Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikten sonra aldığım raporun oranı düştü. Emeklilik durumum ne olur?

Kameröz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bu platforma sonunda üye oldum. Benim sorum şu. 9 yıllık yüzde 40 ve sürekli raporumla 9 yıldır emekliyim ve kontrol muayenesine çağrıldım ilk gittiğim hastane yine yüzde 40 verdi. İl sağlık komisyonu ehliyetimi tertibatlı araç için onayladı ikinci gittiğim hastane yüzde 24 verdi sgk itiraz etmiş ve şimdi hakem heyete gidicem sonuç ne olur yardım istiyorum bilen varsa yazsın. (9 yılım heba olucak yoksa bu haksızlık değilmi hemen hemen 3000 gün prim yapar)başına gelen örnek varmı varsa örneklerden cevap yazsın

Emeklilikten sonra herhangi tekrardan düşük oranlı rapor alınırsa sgk fark eder ve kontro isteyebilir keşke rapor işine girmeseydiniz

Kameröz

Ah! Öyle ya da böyle %40 ve üzeri rapor olması şart ki emeklilik devam etsin.
Rapora temel hastalığınız/sakatlığınız neydi?

Kameröz

neden kontrole çağırıldınız,hastalığınız ne idi.şimdi bende korkmaya başladım 8 yıldır emekliyim ve oranım %40

OturanBoğa

bülent bey, süresiz vergi indirimi ile emekli oldum 8 yıldır.şimdi herkesi kontrole mi çağırıyorlar.

turan1977

Hayır. Başka amaçla alınan düşük oranlı rapor olduğunda kontrol neredeyse kaçınılmaz oluyor...

OturanBoğa
şimdi ben b ehliyetimi sağ poio sekeli ile almak istesem tekrar %40 alamıyacağım için kontrolemi çağrılırım.

Kameröz
sizin hastalığınız neydi neden tekrar kontrole çağrıldınız.

turan1977

Ehliyet için alınan raporda oran bulunmaz, çünkü o heyet raporu değildir. Bir uzman raporudur. Özel hastaneden dahi alınabilir.

OturanBoğa

size son kez sorayım bülent bey,ehliyetimi değiştirsem emeklilik iptal olur mu ? yani b ehliyetimi ötv indirimli ehliyet ile değiştireyim mi ?

Ssk nın kontrol muayenesinde tatmin olmazsa hakem hastanesine sevk etme yetkisi var maalesef.Benim başına geldi %54 aldım kontrol muayenesinde oranım düşmüş söyledikleri ikinci dereceden raporun üçüncü dereceye düştüğü için tekrar hastaneye sevk edeceğiz dedi yoksa maaşın kesilir dediler mecbur girdik ikinci kez kontrol muayenesi ne. İkinci girişimde %65 aldım sıkıntı kalmadı

turan1977

ÜZERİNDE ORAN OLMAMASI, HEYET RAPORU OLMAMASI ŞARTI İLE evet, ehliyeti yenileyin.

Sağ bacak çocuk felci (poliye sekeli)ve sgk hakem heyete gönderir diyordum göndermedi. Emekliliği iptal etti

Sevgili oturan boğa sağ bacakta felç çocuk felci.(poliye sekeli)sgk iki kere yolladı kontrol muayenesine ilk yüzde 40 verdiler sonraki yüzde 24.ben umutlandım hakeme giderim diye.ama yollamadilar emeklik iptal olacak dendi.simdi ne yspmalı bilginiz varsa yazın ne olur.9 yıllık hak elden alınıyor. Sgk dan kağıt gelmedi henüz. Bir insan 10 yıl çalışıp 3600 günden emekli olan var. 9 yıllık prim yatabilirdi bu haksızlık değilmi bacak aynı iyileşme yok rapor sürekli. Ne yapmalı. Saygılar

Kameröz geçmiş olsun bulunduğun ilin il sağlık müdürlüğüne itiraz edebilirsin.Ssk dan gerekçeli yazıyı alıp elden.bireysel olarak seninde itiraz etme hakkın var ssk seni nasıl ikinci kez heyete gönderiyor sa. Seninde çıkan heyetteki karara itiraz hakkın var farklı hastanede hakem hastanesine sevk alırsın il sağlık müdürlüğünden. Bir ay süren var raporun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren

Kameröz

hastalığınız neydi benimde 8 sene oldu emekli olalı sürekli raporum ve vergi indirimim var.

Fenerliyiz il sağlık müdürlüğü diyoki kurum itirazının üzerine kişi itiraz edemiyor. Mekik dokudum sgk ile il sağlık müdürlüğü arasında il sagliktakiler sgk ya yazı göndermiş o yazıyı gösterdiler en son kişinin iki rapor sonucu tutmuyor isterseniz 13. Bölge hakem heyete gönderelim diye sgk hayır burda noktaliyorum diyo. Güya ikinci gittiğim hastane hakem sayılıyor muş

Kameröz

yüzde kaç oran vardı sizin rapor açıklaması nasıldı,şimdi nasıl bir yol izliyeceksiniz.

turan1977 Yüzde 40 ti emekli olduğum.9 yıl sonra kontrol muayenesine çağrıldım ilk gittiğim hastane yüzde 40 verdi ikinciye gönderdi orası yüzde 24 de düşürdü sgk iki kere yolladı burda kesti olayı benim itiraz yolumda kapalıymış. Kurum itiraz edince kişi itiraz edemiyormus. Dava acicam. 9 yıl önce verilen hakkı geri aldı

Kameröz geçmiş olsun.Mahkemeye vere bilirsin yada 6 ay bekleyip yeni bir rapor slip vergi indirimi ile tekrar emeklilik için mita edebilirsin sanırım.Emssk davalar vardır belki bu şekilde emekliliği iptal edilen iyi araştırmanın ve işin ehli bir Avukat tutman gerekir sanırım.

Kameröz

eyvah eyvah desene bizide çağırabilir..9 senelik priminiz de ödenmedi ne olacak şimdi,aldıklarınızı geri istiyorlarmı ? korku içimi sardı.
sizin raporda açıklamada sadece polio sekelimi yazılı,hangi tabloya göre oran almıştınız.çok soru soruyorsam kusura bakmayın.

merhaba bülent bey 9 sene önce emekli olmuş süresiz indirim ve rapor olan birini neden tekrar kontrole çağırıp emekliliği iptal ediyorlar.beni de korku sardı 2014 de emekli oldum polio sekelinden şimdi raporları iptal ediyorlar

turan1977 yok tabi soracaksınız estağfurullah 4660 gün primim var 3900 gün yetiyodu zaten enekli olurken normal emekli olmak için 1000 gün lazım aynen 9 yıl çalıştım kaza sigortası yatti zaten sorunda bu emekli onlar yaptı verilen hak geri alınırımı
tablo 4.1

fenerliyizz teşekkür ederim aynen ya iyi bir avukat ya sıfırdan yada 7 yıl sonra normal emeklilik 51 yaş beklemek lazım 1000 gün prim eksik

Kameröz

acaba siz yeni mi rapor almaya filan çalıştınız, neden onca yıl sonra düzelmeyecek bir hastalık için kontrole çağırdılar. şiömdi uğrşıp duracaksınız,mahkeme yıllar sürer bi sonuç çıkmaz.sizin haklarınız ne olacak ben 1977 doğumluyum. 2014 te emekli oldum.

Kameröz

Allah belasını versin bunların! 9 yıldır emekli ve sakatlığı değişmeyecek polio sekeli olan birini kontrole çağıran da emekliliğini sonlandıran da gün yüzü görmesin inşallah! Ulan bu ülkede asgari vicdan ve akıl da kalmadı. Ne diyeyim!

Bence CİMER'e bir şikayet edin hemen. Hiç vakit kaybetmeyin. Olursa öyle tepeden inme bir şeyle düzelir. Aksi halde zor...

Bir de unutmayın, emekliliğe temel olan raporun alındığı tarihte geçerli olan yönetmelik üzerinden değerlendirme yapmaları gerekir. O günkü yönetmelikte %40 veriliyor ama şu anda verilmiyorsa ve emeklilik bu yeni yönetmeliğe bakılarak iptal edilmişse, bu zaten her açıdan hukuksuz.

OturanBoğa Bülent bey selam olsun iyi ki varsiniz. Cimere yazdım henüz cevap gelmedi bakalım. Sosyal güvenliğe gitmiş dosya. Ya büyük haksızlık olanlar. İnşallah güzel olur hersey. Yazicam gelişmeleri saygilarimla

bülent bey benide korku aldı,çünkü bende polio sekeliyim.2013 de o tabloya göre 3.4 maddesinden rapor vermişlerdi.2014 de emekli olmuştum.polio sekeli yanında donuk bilek ankiloz filan yazılı sürekli rapor ve vergi inidirimim var

Konu hakkında Gelirler İdaresi başkanlığı, Engelli ve Tespit derecelendirme müdürlüğü/ Müdür V. Mehmet Ayçin ve Grup başkanı Kamil Ozkan bey Mağduriyetleri kabul etmektedirler çalışma olursa destekleyeceklerini söylediler.

Sağlık Bakanımızın talimatıyla Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ilgili Bakanlıklara konu hakkında resmi yazı yazılmıştır, AİLE BAKANLIĞI VE ÇALIŞMA BAKANLIĞI ilgili yazıya olumlu cevap vermiştir, çalışmayı destekliyor ama HAZİNE VE MALİYA BAKANLIĞI GELİRLER İDARESİ BAŞKANLIĞI resmi yazıya cevap vermediğinden çalışma bir türlü başlayamadı bu konuda desteklerinizi istiyoruz

Gelirler idaresi başkanlığı na Sağlık Bakanlığı tarafından resmi yazı yazılmıştır ocak ayından beri gelir İdaresi başkan yardımcılığı Mahmut sutçü beye bağlı birim resmi yazıya cevap vermemiştir.

Cevap Yazılırsa Sağlık Bakanlığı aşağıdaki madde 20 e dayanarak çalışmaya başlayacaktır çalışmayı Aile Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı destekliyor

Konuyla alakali Sosyal medyada bilinçli ve bilinçsiz tüm engellilere korku verilmektedir, Siyasi

malzeme yapılmaktadır.

Ben mağdur değilim çalışan bir engelliyim

Aklınıza takılan bir şey olursa beni arayabilirsiniz Konu 4A SSK lr çalışan tüm engellileri ve emekli olmuş 4A SSK I tum engellileri ilgilendiriyor.

Sürekli rapor ve sürekli vergi indirimi ile emekli olduktan sonra 2-3-7 yıl geçtikten sonra SGK tarafından kontrole çağrılarak Yeni yönetmeliğe gore rapor alinip engel oranı yüzde 40'ın altında kalanianın Maliye bakanlığının onay verdiğinde emekli maaşı kesiliyor, ayni engel devam ediyor engelin de iyileşme yok.

MADDE 20-(1) Bu Yönetmelik hükümlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Sağlık Bakanı müştereken yürütür. Konunun hakimi ve sorumlusu olarak sürekli birbirlerinize yönlendirmenizi değil ivedi olarak ilgilenerek çözüme ulaştırmanızı rica ediyorum. Aşağıda yer alan yönetmeliğe ek veya geçici madde eklenmelidir.

20.02.2019-https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/02/20190220-2.htm

Saygılarımla

Engelli52 bizim bir yere başvuru yapmamız gerekiyormu mağdur olarak. Yada nasıl takip edebiliriz. Paylaşımınız için teşekkür ederim

16 temmuz 2006 tarihli, Engellilere verilen sağlık kurulu raporları ile ilgili yönetmelik çıkana kadar polio sekeli engeli olanlara % 40 oran veriliyor idi. 16 temmuz 2006'dan itibaren polio sekeli'ne % 40 verilmiyor. Söz konusu tarihten sonra tek ayak polio sekeli %40 ve üzeri rapor alınmışsa ya bu raporu verenler yönetmeliğe uygun olmayan bir iş yapmıştır ya da başka bir şey vardır. Ayrıca bu durumun 9 yıl sonra tespit edilmesi sözün bittiği yerdir.

şimşek59 şimdi ne yapmalı. Ben yasal olan haklarımı kullandım sadece.ve emekli ettiler.(rumuzunuzda 59 kullanmasınız tekirdağ da mıı ikamet ediyorsunuz.)

Arkadaşlar bunlar bilinçli stratejidir mevcut yönetim stratejisidir yok korku salınıyor yok siyasi malzeme yapılıyor vsvsv tıraş köpüğü bunlar yalan bu sorun 2016 dan beri aktif VAR ama yavaş yavaş ve günümüze binleri geçen bir sorun haline gelmiş durumda ve yıl 2022 neredeyse hergün 5-10 kişinin maaşı haksız yerekesiliyor sgk maaşları kesmekte en ufak sorunda sorgusuz sualsiz kesiyor...

Sıra size de gelebilir Rapor çıkarırken dikkat edin %40 altına düşmeyin ÖTV siz araç alıcam diye emekliliği riske sokmayın oranları düşürüyorlar...

Bu yetkiyi kim veriyor hazine bakanlığı ve gelir idares malesef çok kötüyönetim sergilior kafayı takmışlar engellilere engelli ne araç alır ne de aldığı emekli maaşı garanti değildir bunu korkutma vsvs değil şuan şu forumda bile maaşı kesilen bir sürü vatandaş var...

3 kuruş para alıyorusnuz gözünü dikmişler engelli maaşına çözüm naamına ölüye yatıyorlar her zaman ki gibi ama seçim günü hesaplaşıcaz ötv de söyledikleri yalanları emeklilikte söylüyorlar hakkınıza sahip çıkın

marto1 çok doğru. Ya bu nedir 9 yıl önce yasal olan bir hak verilmiş, alavere dalavere yapmadık ne derlerse onu yaptık şimdi hooop vazgeçtim diyo şok yaşatıyorlar insana. 9 yıl prim ödenirdi bari bunamı yanayım hakkımı elimden aldılar bunamı yanayım yada asla ayakta çalışamam işveren deseki senin raporun nerde derse üzerinde hiç bir ibare yok son raporun ayakta çalış derse ben nasıl çalışayım. Nerden baksan tutarsızlık

Üst Alt