Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimi Seviyorum Çünkü; Projesi

Zaten yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için o iğneyi yapardım. Tabi burada iğne yapmak kelimesini mecazi. Kalkıp da sağlam doğsa bile niye engelli yapayım? Bu tamamen kader meselesi. Benim söylememle olacak bir şey değil. Ayrıca engel sevmek ile akrabanı engelli yap düşünceleri birbirinden çok bağımsız. Bakın bunu biraz daha açıklamaya çalışayım. Engelli, engelli diyoruz çünkü hayata en güçlü bakan grup onlar oluyor. Bizim cüce bir ablamız vardı adı Zülişdi. Nur gibi insandı. Kendisine bir sanatçı ablamız onun için konser verip gelen gelirle de boyunu uzatma ameliyatı yaptırmayı teklif etti. Cüce ablamız dediği cevaba bakın. "Ben bu zevki satamam ki?" Her şey bu idraki sağlamayla alakalı. Hayatından memnun olmayı, kendi kusurunu Allah'ında bir hediye gibi görüp onu zevk edinmekle alakalı. Yeter ki hayatında memnun olsun, zevk alsın, sevsin. Normal yada anormal doğması önemli değil. Normal insan içinde geçerli bu sadece engelliler buna daha yakın.

vallahi sizi tebrik ediyorum, sadece sizi değil, psikoloğunuzu da tebrik ediyorum.

yelpaze;

Estağfurullah. Sadece düşüncelerimi açıklıyorum kimseye bir şeyler öğretme gayesinde değilim. Çünkü çoğunuz benden büyüksünüz, daha çok yaşamış ve tecrübe etmiş insanlarsınız size bir şeyler öğretmek benim edepsizliğim olur Affola.

Psikoloğum hiç olmadı ama takip ettiğim güzel bir öğretmen var. Her şeyimi o güzel insandaki tecelliye borçluyum. Onun sayesinde hayattan zevk aldım, engelimi sevdim.

Offf ya isteyen sevsin isteyen kabullensin önemli olan hayata pozitif bakabilmek dimi.yaşadıklarımızdan zevk almak dimi.engeli olmayan insanlardada hayatı ve kendini sevmemek yokmu.bunun engelle degil bakışla ilgili olduğunu düşünüyorum birazda.

İlk önce sizi ikna etme çabasında değilim. Bunu bilin. Sevmek ve kabullenmek iki ayrı dünya. Arasında farkı anlatmak için kelimeler kifayetsiz kalır. Hayır, size saf demiyorum. Ben diyorum ki, "aman olmazsa olmasın ben mutluyum diyorum.acılarımı takmıyorum " da kabullenmenin bir başka deyişidir ama sevmek değildir.

Velhasıl kelam ben engelli olmayı pek tabi sevmiyorum. Engelime dair yüzümdeki tebessümün tek nedeni; Bu dünyadaki sıkıntıların mükafatını ahirette alacağımı biliyor olmak. Tabi bunun için sadece engelli olmak da yetmiyor :)

Bu demek ( engeli sevmemek ) değil ki, hayatı sevmiyorum. Hayatı seviyorum, kendimi geliştirmeyi her daim seviyorum. Her fırsatta elimden gelenin daha iyisini yapmaya çalışırım. Başarılı olmayı severim. Hayattan zevk alarak yaşamayı severim. Okumayı severim. Çalışmayı severim. Gezmeyi severim. Severim de severim. :)

normal insanlar, ben kendimi seviyorum demezki. eğer derse bu ''davranış bozukluğu'' diye adlandırılır.

kendini, özelliklerini, seven kişi ''narşist'' olarak adlandırılır. :))

psikolojide bunun karşılığı. davranış bozukluğudur.

kimse engelini sevmez arkadaşın dediğine katılıyorum ama onla yaşamayı öğrenir... hayata pozitif bakmakta bir yere kadar götürür insanı ben biraz karamsarım galiba...:)

Pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ona bakarsan psikiyatristlere göre herşey bişi bozukluğu

Pehhhhhhhhhhhhhh

sayın yelpaze
bizim gibilere bi davranış bozukluğu demediğiniz kalmıştı. teşekkür ederim onu da dediniz ;)

sayın firar38; kimse diye bişey demeyin artık ya:mad: yok sayılıyoruz resmen iyice abartmaya başladınız artık yetsin :mad:

sayın karınca yarın akşam 22:00 da misafir gelme gitme olmazsa gelicem İnşallah

sayın arkadaşım, sizi eleştirmeye, ne hakkım, nede, haddim var. üzdüysem özür dilerim.

lakin, narşist deyimi bana ait bir kelime değil. tıp dilinde kullanılıyor.

buna katılırmıyım diye sorarsan. asla katılmıyorum.

kendini beğenmeyen insan, yaşayamaz.

yelpaze;

kendini sevmeyen insan ister engelli olsun ister engelsiz hiçbirzaman hayatta başarılı ve mutlu olamaz tabi bu benim düşüncem herkesin düşüncesi farklı engeli sevmek değilde kabullenmek durumunda kalıyoruz desek çok daha uygun olur diye düşünüyorum örnek evlilik gibi aşık olarak evlenirsin belirli bir süre sonra aşk biter ama sevgi herzaman vardır bırakamassın eşini engelde öyle isteyerek engelli olmadık hiçbirimiz bize sorulmadı başına geldiği için kabullenmek durumunda kalıyosun onun adıda sevgi oluyo :):)

Bende diyorum ki engelini sevenler genelde sosyal hayatı bitmiş olanlardır...:)cool::cool::p:cool::cool::cool::p:p:p diyen bilgili arkadaşım. bak sana engelini seven birinin nasıl sosyal hayatı olurmuş anlatayım. ben ege üniversitesi konservatuarnın en iyi bölümünden mezun bir müzik öğretmeniyim. iş dışında yaptıklarımdan bahsedeyim sana. haftada iki gün koroya gider emeklisi, doktoru sanatçıs, avukatı hemşiresi...vs insanlarla zaman geçiririm: haftada iki gün fotoğrafçılık kursuna gider engelli arkadaşlarımla zaman geçiririm: eşimle engelli plajına gider oradaki engellilerle tanışıp zaman geçiririm: haftada bir gün kemençe dersi alıp kendimi geliştiririm: her gün kitap okurum: ayrıca dışardan da edebiyat bölümünü okumaktayım.... daha da sosyal değilsem sosyallik nasıl olur bir de senden dinlemek isterim.

Karınca,
Ben,engelimi seviyorum çünkü! diye bir cümle kuramadım arkadaşım. Fakat ben engelimle birlikte yaşamı, hayatı çok seviyorum, çünkü!
bedenime sahip çıkıyor ve barışık yaşıyorum. Polio sekeli terkerlekli sandalya kullanıcısıyım.Ben bu bedenle ne gideceğim yerden kalıyorum ne yapmak istediklerimi erteliyorum.çarşı, pazar, konser, maç, pilaj kalmam biryerden,karşılaştığım bir çok zorluğa rağmen mutluyum huzurluyum çok şükür.
Fakat deseler'ki yürüme şansın var, ben yürüyememeyi seviyorum böyle iyi gidiyor hayat diye asla geri çevirmem...

Heyyyyyyyyyyyyyyyt bende neler yaptığımı anlatıcam şimdi;)

suna arkadaşım.

ne mutlu sizeki bazı konularda başarılı olmuşunuz.
hayal dünyamı çalıştırıyorumda, eğer sakat olmasaydınız, kim bilir şimdi hangi başarılara imza atmış olacaktınız.

bunlar size sakatlığınızın verdiği bir başarı değilki. kendi kabiliyetiniz, yeteneğiniz.
bu başarıları, sakat olmanıza borçlu olduğunuzu düşünüyorsanız, tekrar düşünün derim.

en güzel tarifi mine hanım yapmış. ''kendimle barışık olmak'' işte bu.

sayın yelpaze anlaşılmayan bi nokta var buradaki konu engele bağlı değil arkadaşın sosyal değilsiniz demesine bir cevaptır. ben ilk yorumumda da dediğim gibi eğer görme engelli olmasaydım müzik okumazdım belkide ve bu benim için çok büyük bir kayıp olurdu. yüzlerce eseri ezberleyemez hafızamı güçlendiremezdim. tahtayı göremediğim için dersi dikkatle dinleme gereği duymazdım. ve bazı eksikliklerimi disiplinli bir şekilde çalışarak tamamlayamaz arkadaşlarımla aynı seviyede olmak için çabalayan biri haline gelemezdim. ben böyle olmasaydım ben olmazdım ki yelpaze. bilemeyiz azimin nedeni görme engelimdir. azmimin nedeni birşeylere açlığımdır ve umudumdur. ben görme engelimi engel olarak görmek yerine sevdim bana getirdikleriyle sevdim. kazandıklarımla sevdim. sevdim bunun başka bir açıklaması yok. siz sevmek zorunda değilsiniz ben de sevmemek zorunda değilim. burda neyin savaşını veriyoruz. hepimizin hayatları farklı ne ben sizin yaşadıklarınızı bilebilirim ne de siz benimkini. ben engelimden merdivenler yaratıp bu merdivenleri umutla ve bana kazandırdıklarıyla çıktım hepsi bu.

Heyyyyyyyyyyyyyyyt bende neler yaptığımı anlatıcam şimdi;)
yaz da sosyal olmadığımızı düşünmesinler değil mi arkadaşım:)

yahu kavramlara neden bu kadar takılırsınız anlamam.. ha engelimi seviyorum demiş ha engelimle barışığım demiş.. adam yada kadın yaşamla bütünleşmiş mi ve her gününden acı yada tatlı keyif duyuyor mu önemli olan bu... yoksa sözcük bilimi yarışmasında değiliz orada KARINCANIN ne demek. adam orada vurucu bir kelime ile anlatmaya çalışmış olabilir bencede gayet başarılı oldu.. herkesin yaşama bakışını üç aşağı beş yukarı ortaya koymayı başaran bir denemeydi bence...
bakışları yüz ifadelerini jestleri ve mimikleri görmesekte yazış şekilleri sözcükleri, ifade tarzları bireylerin kişilikleri ve yaşamı yorumlayış tarzları hakkında inanılmaz doneler veriyor bizlere.. bana olan şey eminimki sizlerede oluyordur...
yani, burada yazısını okuduğun insanların iç dünyalarıı, karakterleri, tarzları hatta ruhları hakkında sizlerde kendi içinizde belli çıkarımlar yapmıyor musunuz gerçekten.. hadi canım dürüst olun yapıyorsunuz.. ki bence yazı ile kendini ifade etmenin en çekiçi tarafı bu bir taraftan çırılçıplak ortadasınız bir taraftan ise adeta yoksunuz.....
kimbilir belkide engellini sevenler sosyal değildir diyen arkadaşlar taa içinde derin yalnızlığı ve kimsesizliği ve asosyal kişiliği açığa vuruyordur. dediğim gibi kimbilir...

Kavramlar derken? Yanlış kavram ve yanlış söz kullanır yanlış cümle kurarsanız düşüncelerinizi anlatamazsınız ki.Sevmek ile barışmayı bir sanan sahış. Bu kanıya vardıysan yazdıklarından aldığın doneler seni aldatır. Aklından çıkarma bunu. Sevmek hoşlanmaktır,barışık yaşamak da kabullenmektir.Madem kurtulamıyorum iyi geçineyim anlamındadır.
Kaç gündür yazmayayım dedim. Birileri üzülür incinir dedim. Ama vereceğim örneklere ihtiyaç var daha iyi anlatabilmek için başka türlü imkanı yok anlatamayacağım. Suna görememek senin çok iyi bir eğitim almana yardımcı mı oldu .Avatarına bakılırsa evli bir bayansın.Cocuğun varmı bilemiyorum.Ama varsa diğer anneler gibi onun herşeyi olabilmek için keşke olmasaydı dediğinden eminim. İlerde anne olursan da diyeceğinden
kimse sana şu acımasız hayatta bi işe yaramanı beklemiyor. tebessümümle ise alamayacağım gönül yok. işte hoşuma giden o ;)
engelli olmak bana göre bi eksiklik değil, hayata 1 0 yenik başlamak hiç değil. aksine önde başlamak. görmüyomusunuz hayatın şartları o kadar ağrılı ki bence o acımasız hayatla boğuşmak yerine şuram ağrıyo diye köşene çekilmek bence daha keyifli.

adamın birinin mesleği avukatlık ama mesleği öğretmenlik. işini sevmediği için ne oluyor eksik yaşıyor.
engellininde engelini kabul etmesinden ziyade sevmesi lazım
Laf yazmakla tükenmez ama malum ramazandayız. Misafirlerim gelecek çıkmam gerek sonra devam edeceğim..

spastik;

Yorumunuzu çok beğendim tebrik ederim. Aslında en temel sorunumuzu açığa çıkardınız. Buraya yorum yazanların çoğu engelini kabulleniyor ama sevmiyor. Diğer azınlık ise seviyor ve sevdiğine göre de kabullenmiş oluyor. Yani çoğunluk engelini kabulleniyor. Kabullenmek ya da sevmek ne fark eder ki. Kelimelere çok takılıyoruz. En büyük sorunumuz bu. İlla bu kelimeleri aşamaya dizeceksek şöyle olur. Kabullenme--->Benimseme--->Sevme. Ayrıca buradaki sevme olayı narsistlik değildir. Narsistlik kibir, bencillik getirir. Ancak buradaki sevme engelinin getirdiği artıları görüp içinde Allah'a karşı minnettarlık, şükür, mutluluk getirir. Bakın Buradaki sevme kelimesini bile ikiye ayrılıyor ama aslında aynı kelime değil mi? İngilizcedeki Love kelimesi hem sevgi hemde aşktır. Yada batılının tolerans(Hoşgörü) kelimesi ben diğerinden üstün olduğum için düşükte olana sevgi dolu bakayım ile aynıdır. Yani hoşgörüden anladıkları şey bu. Ancak bizdeki hoşgörüde bir as, üs ilişkisi yok. Kelimelere takılmayalım. Bu projenin amacı evinde kendini odaya kapatan engellilerin " aaa benim gibi olanlarda sevebiliyormuş, kabullenebiliyormuş, sosyalleşebiliyormuş(kelimenin önemi yok)" dedirtmek. İnanın gittiğim fizik tedavi merkezinden biliyorum dışarıya çıkma gücü olduğu halde kendini odaya kapatmışlar. Halbuki kendi gibi bir insan görse o da çıkabilecek. Yeter ki dışarıya çıksın isterse bunun adına kabullenme desin isterse sevme desin. Ne derse desin önemli değil. Dışarıya çıktıktan sonra zamanla artılarını görüp sevecektir inşallah. Bu Allah'ın işi. Bazısına dünyada ne kadar çok artısı olduğunu gösteriyor bazısına öbür dünyada. En sonunda herkes artısını gördüğünde hepiniz seveceksiniz emin olun. İki amacım vardı. Birisi engellilerin farkındalığı diğeri toplumun farkındalığı. Genellikle önce toplumun farkındalığını sağlamaya çalışıyor sonra engelliye farkındalık sağlamaya çalışıyorlar. Yanlış. Önce engelli dışarı çıkacak ki toplumda kendi kendine farkındalık sağlayabilsin. Zor olan iş engelli farkındalığı. Yoksa parayla her yere reklam verirsin toplum farkındalığı sağlanmış olur ne var yani. Çoğu engelli internet kullandığı için bu proje internet üzerinden yürüyecek. Bunu tek başıma başaramam. Topluluk olmalıyız ki site açıldığında daha çok makale, yazı olsun. Eğer Engelimi seviyorum kelimesinden rahatsızlık duyuyorsanız(gayet normal karşılıyorum) engelimi kabulleniyorum olarak görün sonra neden kabullendiğinizi yazın. Engelimi seviyorum kelimesi daha hızlı evden kaçırır insanı :) bunun için isim bu. Siz nasıl görmek istiyorsanız öyle görün. Amaç belli. Bizim yapacağımız iş her engelli siteye sadece 5 dksını ayırıp bir sebep yazsa yeter. Hepsi bu. Gerisi Allah'ın işi. Evleri tek tek gezip konuşma yapmak zor olur. Gerekirse ileri de çok büyürsek onu da yaparız ama ilk tuğlayı herkesin koyması gerekiyor. Kelimelere takılmayalım artık iş yapalım. Sadece olumlu bir yazı yazılacak hepsi bu.

Seven yada sevmeyen hiç önemli değil. Siteye yardımcı olacak kişiler bana özel mesaj atabilir mi? Ona göre sayı çıkaralım

Akşam 22.00 da görüşmek üzere

çocuğum olduğunda görme engelimden utanacak ya da keşke olmasaydı ya da çocuğum olmasaydı diyecek bir karaktere sahip biri değilim işte farkımız bu. beni karamsar yapmaz engelim hepsi bu. beni tanımadan benden emin olabilmen mümkün değil. ama sen kendinden eminsin ki bunu düşünüyorsun acı verici ve bu acıyla hayatı seven engelini seven ya da başka bir deyimle engeliyle yaşamayı seven ve kazanımları olan insanları kıskanıyorsun. bu yüzden de bize saldırıya geçmiş durumdasın başkalarının düşüncelerini kabullenmeyecek kadar sinirlisin bize.
karınca biz eşimle bu akşam katılamayabiliriz ama yardımcı oluruz.

ben digerinden ustun oldugum icin kendimden dusuk olana sevgiyle bakayima kadar okudum karincacigim yazini uzun cunkum:(
iste bu anlayis degilmidir sakati yikan
insanlarin acmalari degil insan olmamizi bilmeyenler onemli degilmidir
golge etmesinler baska ihsan istemem
sanki universitede tez tartisir gibi hani bir konuyu savunmak icin edebiyatlara dokersin isi
buda erbabi olmayanin agzindan insanlarin en kutsali olan dinimizin derecesineolcu vererek hakaret olarak gorunuyor
biz sagirlar dili duymayi kisitli yasadigimizdan burda BUYUCUyu cok begendim

buda erbabi olmayanin agzindan insanlarin en kutsali olan dinimizin derecesineolcu vererek hakaret olarak gorunuyor

Aman sakın yanlış anlaşılmasın. Hakaret etmek(haşa) böyle bir şeyden bahsetmiyorum. Yazının sonunda zaten belirttim. Kelimelere çok takıldığımızı, kelimeleri kendi anladığımızı şekilde karşı tarafında öyle anlamasını istediğimizin yanlış olduğunu anlattım. Kabullenmek ya da sevmek bunu sohbette konuşuruz önemle vurgulamaya çalıştığım şey sadece bir engelli dahi olsa ona kendi gibi olup da pozitif bakan insanların olduğunu yazılarla gösterebilmek.

bakıyorumda halen benim engelim var demeye çalışanlar var.altını çize çize söyliyim sizler engelli değilsiniz
asıl engelli sizlere güçlük çıkaranlardır

Suna
Denemeden bilemeyiz.:) Farkımıza gelince emin ol ki çok çok farklıyız:) Çocuğunuz olunca dillenince gelin buraya uğrayın derim:)
Bekara karı boşamak kolay derler:)

karınca: Daha önce yapmıştın bunu ilk mesajında sorun=engel demiştin.Şimdide
Kabullenmek ya da sevmek ne fark eder ki. Kelimelere çok takılıyoruz. En büyük sorunumuz bu. İlla bu kelimeleri aşamaya dizeceksek şöyle olur. Kabullenme--->Benimseme--->Sevme.
böyle bir hataya düştüğüne inanamıyorum yaaa...
Sevmediğin birisiyle yaşayamaz mısınız? Paşa paşa da yaşarsınız. Birini kabullenmek onu sevmek demek değildir.Anlamadığınız nokta var bu da kavram karmaşasından kaynaklanıyor. Ben engelimi bir artı olarak görmüyorum. Onunla yaşamak zorunda olduğumu biliyorum.Keşke engelsiz olsaydım diyorum. Asla ama asla sevmiyorum. Bana hiç bir artısı olmadı. Sakatlığı eksiklik olarak gördüm.Hep öyle zaten. Bu eksikliği giderebilmek (kısmen de olsa) elimden geleni yaptım. Dudak okuma mesela..Engelsiz olsam böyle bir yetim olabilir miydi? Sanmıyorum. Ama iyi ki sağırım bu sayede dudak okumayı öğrendim diye göbek atanlardan da değilim.
Çünkü: sağır olmanın verdiği eksikliği beyin dudak okumayla tamamlamaya çalışıyor. Sakat olmak pratik olmayı gerektiriyor. Hayatı konularda böyle yaşamayı devam ettirmek için mecbursun bunlara. Herkes ben özürlü engelliyim derken ben sağırım diyorum.Alınıyor karşımdaki neden daha kibar bir hitap kullanmıyorsunuz diyerek. Kardeşim kibar bir hitap bulsam sağır olmam değişecek mi ? Hayır mı? Ha sağırım ha duyma özürlü ikisi aynı kapıya çıkmaz mı? Ha topal , ortopedik ,kör ,görme engelli. İstediğiniz kadar değişik isim üretebilir kullanabilirsiniz ama sakatlığın özü değişmez. Bir tarafınız mutlaka eksiktir. Bu eksik olan yeri ben neden seveyim? Sevmek için sebebim yok.
Çocuk yaşta sağır olduğum için pek fark etmedim bile bunu. Büyüyünce vay be kulaklarım iş yapmıyormuş o zaman neden taşıyorum ki ben bunu dedim küpe takmayacağım dedim.Sonrasından len bu çalışmaz ikili için süsümden vazmıgeçecem dedim:)

Sevgili shukufe,
teşekkür ediyorum bende senin yazılarını takipteyim
Ve bilmeden parmak bastın bir noktaya.Duymamak bir şeyleri kısıtlamasın canım. Emin ol bunlar hayatın gerçekleri. Tecrübe diyeyim:) Hani derler çok gezen mı bilir çok okuyan mı. El cevap =ikisi :)

yazılanların çoğunu okudum sayılır.

engelini sevenler için bişey diyemiyeceğim,

engelini sevmeyenler, engeliyle barışık olanlar,

hayattan daha fazlasını istiyorlar.
bulundukları yer onları mutlu etmiyor.
engeli yüzünden, elinden alınanların farkındalar.
hayalperest değiller
vücutları engelli olsada. düşünceleri engel tanımıyor,

daha fazla başarı, daha fazla mutluluk. daha fazla sosyalleşlmek.

olur büyücü yazarım.ama unuttuğun bir nokta var ya da bilmediğin ben bir öğretmenim beş yaşından tut 16 yaşına kadar yaş gruplarından öğrencilerim oldu benim. altını çiziyorum ben ne görme engelimin arkasına saklanarak ben görme engelliyim diye yakındım ne de öğrencilerimden bir üzücü davranış ya da sözcük duydum. şimdi diyeceksin ki bana "ama 24 saati bile geçirmiyorsun okulda." onu da geçirdim. nöbet tuttum yatılı okulda ve müdürüm beni tanıdığı için senin yaptığın gibi önyargılı yaklaşmadı bana. " kızım nöbet tutar mısın bizim bayan öğretmene ihtiyacımız var dedi."" denerim" dedim ve ben asla olmaz görme engelliyim az görüyorum diyerek engelimin arkasına sığınmadım. çocuklarla ne yaptığımı da söyleyeyim mi? 5 yaşındaki çocukların banyolarını yaptırıp üzerlerini giydirip dişlerini fırçalatıp yatırıyordum. hasta olduklarında ilaçlarını verip kontrol ediyordum. evet ben çok az görüyorum ama bu benim için azap verici bişey değil. çocuğumlada sağlıklı bir insan kadar iyi ilgilenebilir iyi bir eğitim verebilirim. evet senin de dediğin gibi " bekara karı boşamak kolay" yaşantımı bilmeden bana muhalefet oldukça benim hayatım hakkında atıp tutma cesaretini gösterdikçe üzülürsün. engelde neymiş ben her trene binip ya da arabaya bindiğimde dua ederek bir saatlik yolun bitmesini bekleyen biriydim. neden biliyor musun. tünele bomba koydu teröristler neden biliyor musun mayın patlattılar birkaç kilometre ötemizde ve ben o ilçede tek başıma yaşadım. görmeyince ne oluyor ki hiç olmadı birinden yardım isterim zor mu benim gücüme gitmez. senin gidiyorsa bilemem. evde oturup rahat rahat yazmaya benzemez yaşamak. ben halimden memnunum başkasını ilgilendirmez. bu konuya son cevabımdır. eğer hayata pozitif bakmak isteyen birşeyler yapmak isteyen birileri varsa bana özelden yazabilir.

:eek: sunacim yapadikta birinden yardim istermissin:(
istee hakkindir birsey deme peki bunu nasil yapiyorsun dusundunmu
birseyleri insanlar kucukken ilk duyarak ogrenmezmi okumaktan once benim isitmeyen kardeslerim bunlari hep kendi ayaklariyle deyimi kullanayim musaade edersen yapiyorlar
duyarak islerini ucakla yaparken onlar tabanvayla deyimi kullanabilirmiyim yapiyorlar
genede allaha sukur aslan gibiyim diye herkesin en zorlu islerinde yardima kosarlar bunu biliyormusun
millet dogruca duyarken onlar eger varsa birazicik kirinti isitme onu insanlarin dudaklarina bakarak degerlendirme basarisi gosterirler
bunlar sikayet degil gayette memnunlar hayatlarindan eme engelimi seviyorum anlamina gelemiyor bu hicbir sekilde engelime ragmen zorda olsa su hayatta bende insanim kendime yetiyorum cok sukurdur felsefemiz

Üst Alt