Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olup yasadan sonra kontrol muayenesine çağırılacaklar hangi mevzuata tabiler?

siz kontrol sürecine bu yasadan önce girdiğiniz için mi?

@fthzr
ama siz yeni yasadan evvel sürece başladınız.muayeneleriniz uzun sürdü.yasa çıktı sgk memuru baktı onu söyledi diye anladım

Kontrol muayenesinde %40 altında düşmemiş prim ve yıl sorunu olmayan kişi emekli ise ne yapabilirler onu anlamıyorum

@OturanBoğa, Beyefendi selamlar. 3 ay önce vergi indirimi ile emekli oldum. Süre bitiminde 3 hastalıktan 40 ve üzeri alırsam emekliliğim devam edecekmi. Lütfen?

Yok genel olarak öyle ben önce başladım ama ona bakarsak kontrol myaynem bugün yani eski raporum bugün çıkıyor hatta bugün e devlette çalışan olarak gözüktüm yani maas durdu rapor gelene kadar ekran da gitti ha biz sgk 3 ay önce sevk ediyor sevk etti ekimde beni yetişmedi ha dediğiniz doğru yeni yasaya tabi olunsa bile yok sevki 3 ay önce aldığım ve kontol muaynesini yasadan önce tamamladığı ixin evet sadece teslim etmeyi bekliyorum hastaneden rapor gelince teslim edicem evet bu durumda yasadan önce muaynem olmuş beni etkilemez ama sade konu ben değilim yarında sevk alıp kontrol muaynesine gidişle gene yani 2 sene sonra yine kontrol muYnesi olsak gene eski yasa geçerli ez cümle emeklilerin hakları devam
@hanifeaydin,

@Blac_sea,

Şu anda düzenlemeye göre emekliliğiniz iptal edilir olası bir kontrolde. Ama bu korkunç haksızlığın bir şekilde düzenlemenin etrafından dolanılarak giderleceğini, ama kötü olasılıkla mahkeme yolu ile bu haksızlığın ortadan kaldırılacağını düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz...

@Blac_sea,
Ya günlerdir bu işi uzmanları milletvekilleri yetmedi sgk ikinci karar memurları kontol muayeneleri eski düzene göre yapılacak emekli olanlardan birsey değişmeyecek diyoruz ama hala aynı soru ve yanlsi cevaplar yasa oyle demiyor diyorken O maddeye iş kalsa bile diyorki kontrol muaynedr kişi ilk emeklivoldugu mevzuata göre yapılır kontrol muaynesi diyor bukadar yani sgk bilmiyor kimse bilmiyorbozgur erdursun bilmiyor bi burda bir iki arkadaş biliyor

Düzenlemeyi yapan İktidar partisi bu değişikliği yaparken engelli derneklerinden bilgi ve görüş almalıydı. Değişiklikler halkın lehine olmalı, onların durumunu daha da zor hale getirmek için iyileştirme yapılmaz.

Muhalafet partileri ise halkı doğru şekilde örgütlemeli ve sorunları gündemde tutmalıdır.

Bizdeki sorun muhalafet sorunu, neden diyorum. Çünkü sağlam bir muhakafet olsa iktidar bu kadar rahat edemez İktidar kadar muhalafete de kızıyorum

Hakkı yenen twiterde sesini duyurmaya çalışıyor. O zaman muhalafet neden var ?

@Blac_sea, A Haber izliyor ve mevcut iktidar değiştiği zaman bütün haklarının elinden alınacağına inandırılıyor.

Onlara oy verirseniz bebek katilini ve seloyu çıkarırlar diyorlar şu an dediklerini kendilerini yapmaya çalışıyor.

Bu gibi örnekler yaz yaz bitmez....

Yarın seçim olsun yine aynı kesim tek başına iktidar olur çoğunluğu alır. @OturanBoğa Bülent Abi hatta daha çok bile oy alırlar diyebilir bu zihniyet değişmedikçe haklıdır 👍

Kazanılmış haklar emekli olan kontrol muayenesi mevzusunda 28 madde 5 fıkrası ve 94 madde diyor bu fıkra ve madde ne diyor tam olarak bilgisi olan varmı 94 maddeyi göremedim

Arkadaşlar lütfen bu işe diyast bulastrmayin ben 2008 öncesi vergi indirimi ile emekli olanlar eski yasaya tâbi diyorum çünkü kendimde vergi indirimi ile emekli oldum sevkimi dün aldım bugün İzmir Tepecik SGK'ya gittim ve kontrol işlemlerimi başlattım dün SGK tarafından tarafından verilen sevk yazısını sizlerle paylaştım 2012 yılındaki genelgeye göre düzenlenerek kurumumuza gönderilmesi diye yazan sevk yazısını sizlerle paylaştım vatandaşın biri AKP'li diye belirtmiş benim hiç bir siyasi parti ile işim olmaz yapılan haksızlıklarin farkındayım bana bu şekilde ithamda bulunan omreg adlı üyeye de yazıklar olsun diyorum bir daha bu forumda hiç bir şey paylaşmayacağım

@yaşamak güzeldir,
Haklisiniz bende söyledi defalarca dün ikinci kararla görüştüm ama biz zorla yeni yasaya tabi olmak için nerdeyse kampanya başlatıcaz bende sonkes söylüyorum emekli olanlar kontrol muaynesi de olanlar eski mevzuata göre işlemleri olacak ha eskisi gibi yüzde 50 şile emekli olmuşsundur kontrolde yüzde 39 a düşer ozamanda itiraz eder hakem hasta gidersin ha gene yüzde 40 altı kalır ancak ozaman emeklilik iptal oluyor buda zaten 100 yıldır böyle böylede devam ediyor ha yeni emekli olacak arkadaşlar ocin yeni yasa geçerli ama ben onunda anayasa mahkemesinden hemen döneceğini biliyorum bu haksızlık devam etmez 15 20 güne yürütme durur saygılar

@BnymnYldz,

Agbi siz resmk gazetede yayınlanan enegelli emekli olmuş kişilerin kmt zamanı eski yasaya göre hareket edilcegini düşünüyorsunuz daha önce evet diyordunuz sizde de @oturanboga gibi bu yasa metnine göre kesin diyemem diyormusunuz

@yaşamak güzeldir,
Peki siz vergi dairelerine yazı gitmeden yani tam uygulamaya geçilmeden başlamış olabilir misiniz yani ondan dolayı olma ihtimali var mı ki acaba netlestirmek için soruyorum bizide ilgilendirdiği icin

@Blac_sea,

Sevgili arkadaşlar dikkatinizi çekerek söylüyorum bu konuda yıllardır kafa yoran çalışma yapmış birisi olarak mevzuat geçerlidir yorum şahsi yorumum değildir lütfen sizlerden rica ediyorum okuyalım sosyal güvenlik kurumu başkan yardımcısı zaten komisyona bu konuda bilgi vermiştir konuşmalar aşağıdadır lütfen bunu arkadaşlarla paylaşalım bunu okuduktan sonra bütün soru işaretleri gideceğine inanıyorum Kalın sağlıcakla

@avci0606, yazmış dün diye. Okumadan atıp tutun bakalım!!!

Platformda o kadar çok sosyal güvenlik uzmanı varki zekasının almadığı yorumlara bile cevap yazıyor 🤣🤣🤣

Ben geçen hafta vergi indirimine başvuru yapmistim bir hafta içinde vergi indirimi yazısı bugün geldi .tekrar SGK ikinci kararla konuştum kontrol eski mevzuata göre dedi kontrol sürem yasadan önce olduğu için
ben emekli olurken SGK da kimse bana 18 yılı doldur oranın düşer demedi bende bilmediğim için 18 aya 2 ay kala emekli oldum bugün o yuzden emekliligim kontrol tarihim olan 15 Şubat'ta iptal olacak oranım %84ten %74e düştüğü için o iki ay olmasa 2yil daha eski mevzuata göre Emekliliğim devam edecek mis 2yil sonra yeni mevzuata göre çalışma gücü kaybına bakılarak değerlendirme yapılacakmış ikinci kuruldaki memur sağolsun yardımcı oldu %74 mevcut raporun yeni yasaya göre çalışma gücü olarak değerlendiriliyor mu dedi bende kanser hastalığı geçirmiş olanlar remisyonda hafif orta yok olduğu için galiba iptal olacak emekligim dedim memur arkadaş da o zaman ben seni tekrar sevk edeyim %80 bulabilirsen 2yil daha Emekliliğin devam eder dedi hastaneye gittim 7subatta kurula gireceğim 15 şubata yetişmez galiba ama şansımı deneyeceğim ne diyeyim bilemiyorum raporum bir ay önce çıktı vergi indirimi yazım geldi bu yasa cikmasa emekliydim Allah a havale ediyorum sebep olanları...

• Beğen
Reaksiyonlar: Mlkr
Üst Alt