Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emeklilik beklerken malulen emekli oluyorum!?

4korsan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim gözlerden %53 engelli raporum vardı ve bunu yeniletip SGK'ya başvuru yaptım Aralık ayında ve beni tekrar hastaneye yönlendirdiler. Ve bugün aradılar emekliliğim onaylanmış %60 iş gücü kaybı ağır olarak gözükmekte.

Şimdi size sorun şu benim primlerin hep yüksek ödendi. Malulen emeklilikte daha az mı maaş alırım. Engelli emekli olma imkanın var mı sizce hangisi daha mantıklı
2007 sigorta girişim var
36 yaşındayım
Görme kaybı ı stargart hastasıyım

İş bulmam çok büyük sıkıntı zaten malulen emeklilikte çalışamıyorum sanırım.. engelli emekli mi olmalıyım sizce böyle bir tercih yapabiliyorum sanırım?
Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim pazartesi günü beni SGK'ya çağırdıla. Emekliliğim onaylandığı için.

@4korsan, Malulen emeklilikte maaşınızın az olacağını kim söylüyor ?

E Devlette emekli maaş hesaplama uygulaması var oradan baktınız mı şu an emekli olursanız ne kadar maaş alacağınıza.

@Kaya16, 3525 prim günüm var 19 yıl sigortalilik süresi var
@güllerin efendisi, Neden agir oldugu için itiraz edeyim ki ?
@BnymnYldz, e devlette 75 gün eksigim oldugu için 3600 şartı araniyor 75 günü askerlikten eklettirecegim su an ne zaman emekli olur kısmını kullanamıyoyrum 3600 prim olmasi gerekmektedir uyarisi veriyor

ve süresiz oldugunu söyledi sgk normalde süreli oluyormus kontrol muayenesi olmayacakmıs bende

@güllerin efendisi, orta düzey ve agir da neler fark ediyorki ?

@samedo99, evet sigorta girişim 2008 öncesi yani Malulukk emeklisinde tekrar sigortalı olarak çalışabiliyorsan güzel bir şey tabii iş bulursam. Acaba malülük emeklisinde mi daha fazla maaş alırım yoksa engelli erken emeklilikte mi

@4korsan, Maaş aynı ,ancak sizin malulen mi yoksa ağır iş gücü kaybı mi bunu netlestirin,malulen ise calisamazsin ağır iş gücü kaybi ise calisabilirsin,dediğim şartlarda

Üst Alt