Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmen rızası dışında başka bir okula görevlendirme ile gönderilebilir mi?

Konular
60
Reaksiyonlar
57
Merhabalar,

evimden 30 km uzaktaki bir okula görevlendirildiğim söylendi.(Mebde 6 yıllık öğretmenim) raporum 2020 yılının sonunda bitmiş. fakat şöyle ki ocak 2026 da mazeret atamasına bu raporla başvuru yapabildim çünkü sağlık bakanlığının yazısı gereği bu rapor geçerli kılınmıştı. Herhangi bir sendikaya üye olmadığımı ve olmak da istemediğimi vurgulamak isterim. Ayrıca aktif sürücüyüm yani bu mesafede bir yere gitgel yapmak benim için imkansız değil elbette ama şu aşamada hem barındırdığı zorluk / tehlike hem de "ben bunca yolu gitmek zorunda mıyım?" gibi düşündüğümden bir avukata danışmayı düşünebilirim.

merak ettiğim bir husus var: benim bildiğim kadarı ile engelli öğretmen için görevlendirme de yasal değil ancak emin de değilim. Aradığım şey şu: dava konusu olmuş/etmiş ve bu şekilde karar örneği var mıdır ?
notlar: daha öncede (mesela geçen yıl ve bu yılın ilk dönemi farklı okullarda görevlendirilmiştim)

teşekkürler.

Mevzuatı bilen birisi lazım.Diğer hocalar bir yol gösterdi mi?Normal de evlenip tayin alma gibi bilinen ama engellenemeyen durumlar vardı.

evet ilçe mem de mütevazi olduğunu düşündüğüm bir şube müdürü var arkadaşım onunla bir görüş dedi. Aynı arkadaş bana o okuldan normal yolla tayinini aldır dedi çünkü müdür sıkıntılı bir insan ikimizin hatta başka bir öğretmen daha var onun da ortak görüşüne göre. Evlilik gibi bir durum söz konusu değil şuan.

@NewDay,

6 yıllık kadrolu öğretmenin puanı vardır illaki ama pek yüksek değil. Batı illeri de düşük hizmet puanı verdiği için.
Ama deniyeceğim en azından. Ayrıca şube müdürü ile durumu konuşacağım, hayırlısı.

@kar&yağmur,

Batı da Tekirdağ da yaşıyorum burayı olsun Kırklareli Edirne her yerini tavsiye ederim özellikle Tekirdağ Saray Kırklareli Lüleburgaz ve vize çok güzel

@Suzii,
değilim aslında hocam. Çünkü, norm fazlası atamalarında bana tercih imkanı tanınmadı. (Şimdi aslına bakılsa bu görevlendirme de prosedüre ne kadar uygun burdan da böyle bir çıkarım yapmak aslında mümkün) fakat bu müdürün saçmalıklarına katlanmak da istemiyorum. o sebepten görevlendirmeye hayır demiyorum aslında ama bu uzaklıkta bir okulu da istemiyorum.
ben şimdilik harcırah için resmi olarak dilekçe vereceğim.

@kar&yağmur,

Sormamın nedeni şu, bu sene öncekilerden farklı olarak "kadrosu" ilçe memlerde bulunan "norm fazlası" öğretmenler raporu olmalarına rağmen re'sen atanabileceklerine dair bir yazı vardı norm fazlası atama klavuzunda. (Sanırım personel meb üzerinden bulabilirsin)

Benim kadrom okulumda olduğu için zaten sorun olmadı ancak sanırım sendikalar devreye girerek yukarıdaki durumda olan öğretmenlerimizin mağduriyeti giderildi.

@WinstonSmith, yok hocam. kadro ilçe memde durmasın isterim zaten ki öyle bir durumda yok. ama gelin görün ki hem norm fazlası atamasında ben norm fazlası değilim diye tercih yapamadım hem de her yıl başka kurumdayım.

dilekçe ile kadromun başka bir okula bile geçmesini istemeyi düşünüyorum. hani bu zayıf ihtimal ama en azından bir denerim gibime geliyor.

@kar&yağmur,
evet böyle bir şey yaptılar ancak gruplardan okudugum kadarıyla bazıları iptal ettirebilmiş,

@kar&yağmur, sizin hali hazırda engelli raporunu yok sanırım okudugumdan onu anladım bu durum da sizi ilçe grubu içinde herhangi bir okula resen de atayabilirler görevlendirme de yapabilirler. mevzuata göre karşı tarafın eli güçlü, raporunuzu yeniletirseniz evinize yakın sayılabilecek bir okula görevlendirme isteyebilirsiniz

ben yazarken yeni mesajınızı okudum. okul kadrosunda iseniz sizi neden her yıl farklı okullarda görevlendiriyorlar, ders saatinizi mi tamamlayamıyorsunuz ?

@kar&yağmur, mazerette illa engelli raporuna gerek yok diye biliyorum. sağlık durumunun herhangi bir şekilde belgelenmesi durumunda da atama yapıyorlar. durum bildirir raporu gibi. siz bence engelli raporunuzu yenileyebiliyorsanız yenileyin ve şu süreçte yorulmayın. bakanlık artık kendisi atamaları yapıyor yarın bir gün sizi tutarlar şehrin diğer ucuna gönderirler puanınız da azdır 6 yıla göre. ilk sizi gönderirler sağlıklı diyerek

Norm fazlası olmadığınız için o atama döneminde tercih yapamıyorsunuz, norm fazlası değilsiniz ancak her yıl başka okulda görev yapıyorsunuz doğru mu anladım? Şu cümlede terslik yok mu?

@WinstonSmith,
evet. 2 yıldır kadro başka yerde çalıştığım yer meb içi geçici görevlendirme ile başka yerde.Doğru anlamışsınız yani.

@Ben_Claudius,
yok ben o engelli raporumla başvuru yaptım ama tabi açılan kadro olmadığı için sonuç ekranında başvurunuz değerlendirmeye alınmamıştır diyordu.

arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var, engelli öğretmenim bu sene atandım. İlk atama sonrası bakanlığa dilekçe verdim engelli raporumla birlikte fakat bir ilin en ücra ilçesine köy okuluna atadılar. Aradım görüştüm o atamayı iptal ettirdim ve mazereti bekleyin tüm iller açılıyor dediler. Bu mazeret atamasına başvurdum hiçbir yer çıkmadı. Şimdi tekrar dilekçe yazmak istiyorum. Elinizde örnek bir dilekçe var mı ?

@stemivera,
9 ocak 2026 da yeni yönetmelik yayınlandı (yer değiştirme için) Sanki artık bu yönetmelikle artık böyle bir dilekçe iş görmeyecek hale geldi diye hatırlıyorum. isterseniz bu tarihi google a bi yazıp bu yönetmeliği bi okuyun derim hocam. of son zamanlar bir çok değişti.

zaten olanı uygulamakta zorlanırken bişiler karmakarışık oldu galiba.

pardon hocam okudum yani göz gezdiriyorum şöyle bir maddesi var:

MADDE 29- (1) Kadrolu öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeleri yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılır. Sağlık ve can güvenliği mazeretlerine bağlı yer değiştirmeler yarıyıl ve yaz tatilleri dışında da yer değiştirme takvimine bağlı olmaksızın sadece öğretmen ihtiyacı bulunan eğitim kurumlarına yapılır.

ayrıca,

(2) Kadrolu öğretmenlerin; aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretlerine veya engellilik durumuna bağlı yer değiştirmeleri hakkında bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde; 7528 sayılı Kanun, 657 sayılı Kanun ile 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uygulanır. Ancak;

denmiş.

Üst Alt