Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS 2026’ya girebilmek için e-rapor şartı..?

@erola,
Raporunuz geçerlidir.

@caan006,
ÖSYM kayıt merkezlerinde işlem yapmak zorundalar eski raporlara. Geçersiz diyemezler.

ösym ye işletmiş olabilir siniz fakat alımlarda bazı kurumlar mesela meb erapor sisteminde referans numarası ile doğrulama yapılamayan raporları atama da geçersiz sayıyor.

@Ankisp, ,

o konuda bilgim yok. benim de öyleydi ben hiç bir yerde doğrulatamadığım için baştan çıkardım

ekpss sınavı için eski raporunuz sistemde görünmüyorsa ösym bürosuna gidip işletmeniz gerekiyor.
ayrıca başvuru ekranı açıldığında aile ve sosyal politikalar bakanlığına da gitmeniz gerekiyor.

Arkadaşlar engelli raporu e devlette görünmeyenler yeni bir rapor çıkartacak. 2020 yılından sonra ki raporlar sistemde görünüyor. Bende cimere yazdım. Yeni rapor çıkartın yazısı geldi.

Ben korkarak gittim oranimi düşürürler diye %40 dan %71 oldu gidin raporunuzu guncelleyin edevlette gozuksun

@xertanx,

Rapor artması iyi bir şey değil aksine çok kötü rapor artarsa işten bile çıkartılırsınız. Raporunda bir katksı faydası yok. Tek amacı engelli sayısını bilmek ve fişlemek

@Polmiks,
evet yeni çıkmış. önceki yazdıklarıma ek olarak 2020 yılından önceki süresiz raporu olanlarında yenileme yapıp ösym sitesine yüklenmesi gerekiyormuş.

@Ankisp,
Numarası yeterli.

Tüh ya, raporumu 2018 yılında yenilemiştim :(
Bir daha yenileyeceğiz demek ki..

Ekim 2019 tarihli sürekli raporumu ösym ais sisteminden raporlarım kısmından rapor numarasını girerek kayıt oluşturdu. Sistemde Şuan raporum görünüyor bi yanlışlık yoksa.

Benim şimdi sürekli yüzde 45 ve 40 in altına düşer diye birde süreli olur diye korkuyorum gitmeye

e rapor girmedim
2018 yılından beri sınava giriyorum sınav ücretini yatırdığımda sınav iptal olmaz değil mi ?

* "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" veya "Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun alınmış %40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporu olan tüm başvurular kabul edilecektir. Dior eski tarihli raporlarda geçerlimi başvuruda

Daha önceden sınava girdiğim için e rapor gerekmez mi ?

Ankaradaki ÖSYM bürosu ve Bulunduğum ilin ÖSYM bürosu ile görüştüğümde daha önce başvurumdaki engel grubunda herhangi bir değişiklik olmadığı ve sadece rapor oranında bir artış olduğundan ötürü herhangi bir şey yapmama gerek olmadığı, raporun %40 ve üzeri olması nedeniyle önceki başvuru bilgilerimi kullanarak başvurabileceğimi söylediler. Artık rapor oranını girmediklerini sadece engel grubu bilgisini girdiklerini söylediler ama bu açıklamaları kafamı karıştırdı. Ama sizde ilinizdeki ÖSYM bürosundan bilgi alırsanız daha sağlıklı olur.

arkadaşlar benim raporum 2022 de bitmişti yeni çıkartırdım oranı yine aynıydı ösym ais e rapor numarısı ile yükledim benim aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne gitmem gerekiyormu

Ekpss başvuruda eski raporum gözüküyor e rapor gözükmesi için (yeni rapor) ne yapmam gerek?

selam arkadaşlar 2014 tarihli engellli raporu sahibiyim, ösymde görünüyor.

Ben ilk defa ekpss sınavına giriceğim ve başvuru yapacağım burada yapmam gereken nedir?
ilk başvuru olduğundan öütürü aile ve sosyal baklanlığı il müdürlüklerine gidip başvuru vb gibi işlemler varmış konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi

@blowteam, hocam şimdi yanlış olmasın ben bu sınava gireli 10 sene geçti. ama 10 sene önce şöyleydi. raporumuzu alıp ösym bürosuna gittik. orada birkaç onay işlemi yapıldı sonra bir kurul günü mü ne olacağı söylendi. Yanlış hatırlamıyorsam aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı kurula (tam hatırlamıyorum) raporumuzla gittik durumumuza baktılar raporu sisteme işlediler o şekilde başvurduk, girdik.

Kayıtlı bilgiler varsa Oran değişse bile engel bilgisi değişmedi ise sorun yoktu

E rapor şartı yok

Üst Alt