Arkadaşlar merhaba,
Yazdıklarınızı okudum, bazılarını yeni duydum, bazıları benim de başıma gelen şeyler. Umarım yakında bir tedavi yöntemi bulunur ya da en azından şu anki durumda durdurabilirler.
İlk okul yıllarında teşhisim konuldu, şu an 30 yaşındayım. Genel olarak hepinizdeki belirtiler var bende de. Genelde bu konularda konuşmaktan hoşlanmıyorum, sanıyorum ki konuşmayınca daha az gerçek oluyor... Bazı şeyleri kabullenmek çok zor oldu benim için, belki de bu yüzden bu konuda konuşmaktan kaçındım hep. Neyse çok fazla derin konulara girmeyeyim
Aklıma takılan bir kaç şey var, sizlerin fikirlerinizi almak ve deneyimlerinizi öğrenmek istiyorum bu konularda.
Önceki mesajlarda bir arkadaşın dediği bir şeye takıldım; FHS'ye sahip kişilerde sağ ayağı güçsüzleşir demiş, fakat benim sol ayağım güçsüz. Merdiven çıkarken veya yürürken sağ ayağıma güç verdiğimde sorun yok ama sol ayağıma güç verdiğimde zorlanıyorum. Bir de sol ayağım zaman içerisinde bir kaç santim kısaldı sanırım, o yüzden yürürken sola doğru yatıyorum birazcık, bu konuda bilgisi olan var mı?
Bazı zamanlar belim ağrıyor, bu aralar biraz daha sıklaştı. Hafif bir ağrı, böyle hisseden ve buna bir çözümü olan var mı?
Ufak bir deneyim paylaşayım. Yürümekte giderek zorlandığımız için farklı ayakkabılar denedim, en sonunda ortopedik tabanı olan King Paolo marka bir ayakkabı buldum (Başka markalarda var tabi ki, ben bu ayakkabıya denk geldim). Yan tarafında sibop gibi ayağın hava almasını sağlayan bir delik oluyor bu tarz ayakkabılarda. Ortopedik taban olması yürürken size bir rahatlık sağlıyor. İkinci olarak da Topuk kısmı düz ve dışarıya çıkık, böyle olması adımınızı yere basarken size avantaj sağlıyor. Topuğu yuvarlak olan ayakkabılar ile yürümek zor geliyor bana. Belki sizin de işinize yarar. Daha kullanışlı bir ayakkabı bilen varsa paylaşırsa sevinirim.
Kusura bakmayın biraz uzun yazmışım
Bu veya başka herhangi bir konuda konuşmak, bir şeyler sormak isterseniz bana yazabilirsiniz. Hepinize iyi akşamlar.