Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte yeni kanundaki avantajı kullanmak için SGK'yı dava edebilir miyim?

Peki ne yapmak lazım .... Mesela benim bağkurlu olma imkanım var bunu kullanmalı mıyım. Ve kullanmam mı daha avantajlı olur. Sonuçta erken emeklilik bir defa verilen bir hak. Ve dönüşü yok.

selam arkadaşlar

kanunların genel özelliği şu dur : bireyin çıkarına hangisi uygunsa o madde uygulanır maddenin eski yada yeni olması farketmez sadece bireyi o maddelerdeki şartları taşımayı kazanmış olması yeter . bu bilgiden sonra şöyle bir örnek vereyim

ben 2010 yılında ötv indirimli engelli aracı aldım ve 2010 yılında ötv kanunundaki ibare 5 yıl sonra vergi ödemeden satabilir denmektedir yani bu hakkı kazanmış durumdayım masal bu ya 2013 yılında ötv kanunu degişir ve ibarede sadece 5 rakamı yerine 3 rakamı gelir ve kanunun derse 3 yıl sonra vergi ödemeden satabilir diye ; ben bu kanundan sen daha önce aldın bu kanundan faydalanamazsın mı diyecekler ? bu duruma kargalar bile güler ama büyük harfle yazacam BU TARİHTEN SONRA araba alanların 3 yıl sonra satarlarsa vergi ödemezler diye kanun degişirse ( kıssacası bu tarihten sonra ibaresi varsa ) bu durum bana uymaz ve yeni kanundan faydalanamam .

yukarıda anlattığım misalden sonra . emeklilik kanunlarında genelde BU TARiHTEN SONRA DİYE BİR İBARE koyarlar ve bu ibare yüzünden kazanamazsınız

size tavsiyem ise ( ben söylemedim sizde duymadınız ) anayasanın eşitlik ilkesine aykırılıktan bahsedin ( iki örnekte engelli ama ayrımcılık yapılıyor ) ve bu tarihten sonra ibaresinin iptalini isteyin o zaman kazanırsınız

saygılar sunarım

sayın ılker bey ayrıntıyı kacırıyorsunuz kanun koyucu dıyorkı 06/08 2003 sonrası ılk defa ıs baslamıs engellı sıgortalı caslısanının 20 yıl 4400 gun ıle emeklı olur dıyor sıstemı ıyı bakınız burada 2008 sonrası ılk kez sıgortalı olanlardan vergı ındırım raporu ıstenmıyecek denılıyor ılker bey dava acarsanız kaybederdınız ugrasmayın bosuna

Engelli Emekliliğindeki İkilem!

Merhabalar Arkadaşlar,

Bu konu epey zamandır kafamı, bir çoğumuzunda eminimki kafasını tırmalayan bir konu ama ne hikmetse kimse sesini çıkarmıyor bu konu için ciddi anlamda tartışıp bir şeyler yapmamız gerekiyor.

Aşağıdaki konu vedat beyin yazısıdır ve alıntıdır bende bu konu ile ilgili araştırma yaparken kendisinin yazısını buldum ve yazışma fırsatım oldu mail yoluyla
sizin görüşleriniz desteiğiniz ile bir şeyler yapabiliriz kendimce kamu denetçiliği ombusmana dilekçe yazdım,ilgili vekillere bu yazıyı gönderdim hemen hemen hergün gönderirim bimere yazdım ama ses çıkmadı.
Düşüncelerinizi alalım bu konuya el atalım 2008 için en basitinden Örneğin;%45 raporlu olan engelli 2006 da işe başlamış ve 20 yıl 4480 pirime tabi, 2009 de işe başlamış engelli 18 yıl 4100 güne ve 2 yıl + 300 gün prim avantajı elde ediyor ve bu 2008 yılı öncesi sigortalı olanları mağdur etmekte burda ciddi bir ikilem ve yanlışlık var 2008 den sonra emekli olacaklar için yıl ve prim avantajı sağlamakta olup 2008 yılı ve öncesi sigortalılar için dezavantaj ve mağduriyete neden olmaktadır.
Düşüncelerinizi alalım
ENGELLİ EMEKLİLİĞİNDE İKİLEM NE ZAMAN SONA ERECEK

5510 SAYILI KANUNLA DÜZENLEME
İşe başlamadan önce malul olanlar
Kanuna tabi sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce çalışma gücünün % 60’ını kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilen sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malullük aylığından yararlanamaz. Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce Kanunun 25. maddesinin ikinci fıkrasına göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, yaşları ne olursa olsun en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanacaktır.
Ancak, 4/1-(a) sigortalıları için Kanunun geçici 6. maddesinin yedinci fıkrasının (c) bendinde 3960 gün sayısı kademelendirilirken, 4/1-(b) sigortalıları yönünden ilk defa getirilen bu düzenleme, 2008/Ekim ayı başından sonra tahsis talebinde bulunan sigortalılar için hemen uygulanacaktır.
Diğer taraftan, Kanunun 28. maddesinin dördüncü fıkrasına göre, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25. maddenin ikinci fıkrasına göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özrü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalıların çalışma gücü kayıp oranları her halükarda % 60 ve üzerinde olduğundan bunlar için Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi bünyesindeki Sağlık Kurulundan yeni bir derecelendirme istenmeyecektir.
5510/28. madde dördüncü fıkra ve geçici 6. madde yedinci fıkra (c) bendine göre ilk defa çalışmaya başladığı tarih itibariyle malul sayılanlar
(4/1-(a) sigortalıları için)
İlgili kanun
Madde
Sigortalılık süresinin başlangıcı
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
5510
GM.10/Bir
2008/Ekim (hariç) öncesi
15
3600
GM.6/Yedi-(c)
2008/Ekim (dahil) - 31.12.2008
15
3700
01.01.2009 - 31.12.2009
15
3800
01.01.2010 - 31.12.2010
15
3900
28/Dört
01.01.2011'den sonra
15
3960
Çalışma gücündeki kayıp oranı % 60’dan az olanlar
Çalışma gücü kayıp oranlarının % 60’ın altında olması nedeniyle malul sayılmayan sigortalılardan, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce veya sonra çalışma gücü kayıp oranının % 60’ın altında olduğu tespit edilenlere, Kanunun 28. maddesinin beşinci fıkrasında yine belirli bir sigortalılık süresi ve prim gün sayısı koşullarını yerine getirmeleri halinde yaşlılık sigortasından aylık bağlanması öngörülmüştür.
Buna göre; Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi bünyesindeki Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla herhangi bir yaş şartı aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanacaktır.
Bu fıkra gereğince Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Kocatepe Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi bünyesindeki Sağlık Kurulunca düzenlenen raporlarda oranın % 59 ve daha üzerinde belirlendiği durumlarda da aylığa hak kazanma şartları ve oranı Kanunun 28/5-(a) bendi hükümlerine göre belirlenecektir.
5510/28. madde beşinci fıkra ve geçici altıncı madde yedinci fıkra (d) ve (e) bentlerine göre çalışma gücü kaybı oranı % 60’ın altında olanlar
Çalışma gücü kayıp oranı
% 50- % 59
% 40- % 49
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
--.10.2008 - 31.12.2008
16
3700
18
4100
01.01.2009 - 31.12.2009
16
3800
18
4200
01.01.2010 - 31.12.2010
16
3900
18
4300
01.01.2011 - 31.12.2011
16
4000
18
4400
01.01.2012 - 31.12.2012
16
4100
18
4500
01.01.2013 - 31.12.2013
16
4200
18
4600
01.01.2014 - 31.12.2014
16
4300
18
4680
01.01.2015'den sonra
16
4320
18
4680
4/1-(a) sigortalıları için ilk defa 2008/Ekim ayı başında sigortalı olanlardan Kanunun geçici 6. maddesinin yedinci fıkrasının (d) bendinde 4320 gün, (e) bendinde de 4680 gün için kademelendirme öngörülmüş olup, 4/1-(b) sigortalıları için ise Kanunun yürürlük tarihinden sonra talepte bulunanlara, koşulların yerine gelmesi halinde aylık bağlanacaktır.
Ancak, Kanunun yürürlük tarihinden önce sigortalı olup, sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlandığını gerek Kanunun yürürlük tarihinden önce gerekse Kanunun yürürlük tarihinden sonra tespit ettiren 4/1-(a) sigortalılarının sakatlık derecelerine göre aylığa hak kazanma koşulları 506 sayılı Kanunda olduğu şekliyle korunmuştur.
EKİM 2008 ÖNCESİ ENGELLİ SİGORTALI
Engelli nedeniyle vergi indiriminden yararlananlar
5510 sayılı Kanunun geçici 10. maddesinin iki ve üçüncü fıkraları ile sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların, 506 sayılı Kanunda öngörülen aylığa hak kazanma koşulları korunmuştur.
Kademeli geçiş ile sistem ağırlaştırıldı.
- 06.08.2003 tarihinden önce sigortalı olup bu tarihte en az 12 yıl ve daha fazla sigortalılık süresi olanlara 15 yıl 3600 gün,
- 06.08.2003 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olanlardan sakatlık derecesi;
Birinci derecede sakatlığı (% 80 - % 100 arasında) olanlara en az 15 yıl sigortalılık süresi ve en az 3600 gün,
İkinci derecede sakatlığı (% 60 - % 79 arasında) olanlara en az 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün,
Üçüncü derecede sakatlığı (% 40 - % 59 arasında) olanlara en az 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün,
şartlarıyla yaşlılık aylığı bağlanacaktır.
06.08.2003 tarihinden önce sigortalı olup bu tarihte 12 yıldan daha az sigortalılık süresi bulunanlar ise 506 sayılı Kanunun geçici 87. maddesindeki kademeli geçiş sürecindeki şartları yerine getirmeleri halinde yaşlılık aylığına hak kazanacaklardır.
06.08.2003 tarihindeki sigortalılık süresi/başlangıcı
I. Derece sakat
II. Derece sakat
III. Derece sakat
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
12 yıldan Fazla 06.08.1991’den önce
15 yıl
3600
15 yıl
3600
15 yıl
3600
9 yıl – 12 yıl 07.08.1991- 06.08.1994
15 yıl
3600
15 yıl 8 ay
3680
16 yıl
3760
6 yıl – 9 yıl 07.08.1994 - 06.08.1997
15 yıl
3600
16 yıl 4 ay
3760
17 yıl
3920
3 yıl – 6 yıl 07.08.1997 - 06.08.2000
15 yıl
3600
17 yıl
3840
18 yıl
4080
0 yıl – 3 yıl 07.08.2000 - 06.08.2003
15 yıl
3600
17 yıl 8 ay
3920
19 yıl
4240
06.08.2003 tarihinden sonra
15 yıl
3600
18 yıl
4000
20 yıl
4400
5510 sayılı Kanunun Geçici 10. maddenin ikinci fıkrasında belirtilen ve sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların sevk ve kontrol muayene işlemleri mülga 506 sayılı Kanun uygulamasında olduğu şekilde yapılmaya devam edilecektir.
Oysa 06/08/2003 tarihinden önce en basit emekli şekli olan engelliler için maliyeden alınan engellilere esas sakatlık vergi indirimi şartı ile 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün yetiyordu.
Reform söylemi ile tıpkı sağlam kişiler ile aynı kefeye konularak onlarda kademelendirildi.
BU İKİLEM NE ZAMAN DÜZELECEK?
1/10/2008 öncesi sigorta girişi olan engelliler için 3 kademe de belirlenen emeklilik koşulu ,1/10/2008 sonrası için iki kademe olarak uygulanmıştır.
Fakat 1/10/2008 sonrası engelli için emeklilik koşulları 1/10/2008 öncesine göre daha avantajlı olurken eski engelliler için şartları ağırlaştırılmıştır.
Örneğin:
Ekim 2008 ilk defa sigortalı olan Engelli Aşağıdaki Tabloda Yer Verilmiştir;
5510/28. madde beşinci fıkra ve geçici altıncı madde yedinci fıkra (d) ve (e) bentlerine göre çalışma gücü kaybı oranı % 60’ın altında olanlar
Çalışma gücü kayıp oranı
% 50- % 59
% 40- % 49
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
--.10.2008 - 31.12.2008
16
3700
18
4100
Eylül 2008'de Sigortalı Olan Engelli İçin Aşağıdaki Tabloda Yer Verilmiştir;
06.08.2003 tarihindeki sigortalılık süresi/başlangıcı
I. Derece sakat
II. Derece sakat
III. Derece sakat
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
Sigortalılık süresi
Gün sayısı
06.08.2003 -30.09.2008 tarihine kadar
15 yıl
3600
18 yıl
4000
20 yıl
4400
Tabloları karşılaştırdığınızda;
Böylecene 1 gün önce işe giren 4 yıl geç emekli olur mantığı ile karşı karşıya kalıyor.
Tüm uyumsuzluklara karşı bu mantık hatasının düzeltilmesi ve engellilerin haklarının iadesi gerekmez mi?

Yazı Alıntıdır :Vedat İlki

Engelli Emeklilik Tablosundaki haksızlık ?

Engelli Emeklilik tablosundaki haksızlık ile ilgili nereye başvurabiliriz ?

2003-2008 arası %40-%59 arası 20 yıl süre iken, 2008 sonrası %50-%59 arası 16 yıl.
Yani 2008 öncesi olup %50 ile %59 arasında engeli olanlar için 4 yıl fark var.
Bu durum için ne yapabiliriz. ?

[FONT=sans-serif]selamlar daha önce bu konu ile ilgili ciddi ciddi milletvekillerine yazmadığım vekil kalmadı, sivil toplum örgütleirne bimere ombustmana yazdım sadece ombustman resmi yazı ile dönüş yaptı adamlar dedi ki çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına dava aç dedi sonuç alamazsan gel bana dedi elimde resmi yazı var hatta bu konu ile ilgili başklık açtım ayrı admin başka bir başklık ile birleştirmiş çok saçma geldi neyse benim yazdığım yazı alıntıdır aşağıdaki linkten ne kadar haksızlığa uğradığımızıı detaylı olarak belirtiyor malesef ve ne yazıkki diyorum engelliler bu konuya çok duyarsız[/FONT]

@csharpci

[FONT=sans-serif]@[/FONT]selo_selo07
Bu başlık altında örgütlenebilirz
[FONT=sans-serif]akp den bennur karaburuna yoğun mesaj atıyorum facebooktan sende sana zahmet hem takip edip hemde msj yazarsan kendisine belki konuya değinebilir ama en önemli burdan örgütlenebilirsek 5-10 kişi olursak imza kampanyası başlatabiliriz change.org tan ne dersin bende twitterdan takipçilerden destek isteyeceğim iş başa düştü insanlar şuan ekpss gazında nasıl atanırım düşünüyor ama bize destek lazım change org tan imza kampanyası başlatabilirsem vedat beyden destek alırım hazır şuan hükümet ve muhalefet el eleyken bu işi gündeme ufakta olsa gündeme getirebilirz diye düşünüyorum Allahtan ümit kesilmez[/FONT]

Tamam kardesim elimden ne geliyorsa yapcam ben butun engelli sitelerine yorumlara ve guruplara yaziyorum.

officer
selamlar ilker bey sanırım konuyu baya bir hortlattık ama mevzu önemli yıllar geçmesine rağmen haksızlık olduğunu düşündüğümüz bu durumun düzeltilmesini talep etmeliyiz diye düşünüyorum belirtmiş olduğunuz ombustmana yazdım ombustmandan çok kısa bir süerede cevap aldım özetle ombustman yargıya başvur sonuç alamazsan ben devreye girer çözerim diyor elimde resmi yazı mevcut bu konuya değinip çözüme kavuşturmamız gerekiyor bir engelli için 20 yıl çalışmak çok zor site yönetimi olarak bu konuyu eğilmemiz gerekiyor diye düşünüyorm bariz hak kaybı var
selo_selo07
[FONT=sans-serif]@[/FONT]csharpci
[FONT=sans-serif]@[/FONT]pasini @AsTeRuNyA
@husepa[FONT=sans-serif]
[/FONT]
@engelli_biri[FONT=sans-serif]
[/FONT]
@tsunami_ @musti @özcanbjkli @NETBUS @ulubey @YILMAZ35 @fringe @engelli_biri @Mutem @Ümit Kurtuluş @fringe @polencafe @selo_selo07 @paranoya

change.org tan imza kampayası başlatmayıdüşünüyorum bu hususta üst başlıkta alıntı olarak aldığım yazıyı imza kampayasına açıcağım bunun dışında görüşleriniz varmı? lütfen konuyu takip edelim arkadaşlar
teşekkürler

Degerli kardesim konuyu sadece bu olarak iletmeyelim.engelli kadrosunda hala calisipta oranlari dusen bircok ortapedik kolu bacagi olmayan polio sekeli olan rapor oranlari dusen bircok engelli kadrosunda calisan bende dahil bunlarida iletelim ozellikle eski surekli raporla ise baslamislar vergi indirimi kalksin bu haksizliga dur diyelim hep beraber

selo07

üstad bizim konumuz çok farklı vergi indirimi kalkması mümkün değil bu maliyenin hiç işine gelmez yani bu iş bana göre mümkün değil ayrıca raporları düşüren maliyeye dava açıldığında kazanan çok insan var yani bu hususta yapabilecekçok bir şeyimiz yok konumuz üstüne çıkan bir olay yani bizim tek başlık altında olaya yaklaşıp emeklilik yıl ikilemlerine son verdirmemiz gerekiyor bir engellinin 20 yıl çalışması tam anlamıyla bir işkence facia

ayrıca sana hatta bize diyelim hak veriyorum vergi indirimi için maliyenin orantısız oran düşürmesi hakkaniyete sığmıyor bu olay benim başımdan da geçti %60 lık raporumu %15 düşürüldü sonra yıllarca uğraştığım hakkımı zar zor elde ettim mücadeleden asla vazgeçmedim ve kazandım %45 olarak bunu emin ol senden daha iyi bilirim psikolojik durumunu.
Bu hususta tek başlıktan yakaladığımız hata üzerine gidersek düzelebileceğini düşünüyorum

Arkadasim engelliler dernegi sakatlar dernegi gereksiz islerle oyalaniyor engelli otoparklari kaldirim taslari asil sorun engelli kadrosunda calisan engellilerin vergi indirimi yuzunden rapor ve haklarinin dusmesi

Bilderim bunuda yapcaz iletcez mumkun olmayan bisey yok gerekirse yuzde30 raporu olanlarda bu haktan yararlan olmuyacak diye bisey yok

[FONT=sans-serif]@[/FONT]selo_selo07
[FONT=sans-serif]@[/FONT]csharpci
[FONT=sans-serif]@[/FONT]pasini[FONT=sans-serif] @[/FONT]AsTeRuNyA
[FONT=sans-serif]@[/FONT]husepa[FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]@[/FONT]engelli_biri[FONT=sans-serif]
[/FONT]
[FONT=sans-serif]@[/FONT]tsunami_[FONT=sans-serif] @[/FONT]musti[FONT=sans-serif] @[/FONT]özcanbjkli[FONT=sans-serif] @[/FONT]NETBUS[FONT=sans-serif] @[/FONT]ulubey[FONT=sans-serif] @[/FONT]YILMAZ35[FONT=sans-serif] @[/FONT]fringe[FONT=sans-serif] @[/FONT]engelli_biri[FONT=sans-serif] @[/FONT]Mutem[FONT=sans-serif] @[/FONT]Ümit Kurtuluş[FONT=sans-serif]@[/FONT]fringe[FONT=sans-serif] @[/FONT]polencafe[FONT=sans-serif] @[/FONT]selo_selo07[FONT=sans-serif] @[/FONT]paranoya

change.org tan engelli emekliliğindeki tutarsızların düzeltilmesi konusunda destek ve imza kampayasını başlatıım lütfen destek olalım

https://www.change.org/p/çalışma-ve...ents_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink

kimse imzalamamış kampanyayı. Niye kimse destek vermiyor ?

csharpci

şuan 7 kişi olmuş çok çok az ve kimse malesef destek olmuyor
sanırım ayrı başlık açılması uygun olabilir mi forum admini ne dersin sitece destek olsa

sadece bunu dahil etmicektin benim bahsettiğm konuyuda ekleseyden ben altına imza atardım dostum

selo_selo07

kardeşim senin istediğin konu bambaşka bir şey sana izah ettim ister imza at istersen atma senin bileceğin iş ama bizim kulvarlarımız farklı
Ama sen bir kampanya başlatsaydın emin ol ben bir engelli olarak seni koşulsuz şartsız desteklerdim

sana tavsiyem bir şey istiyorsan tek bir şey iste ortaya karışık salata şeklinde bu ülkede hiç bir şey yaptıramazsın ayrıca senin istediğin şey devletin plan bütçesiyle alakalı yani adamlar boşuna araya maliyeyi sokmuyor

Maliye bakanlığı
Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

eğer kampanya başlatırsan bunları kıstas almalısın sana başarılar dilerim

4. Sayfa geçilmiş konuda. İmza kampayasının linkini bu sayfa nasıl atabiliriz ? Ayrıca memurlar.net te konu başlığı açarak imza kampanyasının linkini orayada atabilirmiyiz ?

csharpci

Dostum memurlar nete az önce imza kampanyasını açtım. Şuan destek olan 12 kişi mevcut 100 kişi olmamız gerekiyor malesef sayımız biraz yetersiz ama engelliler.biz sitesine ayrıca kampanya için destek başlığı açıcağım tanıdığınız etrafınızda facebook twitter her yerde paylaşın lütfen bu konu çok önemli

Görüşleriniz varsa lütfen söyleyin kampanya ile ilgili düzeltmeler yapabiliyorum

Engelli Emeklilik Tablosundaki Tutarsızlık!!Kampanya - Memurlar.Net - Forum

https://www.change.org/p/çalışma-ve...ents_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink

marto1 elimden geleni yapıyorum. memurlar.net te link kopyalamayı bilmediğim için sana zahmet Engelli Memurlar ve EKPSS.... diye bir konu başlığı var. Onun içinide de konu açarmısın ? Ayrıca konuda özet olarak konuyu belirtirmisin ? Örneğin 2008 sonrası sigorta girişlilerin 16 yıl da emekli olabiliyorken, 2008 öncesi sigorta girişlilerde yıl 20 yıla kadar çıkıyor. Hatta 2003-2008 sigorta girişlilerin hepsinin neredeyse 20 yıl ya da 18 yıl. Ve bizler bu tutarsızlığı kaldırarak 2008 öncesi sigorta girişlerinde 16 yılda emekli olabilme hakkına sahip olması için imza kampanyası başlattık gibi. Siz daha güzel bir özet yaparak "Engelli Memurlar ve EKPSS...." başlığı altında da paylaşabilirmisiniz lütfen.

Konuyu okuyan arkadaşlar lütfen destek verin ve kampanyayı imzalayınız. Biz engelliler olarak biz bize destek olmazsak nasıl olurda başka yerlerden ve başkalarından destek isteriz ?

Son düzenleme:
officer

her zaman yanınızdayız engelli kardeşlerim allah yar ve yardımcımız olsun keşke tüm engelli arkadaşlar senin gibi hakkını arasa bir birini savunsa inan hiç sorun olmaz sana tüm engelliler ve engelli yakınları adına teşekkür ederim. hoşcakal

ayrıca imza atacağımız link çalışmıyor bilginize

Selam. Bimer e yazdım bu konuyu. Cevap olarak TBMM ye başvurunuz diyor. TBMM ye nasıl dilekçe gönderebilirim ? İnternet üzerinden veya posta ile nasıl gönderebilirim ?

@marto1 imza kampanyasının muhataplarına TBMM dilekçe komisyonu nu da ekleyebilirmisin ?MV. Şafak iki defa yazılmış. Onlardan biri Dilekçe Komisyonu yapabilirmisin ?

csharpci

desteğiniz ve ilginiz için ayrıca teşekkür ederim kardeşim
chp milletvekili şafak pavaeyi ve TC Başkabaknlığı 2 kere yazmamın sebebi farklı mail adresleri ve biri tbmm uzantılı diğeri ise özel mail adresi olması görmeme fırsatı olmasın diye :)
TBMM dilekçe komisyonu mail adresini bulamadım bulan varsa paylasırsa harika olur günde 100 mail atabilirim ayrıca ekleyebilirim

tbmm internet üzerinden dilekçe de yazmalıyız benim kampanyayı kopyalıyıp yapıştırabilirsiniz dilekçeye

dilekçe üyelik istiyor
https://edilekce.tbmm.gov.tr/

Örnek dilekçe ;

bu dilekçeyi tbmmye yazabilirsiniz

5510 sayılı Kanunun Geçici 10. maddenin ikinci fıkrasında belirtilen ve sakatlığı nedeniyle vergi indiriminden yararlananların sevk ve kontrol muayene işlemleri mülga 506 sayılı Kanun uygulamasında olduğu şekilde yapılmaya devam edilecektir.
Oysa 06/08/2003 tarihinden önce en basit emekli şekli olan engelliler için maliyeden alınan engellilere esas sakatlık vergi indirimi şartı ile 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün yetiyordu.
Reform söylemi ile tıpkı sağlam kişiler ile aynı kefeye konularak onlarda kademelendirildi.
1/10/2008 öncesi sigorta girişi olan engelliler için 3 kademe de belirlenen emeklilik koşulu ,1/10/2008 sonrası için iki kademe olarak uygulanmıştır. Fakat 1/10/2008 sonrası engelli için emeklilik koşulları 1/10/2008 öncesine göre daha avantajlı olurken eski engelliler için şartları ağırlaştırılmıştır.
Örneğin %51 oranında bir engelli için 2008 sonrası sigorta başlangıcı ise 16 yılda emekli oluyor. Fakat 2003-2008 arası sigorta başlangıcı ise 20 yılda emekli olma hakkına sahip. Arada 4 yıl gibi büyük bir fark var. Bu farkın ortadan kaldırılması ve 2008 öncesi işe başlangıcı olan engelli çalışanların emekli olma yıl şartlarının düzeltilerek 2008 sonrası işe başlayanlarla aynı olabilmesi için dilekçemin kabulünü arz ederim
Saygılarımla

[FONT=&quot]Bu konuyla ilgili her yolu deniyoruz sonuçlanana kadar durmayacağız!! Dün itibari ile yazdığım dilekçe tbmm dilekçe komisyonunda kabul gördü, sizlerden ricam tbmm dilekçe komisyonuna üye olup orda başvurduğumuz dilekçemize destek olup imza atmak sizlerinde desteğini alarak sesimizi daha çok ilgili kişilere duyuracağız inşallah[/FONT]
[FONT=&quot]Burada İmza atmak çok basit sadece üye olmanız gerekiyor üye olmadan destek olamıyorsunuz malesef en azından bu yol daha resmi ve konuya muhataplarımız artacak.[/FONT]
[FONT=&quot]Destekleriniz ve değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ediyorum[/FONT]
[FONT=&quot]Saygılarımla[/FONT]
https://edilekce.tbmm.gov.tr/Login.aspx[FONT=&quot] [/FONT]

[FONT=&quot]Dilekçe Bilgiler;[/FONT]
[FONT=&quot]Geçici No:65060[/FONT]
[FONT=&quot]E-dilekçe No:3618[/FONT]
[FONT=&quot]Adi Soyadi:Murat Ç[/FONT]
[FONT=&quot]Dilekçenin Kısa Konusu:2008 öncesi işe başlangıcı olan engelli çalışanların emekli olma yıl şartlarının..[/FONT]
[FONT=&quot]Kayıt Tarihi: 22.08.2016[/FONT]

Dilekçe ben buraya TBMM dilekçe komisyonunu önermeden 2 hafta kadar önce edilekce ile TBMM dilekçe komisyonuna yazmıştım. Sonra da buraya yazdım. Buradaki imzalarıda oraya gönderebilirmiyiz diye. Benim yazdığım dilekçe için işleme alınmıştır diye cevap geldi. Onun dışında bir cevap yok. Fakat biz bu dilekçelerde asıl isteğimizi ön plana çıkarmalıyız diye düşünüyorum. marto1 dilekçe başlığın isteğimizi yansıtmıyor. İsteğimiz 2008 sonrası gibi emeklilik sürelerinin aynı olması. 20 yıldan engellik oranına göre %50-59 ise 16 yıla eğer engellik oranı %40-49 ise 18 yıla indirilmesi. Bu öneriyi başlıkta belirtseydin daha iyi olurdu bence. İmza kampanyasına katılan arkadaşlar lütfen TBMM sayfasından sizde edilekce yazınız.

Arkadaşlar merhabalar konuyu yeni fark ettim benim daha iyi bir fikrim var.

Konu: Engellilere Tüm Sigorta Kollarında Geriye Dönük Prim Borçlanması Getirilmesi ve Daha Ulaşılabilir Emeklilik Hakkı Talebi

Engelli emekliliğinin daha makul daha ulaşılabilir bir seviye ye düşürülmesi.
Engellilere tüm sigorta kollarında 15 yıllık geriye dönük prim borçlanması getirilmesi ve
Engelliler için daha ulaşılabilir bir emeklilik hakkı arz ve rica ederim.
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ve rica ederim.

Bu dilekçeyi her yere gönderdim.

TBMM
https://edilekce.tbmm.gov.tr/

Bimer
https://www.bimer.gov.tr/

AKİM
https://www.akparti.org.tr/index.php?/akim/akim-nedir
https://akim.akparti.org.tr/akm/

Ben de aranizdayim.. Bol sans hepimize. Konu ustte tutulmali diye dusunuyorum..

Erken sigorta girisimiz var diye engelliler olarak cezalandiriliyoruz 2008 oncesi girisliler. Normal statude dahi erken giris avantajken boylesi bir haksizlik cok uzucu. Neler yapabiliriz, change.org kampanyasi var diger konuda, onun disinda? Tesrkkurler

Türkiyede birçok engelli dernekleri var bu dernek başkanları bu sorunlar için bir araya gelip meclise yada aile sosyal politikalar bakanına taşımaları gerekiyor. Ben doğru düzgün bu sorunları ne bir siyasetçiden nede engelli vakıf dernek başkanlarından duymuyorum bende vergi indirimi maduru biriyim özellikle ortopedi engeli olanlar. Rapor konusunda zor durumda vergi indirimi saçmalığı okadar kötüki sanki hastaneden aldığımız rapor devletin bi kurumu değil. Gayri meşru sanki böyle adalet olmaz ben bimere defalarca yazdım ama boş dikkate alan yok ben köyde yaşayan bir engelliyim arkadaşlar benim tek sesimi duyurcam yer internetle sınırlı ankarada yaşayan engelli arkadaşlar siz bu konuda azda olsa zorda olsa bi ses duyurma imkanına sahipsiniz. Burdan engelli derneği başkanlarına sesleniyorum engellilerin vergi indirimi saçmalığına son verilmesi için sesimizi duyuralım adamlar oturduğu yerden rapor oranlarını düşürüyo biz hastanelerden rapor almayalım o zaman onlar muayne etsin bizi.ben bu konuda çok düşünen biriyim çok zoruma gidiyor bu haksızlık adamlar sürekli raporu dai kabul etmiyo artık. Binlerce engelli var bu vergi indirimi maduru yazıktır günahtır.

Üst Alt