Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliğinde değişiklik gündemdeymiş (25.11.2024)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kontrol muayenesi konusunda rahat olun arkadaşlar.

Eve gelince, meclis görüşme tutanaklarını da inceledim. Komisyonda mevcut hakların korunması açıkça görüşülmüş. Gerekçeyi bu nedenle açıkça rapor tarihindeki tıbbi mevzuat geçerli olacak şeklinde yazmışlar.

SGK BAŞKAN YARDIMCISI ISMAIL ERTÜZÜN - Bunları özellikle gerekçesinde de yazdık. Kontrol muayene tarihi öngörülmüş aylık ödenmekte olan kişinin süresi sona erdi, KMT'ye gönderdiğimizde değerlemesi yine o raporu aldığı tarihteki yönetmelik çerçevesinde yapılacak. Yani, sizin bahsettiğiniz gibi, çalışma gücü kaybına orada bir dönüş söz konusu olmayacak. Yani dolayısıyla bir hak kaybına burada yol açmayacak.
BAŞKAN VEDAT BİLGİN - Teşekkür ediyoruz arkadaşlar.
Önerge var mı?

KAYIHAN PALA (Bursa) - Sayın Başkanım, biz önergemizi bu açıklamanın üzerine geri çekiyoruz. Çünkü bu açıklama bizim için önemlidir. Herhangi bir hak kaybı olmayacağı burada resmi olarak dile getirilmiştir, biz de bunu seçmenlerle paylaşacağız. O zaman bunda şey yapmamıza gerek yok.

Bana göre konu burada kapanmıştır. Güzel günlere..

Son düzenleme:
@OturanBoğa
Siz kmt işlemlerin emekli olanların baltazara göre yapılacağını söylemiştiniz şimdi fikir mindegistirdiniz

@Bilgi Hazinedir,

Bunu zaten Nergis hanımdan başkası soylemiyor SGK uzmanlarin yazıları ve resmi net sitelerinde dediği de nergis hanımdan farklı

4a'lıyım sigorta girisim 2006 prim gun sayım 5700 sgk hastalık listesi ile 2025 yılında yeni yasa değişikliği ile çalışma gücü kaybıyla emekli olabiliyorum. Sorum şu çalışma gücüne bağlı emekli olduktan sonra 4b ile iş yeri açıp çalışabilir miyim?

@Aliemin,

Merhaba,şahsi görüşüm @Phalanx, arkadaşımızla aynıdır.

Bununla beraber tutanaklarda yazan konuşmalar ile kanun maddesi üzerinde çelişki olduğu açıktır.Düşüncemin dayanakları mevcut tutanaklara dayanmakta ve de gerçekçi düşüncelere saygı duymaktayım.

Nergis Hanım okuduğunu yazmış esasen,ancak bir önceki yazımda da ilettiğim gibi SGK GENEL YAZI veya Yönetmelik gibi kurum içi belgeler ile bu durumu açıklığa kavuşturacaktır.Çünkü işlemleri yapacak kurumlar ve personelide aynı bizim gibi nasıl işlem yapacağını şu an için bilmemektedir.

SGK kurumunun beklediğim resmi yazısının akabi konunun netleşeceğine inanıyorum.

Saygılar.

Not: @Semih avci, arkadaşımızında belirtiği gibi SGK Kurumu içindede bakanlığın yayınlayacağı Genel Yazı,Yönetmelik gibi kurum içi belge ve açıklama bekleniyor.Bu durum sncak bu şekilde netleşebilir.

Saygılar.

Arkadaşlar bu yasayı Tayyip Erdogan geri gönderir kabul etmez diye aklınızın ucundan bile geçirmeyin ! Bugün Çalışma Bakanı'nın açıklamasını izleyin. Bakan açıklamasında '' Emekli maaşlarını zamanında ve eksiksiz nasıl yatırabilirz diye ugraşıyoruz '' dedi ! EYT den kaynaklı 38 yaşında emekli olanlar var ve EYT den dolayı 3 milyon kişi 43 yaşında emekli olmuş .Arkadaşlar yandaş basın halktan saklıyor ama SGK maaş ödeyemeycek duruma gelmiş şuanda . Avrupada yaşayıp Türkiye de prim ödeyip emekli olan 600 bin kişinin emekliligi iptal edilmiş ...

@neoplis Yahu SGK nım zarar etmesi mümkün değil biraz okuyun araştırın derim ben bunun için sadece eczane sayısına bakmanız bile yeterli

@samedo99,

ülke kaynakları doğru kullanılsa herkese rahat rahat emekli maaşı verilir zaten normalde olması gereken en düşük emekli maaş 35 olması gerekiyor eğer bağlanma oranıyla oynanmasa bu tutarda emekli maaşı olacaktı olması gerekenin 3te biri veriliyor emekli sayısını bölün 15 milyon emekli 3 e zaten toplam 5 milyon emekli yapar. yani devletin zaten ödediği para 5 milyon emekli maaşı kadar.Ha birde sürekli pasif emekliyle çalışan arasındaki orandan bahsediliyor neymiş şukadar çalışan var bukadar emekli çok fazla ya avrupadaki oranlara bakın nerdeyse çalışan sayısıyla emekli sayısının eşit olduğu ülkerler Fransa almaya bakın bu oradan Türkiyeden bile daha kötü ..aktif pasif dengesi ama maaşlar çatır çatır ödeniyor.

Süreli raporla engelli emeklilerin kontrol muyanesinde nasıl olacağı tutanaklarda belirtildi o gün mecliste milletvekili de düzelterek tekrar söylendi gerekçesi yorumlaasina rağmen tekrar tekrar neden yeni yasa deniyor burda bu konu neden konuşuluyor Nergis hanim mi bunu tek yorumlayan boşuna panik havası yaratılıyor bence

Sgk gelirleri giderlerini karşılama oranı şu an için %100.5 oranında yani Sgk kâr ediyor. Halk cahil tabi gözünü korkutuyolar böyle maaşı ödeyemeyiz diye.

Çalışan her emekliden % 32 sdgp prim kesintisi yapılıyormuş. Bunu işveren ödüyor.
Ortalama maaşa göre aylık 2-3 bin lira ediyor.
Kaç milyon emekli çalışıyor sdgp adı altında kaç para toplanıyor.
Bu konuyu sgk baş uzmanları bile çok dikkate almadı.

Devlet emekli olanların çalışmasını istiyor sdgp paraları hoşlarına gitti demek ki

2008 den sonra ABO oranları kuşa döndü.

Eyt nin çıkması çok büyük haksızlıklara sebep oldu.
1 günle 17 yıl bekliyor insanlar. Oy için bir şeyler yaptılar acısını engellilerden çılaracaklar.

@sucre_,
Dusunsene bu hukumet iktidara geldikten sonra dogru duzgun kimse emekli olamadi.Şu eyt olayina kadar yillarca bu durumdan kar etti.İnsanlar farkinda degil maasimizdan her ay dunya kadar para kesiliyor ve bu paralar yillarca işletiliyor.Buna ragmen sanki emekli maasi bir lutufmus gibi insanlara anlatiliyor.En acisida cahil insanlar nankorluk yapmayin devlet ne yapsin falan ajitasyon yapiyorlar.Emekli olmak ayrıbdert o paralarla gecinmek bambaska dert.Ben kendi adima haketsem bile hemen emekliligi istemeyecegim.Emekli olsam alacagim maas 30 bin ama calissam iki katini alıcam✋

DİKKATİNİZİ ÇEKERİM.BAZI ENGELLİLER İÇİN YAZIYORUM.SİZLER ÇALIŞABİLİYORSUNUZ ENGELLİNİZ ÇALIŞMAYA ENGEL DEĞİL DEVAM EDEBİLME GÜCÜNÜZ VAR.ONBİNLERCEMİZ AĞRI ACIYLA PRİM GÜNÜNÜ DOLDURARAK EMEKLİLİK HAKKINI ALMAK İÇİN ÇALIŞIYORDU , BU TERCİHE BAĞLI DEĞİL.BEN ÇOĞU ZAMAN AĞLAYA AĞLAYA GİTTİM ÖĞLEN TATİLİNDE AĞRI KESİCİ İĞNE VURDURURDUM.PARMAKLARIM KASILIR KLAVYEYİ KULLANAMAZ ÖNCE SOĞUK SUDA TUTAR AZ AÇILINCA DEVAM EDERDİM AKŞAM YÜRÜYEMEZ OLUR ÇIKIŞTA TAKSİ TUTARDIM .ÇOĞU ENGELLİ ŞİMDİ ÇALIŞAMAYACAK .SGK OLMAYINCA TEDAVİLERİ AKSAYACAK ,AİLELER MADDİ YIKIMA UĞRAYINCA ACABA KİM MUTLU OLACAK ? YIKIM ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DAHA DA BARİZ ORTAYA ÇIKACAK ...BUNLARIN ÜSTÜNE 3.ADAYLIĞINI AÇIKLADI .......AMA ALIR OYLARINI DÜZENLERİNİN BOZULMASINI İSTEMEYEN MİLYONLAR VAR

3 mart 2005 girişim %44 raporum var şuan emekli dilekçesi verebiliyor muyuz yoksa 20 yıla mı yani 2 ay daha mı beklemem gerekiyor?

@virus1,

Sigortaniz askerlik sonrasi basladi ise askerlik borclanmasi yaparak geri cekebilirsiniz.Ama pek zamaniniz kalmadi gibi.Cumhurbaskani onayladiginda yasalasacak kanun

Bu yasanın çıkmasının başlıca sebeblerinden birisi 2008 sonrası bazı engelli kişilerin talepleri oldu söyleki;
2008 öncesi vergi indirimi ile emekli olabiliyorken 2008 sonrası hastaneye sevk ile emekli olabiliyordu buradaki durumu ele alan vekiller kendilerince bu işi devletin çıkarına uygun düzenleme yaparak 2008 öncesi emeklileride ve birden fazla hastalık durumu bulunan engellileride mağdur ettiler farkında değiller bu ülkede ne vekilden ne devletten birsey talep ederseniz elinizdeki haklarınız kısmen elden alınır bunu bilmeyen varmi ? Bu zamana kadar ney istendiği gibi olduki? Bence olduğu gibi olsa düzenleme olmasa cok cok iyiydi bu talepleri olan engellilerede vekillerede öfkemden birsey söylemek istemiyorum gerçekten

Klasik atv işte. Adamlar zamanında Gta şifrelerini darbe şifreleri diye haber yapan kanaldır. Araştırmadan gazetecilik fıtratlarında var.

Sevgili kardeşlerimi son zamanlarda görüyorumki herkes AKP yi eleştiriyor. Lütfen dikkat edelim dinden çıkabiliriz. Bakın bugün bu yasa çıktıysa bu bizim kaderimizde var demektir. İslamın şartlarından biriside kader inanmaktır. Sevgili kardeşlerim Allah bizi fakirlikle sınıyor ve bizler ahirette cennetle müjdelenecegiz inşallah. Bakın AKP li Osman Gökçek'in Ankara'da 600 milyon tl lik evde oturması sizi sinirlendirmesin. Allah AKP lileride zenginlikle sınıyor. O yüzden isyan etmeyip kaderimze razı olalım arkadaşlar. Önümüzdeki seçim yine AKP ye oy verirsek AKP bu yanlışı düzeltir inşallah

Din eksenli bir sistemin olmadığı yerde dinden çıkmak nasıl olur? Dinden çıkaran büyük sirktir en buyuk sirk Allah’a ortak koşmaktır düşünün bakalım kimler sirke düşüyor

YUNUS EMRE VAKFINDA YOLSUZLUK ORTAYA ÇIKTI ...600 MİLYON ...VAKIF BAŞKANI KAÇTI ...böyle binlerce hortum var

@Dem,
eşim 40 gün ile kaçırdı , 18 yıl sanırım kalan ....

Çok fazla bilgi kirliliği var.

Benim merak ettiğim husus ise 2023 yılında aldığım % 52 oranlı süresiz rapor ile yeni yasaya göre emekliliğe başvurabiliyor muyum?
Yoksa başvuru için tekrar yeni bir rapor mu çıkarmam gerekecek?
Yeni yasaya şartlarına göre ssk günü/ engel oranı şartlarını yerine getiren bir kişi başvurmadan önce yeniden rapor için hastaneye sevk edilecek mi?

Bu durumla ilgili bilgi sahibi olan birisi varsa ve yanıtlarsa çok sevinirim.

@strazyevsk,
Bu konuyu bende merak ediyorum. Ancak benim bildiğim kadarıyla SGK 6 aya kadar olan raporları kabul etmekte.

Benim raporum 2024 10 ay süresiz 49 ....2 ay oldu daha alalı tekrar rapormu çıkaracağım net bilgi varmı

Basın yayın organlarından çıkan haberlere inanmakta zorluk çekiyorum. ATV kanalında bir haber seyrettim resmen şok oldum. Haberde 2018 öncesi engelli raporu olanların emeklilik işlemlerinin daha kolay bir hale geldiği müjde gibi veriliyordu.

Sanırım algı dedikler budur. Konular bilmeyen bir vatandaş evet engelliler için ne güzel bir şey yapmış diye düşünür sanırım

Ülkem adına üzüldüm.

Böyle düşünen engelliler bile var.... gerçeklerin aslında ne olduğunu anlatacağımız bir alan yok...bir sürü dernek var ortada ne yapıyorlar ben bilmiyorum.....

@Senyorsen,

Keşke öyle bir hata yapsalar EŞİTLİK ilkesini tamamen ihlal etmiş olurlar. Herkese yarar. Ama zannetmiyorum. Yinede bekleyip görece.

Emekli sayısı artınca bütçeden yada gayri safi milli hasıladan alınan pay artmıyor aksine son iki yıldır bu oranda ciddi düşüş var emekliye bütçeden ayrılan pay azaldıkça askari ücretin yarısına denk gelen bir alım gücüne şahit olduk eytde bu garip matamatiğin bahanesi olarak ön plana çıkıyor diyebiliriz

Merhaba arkadaşlar. Belki birine faydası olur diye şunu hatırlatmak istiyorum. Pirim günlerinin dolmasına 2-3 ay olan arkadaşların içerisinde eğer Askerliğini yedek subay olarak yapan varsa, eğitim okulunda geçen 2-3 aylık süreyi borçlanarak pirim eksikliğini tamamlayabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt