Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı almanın şartları ve izlenilmesi gereken yol nedir?

KALEM(Melek hanıma) 2009 dan 2015 e kadar % 73 ağir engelli evet işaretli rapor ile evde bakım ücreti aldık evde üç kişi ben eşim ve kızım yaşamakta iken kızım 2015 te evlendi haneden ayrıldı dolaysıyla gelir kriterini aştık hemen sos hiz il mud lüğüne bildirdik ve ücret kesildi kızmın eşi başka şehirden askere gitti dolaysıyla kızım bir çocuğuyla haneye ikametle dahil oldu yeniden baş vurup eski dosyayı işleme koyarak bakım üçretine başvurmak istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim cevaplarsanız iyi olur selamlar

Kalem hanım kolay gelsin, raporun (ağır özür kısmı evet olarak işaretli) 1 yıllık (sürekli değil) olması sorun oluyormu. birde hane gelirine maaş hariç neler dahil ediliyor.

Bizim küçük oğlumuz var rapor süremiz bitti, yenilemek için başvurduk ama randevu tarihlerini geç verdikleri için onları çözmeye çalışıyoruz. Bu arada eşime bir küçük gelirli iş çıktı gibi, diplomasını kullanma karşılığında 600 TL verecek. eğer bura ile anlaşırsak raporumuz yenilenğinde Evde bakım Aylığının çıkmasına engel olurmu?

@by yolcu ikamet ettiğiniz ilin aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne baş vuracaksınız. dosyanız oradadır zaten. şartlarınız yeniden değerlendirilecektir. uygun bulundugunuz takdirde evde bakım aylığı baglanır, aksi durumda baglanmaz.

@Abormen raporunuzun 1 yıllık süreli olması evde bakım aylığına başvurmanıza engel değil. agır özürlü ibaresi de varmış zaten. ancak süre bitiminde yeni rapor vermeniz gerekecek. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip evde bakım aylığı için başvurabilirsiniz. hane gelirine sadece alınan evde bakım aylıkları dahil edilmez. onun haricinde 2022 aylığı da dahil her türlü aylık gelir, gelir getiren mal mülk (tarla,arsa,kira geliri vs) her türlü sosyal yardım (burs vs) hane gelirine dahil edilir.

eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altındaysa gelir uygun demektir.

rapor ve geliirnizin uygun olması da yetmez. aynı zamanda evde bakım aylığı için başvurdugunuz engellinin bakıma muhtaç durumda olması şarttır:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
bu şartlardan birinde bile uygun bulunmadığınız takdirde evde bakım aylığı baglanmaz.

şartlarınız uygun olur ve aylık baglanırsa rapor süre biriminde yeni rapora göre işlem yapılır. süre bitiminde uygun raporu vermediğiniz takdirde aylık kesilir.

@akadirarik rapor süresi bitmiş ve yeni raporu da verememişsiniz. bu durumda evde bakım aylığı kesilmiştir. siz yeni rapor almak için uğraşıyorsunuz zaten. ama eşiniz de çalışmaya başlayacakmış. eşinizin geliriyle birlikte hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL'yi geçerse evde bakım aylığı baglanmaz. eger sınırı geçmiyorsanız bile eşiniz çalışmaya başlarsa raporu vermeye gittiğinizde bu durumu söyleyin.

eşiniz anladığım kadarıyla bakıcı. gelir şartınız uygun olsa bile eşiniz bakıcı olduğu için bu durumu ayrıntılı bildirin il müdürlüğüne. bakıcının çalışmaya başlaması durumda yeniden heyet kararı istenir çünkü. ama yine anladığım kadarıyla eşiniz çalışıyor grünecek ama çalışmayacak aslında. bunu heyetin bilmesi gerek.

Kalem abla merhaba biz evde bakım için başvuru yapıcaz Kayınvalidem engelli bakıcı gelini yani ben olucam fakat eşim işi gereği başka yerde ikamet ediyor.

Bu bir engel teşkil eder mi?

Nihanduru eşinin başka yerde ikamet ediyor oluşu bakıcı olmana engel mi diye soruyorsun. hayır,engel değil ablası. bakıma muhtaç engellinin çocuğunun eşi bakıcı olabilir elbette. bunun için eşinin yanında olup olmamasının önemi yok. yeter ki resmi nikahlı eşi olsun kafi.

Kalem hanım öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı yeni başlık açmak istemedim.

Evde bakım aylığı için başvuru yapıldı gerekli belgeler hazırlandı asp İl müdürlüğü ne teslim edildi.22. Gün asp il müdürlüğünden arkadaşlar eve gelmişler rapora tekrar bakmışlar (% 90 ve ağır özür işaretli) ve olumlu olumsuz birşey söylememişler sadece 15 gün içerisinde resmi evrak ile cevap vereceklerini söyleyip gitmişler. Süreç bu şekildemi işliyor bu aile maaş almaya ne zaman başlayabilir.

Teşekkürler.

@Abormen, Eve gelen heyetin raporu tekrar görmesi kendi takdiri. Ancak siz başvururken zaten rapordan bir nüsha aslı gibidir onaylı vermiş olmalısınız. Başvuru da bulunurken vermiş olduğunuz bilgi ve belgeler dilekceniz dahil ellerinde oluyor.

Eve gelindiğinde rapor sahibi hastaya bakılıyor ve bakıma muhtaç ya da değil kanaatine varılıyor. Kanaat olumlu ise diğer maddi durum ve şartlar da uygunsa aylık bağlanması için onay çıkıyor. Genelde posta yolu ile bildirimde bulunuluyor, ancak siz telefonla öğrenmek isterseniz beklenen süre geçtikten sonra arayabilirsiniz ,postaya mahal kalmadan gidip sözleşme imzalayabilirsiniz. Sözleşme imzalandığı tarih önemli, yetiştirebilirlerse bir sonraki ay, yetişmez ise devam eden 2. Aya ilk aylığı alabilirler.

Merhaba Sevgili Kalem ,3 aydır yeniden evde bakım maaşı alıyorum.Maaşı engelli olan tek oğlum üzerinden alıyorum,önümüzdeki birkaç hafta belki de ay içinde milli takıma girdiği için Spor Bakanlığından maaş bağlanacak kendisine.Sanırım sosyal hizmetler bunu gelir hanesine yazacak ve yine evde bakım maaşı kesilecek.Bu konuda bilginiz var mı?

Engelli Oğlunuz mu milli takımca maaş bağlanıyor ne kadar TL
Sürekli değil galiba bu nihankut
Daha önce bu yüzden mi kesilmişti

heyet eve gelip kontrole gelince mektupla cevap verilir denildiği halde 2 ay oldu hala gelmedi üstelik onay için ankaraya gitmiş.eger bu ayın sonuna doğru gelirse cevap parayı alabiliyormuyuz.vede maaş hangi aydan başlıyor.heyetin geldiği günden mi.heyet geleli 2 ay olmuş daha yeni ankaraya yollamışlar.telefonla sordugun zamanda bilgi vermek yasak mektubu beklemelisin dediler.daha ne kadar bekliyecegiz

Bilgi vermek yasak, mektubu beklemelisin dediğine göre
Galiba olumsuz sonuçlandı deryakader
Mutlaka mektup geldiği zaman tekrar başvuru yapabilirsiniz

Engelli oğluma bağlanıyor maaş,1050 tl,başarısı devam ettiği sürece ödenmeye devam edilecek.Daha önce kişi sayısına düşen geliri 2 tl ile aşmış,kendi isteğimle evde bakım maaşımı iptal etmiştim.Ama bu durumda nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum.

Mrb kalem hanım benim 2360 maaşım var babaannemin 2022 yaşlılık aylığı 500 evde babannem eşim ben ve 8 aylık bebeğim var eve başka gelir yok gelir kriterlerine uyyormumuyum şimdiden teşekkür ederim

Mrb Kalem hanım bilgi için çok teşekkür ediyorum yalnız ben 183 aradım torun çocuğu gelir kriterlerine girmiyor denildi bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkürler

ben 183 aradım torun çocuğu gelir kriterlerine girmiyor denildi

onu dıyen konuyu bılmıyor.hanedekı herkesın gelirı dahil edilir.benim maaş baglanırken yanlıs hesap ettıler olumsuz cevap verdıler bende hesaplamanın yanlıs oldugnu onların değilde benm söyledıgm gibi olacagını söyledım bana bizim bilgimiz yok şefi arayıp soralım yanlış yapmayalım deyip aradılar ve benm dedıgm gibi oldu.bu işlere girmedn önce az biraz araştrıp önbilgi sahibi olmayanların şartları tuttugu halde yanlış hesaplamadan işlemlerden dolayı maaşları baglanmayanlar var.konuları tam olarak bilmeyen görevlıler var art nıyetlı olduklarından değil bilmedıklerınden hata yapıyorlar.
gelirde torun hesaba katılamz dıye bişi yok yeterkı o hanede ıkametı olup o evde yaşıyor olsun.

not: bilgi yanlış demlerıne göre sizi 4 değil 3 kişi sayacaklar öyle yapsa bile 10 15 lira gibi az bir farkla gene maaş için gereklı olana gelir sınırını geçmiyonuz amma 3 değil torun dediğinz sizin çocugnuzda sayılır 4 kişi olarak hesaplanır

Son düzenleme:
belki Torunların babaları Varsa -mka
Sebep o olabilir,
Hanede kişi sayısı Artsın diye.
Kurum yemiyor böyle numaraları

Zorro
torun babaannenın yanında degıl babaanne torunun oldugu evde.gerçi farketmez torun evlat gelın veya damat hepsı aynı adresde ıkamet edıyor hile yok.gelire dahil edilir.

Ben torun olarak bakiyorum babanneme bakacak kimse yok evlatlari sahip cikmadi bende bakim evine vermek istemedim ben babannemin torunuyum benimde 8 aylik oglum var hani sonradan dahil edilen hicbirsey yok saygilar

Merhaba

3 yasinda % 98 agir engelli raporu olan bir oglum var. Hane de 3 kisiyiz. Hamileyim bir kac ay sonraya insallah 4 kisi olacağız. Hane de tek calisam eşim. Maas bodrosunda net odenen 4300 tl.
Polis memuru. Taban maasi dusuk.ama ek ondemelerle birlikte bodroda net odenen 4300 tl. Evde bakim parasina basvurmak istiyoruz. Bu durumda bize maas bağlanıyor mi? Teşekkürler

Hanımefendi eğer ikiz doğurursanız evde bakım maaşı bağlanır.
01.01.2018 - 31.12.2018 tarihlerinde geçerli olmak üzere evde bakım aylıkları için hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı,
967,27 TL
olmuştur.

Canancanan
4 kişi olursanız 4300 / 4 : 1075 malesef hane kişi başı gelir 967,27 oldugu için bakım maaşı bağlanmaz.bakım maaşının bağlanması için hanede enaz 5 kişi olmanız gerekıyor gelırınızden dolayı.

Merhaba , 2019 zami ile hane kisi basi gelir ne kadar olur?

Merhaba , 2019 asgari ucret zami ile hane kisi basi gelir ne kadar olur?

Canancanan
2019 yılı asgari ücreti bugün 2.020,59 olarak açıklandı.
Bu bekar çocuksuz bir çalışan için agi dahil net rakamdır.
Evde bakım aylığı ve 2022 engelli aylığı gelir kriterinde ise çıplak asgari ücret esas alınır.
Bekar çocuksuz bir çalışanın agisi 191,85 TL dir.
2.020,59 -- 191,85 = 1.828,74 TL çıplak net asgari ücrettir.
Buna göre 1.828,74 ÷3 = 609,58 TL 2022 engelli aylığı gelir üst limiti.
609,58 x 2 = 1.219,16 TL evde bakım aylığı gelir üst limiti şeklinde olması gerekir.

Üst Alt