Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaslar az once serkan bayram vekilin makamını aradim görüştüğüm bayan otv muafiyeti bu hafta kesin görüşülecek dedi içeriği hakkında bilgi veremiyorum dedi .son durum bu

milletvekillerinin çoğunun işi varmış yeter sayısı olmadığından halı saha iptal oldu. pardon birleşim kapandı bir şey görüşülemeden, yarın bakarız dediler.

Kılıçdaroğlu akşam 22:00'da açıklayacakmış. Ona odaklanmak lazım sanki 😜

Canı sıkılan yazıyor birşeyler işte.Daha kendi kullanacaksa özel tertibatlı araç raporu ve b sınıfı kodlarıyla uygun ehliyeti varsa yüzdelik oranın hiçbir önemi yok..Gazetede hiçbir araştırma yapmadan yüzde 40 yazmış.Yazıklar olsun

OturanBoğa

Kılıçdaroğlu, seçilirsem gençlerimizi ilk araç alımında ötvden muaf tutucam, demişti. Belki bununla ilgili birşeydir de bakalım seçilebilecek mi :D

Erdoğan hükümeti kaçmaya hazırlanıyormuş bizi oyalayıp attaaaaa yapıcaklar herkes mis gibi havayı soluyacak.Engelliye cari açık, milyon dolarlar yurt dışına transfer.

Son düzenleme:
Arkadaşlar,derin bir istihbarat aldım..Otv üst limiti 697.000 olacak.cuma ya kadar resmi gazetede yayımlananacak..Ben araç aldım bugün tescili oldu.250 üstü veremezdim.Almayip bekleyen arkadaşlara hayırlı olsun şimdiden.Insallah 1 haziran da zam gelmez de 700 u geçen araç olmaz.

Limit 697 olup limit üstü ötv yi biz mi ödeyeceğiz acaba :confused:

Derin istihbarat daireden mi bilgi geldi? O derinden haber aldıklarına seslen de sana zahmet 3 bin kalmış psikolojik sınıra. Düz 700 bin yapsınlar. Simetri hastalığı var bende. Sağolasın paylaşım için böyle balonlar 🎈 mutlu ediyor beni

Sürücü raporunla engelli B ehliyetini çıkar. Yüzde elli yedillik raporun açıklama kısmında özel tertibatlı araç kullanması gerekir yazıyorsa hayırlı olsun alabilirsin

Hassanbey ilginç bir rakam. neye göre nasıl hesaplanmış ki bu rakam. ne 4 aylık ydo ya denk geliyor ne başka bir orana. o derin istihbarat MİT mi mossad mı onu da bir yazın da bilelim.

Konu çok saçma yerlere gelmiş.
Şu an konuşulan rakamlar, arabası olup , satıp, tekrar alacaklar için cazip olabilir.
Yoksa ilk kez alacaklar için bu rakamlar imkansız.
Ekonomi zaten kötüye gidiyor , alım gücü gittikçe azalıyor.
Arabalarını yenileme zamanı gelenler zaten bu şartlarda arabalarını satmasınlar, sonra yeni araç alamayabilirler.
Aciliyetiniz yoksa bence bazı şeyleri askıya alın.
En azından seçime kadar.

tanerbudak
Üstat bu hesabi kimse yapamaz.Matematik profesörü getir tirtlar..İstihbarat alınan yer soylenirmi hiç.siz benim başımımı götürtceksiniz..

fishers

Balon sensin saygısız..resmi gazetede yayınlanınca görürüm balonu..

İstihbarat resmî gazete tarihi de verseymiş keşke. Sana balon 🎈 demedim reis. Paylaşıma balon haber dedim sakin:)

Torba yasayı dün bitiremediler bugüne kaldı. dünkü oturumda pandemi izninde olan mahkumların izinlerini uzatan kanun teklifi için önerge verildi. istenince 1 saatte kanun çıkıyor demek ki. dün serkan bayram ile görüştüm ve bu ülkedeki 8 milyon engelli bunu unutmaz dedim. kendisi de Allah büyük dedi. umut yok mu hiç dedim torba yasa için. uğraşıyorum dedi. ama ben açıkçası hiç umutlu değilim. olacaksa da çok basit bir düzenleme olacak ve yine mağduriyet devam edecek. maliye 450.500 e araba olduğunu ve ocaktan beri 25.000 adet ötv siz araç satıldığını söylüyormuş. ocakta 450.500 e alınan araç bugün 650.000 tl oldu maliyenin kafa basmıyor sanırım. haziranda araçlara yine zam gelecek. kur aldı başını gitti.bugün torba yasa kesin bitecek. çünkü pandemi izni meselesi yetişmeyecek yoksa. bakalım neler olacak.

@tanerbudak Serkan Bayram Bey'den gerçek sayıları Maliyeden istemesini rica edebilir miyiz?

Araç satış rakamlarını ay ay vermiş olsalar tablo eminim şu şekilde olurdu.

Ocak: 12000
Şubat:7000
Mart:4000
Nisan:2000
Toplam: 25000

ocakta alınan araç sayısı eminim toplam satışın %70 ini oluşturuyordur. bunu onlarda iyi biliyorlar.

Hiçbirşey cıkmayacak ARalık sonu da 650 - 700 cıvarında olur . O paraya yine arac olmayacak.. Motor limitini kaldırdılar bana 2,0 motor 450 bınden dusuk arac soylesınler o zaman ..

Zaman buldukça forum içinde olan yorumları okuyup fikrilerimi de zaman zaman yazmaya çalışmaktayım. Bir çok engelli arkadaş hala beklenti içinde ama bu ülke de AKP den bir beklenti içinde olmayın sadece beklediğiniz ile kalırsınız. Engelli rakam yükselsin diye bekler için bugün resmi gazete de yayınlanan bilgi aynen şöyle Cep telefonlarında yüzde 10 olan oran yüzde 12'ye, akıllı kol saatlerinde yüzde 8 olan oran yüzde 14'e, bilgisayar ve tablette ise yüzde 2 olan oran yüzde 4'e çıkartıldı.

Ve hemen arkasından benzin ve dizel e gelen zamlar olacak. Anlayın artık sizin tek yapacağınız şey var oda sandıkta AKP den hesap sormak bu kadar basit başka türlü AKP bir beklentiniz olmasın. Bekleyen de beklediği ile kalır.

Mevcut limit ile tek bir araç alınamayacak seviyeye gelene kadar bekleyecekler ki buda çok uzun bir zaman sürmeyecek.

az önce hacı ahmet özdemir vekilimiz ile görüştüm. maliye bakanı söz vermişti sonradan caydı diyor. ama yılmadan mücadeleye devam ediyoruz torba yasa için diyor. bugün son gün artık. bugün de olmaz ise bu işi unutun arkadaşlar. zaten olacak olan da devede kulak. bunu bile kabul etmiyor ışıl ışıl gözlü bakanımız.

tanerbudak

Onun ve AKP nin göründeki ışıltıyı bu millet ilk seçimde söndürmez ise artık yapacak bir şey kalmadı demektir. Resmen engelli vatandaşı mağdur etti bunlar. Zaten dedim gibi AKP den hiç bir beklenti içinde olmadım olmam da bunlardan beklediğim tek şey orada zam başkada bir şey değil.

Engelliolmak tabi ki özgür iradeniz ile istediğiniz siyasi partiye oy verebilirsiniz. ama bunun yeri burası olmasın lütfen. önceki sayfalarda bu konu çok tartışıldı. milyonlarca engelli var bu ülkede ve bu mağduriyeti görmezden gelen kim var ise elbette hesap sormak hakkımızdır. ancak o parti bu parti diyaloğuna girmeyelim rica ediyorum. Muhalefet grup başkanvekilleri ile de sürekli görüşüyorum ben. defalarca söyledim bir tanesi de kürsüye çıkıp bağırmadı engelli araç alamıyor diye. o görüşmeler TV den yayınlanıyor sonuçta. kabul edilmeyeceğini bildikleri kanun teklifi vererek olmuyor maalesef daha fazla ses çıkarmaları gerekiyor. her kim bu sorunu görmezden geliyor ve destek olmuyorsa cezasını seçimde elbet çekecektir. çok büyük oy potansiyelimiz var.

tanerbudak

HDP milletvekilimiz Musa Piroğlu hariç. Ben Meclis'te olsam ne yapabilirsem, sağ olsun kendisi de o sorumlulukla konuşuyor. ÖTV konusunu da defalarca dillendirdi kürsüden. Ama artık Meclis yok hükmünde olduğu için kim ne derse kara bir delikte yitiyor sesi...

Bülent bey, meclisin hükmü kalmadı artık. sipariş üzerine kanun çıkarmak için el kaldırıp indiriyorlar sadece. milletin derdine çözüm üretmek yok. torba yasa çıkarıyorlar torbada milletin yararına olacak tek bir düzenleme yok. zengini daha zengin edecek düzenlemeler var sadece. Musa bey'in konuşmalarını dinledim bu konu ile ilgili.

Dolar gördüğü yeri unutmaz demişler, adım adım ilerliyor. korumalı mevduatta artık hızını kesemiyor. yeni yılda 600-700 lük araçlar 2 milyon olur. ülkemizde bir şey almak istiyorsan en doğru zaman şimdiki zaman, ona da müsaade ederlerse...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt