Herkese merhaba, geçmiş olsun...
Farklı başlıklar altında yazmıştım. Protezimi kullanmaya başlayalı yeni olduğundan çok detay yazamamıştım. Şimdi çok mu eskidim
hayır tabii daha tecrübeli kullanıcılarımız vardır elbet ..
Erman Hoca ve İsmail ile diyaloglarımız olmuştu...
Şimdiii, benim soket ocak ayına tam istediğimiz ölçüde bacağıma tutundu. Öncesinde Erman Hoca nın güdüğündeki et fazlalığı bende tam tersi olmak üzere sorunluydum. Soket ölçüsü çok iyi alınıyor tüm detaylar hesaplanıyor, milimlik ölçülere tamah eder hale geliyorduk. Sabrından dolayı Tamer abi ve Özcan'a buradan saygı ve sevgilerimi gönderiyorum
Bir kere de sık dişini diyip az yarayla başlar bu işler.. filan ! kesinlikle, asla ağrı yapmayacak, acıtmayacak, bacağında uzun süre rahatlıkla taşıyabileceksin dediler. Ve o raddeyi bulana kadar da hem sabırsal hem düşünsel hem teknik açıdan emeklerini yok sayamam. Onlar da biliyor ya ben de sabırlı, iyi olup nefis adımlar atacağıma inançlı ve inatçı oldum hep ! ikinci gün değnekleri bırakıp şubat ayında dans etmeye başladım
Mart ve Nisan da da patlattım oyun havalarını hehhe
Silikon liner system + 3R80 eklem + triton 1C63 ayak. Bunlar benim eski yaşamımı %90 yakalamamı sağlayan mekanik kodlarım
tıpkı ismim selma demeye benziyor
Merhaba ben R80 Selma memnun oldum
Ayaklanmakla birlikte zayıflamaya, güdükte incelmeye başladı.. Soket bol geldikçe içten besliyor, liner içine çorap giyerek aynı soketi kullanmaya devam etmek istiyoruz. Güdüğün incelmesi ve bedenin daha da zayıflayacağını düşünerek soket masrafını olabildiğince ötelemeye çalışıyoruz. Soketin ilk ölçüden şaşmasıyla elbette ki dokunduğu yerler oldu, kasık bölgesi, zayıflayan güdüğün soket içine yerleşip güdük ucunun dokunması... gibi, hepsinin çözümünü bulup, oluşan tahrişlenmeleri kısa sürede iyileştirip protezi kullanmaya devam ediyorum.
Benim şu kısa dönemde, ama zor bir güdük sahibi olarak ve çok gezenti kimliğimle söyleyeceklerim umarım faydalı olur. Protezcinizin haricinde kişisel olarak bize düşenler ;
1. Ayakkabı. Taban yapısı, ortopedik özelliği ve HAFİFLİĞİ ile en önemli unsurlardan birincisi. Özel gün özel bir kıyafet haricinde günlük kullanımda ENNN HAFİF ayakkabıyı tercih etmeye çalışmalısınız.
2. Silikon. Eğer Silikonlu bir protez kullanılıyorsa mutlaka ilk öğretildiği şekilde güdüğe geçirilmelidir. Tamamı ters çevrilerek hava kalmayacak şekilde. Bacağınıza göre kestiğiniz uzunluk kısmının doğru denk gelmesine dikkat ediniz. Bu da kasık için önemli, kasık bölgesinde katlanan silikon tahrişe sebep olabiliyor.
3. İç çamaşırı. Kenarları çift dikişli çamaşır et kalınlığı verdiği için silikon ile fazla gelebiliyor tahrişe sebep olur. Dikişsiz olanları diz üstü protez kullanıcıları için daha uygun olabilir.
4. Güven. Kendinize güvenin. Ben short kapri giymeyi seviyorum. Saklamak gibi bir amacım hiç olmadı. Hatta protezimi bu kadar iyi kullanabildiğim için üzerine bu kadar acıya gülebildiğim için kendimle gururlanarak yürüyorum
güvenerek attığım her adımda karşımdakinin bana engelli olarak bakmadığını BA KA MADIĞINI görüyorum
Ben engelli olduğumu unutuyorum bazen
hihih
5. Dinlenin. Fırsat bulduğunuzda bacağınızı revize edebileceğiniz bir ortamda, hiç sıkıntınız olmasa bile güdüğünüzü dinlendirin. 10 dk. mola size fazladan 3-4 saat kazandırabilir
6. Kremleyin. Her gece yatmadan önce mutlaka masaj yapıp kremleyin. Bütün gün size yardım eden güdüğünüzü ödüllendirin
Vücut sabaha kadar ona yardım edecek ve toparlanacak ertesi gün tekrar sizin için hazır olacaktır
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.. Sormak istedikleriniz varsa konuşalım arkadaşlar.. İthal protezler Euro bazında geliyor. Kur farkıyla benim senin yada bir diğerinin ödediği rakamlar birbirini tutmayacaktır. Yanıltıcı olmayalım derim
İyi günler dilerim...