Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Olası kontrolde hangi yönetmeliğe göre rapor alacağım?

efesan

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

Bülent bey ben 22 Ekim 2021 tarihinde baltazar kullanılarak %57 rapor alarak 1 ocak 2022 itibari ile emekli oldum, sigorta başlangıcım 1995 yeni yönetmelik korkuttu beni 2 yıl sonra kontrol muayenesine gittiğim zaman baltazar formülü kullanılmayacakmı

efesan

Dostum raporda yazan değil sgk seni emekli ederken yada eve gelen zarfta kontrol var denildimi? Bunu bilmiyorsan sgk yı ara yâda git sor kontrolden emin olmadan kafana göre rapor başvurusu yapma elindeki bulgurdan da olursun aman..!!!

ercan 34

ercan kardeşim sgk dan eve evrak gelmedi sadece raporda iki yıllık yazıyor 170 aradığım zaman 2 yıl sonra kontrol var demişlerdi

efesan

Rapor sürelide olsa vergi indirimin süresiz olabilir eğer öyle ise Emeklilikte büyük olasılıkla süreklidir
Sen sgk ya git birebir sor dosyana baksınlar emin olmadan rapor işine bulaşma
Saygılar

efesan

Elinde vergi indirimin varsa bir bak herhangi bir süre kısıtlaması yazmıyor ise süresiz anlamına gelir
Sgk ya gittiğinde Emekliliğimde kontrol varmı diye soracaksın

ercan 34

Ercan kardeşim vergi indirimi 2 yıllık olduğunu öğrendim,rapor süremde 2 yillik
Rapor suresi dolunca tekrar maliyeyemi başvuracağım yoksa sadece sgk dan sevkmi alıp kontrole gideceğim.

efesan sizi sgk hastaneye sevk edecek 3 ay önce. Sizde sevk ettiği hastaneden gidip sağlık kontrolüne gireceksiniz tekrar. Ama şunu tam anlıyamadım ben. Siz gidip sgk ya sordunuzmu sağlık kontrolü varmı yokmu ? bunu öğrendiniz mi ?
Engelli emeklide olsanız evinize aylık mektubu gelmek zorunda ve gelmiştir. Gelen aylık mektubunda emekliliğinizde süre varsa bu belirtilmiştir.
Dediğim gibi en güzeli siz sgk ya giderek dosyanızı açtırarak sürelimi süresizmi olduğunu öğrenin ilk başta.

deasn12

Hasan kardeşim 170 arayıp sorduğumda 2 yıl sonra kontrol muayenesi var dediler
Maliyede vergi indirimi suresi 2 yıl dediler onu ne yapacagim

efesan

Telefonla değil, sigorta müdürlüğüne giderek emekliliğinizde kontrol muayenesi şerhi olup olmadığını sorun.

Eğer kontrol muayenesi varsa, emeklilik zamanı geçerli olan oran cetveli geçerli olur.

@efesan 170 arayarak gerekli bilgileri alamazsınız. Sgk ya giderek dosyanızı açtırarak tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

OturanBoğa
Tek hastalıktan %40 yönetmeliği benim için geçerli değil o zaman doğru mu anladım Bülent bey
Kontrol muayenesine gittiğim zaman maliye ile bir isim oluyormuş.

OturanBoğa

Bülent bey yeni aldığımız raporu tekrar sgk yamı vereceğiz, vergi indirimi sureli o zaman tekrar maliyeyemi gidecegiz

efesan

SGK ne derse onu yapacaksınız. Bazen "git vergi indirim yazını yenile" deyip vergi dairesine gönderir, bazen doğrudan kendisi hastaneye sevk edip "raporu yenile" der.

OturanBoğa

Bülent bey sabırla cevapladiginiz için çok teşekkür ediyorum,rabbimde sizin hatrınızı yapsın insallah

OturanBoğa

Bülent bey vergi indiriminden %57 rapor ile 2 yıl süreli emekli olmuştum, bu sene kontrol muayenem var, eyt yasalaştığı için bende emekliliği hak etmiş durumdayım kontrol muayenesi ile ugraşmamak için aylık kesilmeden EYT den faydalanıp emeklilik için başvurabilirmiyim, bunun için nasıl bir yol izlemeliyim.

efesan

Tam ucu ucuna denk getirilebilir mi yoksa 1 aylık boşa mı gider bilemedim ben de.

Herkese merhaba 2023 ocak tarihli 2 yıllık 55 raporum ve 2 yıllık vergi indirimim mevcut. Emeklilik şartlarına sahibim. Sigorta girişim 2003. Sormak istediğim konu şu emekli olursam kontrol muayenem 2019 yönetmeliğine göre mi olacak. Ayrıca emekliliğim süreli mi olur süresiz mi. Cevaplar için şimdiden teşekkürler

smayll

Emekli olunan tarihteki yönetmeliğe tabi olunur. Vergi indirimi ya da rapor süreli de olsa sgk emekliliği süresiz yapabilir.

Teşekkürler emekli oldum 24 Mayıs'da başvuru yaptım haziran ayında maaşım bağlandı. 2 yıl süreli raporumun bitimine 3 ay kala kontrol muayenesi mevcut.

efesan

Konu tarihine bakmamışım pardon emekliliğiniz hayırlı olsun.

Vergi indirimim 2 yıl süreli raporum gibi. Sgkdan gelen evrakta Raporun bitmesine 3 ay kala kontrol muayenesi ibaresi var.

smayll

Hayırlı olsun emekliliğiniz. Aman dikkat, 3-4 ay kala mutlaka gidin. Artık hastanelerden randevu almak çok zor. Şuraya emekli maaş bilgilerinizi de yazarsanız herkes güncel bilgi edinmiş olur.

Teşekkürler. Kontrol muayenesinde dediğiniz gibi dikkat ederim. Emekli maaşım 7500 tl bağlandı. Zamla birlikte gene aynı kök maaş baremine takıldı. Hayırlısı bakalım

Üst Alt