Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1.6=lüks araçtaki ötv çeyreğe inecekmiş... Engelli konusuna girmeden şunu sorayım. Neye göre lüks? 1.6 E kasa Mercedes hatta BMW i8 bile ekonomi sınıfı bunlara göre. Ha şu olur. D segmenti, üst donanımlı, otomatik 1.6 araçlar lüks değil ihtiyaçtır denir. Bu tip araçların giriş fiyatı taş çatlasın 33 bin eurodur. Hatta küresel ısınmayı da bahane edin, en fazla 200 bg olsun. Bu fiyatı geçmedikten sonra motor hacmi sınırı kalksın. Ben bu ülkede Forester alana enayi gözüyle bakanlardan, 1.6 E kasa alaydın diyenlerden, madem 2.0 alacan minibüs al diyenlerden nefret ediyorum.

Cango
Engelli konusuna girmeden demişim. Motor hacmiyle ilgili söylenen her şeye "zorunda mıyım" diye tepki veriyorum. Engellinin gerekirse 2.0 araç kullanmaya hakkı olmalı mı? Olmalı. Aynısı engelli olmayana da geçerli olmalı. 1.6=ekonomi sınıfı değil. 2.0=lüks değil. 1.6 Ötv %80'den 20'ye düşecekken 2.0'lardan %150 alınmaya devam ederse komik olur.

Diyelim ki limit kalktı ve tüm şartlar engelli lehine döndü. Ortalama şartlarda bir araç şu anda 1.2 milyon civarı. Ötv indirimi ile yaklaşık 600-700 bin TL ye gelir. Bu fiyatlara araç alabilecek kaç engelli var ve bu fiyatlara araç alarak bu hakkı kullanacak kaç engelli yakını var.
Vergi tahsil eden kamu otoritesi bu durumun farkında mı acaba.

sakura71 çok haklısınız. sadece önceden arabası olup satıp üstüne küçük bir fark verebilecekler ve gerçekten maddi durumu iyi olanlar alabilecekler. ev içinde durum aynı şu an mal sahibi olmak iyice zorlaştı özellikle maaşlı çalışanlar için.

2022 yılı ÖTV siz araç muafiyet rakamı 450.500 TL.Ama o fiyata araç yok

Şu anda 2022 Yılında Engelliler için ÖTV siz araç muafiyet rakamı 450.500 TL
Fakat bu fiyat ve altında sıfır Otomatik ara. yok.Kia'nın PICANTO 1.2 otomatik vites aracı şu an 459.900 TL
Bu aracı bir engelli ÖTV muafiyeti ile alamıyor.Bayiiye dedimki 10 Binlira farkı elden vereyeim.Siz işlemi 450.500 TL den yap .KESİNLİKLE OLMAZ Denetim var ve YAPTIRIM var dedi.Zaten kaç bayiyi aradıysam ellerinde araç yok.Olsa zaten o fiyata satmazlar daha yüksek isterler.Ellerinde araç olan başka markalar 560 bin 640 bin gibi rakm söylyor en düşük özellikli otomatik için.
Anlayacağınız 450.500 liralık rakam yükseltilmezse parası olanda ÖTV siz araba alamıyor.Şimdi Devlet limiti 750 bin yapsa parası olanların alabileceği ÖTV siz araçlar var.Ama kaç tane Engelli 750 bin liralık aracı ÖTV sizde olsa alabilir.Ben Vazgeçtim Sıfır araçtan .İkinci el araç bakıyorum.220 Bine kadar bütçem var.Oysa 450.500 liralık limite uygun sıfır araç olsa 250 -260 bine Ötv siz SIFIR araç alabileceğim.Ama yok.

Diyelim ki limit kalktı ve tüm şartlar engelli lehine döndü.

5 yıl önce araç almış birçok engelli 5 yılı doldurmuş araçlarını satarak üzerine hiç para eklemeden gayet güzel 0 km araç alabilirler(di). Alım gücünün düşmesi, enflasyon vs. ülkenin en temel sorunu ama ÖTV limiti engellileri fena halde mağdur eden, çözümü çok basit olduğu halde çözülmeyen apayrı bir sorun.

Galeriler stokçular ve bazi bayiler normalde 450 bin olan araca ÖTV muafiyeti olarak 350 istiyorlar. Limit 900 bin olunca da muhtemelen 750 falan isteyecekler. Ben ortopedik engelli olarak 2016 da aldığım aracımı satamıyorum yerine alacak araç yok. Piyasa değeri 400 bin falan üstüne 350 nasıl koyayım? Ya hiç arabası olmayanları düşünemiyorum Bİle. Zamanında verilmiş bir hak zamanla geri alındı. Tahminim YDO oranında artacaksa 1 M falan olur limit. ama yeni bir düzenleme ile YDO oranının araç almaya olan etkisi düşürülecek

Hükümetin destek olmak halkı refah içinde yaşatmak için değil , tam tersi zor şartlarda herşeyin lüks olduğu ve sadece şükür edebiyatı ile yaşatmak istedıklerı bir toplum yaratmak isteği var.

Şurada yazılanları okuduktan sonra tüm umudum kırıldı. Ehliyeti aldık arabayı alamıyoruz trajikomik bir durum.
Umarım seçimlerde doğru dürüst güvenilir bir aday çıkar.
Bu hükümetin göndermek gerçekten şartın şartı oldu.

Evet arkadaşlar haklısınız eskiden de ehliyeti aldık mı hemmen araba alırdık bedavaydı bedava şimdi noldu :(

kanuni

durum fena hocam öyle deme. ben başımdan geçeni anlatayım, vazo aldım eve koyarım diye, ev alamıyorum ya vazoyu alan adam evi nası alamaz.

Evet arkadaşlar haklısınız eskiden de ehliyeti aldık mı hemmen araba alırdık bedavaydı bedava şimdi noldu :(

siz dalga gecın ancak.. 2016 da 50bine aldım aracı . şimdi arabanın muadili 850 b ın tl . Eskıden paranın alım gucu vardı . Şimdi neyın var ??

egemmm

Hangi aracı aldınız 2016 da 50 bin e şuan 850 bin ediyor ? bende almıştım 2016 Mart ayında Octavia 66 bin e mal olmuştu, şuan 500 - 550 bin arası muadili.

Arkadaslar soğuk suyu içti mi herkes kimsenin sesi çıkmıyor .

Reisimiz yetkiyi aldı şimdi. ÖTV yi 3 e katlamazsa bilinki sifirlicak. Daha yeni aldı yetkiyi bekleyin görün etkiyi

21121210G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hazine bakanı araç satışı düşsün diye ötv yükseltmeyi düşünüyoruz dedi. Sıfırlama söz konusu bile olmaz artık

Arkadaşlar merhaba hepimiz umutsuzluktan dolayı köşemize çekildik ve susuyoruz
Engelli araç alımı bir haktır bu hak kaybına uğramak istemiyorsak tek yürek tek bilek ve tek ses olmalıyız
Elbette herkesin farklı düşünceleri siyasi görüşleri olabilir ama limit hepimiz için ortak problem
İktidara yakın gazetelerden ÖTV indirimi yazıları var hatta 6 ay ve 6 bin km sınırı da ikinci el piyasasını etkileyecektir
Bize haklarımızı savunacak güçlü bir isim ile iletişim şart
Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum

arkadaşlar bu sorunun çözümü birliktir twitterda falan ortak bir tt çalışması falan yapsak belki siyasi bir güç bizi görür ve destekler en azından bişeyler ilerler

Kimse gelmez senenin başında uğraşıldı olmadı devlet araç satılsın istemiyor cari açık oluyormuş

ÖTV muafiyetinde araç yok şu anda ne düşünüyorsunuz

Şu anda arkadaşlar ÖTV indirimli araç yok ne olabilir sizce düşünceleriniz nelerdir bilmek istiyorum tşkler.

düşüne düşüne artık düşünmüyorum kafam rahat . vergilerimle devlet kademelerindeki gerekli gereksiz herkesin 9-10 milyonluk zırhlı araçlarını ödediğim için geceleri çok rahat uyuyuyorum.engelliler olarak evden çıkmamalıyız. insanların sinirlerini bozuyoruz.

Ömrüm boyunca mevcut hükümetin engelliye yaptigini unutmayacagim. Milyonluk araclara binip ve her gun yeni dairelerdeki yalakalara makam araci dağitirken engelliye i10 bile alamazken rahat rahat yasamalari.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt