Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli araç kaskosu nasil olmali?

o poliçede büyük haksızlık var
-bir defa poliçe normal bedel üzerinden
-hurda haline gelip trafikten çekilirse, ya da çalınırsa sigorta açısından bi maliyet değişimi yok fakat size eksik ödeme hakkı elde etmiş
-yasal olarak, araca bişey olması durumunda siz aynı aracın muadilini aynı bedele tekrar almaya hakkınız yok. dolayısıyla hak kaybınız olacak

Sigorta şirketine aşağıdaki gibi yazdım olmuş acaba ? Birde benim aracım özel tertibatlı değil. Otomatik vites istisnası ile aldım. Yani aracı
ehliyeti olan herkes kullanabilir ve araç özel tertibatlı değil. Bu durumda aşağıdaki kloz beni de kapsar mı ?

Merhabalar, 25798700 kasko poliçemdeki engelli araç klozu hak kaybına yol açtığından kaldırılarak yerine aşağıdaki klozun eklenmesini rica ederim.
1. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53/4 maddesinde belirtilen araçlar bu kloz kapsamında olup, hasar vukuunda yönetmelikteki şartlar esas alınarak değerlendirilir. Bu kişilere ait araçların sigortalanması durumunda kısmi hasarlarda eksik sigorta uygulanmaması için araç bedeli 0 km araçlarda ÖTV'li bedel 1 ila 5 yaş arasındaki araçlarda ise piyasa rayiç bedeli üzerinden sigortalanır.
2. Tescil tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde sigortalanması koşuluyla, 0 km "Özel Tertibatlı Araçların" poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğramaları halinde aracın hasar tarihindeki ikinci el piyasa değerine bakılmaksızın (Motorlu Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları'nın B.3.3.1.2 ve B.3.3.1.4 hilafına) aracın teknik özellikleri aynı olan yenisinin anahtar teslim bedeli (ÖTV'li bedel) tazmin edilir. "Özel Tertibatlı Aracın" 1 ila 5 yaş arasında ve ilk ruhsat sahibinin değişmemiş olması durumunda poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğramaları halinde, vergi düşülmeksizin piyasa rayiç bedeli ödenecektir.
Ödenecek tazminatın üst sınırı, poliçede belirtilen Sigorta Bedelinin poliçenin başlangıcı ile hasar tarihi arasındaki gün sayısı üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aylık ÜFE endeksine göre artırılmasıyla beklirlenir ve hiçbir şekilde bu üst sınır aşılamaz.
3. Yönetmeliğin ilgili maddesine göre yetkişi kişi tarafından kullanıldığına dair belge ibraz şartı aranır. Aksi halde tazminat ödenmez.
Aracın tam hasarlı sayılabilmesi için aracın çalınmış veya pert (onarımı mümkün olmayan hasar) olması gerekmektedir.

Aracima KASKO yaptırdım yalnız engelli araç klozu olarak aracı aldiğimda ödemediğim vergileri ödemeyeceğini belirtmiş KASKO şirketi hangi KASKO şirketi ile görüşün aynı şeyi söylüyor lar bu duruma ne diyorsunuz. Nasıl bi yol izlemeliyiz

[FONT=Arial]Sevgili Arkadaşlar, Eureko sigorta ile yaptığımyazışmalar sonuç verdi. Az önce eureko sigorta aradı ve poliçemi oturan boğanın bize ilettiği şekilde yani aşağıda yazılanlarla birebir değiştirildiğiniiletti. Hatta yakın bir gelecekte tüm poliçeleri buna yakın ifadelerle değiştireceklermiş.Ama aşağıdaki sorum halen geçerli. [/FONT][FONT=Arial]Birde benim aracım özeltertibatlı değil. Otomatik vites istisnası ile aldım. Yani aracı
ehliyeti olan herkes kullanabilir ve araç özel tertibatlı değil. Bu durumda aşağıdaki klozdaki 3. Madde beni nasıl etkiler. Bunun içinde bir şey yazdırmakgerekecek midir ?[/FONT]

tg04

Euroka sigorta ile gorustum fakat eski kaskomda ki gibi vergi kesintili oderiz dediler .siz nasıl yaptınız üstad kimi aramak gerekiyor.

kaskoyu aracın değerinden yapıyorlar sözleşmeye madde ekliyorlar pert durumunda ötv ödenmez

Ben eureko sigortanın internet sitesinden internet şubeye girip bize ulaşın bölümünden iletişim formunu doldurup gönderdim. Daha sonra beni aratıp aşağıdakileri birebir poliçeme yazdılar.

Engelli Araç Klozu;
Karayolları Trafik Yönetmeliginin 53/4 maddesinde belirtilen araçlar bu kloz kapsamında olup,hasar vukuunda yönetmelikteki sartlar esas alınarak degerlendirilir.
Bu kisilere ait araçların sigortalanması durumunda kısmi hasarlarda
eksik sigorta uygulanmaması için araç bedeli 0 km araçlarda ÖTV'li bedel 1 ila 5 yas arasındaki araçlarda ise piyasa rayiç bedeli üzerinden sigortalanır.
Tescil tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde sigortalanması kosuluyla, 0 km "Özel Tertibatlı Araçların" poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara ugramaları halinde aracın hasar tarihindeki ikinci el piyasa degerine bakılmaksızın (Motorlu Kara Tasıtları Kasko Sigortası Genel Sartları'nın B.3.3.1.2 ve B.3.3.1.4 hilafına) aracın teknik özellikleri aynı olan yenisinin anahtar teslim bedeli (ÖTV'li bedel) tazmin edilir "Özel Tertibatlı Aracın" 1 ila 5 yas arasında ve ilk ruhsat sahibinin degismemis olması durumunda poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara ugramaları halinde,vergi düsülmeksizin piyasa rayiç bedeli ödenecektir.
Ödenecek tazminatın üst sınırı, poliçede belirtilen Sigorta Bedelinin
poliçenin baslangıcı ile hasar tarihi arasındaki gün sayısı üzerinden Türkiye Istatistik Kurumu (TÜIK) aylık ÜFE endeksine göre artırılmasıyla belirlenir ve hiçbir sekilde bu üst sınır asılamaz.
Yönetmeligin ilgili maddesine yetkisi kisi tarafından kullanıldıgına
dair belge ibraz sartı aranır
Aksi halde tazminat ödenmez.
Aracın tam hasarlı sayılabilmesi için aracın çalınmıs veya pert (onarımı mümkün olmayan hasar) olması gerekmektedir.
Is bu zeyilname ile;
Panoramik sunroof,teron tpip17"alasım jantlar,acil durum stepnesi,
krom cam çerçeve ek aksesuar olarak eklenmiştir.

Konuyu hortlatıyorum ama maalesef sorun halen devam ediyor. Kasko yaptıramıyorum ve bahsedilen maddeleri kasko sözleşmelerine koyduramıyorum. Hemen hemen her firma aşağıdaki maddelere benzer klozları ilave etmişler. Dolayısı ile bu madde olduğu sürece yaptıramıyoruz.

Diğer yandan kullandığım araç 7. senesi yani artık istediğim an tertibatı söktürerek normal satış verebilirim ama kullandığım için mevcut sözleşme ile kasko yaptırmıyorum. Sayın Bülent bey'in konulması istediği maddelerde de 5 yıldan sonra araçların kasko durumu için bir madde, açıklama göremedim. 5 yıldan sonra engelli olarak tertibatlı araç kullananlar nasıl bu maddelerle kasko yaptırdı.
Nasıl bir yol izlediler.

Teşekkürler

bLLE0m.jpg
[/URL][/IMG]

7yy1JL.jpg
[/URL][/IMG]

merhabalar, şu an tüm kaskolarda engelli araç kloz maddesi eklenmiş durumda sanırım 5 yıl dolduktan sonra aracı satıp tekrar üzerimize almamız gerekecek ki engelli aracı ibaresi kaldırılsın tabi bu durumda mtv için tekrar başvuru yapmak gerekebilir fakat ispark gibi indirimlerden yararlanmak da imkansızlaşıyor. Sigorta firmalarının bu durumu düzeltmesi lazım.

Merhaba benim kaskomda engelli araç klozumda şu ibare yazıyor acaba uygunmudur ?

Engelli Aracı Klozu:

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 53.maddesinde belirtilen araçlar bu kloz kapsamında olup, hasar durumunda yönetmelikteki şartlar esas alınarak değerlendirilecektir.Bu yönetmeliğin ilgili maddesi uyarınca aracın; araç sahibi tarafından kullanılması zorunlu olduğu hallerde "H sınıfı" sürücü belgesi, diğer (aracın kullanımı için özel tertibat bulunmadığı) hallerde üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilen bir sürücü tarafından kullanıldığına dair belgenin ibrazı gerekmektedir. Bu şartların yerine getirilmemesi halinde, hasar teminat kasamında değildir.

Aracın trafiğe ilk tescil tarihinden itibaren, 5 yıl içerisinde ağır hasara uğraması durumunda, sigortalının tekrar ÖTV indiriminden faydalanabilmesi için araç, hurda belgeli olarak işlem görecek, araç bedeli Özel Tüketim Vergisi düşülmüş bedel üzerinden değerlendirilecektir. Pert ile sonuçlanan bir hasar meydana gelmesi durumunda, TSB tarafından belirlenen araç sigorta bedeli ile, hasarda tespit edilen ÖTV'siz rayiç bedel arasındaki sigorta bedeli farkına karşılık gelen prim, zeyil ile sigortalıya iade edilecektir.

Üst Alt