Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde SSK mı BAĞKUR mu avantajlı?

güzelyalı

Yukarıda da belirtmiştim, elinizdeki rapor ile emeklilik başvurusunu kabul etmezler. Ben olsaydım itiraz etmek yerine "beni 28/5'e göre emeklilik için hastaneye sevk edin"derdim. Onlar sevk ettiğinde hastane usulünce rapor hazırlar ve sgk'ya gönderir ve sgk da sgk hastalık listesi'ne göre karar verir.

Eyvallah dostum iyide,ret şekilleri raporunuz geçersiz yada buna benzer birşey değil ki,çalışma gücünüzde bir engel teşkil etmez diyerek ret yazısı yazmışlar,buna rağmen git 28-5 e göre sevk al diyorsan yarın gider alırım.

Yani sence sorun raporun şeklimi

Şimdi tekrar emeklilik servisi ile görüştüm,usülde bir hata olsa idi yani başvuruda rapor ile ilgili bir sorun olsaydı,tekrar rapor isterlerdi,yani usül yada başvuruda bir sorun yok biz başvuruyu zaten 28/5 e göre yapmışız.Sorun başka yani %68 sürekli raporu yok saymaları,orandada herhangi bir oynama yapmadan sadece çalışmaya engel bir durum oluşturmamaktadır diyerek ret vermişler,bizde doğal olarak itiraz ettik,itiraz sonucuna göre tekrar 28-5 e göre sevk alarak başvuru hakkımız baki duruyor.Benim zoruma giden raporu yok saymaları.Ki biraz önce e-devlet üzerindende şikayette bulundum.Bakalım sonuç ne olacak normal emekliliğime bile 1 sene 8 ay kaldı ama çalışacak gücü kendimde bulamıyorum.Yoksa uğraşma öde yada çalış 2 sene daha zaten normal emekli de olabiliyorum.

(Gölge)

Artık hepimiz aynı düzeyde boka batmış durumdayız. 4a-b-c hepimiz açız elhamdülillah.

Statü değişikliği için Bağkur'dan gün sildirmek mümkün mü?

OturanBoğa Selamlar;Kısaca son yedi yıl kuralından etkileniyorum 4-a hizmet süremi arttırmak adına 4b günlerimi sildirebilirmiyim.4-b den yüksek sağlık kurulu ret verdi itiraz ettik.ama işlemim vergi indirimi olarak maliye bakanlığında devam ediyor olumlu bir sonuç çıkarsa son yedi yıldaki 4-a günlerimi oransal olarak arttımak adına 4-b hizmet günlerimden eksiltme,sildirme yaptırabilirmiyim.Saygılar selamlar.

OturanBoğa Selamlar hayırlı akşamlar,mevzu iyice karıştı.Bugün vergi dairesi başkanlığından raporum,%68 rapor sürekli olarak aynen onaylanıp gelmiş fakat 4/a dan emekli olamıyorum(son yedi yıldaki 1261 gün kuralı yüzünden).
Aynı rapor ile bağkur a yaptığım başvuru ise reddedildi(usül hatası yok).
Yani vergi dairesi başkanlığı yüksek kurulunun aynen onayladığı raporu,SGK yüksek sağlık kurulu reddediyor (yeni yönetmeliğe göre artık oran yazılmıyor, sadece sakatlık listesindeki hastalıklara göre işgücü kaybı yoktur diyor).
İtiraz ettik sonucu bekliyoruz. Sizce sonucu bekleyeyim mi yoksa tekrar sevk alarak rapor alıp başvurumu yapayım.

Hayırlı akşamlar.

Bu olaylardan anladığım artık engelli emekliliğin kaldırmışlar. Sadece malulen emeklilik hakkı var. Saçmaladılar iyice canın sıkıldıkça yönetmelik çıkarmak. Sanki işverenler çok meraklıydı engelli çalıştırmaya arkadaşlar bu yönetmeliğe itiraz edelim twitter nasılki eyt için geri adım atıldı.

güzelyalı

Yukarıda da belirtmiştim, elinizdeki rapor ile emeklilik başvurusunu kabul etmezler. Ben olsaydım itiraz etmek yerine "beni 28/5'e göre emeklilik için hastaneye sevk edin"derdim. Onlar sevk ettiğinde hastane usulünce rapor hazırlar ve sgk'ya gönderir ve sgk da sgk hastalık listesi'ne göre karar verir.

Var olan raporla başvuru Bağkur tarafından kabul edilmez. Bu beklenen bir durum. İtiraz etmek de sonuç vermez. SGK Hastaklık Listesi'ne göre emeklilik düzeyinde rahatsızlık mevcutsa, emeklilik gerçekleşir güzelyalı

OturanBoğa bana usülde bir hata olmadığı söylendi ama madem fikrinizi soruyorum saygı duyarak hareket edeceğim,zaten birkaç gün önce aralığın 2 sine heyet randevusu almıştım.Bugün yada yarın sgk ya giderek 28/5 e göre sevkimi isteyip bu yoldan gideyim.İnşallah hayırlısı olur.Evrak itirazı söz konusu iken tekrar başvuru bir sıkıntı yaratmaz umarım.

güzelyalı

İtirazı durdurmak mümkünse durdurun derim. Diğer türlü evrak aksayabilir. Sigorta müdürlüğüne gidip bu detayları konuşun.

BAĞKUR çalışmasına engel olacak bir kayıp söz konusu değildir dedi!?

OturanBoğa selamlar,elimde %75 süresiz sağlık engelli raporu (kalp,tansiyon,şeker ve periferik arter rahatsızlığı )olmasına ve 2 kere yüksek sağlık kuruluna başvurmama rağmen ikisindede çalışmasına engel olacak bir kayıp söz konusu değildir diyerek ret geldi.Bağkur yani 4/b den.Maalesef bağkurda böyle bir durum söz konusu eğer 4/a olsaydı çoktan emekliliğe hak kazanmıştım,bazı arkadaşlar iş mahkemesine başvur diyor sizcene yapmalıyım.

güzelyalı

Maalesef artık oranın hiç bir önemi kalmadı 4b'Liler ve 4c'liler için (1 ekim 2008'den sonra sigortalı olan 4a'lılar için de). Artık varsa yoksa SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanı! Malulen emeklilik için Ağır tanısı almak şart. Engelli statüsünde emeklilik için de Hafif veya Orta tanısı alınmalı.

Üst Alt