Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım aylıklarının yapıldığı banka değişti mi?

afyonlu_03

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
13
Engelli Evde Bakım Yardımı Ödemelerinde Banka Değişikliği Hakkında Duyuru
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından merkezî olarak ödenen Engelli Evde Bakım Yardımı kapsamında, bakım hizmetini üstlenen vatandaşlarımıza tahakkuk eden bakım ücretlerinin ödeme kanalı değişmiştir.
Önemli Değişiklikler:
* Eski Uygulama: Bakım ücreti ödemeleri T.C. Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilmekteydi.
* Yeni Uygulama: Bakanlığımız ile T.C. Halk Bankası A.Ş. arasında imzalanan protokol gereğince, 01 ocak 2026 tarihi itibarıyla bakım ücreti ödemeleri Halk Bankası aracılığıyla yapılacaktır.
Ağır engelli bireyin bakımını üstlenen bakıcıların (hak sahiplerinin), ödemelerini alabilmeleri için 01 Aralık 2025 tarihinden sonra ikamet ettikleri il veya ilçe merkezlerinde bulunan Halk Bankası şubelerine bizzat müracaat ederek kendilerine özel hazırlanan "Aile Kartlarını" teslim almaları gerekmektedir.
Başkan Aşır ÖZCAN
...........................................arakdaşlar facede bpaylaşmışlar konu evde bakım......................

Bende face de gördüm bu yazıyı doğrumu ? Öğrenen arkadaşlar paylaşır mısınız?

Aile bakanının hesabına baktım öyle bir paylaşım göremedim Instagram da ?? Doğru olsa haberlerde gösterilmez miydi ? Eğer değiştiyse artık 15 olan sabit günde değişir. Bekleyelim bakalım haber edecekler mi..

@afyonlu_03,

Cep mobil vermiyorlarmiş aile kartı veriyorlarmış. Zaten hesabı kendileri açmış,gidip onaylatip kart alıyormuşsun az önce öyle okudum.. belli olur bir kaç güne..

Telefonda bilgi aldık şu an yazdığınız gibi bir bilgi gelinmemiş

bizlerede msj gelir herhalde kahin olmadıgımıza göre yada yukardan vahiy inmeyecegine göre

Ben bugün gittim bankaya hesap açılmış ama kart vermediler paran yatsın o zaman işlem yapacaz dediler mesaj gelecekmiş para yatınca yine bi karmaşa yaşancak bakalım hayırlısı inşallah

Selamun aleyküm arkadaşlar ben bugün halk bankası na gittim ve aile kartını aldım bakıcısı gitmesi gerekiyor O'nun adına çıkıyor engelli bakım aylıkları yatınca çekersiniz dediler

Mobil uygulamada kullanılıyor mu nasıl bi kart isim yazıyor mu

İsim yazmıyor ama mobil kullanılıyor muş malesef bizim bakıcı tuşlu telefon kullanıyor atm den bakmaya devam

Yakında belli olur herşey acele etmeye gerek yok. Zaten Yeni yıldan sonra başlanacak.

Aile kartı adında kart veriyolar bugün gittim çıkarttırdım. Yalnız halkbank mobil bankacılığı kullanamıyoruz.müşteri hizmetlerini aradım maaş yattıgını nsl anlıyacagız msj uyarı gelsin böyle bir uyarı açma özelliği varsa açtırmak istiyorum dedim.maalesef aile kartı oldugu için öyle bişeyde yokmuş. Ne mobil veriden nede başka bir şekilde anlıyacagınız bir kolaylık yok.ancak atm ye gidilecek çeken arkadaşlar bildirecek.sistem oturana kadar böyle olacak.blokeli hesap durumundaymış aile kartı. O yüzden işlemler yapılamıyor. Ne şubelerde nede müşteri hizmetleri bişey yapamıyor.Herşey kolaylaşacagına zorlaştırılıyor anlamadım.

@Kırmızıı,

Facebook yorumları okudum mobil bankacılık açtırdım diyenlerde olmuş. O nasıl oluyo o zaman ?

@Muhammet,

Ayrı hesap açtırmak gerekiyormuş. Aile kartından bagımsız. Öyle oluyormuş ama sırf aile kartı için olmuyormuş.

@Muhammet,
Tmm da o bagımsız hesap olacak. Aile kartı bilgilerini göremeyecekmişiz. Blokeli oldugu için dedi memur. Müşteri hizmetlerini aradım oda aynı şeyi söyledi.ziraat bankası gibi olmayacak yani. Sistem farklı işleyecekmiş.E ne anlamı kalıyorki öyle olursa. Ama bir düzenleme getirecekleri kanaatindeyim.

@Kırmızıı,

Facebook da açtıranlar olmuş adam ekran görüntüsü bile paylaşmış ee olmuyorsa bunlar nasıl açtırıyor o zaman ?

@Muhammet,

Bilmiyorum ben kartı alırken bankanın ve müşteri hizmetletinin bana birebir söylediğini paylaştım

Bende dün gittim kartı verdiler bide şifre almam için bir kağıt mobil kullanılıyormu dedim yok dediler şifremi aldım dün denedim mobili indirdim olmadı hata verdi bugün kartı atm den şifresini değiştirdim tekrar denedim kart bilgilerinle mobil şifremi alabildim şimdi giriyorum kartta gözüküyor hesapta sizde öyle yapın bankacılar da ne olduğunu bilmiyor yani kısacası mobil kullanılıyor

Ben anlamadım bize bildirilen bir şey yok şu ana kadar 15 inde bence bizde gene aynı yere yatacak sanırım.

@bursalı1999,

Mobil bankacılıgı bende indirdim. Şifreyi atmde değiştirdim yalnız mobile girerken tc yi giriyorum şifre bölümüne ne yazdınız?dijital parola diyor oraya ne yazdınız? 6 rakamlı şifre istiyor. Dijital şifre al dedim. Bu seferde tc giriyırum bilgiler eksik bankayla iletişime geç diyor.ha birde telnunuz nfc desteklimi? Birde o uyarıyı veriyor. Nfc destekli tel olması laZımmış.

Son düzenleme:
yahu kardeşim bu insanlar zar zor geçiniyor telefonmu değiştirecek ncf mi alacak? yaşlısı bunu nasıl yapacak?

yine kafalarına göre bir işlem. İnsanların maaşlarını kesmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

evde bakım yardımı . öncelikle neden yardım kelimesi geçiyor diye merak ettim.
araştırdım baktım ki devlet buna maaş derse kesmek için bahanesi kalmayacak. amac bu bir valilik yardımı adı altında verilmesi
öncelikle yıllar önce çok dua ettim dedim ki ne güzel 3 5 kuruş para vermiyorlardı yeni hükümetle ( 2010 dan ) sonra özelikle
elimize para geçti en azından az da olsa ihtiyaçlarımızı gideririz . sonra git gidece kötüleşti sene 2025 artık sanki dilenci gibi olmaya
sanki hak deilmiş te al sana dilenci parası gıbı his ediyorum. kısacası çok şey sölicem de söliyemiyorum

araç alımlarını bitirdiler
engelli maaşlarını kestiler
bakalım sırada ne var. ?

2022 maaşları halkbankasına mı taşınacak bilgisi olan var mı?

Üst Alt