Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Diş doktoru dolgu için para istedi?

basari

Aktif Üye
Konular
207
Reaksiyonlar
15
evet benim dişlerin 2 si çürümüştü çekildi bu dişlerin yerine dolgu yapmak istedim ben yeşil kartlıyım sağlık güvencem var yani 1200 tl miş bu dolgu benden para istemesi sağlık güvencem varken anormal değilmi

Diş çekildikten sonra dolgu nasıl yapılıyor dişin üzerine olmuyor mu dolgu ?İlk defa duydum .:unsure:

Valla ıraklı bir çocuğu bayıltıp sentasyonla bütün dişlerini yapmışlar.Biz bilmiyoruz sanırım engelli vesaire diyip bütün dişleri bayıltarak yaptırmayı.

Üniversite hastanesine ise Kanal söküm vs. Sgkda olsa para alınır devlet hastanesinde alınmaz

@basari, çekilen dişe dolgu yapılmaz, çekildiyse doldurulacak bir şey kalmamıştır zaten.

Dolgu ve kanal ücretsiz. Ancak belirttiğin durumda genelde köprü adı verilen çekilen dişlerin sağ ve solundaki sağlam dişlere geçen bir sistem yapıyorlar sanırım onda bir miktar ücret alıyorlardı.

Şuan neye göre ne kadar talep ediyorlar bilmiyorum.

Diş konusunda üniversite hastanesi mi daha iyi normal devlet hastanesi mi ?Yoksa fark etmiyor mu ? :unsure:
Şunun için sordum özelde dişçinin biri üniversite hastanesinden randevu alırsın falan gibi konuşmuştu.

@sokr@t, Bulunduğunuz ile göre değişir örneğin bizim burada devlet diş hastanesinde olmayan bazı cihazlardan dolayı randevu ile fakülte hastanesine yolluyorlar.

@WinstonSmith,
Özeldeki doktorda bana 7-8 civarı dişime kanal tedavisi dolgu falan yapılması gerektiğini söylemişti falanca kadar tutar dedi dişlerinizi de isimde vererek üniversite hastanelerinin birinde kaplama yaptırırsınız masraf yapmazsınız falan gibisinden konuşmuştu o yüzden sordum
Üniversite hastanesi kaplama yapıyorsa dişlere kanal, dolgu tedavisi de yapar o zaman özele de gitmeye gerek yok acilde değil şimdilik.

Sizin bahsettiğiniz implant.Benim de 3 azı dişim çekildi yerleri boş duruyor işim olmadığından taktıramadım.İki tür oluyor genelde biri Alman diğeri yerli implant.Yerli olan daha ucuz oluyor.

implant ücretli oluyomuş araştırdım onu ama protez dolguyu devlet karşılıyo

Hemşerim olan ve 10 seneden fazladır gittiğim bir diş hekimi 3 tane dolgu yaptı Sadece 3500 lira aldı

:) Daha önce de olmuştu Hocam beni mahcup ediyorsunuz Allah razı olsun dedim.

@sokr@t, üniversite hastanelerinde öğrenciler ücretsiz yapar işlemleri eğitim için. Uzman gözetiminde.Uzman isterseniz para ödersiniz. Her işlem yapılıyor üniversite hastanelerinde de.

@NewDay, psikolojik engelli olanlara devlet diş hastanelerinde uyutularak işlem yapılıyor.

@Staytuned, yerli impilanta 13 bin+ üzerine takılacak dişede 13 bin TL istediler 1 ay önce. 1 diş 26 Bin TL ye geliyor. Zirkonyum 35 bin TL civarında.

@idosente, uzman mı öğrenci mi bunun tercihini nasıl yapacağız randevu alırken mi yoksa oraya gidince mi ?

@idosente, Abovv ne kadar pahalı özel hastane mi peki?

Bir de bildiğim kadarıyla implantı SGK karşılamıyor.

@idosente, Doktora talebi ileterek mi işleme alıyorlar?Mhrs de bir ayrım yok sanırım randevu alıp uyutur musunuz diyoruz sanırım.

cimerden şikayet etmiştim sağlık bakanlığına doktora sormuşlar doktorda katkı payı olduğunu herkesin bunu ödediğini söylemiş başka doktordanda randevu aldım protez için bakalım o doktorda öyle dicekmi derse yapacak bişey yok mecburen ödücez bunu

Doktor bizzat kendisi istiyor cebine atıyorsa sıkıntı; ama ödemeyi vezneye yapıyorsanız ödenmesi gereken bir tutardır hocam o.

Üst Alt