Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti için özel hastaneden rapor almak il sağlık komisyonunda..?

2017 deydi sanırım ehliyeti yenilemek için özel hastane kabul olmuyor dediler. Mecbur numuneye gittim. Öyle rezillik çektim o hastanede anlatamam. Askeriyenin sınavına giren adaylar ankaraya heyete gelmiş.7 saatte çıkabildim hastaneden ve ertesi gün bir daha gittim.Özel hastaneye daha fazla para vermeyi yeğlerdim :)) sağlık kurulu işi mahvetti gerçi.zorluk çıkardı. 3 hekim onaylı fizik tedavi kurul raporu için tekrar sevk etti.Kuruldaki memur, sen o raporu alıp gelsen de sana olumsuz karar verecekler dedi.Çok üzülmüştüm.3 hekimi heyetten de geçtim. O Rapor sonucuna göre ehliyet alamazsın dedi fizik tedavici.Ama belli olmaz doktor insiyatifi var dedi. Doktorun insiyatifini sağlık kurulundaki memurdan en başında öğrendiğim için işlemleri devam ettirmeye cesaret edemedim.Pandemiden dolayı da süreyi sürekli uzatıyorlar.Gittiği yere kadar gitsin diyorum.Sıfır araç almaya niyetlenmediğiniz sürece acele etmeyin derim. Ben niyetlenmiştim, kursağımda bıraktılar.Yaşadığım bunalımı anlatamam.Araba değil ev aldım belki de böylesi daha hayırlı oldu.ikinci el arabamla devam.Sağlık kurulu doktorları eskisi gibi değil,sıfır araç almaya kalkanlar çoğaldı. Bundan mı bilmiyorum

araç bayiisi eski H sınıfı ehliyeti yenilemen lazım dedi . ankara vergi dairesini aradım eski H sınıfı ehliyetler 2022 sonuna kadar geçerli dediler bilginiz olsun

Arkadaşlar özele gitmeyin çünkü engelli ehliyet söz konusu olunca sekreterlik devlet veya üniversite hastanesine gönderiyor.en devlette hemde uygun 75 tl ehliyet raporu devlet hastanesinde dahiliye ve göz muayenesinde sadece doktor sayısı arttıkça fiyat değişiyor.çünku benim başıma geldi böyle bir olay.

Cevatalp

arkadaşları yanıltmasanız sevinirim. resmi yönetmeliğe göre resmi ozel hastane raporları geçerlidir. kaldı yonetmelığı iyi bilen alanınzda uzman hekım olacak.ben ozel hastanenin sektererlığıne gittiğimde rapor verebilecekllerini dile getirdiler bu konuda uzman tabib olduğunu soyledıler. ben istedikleri aıle hekımı sevk yazısı resmi odyo testi yanımdaydı kaldı ben kbb işitme engelli olarak aile hekımı sevk yazısı unıveriste hastanesınden alınan odyo testı ile beraber ozel hastaneden tek hekım raporu aldım kısıt kodlarıyla beraber sistemde gözüküyor

Ehliyet değişimi hangi özel hastane

Arkadaşlar b sınıfı ehliyetim var b engelli çevirecek devlet hastaneleri çok yoğun özellikle Ankara’da özel hastaneden alan arkadaşlar hastane ismi verebilir mi sevk kağıdımı aile hekiminden aldım

serkanbaba

ankarada ozel lokman hekım hastanesi veriyor. rapor vermeye yetkileri uzman tabıblerı var. ben aıle hekımı onermişti oradan almıştım. tek hekım raporunu

Engelli ehliyeti için bende araştırdım Maalesef sağlık kuruluna sevk edemeyiz dediler normal ehliyet için sorun yok ama engelli ehliyeti için sevk veremeyiz dediler bende devlet hastanesinden aldım Bursa

Mümin Çelik

Engelli ehliyeti için hangi hastaneye gittiniz? Zorluk vs çıkartıyorlar mı heyette?
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor, yardımcı olur musunuz?

Nerdeyse tüm özel hastanelere sordum engelli ehliyeti için başvuru yapacağım Sağlık il müdürlüğüne sevk etmeniz gerekiyor sevk yapabiliyor musunuz dedim hayır dediler o yüzden direk eski Memleket devlet hastanesinde uzman ortopedi doktoruna o zaman 50 tl idi şimdi bilmiyorum ücret ödeyerek muayene olmuştum doktor sağlık kuruluna sevk etti devlet hastanelerine gitmenizi öneririm zaten aile hekimi sizi uzman doktor sevk edecek sevk ile herhangi bir devlet hastanesinden birine gitmeniz yeterli olur randevu almanıza gerek yok hastaneye gidip danışmaya ehliyet için geldim deyin onlar sizi yönlendirir

Mümin Çelik

ben işitme engelli olarak b sınıfı vardı eskı tip ona rağmen uzman kbb doktorunda tek hekım raporu almıştım komısyona yanı il sağlıga sevk edilmedım.

Ortopedik engeliniz yoksa zaten alamazsınız siz normal ehliyet akmışsınız yani ötv indiriminden yararlanmadan araç alırsınız ama kulak engeliniz ehliyette yazar

_çalıkuşu_

Sıkıntılar halen devam ediyor.benimde sağ el ortopedi dr.vermek istemediğinde fizikçiye gönderdi.şimdi bende galiba vazgeçeceğim 2023 e kadar süre varmış.2008 den beri ehliyetimde mevcut.hayırlısı allahtan.sizin engel neydi mahsuru yoksa

Size doktor vermezse mahkemeyi %100 kazanırsınız. Ama benim boynumu çevirme oranım yönetmelikte istendiği gibi değil. Mahkemeye de versen yönetmelik var karşımda. Benim gibi olanlara özel tertibat şartları koyarak veren doktorlar olmuş ama tamamen doktorun inisiyatifine kalmış bir durum bu da. Eğer kuruldaki doktor bu inisiyatifi kullanmak isteseydi beni ftr için tekrar sevk etmezdi. Kararına destek ve kesinlik için yaptı bunu belli. Ben dava açıp onu uğraştırmayım diye

H Sınıfı ehliyet yenileme işlemi Özel Hastaneden yapılabilir mi?

Merhaba arkadaşlar,
H sınıfı ehliyetim var ve otomatik vites araç kullanıyorum. Şimdi bu ehliyeti yenilemek için illa heyet kurul vs uğraşmam mı gerekiyor? Ben direkt olarak özel hastaneden bir rapor alabilir miyim?

Yani hali hazırda ehliyetim var ve sadece yıl sonuna kadar yenilenmesi gerektiği için değiştireceğim. ÖTV siz araç için vs kullanmayacağım ehliyetimi.

Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Devlet hastanesi vs uğraşmak istemiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

H sınıfı ehliyetler yerini artık özel kodlar/kısıtlamalar vs eklenip verilen B sınıfı ehliyetlere geçildi o nedenle yenileme dahi olsa ilk kaz alıyormuşsunuz gibi bir süreç yaşayacaksınız..Aile hekimi ordan hastane ve sağlık kurulu...Özel hastane olmuyor maalesef.

soneman Ehliyet i olanlar aile hekiminin rahatsızlığına göre hastanenin branşına sevk ediyor Dr karar vermiyor ordan il sağlık karar veriyor Ehliyet i olanlar böyle

bilgeadam

Merhaba
Benim psikolojik rahatsızlığım var.6 ay süre ile kontrol şartı isteniyor.Ben otomotik vites araba kullanıyorum.Gereken kodları doktoruma nasıl söylemeliyim.Son gün 31 Aralık 2022

bilgeadam
Uzman tabib yeterli gördü ise tek hekim olarak sürücü olur raporu verebilir.tertibat gerektirmeyen kodlar için. İl sağlık özel tertibat statüsünde dahil olan kodlar içindir. Doktorun veremeyeceği kodları il sağlık verir. Durum bu. Her şeyi il sağlığa baglamayin

Merhaba konuyu tekrar hortlatacağım belki ama günlerdir uğraşıyorum rapor için Ankara özelden nörolojiden rapor alan var mı ehliyet için

Arkadaşlar öncelikle herkese geçiş olsun....bu süreci;özellikle Bursa'da (Şevket Yılmaz devlet hastanesinde) yaşayan var mı ? Aile hekimi polikliniğe mi yönlendiriyor yoksa heyet doktorlarına mı gitmemiz gerekiyor...? Özel Hastaneden yaptırabiliyor muyuz,oluyorsa hangi özel hastane..... lütfen acil bilgi. Şimdiden teşekkür ederim.....

Yok hayır h sınıfı ehliyetim var zaten yenilemem gerekiyor..bugün aile hekimliğinden ortopedi ve travmatolojiye sevk aldım bir belge verdi onunla ortopediden randevu al oraya git dedi bu arada rahatsızlığım L1 Parapleji ....

serap1986

Nöroloji ve Beyin zaten bir birine bağlıdır ki.
Babam Felç geçirdi ( Beyin damarı tıkanık ) ama Nöroloji doktoru takip ediyor, ilaçlarını ayarlıyor.

Arkadaşlarlar bende ilk defa engelli raporu aldım.Süresiz yüzde kırk onkoloji bölümünden verildi oran bu hafta kronik işaretli bedensel birşeyim yok ilk defa ehliyet alıcam normal ehliyet için başvuru yapabiliyormuyuz yoksa farklı bir başvurumu gerekiyor

gönülyarası rumuzlu dostum.
Özel hastane raporu geçersiz demişsiniz. Bu bir genelleme mi yoksa bu tespitiniz sadece nöroloji, psikiyatri veya beyin için mi geçerli?
Şunun için sordum bu soruyu;Şayet bu bir genelleme ise yani tüm branşları kapsıyor ise tespitiniz hatalı zira ben daha bir iki ay önce ortopedi için özel hastaneden rapor alarak komisyona girdim ve bu hususu burada yeni bir forum konusu açarak teferruatlı bir şekilde anlattım. Lakin yukarıda saydığım branşlar için bu tespiti yapmış iseniz onu bilemem.
Selametle.

Üst Alt