kapamanında kimseye faydası olmicanı biliyorum.herhastalık her hasta da aynı şekilde nuzul etmez.her tedavi şeklide her hastaya gitmez.bunu ene avam tabaka bile bilir...AYNİ AYŞEGÜL KOSİF 14.10.2009 09:14:42
foto_galeri_ayrac.jpg

Siz bari yapmayın
Refleksoloji yıllardır uygulanan ama onca gürültye ragmen hiçbir faydası olmayan, hastalardan 1 seans için en az 100 tl alıp sonra hastaya hiçbir saglamayıp hastayı hem maddi hemde manevi yönden yetim bırakan bir yöntem. Ben hekimim onca hastam özellikle CP'li çocuklar ümit dünyası diye bu yönteme basvuruyor ama sonuc hüsran. Yazık ya bari siz yapmayın böyle uyduruk yöntemlerle insanların müitleriyle oynamayın size bu haberi hiç yakıştıramadım.Barış 14.10.2009 01:30:06

asli fayda saglamadigini soylemedim
ancak bu hastaligi geri aldim daha iyi olacagim manasina gelmez
misal kendine cok iyi bakan spor eden fizyoterapi falan filan oylede kendini daha iyi his ediyor
simdi bazi hastalar hic spor etmez onlara refleksolji daha fazla yardimci olur

hastalik asla geriye gitmez ancak vucudunu daha iyi kullanirsin

bir olumsuz yorum etmedim sadece fizik tedavisi oldugunu dedim

buda gerek yoksa kotulersin gittikce

burak senın gıttığın doktorun adı ne acaba

burak diye birisi yok burda,o mesaj başka siteden yamakasinin alıntısı:)

size daha önce bahsettigim ve refleksolojinin faydasini gordügünü söyledigim kisi bu videodaki hastaydi..kardesimle ayni merkeze gidiyordu.

Asli siz refleksolojiye başlayalı epey olmuş. Kardeşindeki gelişmeleri bizimle paylaşırsan bilgilenmiş oluruz. İstersen sen kesin bir sonuç almadan buradaki insanları da boşuna oraya yönlendirme. Ben de bu sözde tedavi şeklini denemiş biri olarak hayal kırıklığına uğradım. Çünkü hiç de olumlu sonuçlar alınamıyor.Yukarıdaki yazılarda bazı arkadaşlar refleksolojiyi uygulayan Esat Bey'den doktor falan siye söz edip, bir de skolyoz için kendisine yönlendirmişler. Adam refleksoloji eğitimi almış biri. Refleksolog yani. Milleti yanlış yönlendirip, kendi denediğin bir tedavi şeklinden bir haber olduğunu belli edip, komik durumlara düşmeyelim bence.
Teoder isimli üye mesela. Zaman zaman kaçıncı seansı aldığını ve durumunu buraya aktarırsa daha net haberdar oluruz hepimiz.
Bu da benim yaşamış olduğum deneyimim... http://www.engelliler.biz/forum/sag...e-kas-hastaligi-esat-basaran-halil-tabur.html...

tuba seınle aynı fıkırde degılım.sen refleksolojıye kaç seans gıttınde bu kadar tavır yapıyosun bılmıyorum ama bende çok iyi gelişmeler var ayrıca senın gıbı daha önce gelip faydası yok dıe bırakmış bu hafta yenıden başlamış.sanada tvsıye ederım pişmanlık sonradn fayda etmez.seni ordakı bırısı ıyı tanıyo böyle konusma bence.....senin hastalıgın neydı ve ne kadar seans olarak dewam ettın...kırıcı olmamısındır inşallah

şu an 50 seansımdayım ve çok ıyıde gelişmeler var."mesale ilk gidince çok zor yuruyodum başım sallanıyodu konuşmam bozuktu kasılmam vardı çift görmem vardı isteksız hareketler""bunlar 20 seansta geçtı belkı ınanmazsınız şimdi ise hafif yurume bozuklugum var bunun için gidiyorum.herkese tavsıye ederım kaybedecek bişey yok sadece sonradan pişman olursunuz.bana ilk tanı konulup ve tedavi yok denilince çok üzüldüm.ama bu tedaviyi bulunca anladınkı ölümden başka herşeyın çaresi var....Refleksoloji -4- Kanal 7 '' Esat Başaran & Halil Tabur ''

tuba ha bişey daha doktor ismivermezsen sevinirim

tuba sen fayda görmeyip biraktigini söylüyorsun , bizde bir umut refleksolojiyi denemek istedik,kardesimin tam olarak kac seans gittigini bilmiyorum ,eger farkli bir gelisme olsaydi buraya yazardim zaten.ama refleksolojiden fayda gördügünü söyleyen pek cok insanla da karsilastik.ayrica ben sorulan sorulara cevap verdim.yukaridaki linkide ben eklemedim.daha önce fa olup refleksolojiden fayda gördügünü söyledigim hasta tesadüfen bu videodaki hasta.ve kendisi anlatiyor zaten herseyi.kardesime gelince hastaligiyla basetmeye calisiyor ve umudunu kaybetmeden seanslara devam ediyor.

Aslıcim, tamam o zaman siz devam edin, haberleşiriz. Ben de oldu olacak diye beklerken, boşuna zaman kaybettim. Umarım kardeşin fayda görür.
Teodar sana gelince, bu kadar savunmaya geçtiğin için sana inanmıyorum. Tedavini sonuçlandır. Sonra belki ispatlama şansın olur. O zaman konuşursun. Ordaki bir kişi değil, kişiler beni çok iyi tanırlar. Çünkü aylarca ticarethanelerine pardon merkezlerine gittim. Hatta çok halsiz olduğum günlerde onları bize getirdik. Samimi sohbetlerimiz oldu ve saatleri birlikte geçirdik. Ne zaman onlar benden ümitlerini kestiler. O zaman tanışıyor olduğumuzu unuttuk.
Ayrıca anlama güçlüğü çektiğini görüyorum. Çünkü adam doktor değil diye kaç kez yazdım. Skolyoz için doktor soranı refleksologa yönlendiriyorsun.
Her neyse ben zaten kaybedeceğimi kaybetmişim. Buraya yazma sebebim bu şüpheli arkadaş gibi kişilere laf yetiştirmek değil. Acaba deyip, denemek isteyenlere fikir olması için anlattım. Bir daha da yorulmaya niyetim yok.

tuba ben kımseyı savunmuyorum ayrıca böle kaba konuşmana gerek yok.kibarca desen ben fayda görmedım dıe ayrıca bıtek sen böle dıon benım sordugum herkes faydasını goruyo.bıraaz nazık olursan ıyı olur.

bu linki ben atmistim
refleksoloji bir fizik terapisi gibi goruyorum
fayda edebilir ama bir yere kadar sonra hastalik yoluna devam eder detaylara girmek istemiyorum
ama refleksoloji hastaligi yavaslatmaz
sadece daha iyi hisettirebilir
mesele ayaklarim aciyo kasiliyo elektrostimulation takiyom rahatliyom
bu tedavi gibi gosterilmesin iyi gunler

lazulı61 refleksolojı nıe bı tedavı deıl.hep bı tedavi diyolar neden.sen aldınmı refleksolojı

Üst Alt