Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımı satıyorum, alıcı eminevim üzerinden alış yapacak..?

routinues

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar 2017 yılında engelli kızım adına aldığım aracımı ilana koydum 3 gün önce araca bakmaya gelen birisi oldu ve 50 dolar kapora bıraktı. Aracın alım işlemini eminevim üzerinden yapacağını söyledi. Ben eminevim muhabbetlerine hiç hakim değilim burası güvenli mi? Dolandırılma riski falan var mı? Aracımı 1.100.000 TL'ye sattım 950bin tl sini eminevim den kalanını da kendisi cebinden verecekmiş yanımda telefonu çıkarıp eminevim uygulamasına girip 950bin tl yi gösterdi ama benim içimde şüphe var beni bi aydınlatırsanız çok sevinirim satış sırasında nelere dikkat etmeliyim? Çünkü eminevim araca rehin koyuyor falan öyle bir şeyler dedi iyice işkillendim.

@routinues,
Kolay gelsin. Önce alış verişiniz hayırlı olsun her iki taraf için de.

Eminevim güvensizdir diyemem zira yıllardır devlet kontrolü ve takibi altında faaliyet gösteren bir müessese.

Yalnız şöyle şeyler duyuyoruz: Alış verişte, malı alacak olan kötü niyetli kişi peşinat (kaparo) verdikten sonra güven telkin edici adımlar atıyor. Daha sonra genellikle işi ya Cuma günü mesai bitim saatlerine denk getirerek notere gidiyorlar. Ya da “aracı filan akrabam alacak, ben gelemiyorum o halledecek” şeklinde beyanlarda bulunarak güya devreye üçüncü bir tarafı sokuyor, işi hallediyor.

Sizin için söylemiyorum, genel yazıyorum, ancak bu tür üçüncü tarafın dâhil olduğu işlemlerde çok dikkatli ve tedbirli olmak, hatta gerekirse bir avukatı ya da işten çok iyi anlayan bir kişiyi yanınızda bulundurmakta yarar var.

@alifatih1958, Anladım hocam bu söylediklerinize dikkat edeceğim eğer bunlardan herhangi birini söylerse veya yapmaya kalkarsa satışı iptal ederim büyük ihtimalle.

@Onurbursa63, nasıl yani anlamadım? aracı sahibinden den sattım zaten ilan oradaydı alacak kişi eminevimden alacakmış siz olayı yanlış anladınız galiba.

Paranın tamamını almadan sakın devir yapma

@Polmiks, Valla burası İstanbul adamı ayakta uyuturlar doğru diyorsunuz iyice tembihleyi alıcıyı bu şartları gerçekleştirmezse satışı yapmayacağımı söylemek en doğrusu.

Üst Alt