HUZUR.
Rica ederim. Benim ticari bir kaygım yok, size yardımcı olmak için yazıyorum.
ugir
Nasıl bir kayıp olabilir? 5 yıldan önce ÖTV'siz aracı satmak istediğinizde normal fiyatından satar, ÖTV'yi ödersiniz. Kimse kaskoda ne kadar tutar üzerinden ne ödüyorsun diye sormaz ki size?
Hatta aracın kaskolu olması, satarken bir artıdır, çünkü oynanmış, pert vb kaydı olan araca kasko yapmaz firmalar. Kaskolu aracın güvenilir olduğu bir kanıttır.
Burada tek senaryo, aracın sizinleyken perte çıkması. İşte orada tamam size ÖTV'siz tutarı ödeyecekler ama aracı trafikten çektirmeniz çok önemli. Yoksa, sigorta şirketi aracı onarıp satmak istediğinde hem size ÖTV çıkar hem de 5 yıl süre dolmadan yeni araçta alamazsınız.
Diyeceksiniz ki aracı trafikten çektirebilir miyiz, sonuçta araç sizin çektirirsiniz. Sigorta sadece benim zararım var diyip sizinle pazarlığa oturuyor. Yani atıyorum 120.000 TL ödemesi gerekirken 100.000 öderim diyor. İşte orada siz sıkı durup, sigorta tahkim ve mahkeme silahları ile min pazarlıkla bu işi atlatmanız önemli.
Ama şu bir gerçek ki, bu artan kurlar ve her ay zamlanan araba koşullarında istediğinizi alsanız bile, yeni alacağınız aracı o fiyata alamadığınız için zararlı çıkıyorsunuz.