Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikten sonra aldığım raporun oranı düştü. Emeklilik durumum ne olur?

Hayırlı Sabahlar,

Dava Açmadıysanız Obdusmana mail ile başvuru yapınız aynı zamanda dilekçe ile SGK dilekçe ile itiraz ediniz

Sevgili arkadaşlar Allah kimseye bunu göstermesin konu hakkında bilmeyen arkadaşlar da olumsuz yorum yapmasın 2013 yılından beri bu işle uğraşıyorum bir şeyler yapmaya çalışıyorum kendim çalışan bir engelliyim mağdur değilim.

Yapılması gereken kişinin engelinde hiçbir iyileşme olmadığı halde yeni yönetmeliğe göre değerlendirilerek oranı %40'ın altında düşenlerin maaşı kesiliyor

Yapılması gereken 2019 yönetmeliğine kontrol muayeneleri ile ilgili kesin hüküm konulmalıdır bu konudaki çalışmalarımı engellileri bizden ulaşabilirsiniz

Unutmayalım ki her engellinin başına gelebilecek bir konu ve durum özellikle emeklilikte Şafak sayanlar formuna bu konuda dikkat çekmek istiyorum istiyorum

Yapılması gereken 2019 yönetmeliğine kontrol muayeneleri ile ilgili kesin hüküm konulmalıdır bu konudaki çalışmalarımı engellileri bizden ulaşabilirsiniz

Unutmayalım ki her engellinin başına gelebilecek bir konu ve durum özellikle emeklilikte Şafak sayanlar formuna bu konuda dikkat çekmek istiyorum istiyorum özellikle dikkate almanızı öneriyoruz, burada SGK tarafından haksız bir tutum mevcut

Platformdaki arkadaşlar vergi indirimi ile emekli olanların kontrol muayenesinde gelir idaresinin rapor tarihindeki mevzuatı uygulamadığını bu yüzden maduriyet oluştuğunu yazmaktadır. Ne yazık ki böyle bir durum var ve bu sorunu çözmeyen sorumluların Allah bin kere belasını versin ama benim anladığım buradaki sorun, başka bir sorun, Temmuz 2006 dan sonra alınan raporlarda aynı engelli oran listesi uygulanmaktadır. Yani ister güncel liste, ister 9 yıl önceki liste uygulansın oran fazla değişmez. 2006 dan önce %40-50 alan polio sekeli oranları 2006 dan sonra %20-25 oldu. 2006 yılında yapılan yönetmelik değişikliğine kimse itiraz etmemiş tepki göstermemişti. Bence, burada madur olan kardeşimizin, yaş ve prim gün sayılarına göre kısmi emeklilik şartlarını araştırması eğer ulaşabilir se sgk uzmanlarından destek almasıdır.

Engelli52 selam olsun merhabalar öncelikle. Henüz dava açmadım daha sgk dan elime kağıt ulaşmadı onlarla konuştum itiraz dilekceside götürdüm. E devlette emeklilik D yazıyor durduruldu. Sgk beni iki defa yolladı kontrole 1. Yüzde 40 verdi ilk emekli olduğumda Yüzde 40 tı ikinci Yüzde 24 verdi başka hastane. Bende sonuçlar uyuşmuyor 3. Göndermeniz gerekmiyormu dedim hayır dediler biz son olani baz aldık olay bitti dediler. Kurum itirazınız üzerine kişinin itiraz hakkı yokmuş. Ben dava açıcam dedim avukat soruyor neye göre dava açıcaz sgk neye göre hangi maddeye göre iptal etmiş bilmemiz lazım diyor dedim. Sgk da dediki. Biz kağıt yolluycaz size dediler Henüz gelmedi.CİMERe yazdım bakalım. Durum bu sizin söylediğiniz obdusman dediğiniz yer orayı bilmiyordum orayada yazarım. Saygılar teşekkürler

OturanBoğa turan1977 fenerliyizz Engelli52 iyi akşamlar diliyorum benim süreçte yeni bir gelişme oldu.sgk olay bitti demişti engellilik iptal olucak demişti .Bu gün aradım sgk dan gelicek kağıda göre dava açıcam ya onu sormak için. Yazı çıktımı diye .Ne deseler beğenirsiniz. Sizi üçüncü bir hadtaneye gondericez Yazı yazdık il sağlığa dediler. Ben şok oldum tüm ümidimi kesmisken. Hadi bakalım hayırlısı. Acaba cimere yazdığım yazımı etkili oldu. Yoksa böyle miydi sgk ya sonradan mı dank etti. Iyi akşamlar herkeze

Arkadaşlar bu emeklilik iptallerinden bir sonuç çıkmaz boşuna dava açıp kendinizi yormayın bunları yazarken içim gidiyor ama bu malum kişiler yönetimde oldğu sürece bu haktan yararlanmamız mümkün değil maddi konular ile ilgili konularda engelli haklarını hiçe saymaktadırlar....

Olay tamamen yandaş besleme durumuna düşmüş %90 raporu olan rahat rahat araba alır sorgulanmaz engelli araç aldığında içinden geçilir red yer bu aynı emeklilik sisteminde de böyle yaşlısı hastası olan kişilerin yakınları bile erken emekli oluyoren bizler sorgulanıp hastane köşelerinde it gibi sürünüyoruz bunları yazarken utanıyorum ama engelli hakkı diye bir şey kalmayacak siz emekli oldunuz her an sgk dan çaat diye yazı gelip sizin haberininz olmadan maaşınız kesilbilir ....

Kazanılmış hak diye birşey var mutlaka dava açın kazanan çok bnmki devam ediyor SGK nın uygulaması hukuksuz…

Bahsi geçen konu 200.000 üzerindeki engelliyi ilgilendirmekte olup her geçen gün mağduriyetler artmaktadır.
01.10.2008 den önce 4a SSK lı sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi olan engelli Emekli olduktan yıllar sonra haksız/hukuksuz olarak mağdur edilmektedir.
01.10.2008 den sonra sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi olsa dahi SSK'lı 4A-4B-4C çalışan engelli gerekli şartları doldurduğunda emekliliğe başvuracağı tarihte güncel %40 ve üzeri engelli raporu alması zorunludur, Vergi indirimi ile emekli olma hakkı yoktur. Ancak 01.10.2008 den önce sigortalı olmuş yalnızca 4A SSK lılar’da durum böyle değildir. Konu aşağıda detaylı şekilde anlatılıyor;
Konu 4A SSK’lı çalışan tüm engellileri ve emekli olmuş 4A SSK’lı tum engellileri ilgilendiriyor.
Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan 3-5-7 yıl geçtikten sonra engelli kişi SGK tarafından kontrole çağrılıp son yönetmeliğe göre değerlendirilerek engel oranı yüzde 40'ın altında kalanların (aynı engeli devam ettiği/iyileşme olmadığı halde Maliye bakanlığının onay verdiğinde) emekli maaşı kesiliyor.
MADDE 20-(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı müştereken yürütür. Konunun hakimi ve sorumlusu olarak bizleri 2,5yıldır sürekli birbirlerinize yönlendirmeniz ile değil ivedi olarak ilgilenerek çözüme ulaştırmanızı rica ediyorum. Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.
20.02.2019-https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm
Ben mağdur değilim çalışan bir engelliyim,
Saygılarımla

Sayın Kuru rumuzlu arkadaş hariç bu siteden hiç ama hiç destek yokkk
Bunda da vardır bir hayır

marto1 3 bir heyete göndermeleri senin adına olumlu bir gelişme.Gidecegin hastaneye evraklarını tam götür ilk heyete girdiğinde yüzde kırk aldığın raporunda heyetteki muayene eden doktorlara mutlaka göster.Gösterki düşük bir oran vermemeleri konusunda etkili olsun

Yapılması gereken 2019 yönetmeliğine kontrol muayeneleri ile ilgili kesin hüküm konulmalıdır bu konudaki çalışmalarımı engellileri bizden ulaşabilirsiniz, biz bakanlık ile makamında görüştük süreç devam ediyor ama sonuç ne olur bilemeyiz.;(

Unutmayalım ki her engellinin başına gelebilecek bir konu ve durum özellikle emeklilikte Şafak sayanlar formuna bu konuda dikkat çekmek istiyorum istiyorum özellikle dikkate almanızı öneriyoruz, burada SGK tarafından haksız bir tutum mevcut

Bu konu ile ilgili bir whatsup ya da telegram grubu oluşturacağım ben bu konuda dibine kadar destek olurum ama emeklilik sistemide çarpık mesala 2008 den sonra sgk lı olan engelli en düşük rapor oranı 18 yılda emekli oluyorken 2008 öncesi sgk lı en düşük %40 raporlu 20 yılda emekli oluyor arada ki 2 yıl haksızlık kaldı ki emeklilikte %100 garanti değil her an sgk maaşı haksız hukuksuz kesebilir...

Lafım geneledir....Siz bugün emekliyseniz ben emekliğim içim rahat diyemezsiniz her an bir katakullide o maaaş gider üstüne borçlu çıkartır sgk.... okuyucu forumdaşların dikkatine

adli tıp muayenesini de tamamladım artık son viraja girdim mahkeme yolunda şimdi adli tıptan mahkemeye iletilecek sonucu bekleyeceğim umarım kısa zamanda gönderirler

Üst Alt