Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Düşük ayak için AFO (Ankle foot Ortez) kullanan var mı?

ne kadara tekabül ediyor yani lütfen cevabınızı bekliyorum

tek ayak için 13000 TL civarında pek Türk vatandaşına göre değil yani Amerikada filan sigorta karşılıyormuş. Bizde olan sigorta haklarını bile iptal ediyorlar zaten ! Maazallah emekli maaşları bile yarı yarıya düştü 5510 la ama herkes halinden memnun :)

Yanlış anlaşılmasın 1300 TL (Bin üçyüz Tl değil) , 13. 000 ( Onüç Bin TL)

paylasımınızdan dolayı çok teseekkür ederim artı dynamic karbon afolarda araba kullan ma sansı ne kadar bende sag düşük ayak mevcut itme var fakat geriye çekebilme fonksiyonu yok denecek kadar az bu konu hakkında bana yol ggösterirseniz ve aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim benden 1.200 tl talep edildi

Engelsizbiz;

Belki kas kaybı olmayan kişilerde bunun faydası olabilir ama 5-10 sene geçmiş kas kaybı olan (kas atrofisi ) olan kişilerde bu cihaz işe yaramaz.Bu tür şeyler avrupada reçeteli satılıyor hastaya fayda sağlıyacaksa tavsiye ediliyor.Senelerdir düşük ayağı olan kimselere tavsiyem karbon afo, diğer afolardan 10 gömlek üstün.Bu afoların genel amacı ayak bileğini 90 derece tutmak, fakat benim kullandığım karbon afo yaylı sitem değil ama yururken elastik olduğu için bileği itme gücü var 5-6 senedir kullanıyorum sorun yok tekrar alırsam üsteki arkadaşın aldığı yaylı karbon carbon grafit afonun lateral denen afodan almak isterim.Bunu takan araba kullanırmı ,his ve hareket olmayan bilekle araba kullanmak ne kadar güvenli olabilir.Kişiden kişiye değişir ,siz yine elden tertibatlı araç yaptırın.

arkadasım öncelikle geçmiş olsun ben kısa yürüme botu yani afo yazdılar fakat ayagım yara içinde kaldı inan hiç memnun olmadım.yaklaşık 1 ay önce karbon grafik afo aldım şuan çoook rahatım ve araç bile kullanabiliyorum fiyatı 1.200 tl onu tavsiye edebilirim bende sinir kesisi mevcut geriye bilekten çekemiyordum bu cihaz sayesinde şimdi iyiyim çok şükür insallah yardımcı olabilmişimdir

Bioness L300 ve walkieda kullanan bana mesaj atsın bende almayı düşünuyrm

ben afo kullanıyordum 3 yıldır artık bırakma akrarı aldm ayaklarımı çok zayıflatı kasları iyice zayıflattı yaralarda cabası.artık afosuz yürüyüp bileğimi açmaya çalışacağım ayağım iyice tembelleşti çünkü

Afosuz yuruyebiliyusaniz nicin giyiyursunuzki ayak bileklerin oynuyurmu

Merhabalar, sizin yazınızı yeni gördüm umarım uzun zaman olmamıştır yazalı. Bendede düşük ayak var enjeksiyon hatası sonucu siyatik siniri ağır hasarı. :( çok üzücü bir yıl 5 gündür bu haldeyim. yalnız afo denilen bir alet var ayağı kaldıran ve spor ayakkabı da giyilebilen tavsiye ederim. eskisehirde fabrikası var ordan istiyorum adresime geliyor, belkide biliyorsunuzdur. ilgilenirseniz adresi yazarım... hepimize çok geçmişler olsun zor bir durum Rabbim kuvvet versin.

Slm Arkadaşlar Ben bel fıtığına bağlı (S2-S3) kısmi felç ve düşük ayak oluştu.Ameliyat oldum ama duyularım geri gelmedi.Büyük ve küçük çişimi bilmiyorumAyrıca da düşük ayak oluştu.Kısaca bacaklarımın iç kısmı çalışıyor dış kısmı çalışmıyor.Bu yüzden de ayaklarım içe dönük.Fizik tedavi alıyorum ama 3 ay oldu duyularımda ve düşük ayak problemimde bir gelişme yok.Benzer konuda şikayeti olan arkadaşlar var mı neler yaşadıklarını ve önerilerini bilmek isterim saygılarımla

2007 yılında trafik kazası geçirdim...İlk 2-3 yıl sol diz aşağısında hareket ve duyu kaybı vardı, zamanla fizik tedavi yardımıyla itme yapabilmeye başladım ama çekme halâ yok...Duyu ise tamamıyle geldi, keşke gelmez olsaydı; attığım her adım bana zulüm neredeyse...Bir insanın ayağı 24 saat ağrı yapar mı ? Benimkisi yapıyor son 1 yıldır...Bir sürü doktora göründüm kimisi tendon nakli dedi, kimisi yok tendon nakli olmaz kaslar çok zayıf boşuna para harcarsın dedi...Kimisi bileği donduralım en iyisi bu dedi, bazısı AFO önerdi...İlk 1-2 yıl plastik AFO kullanmıştım zaten, hiç memnun kalmadım ayaklarım yara oldu hep...Şu karbon AFO konusunda tecrübeler varsa almak isterim.

menis arkadaşımın olayı bende de var; sol ayağım gün geçtikçe içe dönmeye başladı hatta 45 derece oldu bile...Bir türlü engelleyemedim...Son çare dondurmayı düşünüyorum yoksa tamamen dönecek ve yürümemi hepten engelleyecek gibi...

İyi günler düşük ayak için demir ayaktan ziyade afolu botlar yapıyoruz sert konclu ölçü ve kalıbınıza göre özel yapılıyor . İletişim için
Ömer Vardar 0532 625 17 52

Bir kaç arkadaş dinamıc afonun yararlarını sormuş yeni gördüm geç oldu cevap yazmak ama cihazı ilk aldığım dönemde düşük ayak sorunu biraz fazla olduğu için çok rahat etmiştim ama sonrada kaslar kendini toparladı şuan onsuzda rahat yürüyorum cihazın faydası kesinlinle ayağiniz yere takılmaz yürürken normale yakın adımattığınız için daha geç yorulursunuz yürüme mesafelerini çok uzatıyor

arkadaslar araniza yeni katildim. banada yardim ederseniz cok sevinirim. bel fitigi amaliyati oldum 20 gun oldu ayak parmaklarim hareket ediyor sag ayagimda ayak saga donuyor fakat yukari kalkmiyor afo kullanmalimiyim acaba

Mereba
Geçmiş olsun,Elbettdeki bir aparat kullanmanız gerekli yoksa ayak parmaklarınız yere takılır düşerseniz ve ayak bileğinizi kırma riskiniz yüksek ALLAH korusun.
Rapor aldınız mı? Bende düşük ayak oldum
Kendi imal ettiğim daha kullanışlı ve rahat aparat kullanıyorum,ev içerisinde ve ev dışında.

Her iki alt ekstremitede düşük ayak ozr oranı kaçtır acaba

cevabiniz icin tesekkurler. bendeki dusukluk biraz farkli heralde. bas parmak ve diger dort parmak yukari kalkiyor ayak bilegide onlarin sayesinde yere paralel olacak sekilde halkiyor. once boyle baslayip sonra tamamenmi kalkmayacak bilmiyorum. bendeki bacagin on tarafindaki anterior denen kas calismiyor sadece. rapor verirlermi bilmiyorum. 10 gun sonra son kontrolum var. sonucu yazarim.

Geçmiş olsun
Bende düşük ayak maduruyum
Omurilik kanal daralmasından dolayı.
Kemdim de hâlâ kullanıyor olduğum,
Kendi imalatım olan çok rahat,hem dışarıda
Hemde isterseniz ev içerisinde kullanacağınız ikinci aparat ile,oynamayan ayak bileğinizin bile oynadığını, normal sağlıklı insanlar gibi yürüdüğünüzü, pantolon altında yürürken kesinlikle fark edilmeyen
( DAFO ) adlı ürünümü, sizler gibi düşük ayak hastalarına şiddetle öneririm.
Hemde çok yüksek fiyatlarla satılan AFO'lardan çok daha ucuz, rahat, ayak terletme sorunu olmayan ve en önemlisi,
Farklı büyüklükte numaralı ayakkabı giymenize gerek kalmadan, normal ayakkabınız ile kullanacaksınız.
İrtibat için arayınız saygılar,Rabbim acil şifalar versin inşallah.
Tamamen el yapımıdır,kendim bizzat yapıyorum.
Gsm: 0544 541 5307

Arkadaşlar merhaba 10 yıldır düşük ayak için otto bock dynankle afo kullanıyorum öneririm .

@v.venüs

Bilgi verebilir misiniz?

Otizimle oğluma ortopedi ve fizik doktoru eklemli afo kullanmamı istedi bunun fiyatları nelerdir ve bunu devlet ödüyormu bunun la alakalı rapor mu çıkarmam lazım aynı zamanda fizik te alacakmış

Üst Alt