YENİ GELİŞME (20.05.2014) : Merhaba en son yazdığım "Yeni Gelişme" başlıklı mesajımda bertaraf raporunun elimde olduğunu yeni araç için girişimlere başladığımı aktarmıştım. 16 mayıs tarihinde Vergi Dairesi başkanlığına yeni araç için başvuru yaptığımda bir problem daha ortaya çıktı.
Problem şu; Hurdaya çıkan araç vergi dairesinden silinmişti. Ve Bertaraf raporu da bu şekilde bana teslim edilmişti. Fakat Hurdaya çıkan araç vergi dairesinden silindikten sonra her vergi dairesinde bulunan ÖTV SERVİSİ' denilen odaya gidilerek Araç için "MOTO ÇAĞRISIé diye bir işlemin daha yapılması gerekiyormuş. Bu çağrıyı yapmak için ise sizden "EK1 BELGESİ ORJİNALİ VEYA NOTER TASTİKLİSİ , ARAÇ EKSPERTİZ RAPORU fotokopisi" isteniyor. EK1 BELGESİ ni aracınızı hurdaya çıkaran TRAFİK MÜŞAVİRLİĞİNDEN alacaksınız. Trafik müşavirliği bana orjinalini teslim etti. EKSPERTİZ RAPORUNU ise aracınızı kaskolattığınız firmadan isteyeceksiniz. Aracınız kaskolu değil ise Aracın sigorta şirketini arayarak işlemleri yürüten SİGORTA DANIŞMANLIĞI'ndan isteyeceksiniz. Bu evraklarla birlikte vergi dairesinde ÖTV BİRİMİ ne gittiğinizde MOTO ÇAĞRISI denilen işlem yapılır. Ve ancak o zaman hurda araç tam anlamıyla üzerinizden düşmüş olur. Yeni araç için problem kalmamış olur.. ...Devam edecek
....Saygılarımla
EMOS_80;
Merhaba ;
Ben başıma gelenleri anlatırken benim kasko poliçemde de KLOZLU kasko olmadığını özellikle belirtiyorum. Benimkinde de yoktu. Ama ben aracı aldıgın gün 3 saat sonra kaza yaptığım için benim kaskoyu mecburiyetten ya klozlu kasko olarak dönüştürdüler ya da gerçekten klozlu idi. Bunu bilemiyorum ama benim aracım KLOZLU KASKOLU olarak işleme tabi oldu. Benim poliçemde de yok.. Ama olması şart. MUAFİYET UYGULAMALARI adı altında poliçede bir başlık var hemde tam orada olması gerekiyor. Çünkü Kloz meselesi ile ilgili olan YARALANMA KLOZU ve ANAHTAR KLOZU HUKUKSAL KORUMA KLOZU gibi bölümler bu bölümde var. Siz isterseniz kasko şirketinizle birebir görüşünüz, Kafanız rahatlasın. Saygılarımla
keremöz;
1-2-3. derece akrabalar kullanabilir hükmü yasa ile verilmiş durumda bu mesele değil.. Elbette alabilirsin. Fakat kaza gibi durumlarda kanunen bir sıkıntı belki yaşamazsın ama mesela beni kasko ugraştırdı sende az çok uğraşırsın.. Sonuçta kanunen sen bu arabayı kullanabiliyorsun.
En uygun araç nedir diye sormuşsunuz, Uygun araba diye bir şey yok bu tamamen bütçenizle alakalı. Ben şu arabayı alın diyemem... Size sadece şunu söyleyebilirim.. Mesela 50 bin tl lik bir araba alırsanız 2 aşağıya düşeceksiniz bu da 32-35 bin tl civarına gelir. yani siz cebinizdeki parayı hesaplayarak bu dediğim hesaba göre hareket ediniz. Ortalama Peşin fiyattan 2 gibi engelli indirimi oluyor...
Ama araba bayilerindeki hesap şöyledir ; 50 bin tl lik bir araç için E ÖTV vergisini düşerler arabanın fiyatı 27,500tl ye düşer.. Daha sonra 27.500tl ye kdv koyarlar bu da 32450tl ye denk gelir. Bayi sana bu rakamdan bir kaç bin tl pahalıda der ucuzda artık oradaki iş senin sağlam pazarlığına kalmış bir şey...Saygılarımla