Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliye bayramlarda ikramiye verileceği açıklandı

CHP bu bayram ikramiyesi manevralarını şu hesapla yapıyor: Oy deposu yaşlılarla ilgili kanun tekliflerini meclise getirip kabul edilirse ordan bize biraz oy gelebilir, "bakın biz teklif ettik, sayemizde" diye... Kabul edilmezse "bakın oy verdiğiniz iktidardaki parti size kazık attı" diye AKP oy kaybeder diye.

Bunun ne zararı var? Sonuçta vatandaş karlı çıkacak. Emekliye bayram ikramiyesi CHP'nin seçim vaadi sayesinde gündeme geldi. Asgari ücret muhalefet partilerinin el arttırması sonucu yükseldi. Demek ki sığ politika falan değil. Sonuçtan vatandaş nemalanıyor.

Kaldı ki emekli ikramiyesi çıkalı kaç yıl oldu. Hala 1000TL Hadi asgari ücret kadar olmasa bile şimdiye kadar arttırılması gerekmez miydi? Bugün bu paraya kurban bile alınamıyor.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM
Milyonlarca emekliyi sevindirecek olan haberde geldi.
Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır bugünkü yazısında ikramiye ödemelerinin yüzde 100 artması için görüşüldüğünü yazdı. Daha öncesinde 1000 TL olan emekli bayram ikramiyesi son yapılan zamla beraber 1100 TL olmuştu.
Ramazan Bayramında 2.000 TL, Kurban Bayramında ise 2.000 TL emekli vatandaşlarımıza bayram ikramiyesi ödenecek. Kararın resmileşmesi sonrasında 2022 yılının ilk bayramı olacak olan Ramazan Bayramı öncesinde emekli vatandaşlarımıza herhangi bir başvuru yapmadan emekli maaşı aldıkları banka hesaplarına 2.000 TL emekli ikramiyesi yatırılacak.

Arkadaşlar merhaba

sosyal devlet olmanın gereği nedir?
Seçimle başa gelen iktidar,milletten toplanan vergileri, her yıl halka sosyal olarak tekrar tekrar zenginden alıp fakire garibana yetime fukaraya öğrenciye engelliye muhtaç olan halka dağıtmaktır.
Gel gör ki;bu nedense hep rant meselesi olmuş. Yandaşa eşe dosta peşkeş çekilmektedir.bundan da nasibini her zamanki gibi alt katta oturanlar almıştır.bu hep boyle olmuştur.
Arkadaş bu ülkenin en büyük sorunu eğitimsizlikten yani birbirimize sevgisiz ve saygisizlıktan yara aldık.
Lütfen artık lütfen birbirimizi sevelim fikirlere acık olalım. ülkemizi sevelim.
Lütfen takım tutar gibi parti tutmayalım.bu başa kim gelecekse gelsin.ilk önce emekliye garibana engelliye yetime fukaraya işe muhtaç olana yardım edecekse gelsin...ne güzel chp teklif vermiş keşke hepsi halkın yararına diğer partilerde teklif verseler daha iyi olmaz mı?
Bu nedenle birbirinizi sevelim.... .saygilarimla herkese iyi günler...

Sessiz Dünyalı

sizlere iyilikte yaramıyor adam sunuyor ki kabul edilmez,edilse bile gene millet için faydalı bir şey farkındasınız umarım bunun neresi kötü :)

Herkese selam, konuya farklı bir açıdan bakmak istiyorum CHP'nin teklifi olsun diyen de var olmasın diyende. Bunun neresi kötü kardeşim bu ikramiye fazlalaşsa daha güzel olmaz mı diyorsunuz. Gönül ister ki olsun ama böylesi bir kaos ortamında bu tür yapılan hamleler enflasyonu yükseltmekten başka bir işe yaramaz piyasaya para sürmenin kimseye faydası yok devlet bunu nasıl karşılayacak karşılıksız para basarak. Bu ikramiyeyi arttırsa ne olur ? Asgari ücrete tarihi zam yapıldı diye haber ettiler insanların alım gücü iyice düştü hadi olsun demeyle olmaz bu işler biraz geniş pencereden bakın olaylara bir arkadaşımız çok güzel bir söz yazmış "Günü kurtarma politikaları için yarınlarımızı feda ettiler" şuanki tablo aynen böyle. Siz elinize geçen paranın miktarının fazlalığına bakmayın o parayla ne alabiliyorsunuz ona bakın

Onu bunu bırakın, bizim için sadece şunu yapsalar yeterli, hane geliri ve eşi sigortalı çalışan kuralı kalksın, raporu olan sorgusuz sualsiz alabilsin maaşını, bu yüzden çok alamayan engelli arkadaşlar var, bunun için çabalayalım biz.

umetinn

emeklıye yılda ıkı bayram verılecek uc kurusla ulke batacak sanan zavallılar:p
bogazını doyuracak emeklı maası alsa emeklı tırım tırım yırtınan esnaf ıhya olur dıyemıyosunuzda
avrupalarda cıfte maasını yıyıp gezenlere para bollugundan kokaın cekıp vıllalarda oturanlara bısey dıyemıyorsunuzda
uc kurusluk bayram ıkramıyesıne kıyamet oluyorsunuz onunla ulkenın parası bıtecekmıs gıbı:p

Çok gereksiz bir konu açılmış ve bazı sözde ekonomist üyeler makro, mikro açıkan bakmış, bazıları enflasyonun azdırılacağından bahsetmişler, bunları yazanlar emekli olsalardı acaba böyle yorum yaparlarmıydı veya konuyu açarlarmıydı, GRAHAM BELL arkadaşımız konuyu iyi anlatmış, keşke bu konuyu açan arkadaş, elektrik zamlarını, yolsuzlukları, hırsızlıkları, talanları, adam kayırmaları eleştiren bir konu açsaymış daha iyi olurdu

kazazede

Kusura bakma ama zevzeklik yapmışsın yorumunda.
Ben ekonomist olduğumu iddia etmedim ki.

Sefaletin kök nedeni zaten yukarıda saydığın kepazelikler ve zaten heryerde okuyup izliyoruz. Bu platformda tekrar tekrar yazmanın gereği yok, faydası da yok. Konuyu oraya getirince birçok insan "siyaset yapmayalım burada" sakızını çiğniyor.

O yücelttiğin birçok medyatik diplomalı ekonomistlerin zırvalamalarını, öngörülerinde ters köşe olmaktan yalama olduklarını görüyoruz. Herşey diplomayla olmuyor. İlla iktisat diploması mı almak gerekiyor ekonomi konuşmak için? İnsanın finans-ekonomi okuryazarlığının hiç mi kıymeti harbiyesi yok, hele de şu bilgi-internet çağında?

İsviçre'de birkaç yıl önce şöyle bir referandum yapılmıştı; çalışan-çalışmayan her yurttaşa ayda 3000 frank, 18 yaş altındakilere 1200 frank devlet versin mi vermesin mi? Verilirse insanlar para kazanmaya odaklanmasın, böylece daha yaratıcı, üretken olur falan argümanıyla. Referandum %75 oyla İsviçre halkı reddetmişti. Neden? Çünkü bu bol para dağıtmanın sonunda paralarının alım gücünü zayıflatacağını, faturanın kendilerine çıkacağını bilmeyecek kadar ekonomi cahili değiller.

Biz de ise 'sözde ekonomist! diye küçük görülüyor az bilgili olan.
Cahiller bilgilileri bastırıp sesleri çok daha fala çıkar oldu şe cehaletin adeta kutsandığı, ödüllendirildiği Akp Türkiyesinde.

faturanın kendilerine çıkacağını bilmeyecek kadar ekonomi cahili değiller.

Yukarılarda bir arkadaş paylaşmış, en fazla 2000 liraya olur beklentisi var ikramiyenin.
Senede 4000 lira yaparken, günlük 11 TL'ye geliyor bu işin emekliye artısı.

Eğer 11 TL ile emekli bu ülkeyi batırabiliyorsa, sorun halkta değil, halkın bu 11 Liraya çok görülmesi olabilir.

Kamuda olsun, en tepedekilerin olsun israfını biraz kısmaları
inan ki hem engelli hem emekli aylıklarına bir miktar kaynak sağlar.

Özetle senin asıl değinmek istediğin konuya katılıyorum;
o da şu , "insanlar hak ettiği gibi yönetilirler".

Yalnız emeklileri hedef gösterip günah keçisi yapman çare değil,
olsa olsa okları üzerine çekersin.

Zira her geçen gün zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor,
bunu söyleyen hem ekonomistler
hem de kahvede sohbet eden sıradan insanlar.

Alacakları ikramiye zamları olsa olsa evinin bir-iki aylık faturasına takviye olur.

Kısmıyorlar işte, aksine daha da hunharca...
Sorun orda işte. Savurganlıktan kısılıp kaynak yaratılsa, ikramiye zamlarına itirazım olmaz zaten.

Kısmıyorlar işte, aksine daha da hunharca...
Sorun orda işte. Savurganlıktan kısılıp kaynak yaratılsa, ikramiye zamlarına itirazım olmaz zaten.

Arkadaşım kıstılar zaten kısacakları kadar.

Emekli dediğin doğru dürüst maaş almıyor ki... Çoğu asgari ücretin yarısı kadar bir paraya mahkum. Bundan 15-20 sene önce de emekli çok maaş almazdı ama en azından asgari ücretin üstünde alırdı.

Emekliye 4000TL para vermekle bu ülke batmaz. Enflasyon etkisi falan da olmaz. Elektriğe %120 artışın enflasyon etkisinin yanında bunun etkisi devede kulaktır.

hükümet chp ne dediyse hep onu yaptı,chp sayesinde ikramiye olayı çıktı

Hep chp nin yüzünden ! pardon sayesinde diyecektim .:D

GRAHAM BELL

Dostum sana cevap vermek isterdim ama okuduğunu anlamadığın için kendimi yormak istemedim. Ayrıca ithamlarına dikkat et

Bayramda verilecek emekli ikramiyesi beni de kapsayacak mı?

merhaba forumda bulamadığım için ayrı bir başlık açtım.Sorum : Henüz bana maaş bağlanmadı 8 marttan bu yana evrak beklemede diyor ilerleme yok. Benim sorum bayramda planlanan emekli ikramiyelerini her emekliye mi veriyorlar ? yoksa belli bir süre geçmesi mi gerekiyor? Ayrıca diyelim ki benim maaş bayramda bile hala bağlanmadı sonradan bu ikramiyeyi öderler mi?

Merhaba,kendimden örnek veriyim emekli maaşınız başvuru tarihinden itibaren başlar ve başvuru tarihinden itibarende emekli ikramiyesi almaya hak kazanmış olursunuz.

serdargoodman58 hanifeaydin Bayram ikramiyesi demişken. Sanırım resmi bir açıklama gelmedi daha sizce bayram ikramiyesi ne kadar olur ? Sosyal internette gezen dedikodulara göre 2000 TL olacakmış

deasn12

İkramiye formüllerinden biri, enflasyon oranında artış yapılması. 2021 enflasyonu yüzde 36.08 olarak gerçekleşti. İkramiye yıllık enflasyona göre artırılırsa, ödemeler bin 100 liradan bin 496 lira 88 kuruşa çıkabilecek. Bu yıl iki bayramda toplam 2 bin 993 lira 76 kuruş ödeme alınabilecek.
Özetle 1500 ile 2993 tl arası bir rakam gönül isterki en üst rakam olsun bekleyip göreceğiz:)

serdargoodman58 bu hükümet zamanında en düşük emekli maaşı 1500 TL derken bayram ikramiyesi 1000 Tl. Şimdi en düşük emekli maaşı 2500 TL ise bayram ikramiyelerininde 2000 TL olması gerekir..

8 marttan beri gelen evrak beklemede diyor ben acaba emekli olacak mıyım ? :) soru varsa yazsınkar arasınlar o yüzden denilen ikramiye belki bana denk gelmez.alaan hayrını görsün. kesin olarak zaten bayram öncesi açıklanıyor daha var

hanifeaydin Bugün kabine toplantısı var zaten.
2. Konu olarak emekli bayram ikramiyeleri açıklanacak gibi. İnşallah sende yetişirsin tez zamanda emekli olursun. Hayırlısı olsun.

2000 tk olacakmış.

Hehe bu ikramiye ile artık memlekete gider iken bir depo benzin gelir iken de bir depo benzin alırısın sonra da şükür edersin. :)

Emekliler bu yıl da havalarını almışa benziyorlar.
Önce ekstradan bir hayat pahalılığına karşı bir refah payı eklenmeden yapılan, yalan enflasyon rakamları baz alınarak hesaplanan güdük bir emekli maaşı zammı...
Bari bayram ikramiyelerinde ufacık bir jest, o da yok. Bakan Nebati'nin karşı çıktığı söyleniyor.
2018'deki ilk kez ödenen bayram ikramiyesi 210 $ ederken, bugünkü 1100 liralık ikramiye 75 $. %64'ü erimiş..!
Bu sefalet hızıyla 3 yıla kalmaz, torunlara bayram harçlığı erirken bile utanılacak bir düzeye iner alım gücü. Bence o zaman vermesinler daha iyi, en azından onurları incinmez.

Emekliye bayram ikramiyesi zammı belli oldu.

avucunu-yalamak.jpg

İsterse 3000 TL yapsın bu ekonomi ve enflasyon ile yılda bir, iki, defa vereceği paralar anlık olur önemli olan bizi bu gibi çerez paralarına muhtaç etmemesi asgari ücreti 4.200 yaptı maaş günü gelip alamadan maaş uçup gitti.

Üst Alt