Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Friedreich Ataksisi (FA) için araştırmalar, bilgiler, yeni tedaviler

Valla ne desem bilemem.. :) Türkiye'nin belki de en yaşlı ve sanırım ilk teşhisi konulan FAlısı olarak, gözlerimden miyopluk (ikisi de -4,5) dışında pek bir sorunum olmamıştır diyebilirim.. Göz bozukluğum da lise yıllarımda başladığı için, sanmam ki FA ile gözlerin bir ilişkisi olsun..;)

fanin gozlere birazda olsa etkiliyor
gozun bi kasini inceltilmis
esele gozlerim hemen yoruluyo kip kirmizi oluyo
sormustum fala ilgisi varmis
ama herkes olacak diye bisey yok
her fali farklidir

Doğrudur.. Her FA'lı farklı.. Hele benimkisi hepinizden farklı.. Erken başlamış.. Yavaş ilerlemiş.. Bundan sonra ne olacak hiç bilemiyorum.. Örnek yok çünkü önümde:confused:

daylıght e cvp
mnesııs ilacından haberdarım ben kullandım etken maddesı ıdebenone kullanım dozu ise şöyle.. 1 kg için 5 mg alıyosun yanı eger kılon 60 ıse 60*5=300 mg alcan

tart sen bana en ıyısı recete yaz valla sen dr.dan daha cok yardım ettın baben, lazolı sızde saolun

Benim bir sorum olcak bilgisi olanlara:Bizim hastalık friedreich ataksisi hani ilerliyoya,ilerlerken omirilik inceliyor veya küçülüyormu?yoksa budamı hastaya özel bi durum?Eğer incelme veya küçülme oluyorsa,ilerde çıkacak tedaviyle omirilik eski haline dönebilirmi?Bu tür kötüye gidebilen durum veya değişik bu duruma benzer başka durumlar için şuan herhangi bir önlem alma lüxümüz varmı? Bu konu benim için çok kafa tırmalıyan bi sorun haline geldi.Bilgisi olan kişilerin bu konudaki bilgisini veya bilgilerini kesinlikle okumak istiyorum.!!!

hadi hayırlısı.süper bir haber mugoaytu.haberi nerden edindin bizde bakalım kurcalıyalım.

milliyet v e akşam gazeteleri 14.01.2009
ayrıca dün ntv de yayınlanmış

ALS'nin Stephan Hawking gibi bir çok çok ünlü, -deyim yerindeyse- medyatik bir 'tanıtım sponsoru' var. FA'nın yok ki!

ilaç ların hepsi fos çıkıyor,catenayada fazla umut bağlamamak lazım,tek dertleri para..
şimdilik kök hücre baya ümit vadediyo...

dogru söylüyorsun şu amantain varya işe yarıyor ama başım beynim çok agrıyor yarım tane içiyorum gene agrı yapıyo ama agrı geçtikten sonra çok iyi oluyor.. nedense...sence nedendir lazuli beyincik tarafı daha çok agrı yapıyor bir fikrin varmı...

kisinin kendisinden alinan kok hucrededin bende oyle anladim ama kendi hucrelerimiz bize baydali olmaz cunku genetik hastalik butun vucutunda hucreler ayni genetif bozuklugu tasimasi demektir
ondan eger bize uyan saglikli insandan alirsak ancak olabilir ama orda uyum sorunu yasanabilir

amantacin hic kullanmadim ondan bilemem
beyinde ve beyincik agrilar tamamen o ilacin etkisindendir (beyinde de dopamin)
bu konuda pek yardimci olamam suan doktoruma gittimde sorarim
belki aralikli alsan ariglar azalir

yane bir hapı al 4'de böl öylemi iç diyorsun bırakmayı düşünüyorum gerçi nootropıl içiyordum önceden oda içince zombi gibi yapıyodu adamı buda agrı yapıyor nedense lazuli sorda cvp bek...

FA Frataxin(doğal antioxidant) ekspresyonu demek olduğu için bu hastalık ölümsüzlüğün sırrıdır, gözardı etmek delilik olur.
:eek:
TTedTT burda ne demek istedin?anlamadım.biraz açarmısın...

:eek:
TTedTT burda ne demek istedin?anlamadım.biraz açarmısın...

Mrb mugoaytu, bilindiği gibi FA nın temel noktası Frataxin proteininin üretilememesi. Buda Frataxin proteininin işlevsizliği anlamına geliyor.
Frataxin;
hüresel enerjini üretldiği mitokondride, serbest radikallerin (demir iyonu gibi) mitokondrinin işlevini bozmadan dışarı atılmasını sağlayan bir proteindir. Demir bağlayıcı özelliğide vardır.

Serbest radikal oluşumu yaşamsal faaliyetler sonrası kolayca ortaya cıkabiliyor. Yediklerimizde, soluduğumuz havada kısacası hersey serbest radikal oluşumunu tetiklemektedir.

Serbest radikaller mitokondri işlevsizleşmesiyle hücre ölümlerine neden olmaktadır. Bu hücreler bio-energy e en çok ihtiyacı olan sinir hücreleri olduğu için yıkım önce burd başlıyor sonra kas hücreleri derken dolaylı olarakta olsa her kesim etkleniyor ve yaşlanma dediğimizolay başlıyor hatta ölüme gidiyor.

FAda Frataxin işlevsizliği bu yıkımı hızlandırıyor. Şu an herkesi peşinden koşturan anti-aging (yaşlanmayı durdurmak) sevdası anti-oxidant üretimini arttırmak (Frataxin üretimini arttırmak) üzerine kurulmuştur. Diğer koşullar veri iken, serbest radikalleri sağlıklı bir biçimde yok edebilecek ve 0'a indirebilecek Frataxin proteini sevyesi ölümsüzlük olur.

Yazdıklarımın sonucu olarak Frataxin vucudumuzun doğal anti-oxdiant mekanizması olduğu ve üretimini arttırabilmek FA'nın çözümü olarak karşımıza cıkıyor. Umarım anlatabilmişimdir.

TTedTT,direkt yazından alıntı yapacaktım aslında ama yazını tam olarak bulamadım.

(FA Frataxin(doğal antioxidant) ekspresyonu demek olduğu için bu hastalık ölümsüzlüğün sırrıdır, gözardı etmek delilik olur.)bir yazında bu ifadeyi kullanmıştın.
Bende şu haberi ekliyorum dediğinle uyuşuyor mu demek istediğine yakınmı veya
Ve sonunda ölümsüzlük bulundu! - Mynet Haber
Ben tam olarak inanmadım ama TTedTT söylediklerinle alakalımı diye ekledim(
ve sonunda ölümsüzlük bulundu) yazıyor haberin başlığında senin yazında geçen o cümle aklıma geldi ekledim.

ivanfer kardeşim
Bunlar Anti aceıng(uzun ve sağlıklı yaşam)sırrı olabilir belki ama ölümsüzlük asla..ölüm kaçınılmazdır,ölümsüzlük fantastik filimlerde olabilir ancak,gerçekte kesinlikle..yukardaki haber ya yalan yada yanlış ve ekksik bilgilerle verilmiş..

dedigin kadar fantastik degil
bunlari bende franzicasini coktan okumustum
bu yuzyilin savasi
kok hucre ve yaslilik diye diyorlar
soyle bak yaslanmak caresiz bir hastalik gibi gor ve kok hucre yaslandikca senin kayip ettin hucrelerin yerine yeni ve saglam hucreler koyulursa tanlisligi belki durdurabilirler
umut lari durdumatik omru uzatmak
semender diyebi bi ayvan arastirmacilarin ilgisini cekti
bu hayvan kendini onarabiliyor yani bazi vucut bolgeyi tamamen yeniden yeniyebilir
bunu hayvanlar yapabiliyosa biz niye yapamayalim zaten bilime gore eski maymunduk
dna da bazi degiskliler yapilirsa neden olmasin
ama bunlari belki hic birimiz gormicek
biraz fantastike donustu
frataxine gelince arastirmacilar tam olarak frataxinin neye yaradigini bilmiyorlar
bu anlattiklari seyler fare uzerinde yaptigi arastirmalar sonuc oyle gorduler
ama fali fare yok
fali fare etmek icin farenin frataxinini azaltiyorlar fanin semptomlarini gosteriyorlar
yani genlerinde triplet gaa tekrarlamasindan dogan fa yok
degistimi bilmem
degismediyse frataxin neye yaradigini emin diyemeyiz
cunku arastirmanin temeli saglam degil
salamandre01.jpg

zaten bilime gore eski maymunduk
lazuli61,hayvan geniyle insan geni birbirinden tamamen farklı,yakınlıklar olsada farklı.aslında dalvinin maymun teoriside bilimce hala tartışılır nitelikte ve bana göre ters ve kabul edilemez bir durum.
senin demek istediğin gibi bu linkteki gelişmede üzerine düşülürse falılara iyi bir gelişme olabilir belki
Eygali;bizle alakası şu ben TTedTTnin söylediği cümleyi destekler niteliktemi diye eklemiştim bu haberi.
herkese iyi günler

belki ama ben cook eminim
dna farkli
bizim dna mizi belki bazi ozelikler eklenebilir
x men e cok baktim heralde

Sevgili ivanfer,
Yazdıklarım doğal antioxidant kaynağımızı yapay olarak arttırmaya yönelik. Verdiğin haber bahsettiklerimin sınırları dışında, haberle ilgili daha fazla bilgiye sahip olsaydık tartışabilirdik.

Bu haber gen mutasyonuna bağlı gibi gözüküyor. Eğer bu gen mutasyonu açıklanabilirse, bizim anlamdırılamayan mutasyonumuza farklı bir bakış açısı getirebilir. FRDA nın gen haritası '96da bulunmuş, anlamsız mutasyonun farkına varılmış. Aradan 13 yıl geçmesine karşın bu genin terapisi yapılamamış, dolayısıyla bu linkteki canlının metabolizmasını insanoğluna uyarlamak onlarca yıl demektir.

merhaba arkadaşlar geçmiş olsun.ben yenı bı tedavı yonteme buldum belkı bırçogunuz onaylamaz.Türkıyede yenı tanınan bı yontem bulan doktor sca hastalarının yuzde doksan sonuç aldığını söyledi.bu tedavi yöntemi bir masaj ile "Refleksolojı"

sen bu tedavıye basladın mı?başladıysan ne kadar zaman oldu.birde hangi şehirdesin.daha önce bende refleksolojiyi duymuştum.büyük şehirlerde merkezleri var sanırım.

hdac inhibitor

Ataxia: Research into Friedreich's ataxia
farelerde frataxin seviyesini yukseltiler
insanlarda denemek icin bekliyorlar ayni sonucu bekliyorlar

bazi arkadas diyo kok hucre tek caresi simdi bilmiyorum
cunku yaslilarda sinir hucreyio yasla kayip ediyo iski icenlerde sigara icenlerde ama yuruyorlar hucrelerimiz bize yetebilir
ve hic bir bir ilac fos cikmamistir belki tum sozlerini tutmadilar sdece

lazuli61;

LAZULİ BAK DAHA DEMİN TERCÜME YAPAN YOKMU DEDİGİMDE BUNU KASTETTİM SENİN VEDİGİN SİTE VE TERCÜME VE BU BİLGİ PAYLAŞIMI DEGİLDE NE SAYIN BOGA .

olarak frataxin of düzenlemeler dahil hücrelerinde frataxin protein ekspresyonu artırmak için görünür açığa çıkardı kim rhEPO 8 hafta boyunca verilmiştir. Tedavi de DNA hasar ve oksidatif stres azaltmak ve deneme uzun dönemde etkilerini araştırmak için genişletilmiş oldu çıktı. Bir deneme şimdi Napoli, İtalya underway () daha fazla Rhu bir etkisi EPO hastalarda frataxin ifade üzerinde değerlendirmek www.clinicaltrials.gov bakın. Bir Euroataxia toplantısında

rhepo bask oda frataxin seviyesini yukseltiyor insanlarda daha denedi
o ilac tek sorunu yan etkisi cok yani o ilaci uzun zaman kullanmak tehlikeli
kani kallinlastiriyorhatirliyosan o da kalp icin yehlikelidir

histone baska oda frataxin seviyesini yukseltiyor ama insanlar uzerine etkisi ve yan etkisi soru isareti

sporla cok ilgileniyosan epo kullanan sporcular vardi
epo dopingdir ve sporcu icin yasak

epo satiliyo 1500 € kutusuydu ancak epo yazan doktor bulamazsin

daha once bundan konusmustuk.....

Üst Alt