Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
keşke video da söylediği gibi olsa

Ben yinede inanmak istiyorum,bu haliyle yasadan geçmesin istiyorum.

@eminserin,

hayırlı olsun , sgk başvuru yaptığında yasa hakkında bilgileri var mıdır ön yazı vs gelmişmidir geçerlilik durumu nedir vs. mümkünse sorabilir misin

Normal koşullarda ben 30’unda emekli olur kağıdını almak için sgk’ya gideceğim, eğer alabilirsem işyerine emeklilik dilekçesini vereceğim ve 14 ocakta da emekli olacağım

Bu son yasa mevcut sürekili vergi indirimi olan emeklilere. Bir etkisi varmı ? Tşkler

Bu 2024 ün son kanunu dedi yarın büyük ihtimal açıp kapatırlar meclis tatile girer

kapanış konuşmasını izledim dediğin gibi 2024 son kanunu dedi yarın komisyonun getirceği kanunları konuşulacak ben anlayamadım yarın bizim kanun konuşulacak mı açıp tatile mi girecek görüşülmeyecek mi ?

@exgratia,

Hocam meclis çalışacağı günlerin kararını önceden alıyor. Yarın için de çalışma kararı olduğu için usulen aç kapa yapacaklar.

@eminserin, E-devlet üzerinden yaşlılık aylığı başvurularında sistem sizin engelli vergi indirimi ile emekli olmak istediğini bilemiyor. Normal bir emeklilik başvurusu olarak görüyor.

E-devlet üzerinden bu şekilde başvuru yapılsa bile vergi indirimi belgenizi gidip elden teslim etmeniz gerekiyor.

Zaten SGK'ya gidilmesi mecbur olduğundan başvuruyu giderek yapmak daha mantıklı. Aylık talep belgesini doldurursunuz maaş alacağınız bankayı seçersiniz işiniz biter.

@BnymnYldz Listede olması emekli olabilecek anlamına gelmiyor ama dimi sgk isterse emekli eder diyorlar ya hani

@avci0606,

Yarın meclisbaşkanvekili gelecek başkanlık divanını oluşturamayacak. Meclis başkanvekili divanı oluşturamadığını belirterek Ocak 2025 te bir güne erteleyecek.

Ayrıca 175 sayılı kanun teklifinin içinde bulunan 01.01.2015 tarihi itibariyle genel sağlık sigortası borcu olan vatandaşların GSS borcu 177 sayılı kanunun 39. Maddesi ile silindi. Kanun meclis genel kurulda kabul edilerek yasalaştı.

@samedo99, Söylediklerinizden bu anlamı çıkardım diyerek, bu sorunu SGK isterse emekli eder diyenlere sorarsan daha doğru olur.

Değerli arkadaşlar,

Organize hareket ederek sesimizi duyurabilmek için sosyal medyada ve diğer mecralarda yardımcı olabilecek bu konuda mağdur olan ya da bu haksızlığa göz yummayıp bende yardımcı olabilirim diyecek arkadaşlara ihtiyacınız olduğundan bana DM den ulaşabilir misiniz?
Çünkü çok az zamanımız kaldı …

Son düzenleme:
Merhaba ben engelli sgklı çalışanım fakat vergi indiriminden yararlanmıyormuşum yarın başvurumu yapmaya gideceğim ancak onaylanması uzun sürecek başvuru tarihim geçerli olur mu

Arkadaşlar ben sgk ya gittim hiçbir pürüz çıkarmadılar vergi indirim belgesini verdim sonra 1 kağıt imzalattılar. Maaş alacağım bankayı seçtim. 10 dk da bitti. Bu arada sgk ya daha ön bir yazı gitmemiş şu anda

Sgk ya giderken bir şey götürecek miyim yanımda acaba, bir sorumda emekli olur kağıdı alırsam 14 ocakta emekli olacağımdan yasa çıkarsa iptal ederler mi emekliliği 31 ine çekme şansım olur mu (iskide 4a işçi olarak 2. derece engelli çalışan konumunda çalışıyorum)
işe girişim 2009, 30’unda sgk’ya gidicem emekli olur kağıdı almaya, engelli raporumu götürecek miyim yanımda?

@geronimo1,

Emekliliği hak etmiş olman şart ki bu yeni yasa nedeniyle mağdur olma. Eğer süre 14'ünde doluyorsa, daha önce emeklilik başvurusu yapamazsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt