Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için şafak sayanlar

İyi günler daha önce yazdım burda çok güzel cevaplar aldım teşekkür ederim kafama takılan bir konu var tekrar soru sorma ihtiyacı hissettim.
Şimdi benim tek gözüm çok az görüyor işe yaramıyor sanki buğulu camın arkasında bakar gibi görüyor bundan dolayı görmüyor sayılıyor yüzde 32 rapor veriyorlar diye biliyorum.
Şimdi benim merak ettiğim görme alanı daralmasından oran verirlermi benim söyle sorunum var tek gözüm işe yaramadığı sağa sola dönüşlerde farketmeden birilerine yada bir yere çarpıyorum yani hem sıkıntı yaşıyorum hemde denge sorunu oluyor burdan oran vermezlermi bu arada sağ göz miyop.

Herkese merhabalar..
SGK 4A Giriş 04.10.2006
Raporum Yüzde 58
Emeklilik Tarihi: 18.06.2026
Kalan 577 gün
Prim günüm dolu 6078 gün fakat 2008 öncesi yasaya göre 20 yıl şartını bekliyorum :(

@aydünyavaz,

10 yılı geçmişti emekliliği hak edeli. Maaşlar 2025 te %35 düşeceği için mecburen 2024 te emeklilik yolu gözüktü.

Ya birşeyin düşeceği yok ona göre ayarlarlar onu devlet bilmiyor mu sanki bu hesabı zaten yerlerde emekli maaşları daha ne kadar düşecek

Devlet diyor zaten maaşların % 35 düşeceğini. Bu konuda herhangi bir çalışma yapılmadığını bakan kendisi açıkladı.

5434 SK TABİ / HİZMETLİ
16 TAM YIL ve 5.760 GÜNLE

KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI GÖRÜŞÜ YAZISINA GÖRE:

(EKSİK PRİM GÜN=158 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ
KALAN TOPLAM GÜN: 161

Son düzenleme:
@odeb85,

Hayırlı olsun Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin Neden kadar uzun sürdü rapor almanız bide kaç günle ne kadar maaş bağlandı benimde aynı durumum %65 raporum 4600 günüm ve 19 yıl hizmet sürem var 657 ye tabiyim ,bir kaç kişiye sordum çok düşük rakamlar söylediler emeklilik için canım çok sıkıldı cevap verirseniz yada özel mesaj atarsanız sevinirim

5434 SK TABİ / HİZMETLİ

(EKSİK PRİM GÜN=155 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ
KALAN TOPLAM GÜN: 158

@okoki, bendede ayni olay var doguştan glikom goz tansiyonu alakali birsey sol goz senin goz gibi şise dibinden bakiyorsun gibi işik var goruntu yok flu sag goz miyop bende + olarak goz tansiyonu var ben 2007 de cerrahpasadan %45 verdiler sonra 2010 da beyoglu goz hastanesine gittim %72 verdiler rapor heralde tansiyonu filanda eklediler sende baska bir hastanedede dene şansini

5434 SK TABİ / HİZMETLİ

(EKSİK PRİM GÜN=152 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ
KALAN TOPLAM GÜN: 155

@samedo99 kardeşim geçen gün bu alana mesaj yazmıştın TAM ANLAYAMADIM BEN.

ÇEKEMEDİĞİN BİRŞEYLERMİ VAR SENİN YOKSA

5434 SK TABİ / HİZMETLİ

(EKSİK PRİM GÜN=149 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ
KALAN TOPLAM GÜN: 152

Torba yasa çıkana kadar hesabı dondurdum, ya herru ya merru

Bize bunu reva görenler hiç merak etmesin bedeli ağır olacak...

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
5434 SK TABİ / HİZMETLİ

(EKSİK PRİM GÜN=146 gün)
28 NİSAN 2025 PAZARTESİ
KALAN TOPLAM GÜN: 149

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: 456
Yaşınız 43 Yıl 5 Ay 2 Gün
Sigortalılık Süreniz 14 Yıl 6 Ay 20 Gün
Prim Gün Sayınız
EMEKLİLİK ŞARTLARINIZ (81-A,B)
Yaş 0Kalan Yaşınız 0Yıl 0Ay 0Gün 0
Sigortalılık Süresi 15Kalan Hizmet Süreniz 0Yıl 05 Ay10 Gün
Prim Gün Sayısı 3960Kalan Prim Gün Sayınız0
Girdiğiniz verilere göre 11.5.2025 tarihinde emekli olabilirsiniz
İleri yaştan emeklilik koşulları 3600 günün doldurulduğu tarihi girdiğiniz taktirde aşağıda gösterilecektir.

@456 Benimde 5 var kaldı emekli oluruz inşallah ortalık karışık :)

• Beğen
Reaksiyonlar: 456
@gül_sen,
Hangi bilgileri diyorsunuz?

@aydünyavaz,

Bu bilgileri nereden öğrendiniz?

@Aslan Kurt,
Başvuru tarihin esas alınmak zorunda. Sen kanun çıkmadan başvurunu yapmışın, kanunun çıkması etkilemez sizi. Resmi gazete de yeni kanun yayınlanlanmadan yapılan her başvuru, eski kanuna göre işlem görür.

@samedo99,
Dostum bende bugün sgk ys gidene kadar sigorta başlangıcımı edevlet de yazan 28-haziran-1997 biliyorum, bu sabah sgk ya gidince hem 151 gün fazlam olduğunu hemde hizmet başlangıcımın 01-mayıs-1996 olduğunu öğrendim. Git sor bişi kaybetmezsin

Üst Alt