Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar merhaba geçen ay vergi indirimi için maliyeye başvurdum hastaneye sevkedildim Ocak 20 inde heyete gireceğim işitme kaybından yüzde 40 oranım var tek hastalıktan bu yasa geçerse benim emekli olma durumum nedir birde aldığım raporu yeni yasaya göre SGK kabul edermi.

Arkadaşlar daha öncede sordum kimse yorum veya cevap vermedi ben şuan sgk engelli vergi indirminden emekli olmak için sağlık kurulu raporu çıkarıyorum sgk da memura yeni yasa çıkarsa benim durum ne olucak dedim, bir şey olmaz 6 ay içinde alınmış raporlarınızda çok sıkıntı yaşanmaz emeklilik şartlarınızı yerine getiriyorsanız işlemlerinizi başlatırız dediler Memur salladımı sizce arkadaşlar

@hazar01,

Aynı durumdayız dostum bende cevap arıyorum sgk daki memur bir şey olmaz etkilenmezsin dedi ama pek güvenmiyorum

@grafakir,

Yıllardır bekledik raporu alır emekli olurum derken şans yeni yasa çıkarıyorlar ne yapacağımı bilmiyorum tek hastalıktan yüzde 40 işitme var ama ne olur bilemedim.

@Gülçnn,

Bütçe görüşmelerinden önce 24 25 Aralıkta görüşüleceği ni okumuştum TBMM sitesinde 24.de ilk 14 madde 25.de sonraki 14 madde oylanacak diye bence 1,14,16,17 madde birlikte görüşüleceği için 24.de oylanir gibi geliyor bana

Malulen emeklilik değerlendirmesi ile engelli emeklilik değerlendirmesi aynı mı acaba ?Vergi indirimi haricinde ?Benim hastalık sadece agir olarak geçiyor,ve şuan SGK dan sonuç bekliyorum,malulen için heyete girdim gecen hafta

@Senyorsen,
Doğrudur salı günü belli olur bizim kanun gündem de devlet memurları gündeme girecek yazıyor TBMM'de bakalım hangisi önce görüşülecek hayırlı

Bizim malulen mecburen onaylanacak o zaman başka yolu yok 😀

Yüz binlerce çalışan engellilerden salı günü meclisten geçmesi planlanan 5510 sayılı kanunun 17 maddesi hakkında yapılan haksızlık konusunda isyan etmekte. Yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde daha önce 2008 Ekim öncesi girişli olan engellilerin prim gün sayısı ve yıl sayısı 2008 sonrası için farklı idi. Engellilerin beklentisi bunun iyileştirmesi ortadaki haksızlığın kaldırılması idi ancak. AKP grup başkan vekili Leyla Usta Şahin tarafından yapılan açıklama bu haksızlığı gidermek için yapıldığı söylenen kanunun aslında tam tersi olduğu haksızlığın 2008 öncesi için olanları da yansıdığı görülmekte. Daha önce vergi dairesi indirimi alınarak yapılan başvurularda %40 üzeri olan emekliler yıl ve prim gününe göre emekli olabilmekteydi şu anda Bu sistem tamamen kaldırılarak onun yerine sosyal Güvenlik kurumu malullük derecesine göre yapılacak olan hesaplamalar neticesinde %40 ve üzeri olan engelli bireyler artık emekli olabilecek. Malullük derecesi olan engelli birey daha önce birden fazla hastalığı varsa onlar eklenebilecek iken maalesef şu anda en yüksek oranda olan tek hastalık ile yeni rapor düzenlemesi yapılacağı için. Bu şartlarda emekli olabilmesi artık hayal olmuştur. Örnek verecek olursak ama biri gözleri görme olanı sıfır olduğu halde yüzde100 malullük oranında yapılan hesaplamalarda ilginç bir şekilde senin gözlerin görmüyor olabilir ama sen çalışabilecek oturduğun yerde iş yapabilecek durumdasın denip malülük derecesi sıfır olmakta. Bu yüzden tüm engelli bireyler o haksızlığın üzerine tepkilerini koymaya devam etmektedir.

Arkadaşlar trt haberde paylaşmiş bizim madde yokmu yoksa benmi göremedim.
Haberi sizlerde okurmusunuz?

@Escape2605, Meclis genel kurulu Bu hafta önce Devlet Memurları ile ilgili kanun teklifini görüşecek. Daha sonra içerisinde engelli emekliliği ile ilgili kanun teklifi görüşmeleri yapılacak.

Genel Kurul, bu teklifin ( Devlet Memurları Kanun Teklifi ) görüşmelerinin tamamlanmasının ardından 1 Ocak 2015 öncesine ait ödenmemiş Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin tahsilinden vazgeçilmesine ve aile hekimliğine ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlayacak.

GSS primlerini içeren kanun teklifinin içerinde bulunuyor engelli emekliliği ile ilgili maddeler. O yüzden medyaya hep GSS primleri siliniyor diye haber yapıldı engelli emekliliğini konuşan olmadı pek fazla.

@eminserin, Resmi Gazetede yayınlandığı günden itibaren yürürlüğe girer.

Bir sonraki soru peki resmi gazetede ne zaman yayınlanır olacak sanırım.

Mecliste kabul edilen kanun teklifleri 15 gün içinde Resmi Gazetede yayınlanır.

Belki mecliste kabul edildiği günün gecesi olabilir belki de örnek veriyorum 3 gün sonra veya 10 gün sonra onu kimse bilemez.

@BnymnYldz,

İşin açıcası bomba üzerinde oturuyorum. Şindi ben kamuda çalışıyorum 3 ocakta açıklanacak tazminat tavan ücreti ekleneceği için 3 ocaktan sonra en az yüzbin fazla para alacam onun için ayın 10 unda verdim. Ama bir yandan da bu yasa var haftaya meclisten geçerse emekli olamamam durumu söz konusu bir sgk uzmanıyla konuştum meclise geldiği an dilekçeni revize et diye çünkü yürürlüğe girmeden hakkım kaybolmuyor yani zor bir süreç beni bekliyor bu hafta

@Escape2605,

Hiç bir değişiklik olmaz muhalefet bile olayın farkında değil, kimse sesimizi duymadı kaç gündür x’te vekilleri etiketleyip sesimizi haksızlığı duyurmaya çalıştık yaprak kıpırdamadı bir vekilden açıklama gelmedi yalnızca özgür erdursun halktv de sesimizi duyurdu haber yapıldı burdan da bir şey çıkmaz salı günü hakkımızı çalıcaklar

Meclisten geçmesi kesin gibi 2008 sonrası ile 2008 öncesini eşitlemek için

Selamlar Öncelikle başınız sağolsun çok zor zamanlar yaşamış olmalısınız o sebeple size yazmak istedim..
Çok teşekkür ederim evet çok zor zamanlar geçirdim benim kalp kapağı rahatsızlığım var doğuştan ama her yıl oran değişiyor geçen2 ay önce %48 den 30 düştü itiraz ettim 44 w çıktı daha önce 37 ye düştü itiraz ettim 48 çıktı ama artık korkuyorum kalp kapağı ve Pulmoner hipertansiyon bir sayılıyormuş bu sebeple benim hastalığım %30 düşüyor bunlar beni emekli etmez oyüzden yarın şansımı denicem daha önce başvuru yaptım emekli olabilir kağıdı verdiler yine denicem emekli olursam başka işler denicem çünkü İBB emekli olunca çalistirmiyor ama ika şefi yarın beni görmek istemiş ona rica edicem çalışmak istıyorum diye inşaallah kabul eder

Arkadaşlar meclise sunulan kanun teklifi çoğu kişiler beğenmiyor ama bence engelli bireylere çok konuda kolaylıklar sağlanacağını düşünüyorum.
Sen ne çeşit bir ademsin(insansın), millet kan ağlıyor, sen neredesin ,neler yazıyorsun hayret,konulardaki yorumlarına bakıyorumda ,galiba hayat sana güzel

Son düzenleme:
emekli olabilenler olsun da kontenjanları diğer ihtiyaç sahiplerine bıraksınlar

@kalua33,

Merhaba, emekli.olursaniz alacaginiz maas , mevcut isinize gore cok dusuk kaliyoe..nihayetinde kamu da calisiyorsunuz..emekli olsaniz , kuru emekli maasi.ile gecinemezsiniz..zaten calismak zorunda kalacaksiniz..kademeli emeklilik bir sonraki secim gundemi.olacak ve bence eninde sonunda cikacak ama daha zamani var maalesef..velhasil,sahsen yerinizde olsam kamuda calismanizdan kaynakli ( iaten atilma riskiniz dusuk) aradaki maas farkini da dusununce calismaya devam eder, emeklilik icin de nasip derdim..tercih ve son karar sizin tabi..

@eminserin,

Teşekkür ederim evet metro İstanbul İBB iştiraki

@kaleler,
Teşekkür ederim bende aynısını düşündüm ama kademeli emeklilik için çıksa bile 3 sene sonra şuan aldığım emekli maaşını anca alacağım ama 3 yılda şuanki emekli maaşım yükselecek artı kendi mi zorlamayacak işler bakacağım bu sebeple az önce emeklilik için çıkışimi yaptım perşembe günü SGK da işlem başlayacak çok şükür vergi indirimi için yeniden rapor istemediler darısı buradaki emekli olmak isteyenlerin başına

kasım ayında emeklilik dilekçesini veripte hala beklemede olan var mı?

Emekli Olur Yazısı. T.C :
İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ EMEKLİLİK SERVİSİ - 4 (4/A TAHSİS MÜRACAAT)Giden Evrak Kayıtlı../../2024Emekli Olur Yazısı. T.C :
BEN BU EKRANDA TAKILDIM. HALA BİR GELİŞME YOK

Son düzenleme:
@BnymnYldz,

Merhaba arkadaşlar, memurların bu düzenlemeden etkilenmediğinin mevzuat yönünden dayanakları hakkında bilgisi olan var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt