Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Eşim hemşire. Görme kaybından dolayı emeklilik başvurusu yapabilir miyiz?

Nefes18 "günlük aktiviteyi kısmen etkileyen nöropatik ağrı" EMG çekildi, ona göre verildi. Bir de sormayı unutmuşum, biliyorsunuz ki memurlar zorluk çıkarabiliyor, ücretsiz izindeyken emeklilik başvurusu yapılabilir denmişti. Bununla ilgili kanun maddesi numarası vb. varsa bilen yazabilir mi? Ona göre personel işlerindeki memur zorluk çıkarırsa gösteririm.

Sorumu tekrar edeyim. Ücretsiz izindeyken emeklilik başvurusu yapılabilir mi? Buradaki örneklerden yola çıkarak bir dilekçe yazdım. Uygun mu, değiştirmem gereken yer var mı? jeans42 Ogorken merve 16 login Aytektek OturanBoğa
21 Ekim 1993 tarihinde .... sicil numarası ile 5434 sayılı kanuna tâbi toplum sağlığı teknisyeni olarak göreve başladım. 23.05.2019 tarihinde mevcut hastalıklarımdan dolayı %50 engelli raporu almış bulunmaktayım. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı'na görüş sorularak rapor oranımın tekabül ettiği hizmet süresine göre erken emekli olmak istiyorum.
Olmuş mu sizce? Ayrıca raporun aslını buraya kim gönderecek, kurum evrakları ve eklerini taratarak gönderdiğini söyledi. Raporu aldığım hastane e rapor sistemine geçmemiş. Ne yapmalıyım?

%50 rapor aldığımız hastane e rapor sistemine geçmemiş, e devletten rapor da görünmüyor. Raporun aslının Kamu görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığına gönderilmesi için ne yapmalıyım? Memura sorduğumuzda sistemden taratıp raporu o şekilde gönderiyoruz dedi. Raporun aslı gitmezse de işlemler uzuyor. Yarın başvuru yapacağız, nasıl bir yol izlemeliyim? Ufukalp umut2135 bilginiz var mı bu konuda?

Son düzenleme:
Davlumbaz mrb türkiye geneli tüm hastaneler e rapor uygulamasına geçti tüm alt yapılarda hazır diye biliyorum
Sizin sorununuzu hastane çòze bilir eğer bir sorun olursa
İl sağlık müdürlüğünden yardım alabilirsiniz konu ile ilgili.

Bugün başvurumuzu yaptık. Dilekçeye aslının gönderilmesini yazdık. Personel şefi "fiziki ek" düzenleyeceklerini söyledi. Böylece raporun aslı gönderilebiliyormuş. Bize Ankara'dan ne yazı gelirse onu uygulayacağız dedi. Yazı sağlık müdürlüğüne gittikten sonra dilekçe numarası değişerek gönderilecek, bu takip no ile baktığınızda dilekçeyi hep sağlık müdürlüğündeymiş gibi görürsünüz dedi. Bunu da öğrenmiş olduk.
Acaba birkaç gün sonra emeklilik takibine e devletten baksam görebilir miyim? Onu deneyeceğim.

Bahadırdr bugün eşimi hastanenin personel işlerinden çağırdılar. Tebellüğ belgesi imzalattılar. Bakanlık emekli olup olmak istemediğini soruyor. Ona göre emekli sandığına yazacaklarmış. Size böyle bir belge imzalatmışlar mıydı? Olacak mı dersiniz?

Beni arayan olmadi daha.2 -3 gun once askeelik belgesi istediler sadece

Sizin evraklar onaylanmis mi sgk da acaba ya da bakanlik emekli olmak istiyorsa direk islem icin yollayalim mi demis

Bahadırdr onaylanıp onaylanmadığını bilmiyorum. Sağlık bakanlığı emeklilik isteği varsa dilekçe yollamasını istemiş. Evrak emekli sandığına gidecek dediler. SGK onaylamış mıdır bilmiyorum. E devlette henüz hiçbir şey yok. Sağlık bakanlığından dilekçe no ile takip edince sağlık bakanlığında görünüyor.

Allah Allah

Yani bu devlet daireleri heryerde ayri telden caliyo

Arkadaşlar siz kuruma engeli olduğunuzu beyan ettiniz ve emekli olmak icin sürecin başlattınız kurum sizin asınıza müracat göndereceğinden emekli olmayı isdediginizi yazılı beyanla sizden talep ediyo bu rutin bi uygulama bazı kuruma bağlı isdeyebilir emekli olup olmak isdeginizi ve emekliliğe sevk yazınızı sgk gönderir bunda önemli bi şey yok ayrıca davlunbaz sormuş ücretsiz izindeyim dilekçe yazma hakım varmı diye evet var kurumdan ilişiğinizi kesmeden hertürlü dilekce müracatı yapılır ücret siz izin Hakkı Kanuni düzenleme ile verilen bi haktır ve memurun özlük haklarını kullanmaya yasalarla bir kısıtlama yapılmadığı icin izindeysen isdediginiz müracatı kuruma yaparsınız kurumla ilişik kesmediginiz surece bütün haklar bakidir

Kılavyem bozuk şunu diyorum engeliliginizi ortaya koyup emekli olma isdeginizi kuruma bildirdiniz kurum sizin işlemlerinizi başlatabilir veya sizden yeni bir rapor isdeye bilir engeli raporu ama sizin hastalığınızı üst kurumunuz olumlu görüp hastalığınızı kabul edip direk sgk emekli sevk yazınızı göndermek isdemişler o yuzden rutin bi uygulama olarak bazı kurumlar yapmaya bilir emekliligi isdediginizi yazılı isdemişler bu sizin lehinize bi gelişme sıkıntı yok kurumunuz emekliliğinize onay veriyo sanırım sgk göndereceği üst yazıda sizin mesleki yeterliliğinizi kaybettiğinizi ve emekliliğinizin onaylanması nı isdeyecek bu sizin lehinize olacak sgk kurumdan gelen emeklilik görüş yazısını genelde hemen onaylıyo hayırlı olsun

Hayirli olsun

Bu yazinin ardindan tekrar emeklilik icin bi daha mi basvuracagiz peki

Gene saglik kurulu islemleri mi olacak

3 ay daha bekliycez mi

Bir de ben memurum ama 4a fazla ssk emeklisi olacagim islemler 4c den suruyor ne zaman 4a aylik bilgisine duser

Saygilar

SGK emekliliği onay verirse yani yeni rapor isdemezse kurumunuz sizden emekli olmak isdiyorum yazısı aldığı icin sgk direk emeklilik talebinde bulunacaktır sgk raporu geçerli sayıp sizden yeni rapor isdemezse bidaha emeklilik için dilekce verilmez sgk saglik kurulu onay yazısını sgk maaş bağlama bölümüne gönderir eğer gerekli gün ve pirim şartı doluysa sizi emekliye ayırı gün ve pirim eksiği varsa rapor oranınızda yazan orana göre gerekli pirim mi doldurması halinde der örnek rapor yüzde kırk isdenen gün 6480 gerekir o gün dolmamışsa calişirsınız gün dolumu yeniden dilekçesi yazılır ama doluysa sgk saglık kurulu onayladıysa raporu maaş bağlama bölümü başka dilekce isdemez emekli olursunuz dediğim gibi eğer kurumunuz mesleki yeterliliğinizi kaybettiğinizi belirtip emeklilik yönünde sevk işlemi yapmişsa sgk emekliligi onaylar diye düşünüyorum

Son haliyle malullere aylik baglama subede duruyor evrak burasi son durak mi

Yani aylik baglama servisi ile sube ayni mi

Servisti de sube mi oldu

Bahadır bey hangi ssk lı yada memur emeklisi olmak icin hangisinin gün sayısının fazla olduğuna bakılmaz siz en son hangi sıtatüde 1260 calişmişim pirim yatmişsa örnek ssk pirimin 3500 gün fakat memuriyete geçtiniz hala memur olarak aktif calişansiniz 2000 gününüz oldu en son memur sıtatüsünde 1260 olması lazım yanliş hatırlamiyosam emekli sandığı pirimi yatmişsa en son aktif calişma memurluk kabul edilir memur emeklisi olunur

Ok dogrudur son 7 yilda 4a fazla demk istemistim

Peki aylik baglama subeden baska gidecek yeri kaldi mi bu evragin acaba bu konuda bilginiz var mi?

Aklimda kaldigina gore siz de nisan ayi gibi emekli olmustunuz ya da mayis

En guncel bilgi siz de:)

Davlunbaz benim bildiğim memur kuruma emekli dilekçesi verdiğinde kurum gerekli koşuları doldurmuş ise emeklilik işlemine başlar sgk ya gitmeden bütün emekli evraklar hazırlanır bizim kurumda 6 işlem sonucunda emeklilik tamamlanır benim işlem 4 aşamada kurumda 6 aşamaya gelmeden evraklar sgk gönderilir sgk maaş bağlama genelde 10 günde biter bitiş işlemi sonunda sgk kuruma personelin ilişiğini kesilmesini emekli maaşı kesinleştiğini bildirir sanırım bu 5 aşama ve kurum calişdigi birime ilişigini işde şu sürede kes sin ser buda 6 aşama kişi ilişigini keser kurumla yaklaşık bu işlemler 2 ay ile 3 ay süre benim haziran 18 emeklilik dilekçesini verdim 15 günde daha 4 aşamada kurumda yani daha bir ay bekliycen sizin kurum muhtemelen mesleki yeterliliği yoktur ve hiç bir kisimda görevde caliştirilamaz düşündüğü icin direk emekliye sevk edecek sabirla bekleyin 3 ay sürebilir

Bahadır ben emekli olmadım işlemler devam ediyo 18 haziranda dilekçemi verdim sgk saglık kurulu emekliliğimi onayladı şuan işlemlerim devam ediyo agostosta inşallah ilk maaşı alırım en geç eylül olur

Tesekkurler

Sizin bu surec e devlette gozuktu mu yoksa sadece gorus mu sormustunuz

Aytektek çok soru soruyorum kusura bakmayın. Raporu SGK'nın onayladığını nerden görürüz? E devlette 4c emeklilik işlemleriyle ilgili kayıt açıldığında emekli olabilir, SGK onaylamış diye düşünebilir miyiz? Ayrıca emekli sandığından emeklilik başlığını takip ederken login 39'da kaldı, ben sizi emekli oldunuz zannediyordum.

Bahadır sgk kamu calişanların daire başkanligi na gelen emeklilik işdek yada görüş taleplerini maaş bağlama bölümüne gönderir orası yetkili yer onlar eğer malül yada engeli emeklilik talebi eden kişiler varsa onlar saglık kuruluna sevk ediyolar ve kabul yada ret yazılarını yada yeniden rapor isdenecekse onlar yazıyorlar kamu calişanların daire başkanlığının yetkili şubesi emeklilik icin orası o yuzden e devlette orası gözüküyo bu sizin yanıtmasın bütün emeklilik talep isdeklere bu şube bakıyo

Bahadır sgk santralini ara Evrak kayıt bölümünü işde kurula giden evraklar ordan öğren olumlu olumsuz sistemden görüyolar ama dur ben numara Ata'm ben ordan takip etmiştim

03124587442 ben bu numaradan takip Eti'm sgk evrak kayıt

Davlunbaz temmuz zamlarının emekli ikramiyesine etkisi olduğu için biraz bekledim ondan

Cok tesekkurler gec saate kadar yorduk sizi

Yani dilekce veriyoruz 40 gunde kurumdan sgk ya anca giris yapiyor o evrak da 30 gunde anca ilgili daireye gidiyor .Vay vay vay .Daha inceleneip donecek oy oy oy.

Bahadırdr anladığım kadarıyla biz daha yolun başındayız. Sizin evrak daha ileri aşamada görünüyor. Yine ayrıntıları paylaşırsanız en azından e devlete düştükten sonra aşağı yukarı ne kadar süre geçiyor bilgimiz olur.

Oyle gorunuyor.Bir baska baslikta Darwas isimli kullanici vardi o arkadasimiz martta dlekce vermis mayista aylik baglama subeye ulasmis haziranda da yazisinin onaylandigini 20 gunde emekli edilecegini belirtmisti.Ben de nisanda verdigime gore diyorum anca tabi.

Kurumlarin isleyis usul ve kaideleri tam bilinse silsileyi az cok tahmin ederiz ama bilemiyoruz tabii.

Sayin Aytektek. Verdiginiz no dan ulastim kuruldan onay cikmis kuruma yaziniz gitti dediler simdi ne yapicaz?

Dayanamadim personel subeye gittim yazi onaylanmis napcaz dedim, gelir gelmez ayrilisinzi yapariz bi daha dilekce verip bekletmeyiz hocam dedi ,hop dedim daha izinlerim var bi kullanaydim dedim, yohhhh dedi.

Bahadir bey hayirli olsun oncelikle Kurum gelen yaziyi size teblig edecek sonra emekli olmak is diyorum diye tebliye yazacaniz Kurum emekli islemleri icin sizden emekli dilekcesi isdiyecek dilekceyle beraber emekli isleminiz Kurum tarafindan baslatilacak Kanu calisanlari emeklilik daire baskanligina evraklar intikal ettiginde tahmini 10 gun icinde islemleri orda bitiyomus kuruma emeklilk kesinlesti ilisiginin kesilmesi diye kurumunuza yazacaklar kurumunuzda ilisiginizi kesme islemine basliycak bu islemler 2 ayi buluyo sonra emeklisiniz hayirli olsun

Üst Alt