Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Depresyondan kurtulan var mı?

Depresyondan kurtulan var mı?Depresyondayken sizde ne gibi belirtileri vardı?Depresyondayken ne ilaçlar kullandınız?

Çok hasta var depresyondan kurtulan. Doğru tedavi ile tabi. İlacı kesin, tedaviyi reddedin, o doktor bu doktor gezin ondan sonra gelin foruma kurtulan varmı diye konu açın..

Belirtiler kişiden kişiye değişiklik gösterir, İlaçların etkisi de aynı şekilde kişiden kişiye çok değişiklik gösterir. Her ilaç her hastada aynı etkiyi göstermez..

Geçmiş olsun..

Depresyonun ilacı Allaha yakın olmak öbür türlü ilaç milaç hikaye :)

Niloya

Allah insana şah damarından daha yakın dır. Depresyon hastasınada aynı şekilde yakındır ama İlaç ve tedavi yerine geçmiyor bu..

Konuyu açalı 9 gün olmuş değişen hiçbir şey yok hala depresyondayım yataktan sadece sigara için kalkıyorum.

Geçmiyor arkadaşlar şuan depresifim ve yorgunum.Akşama kadar uzanıyorum bir adım dahi atabilmiş değilim.

Vtecll
Arkadaşım depresif bende de var kaç yaşındasın
Kendini kötü hissettiğin yerden uzak durmaya çalış
Kimseyi kafana takma
Her şeyi ciddiye alma
Geçmişinle birlikte yaşama aklına getirmemeye çalış
Eğer ki dediklerim gibi yaşarsan düzelirsin
Ve Allaha inan verdiklerine şükret

30 yaşındayım sen kaç yaşındasın?Daha çok biyolojik rahatsızlığım benim öyle hissediyorum.Kaç aydır iyileşemedim.

Anladım sen de artık önüne bakarsın seni anlayabiliyorum.

Liseye başladığımdan beri var. Şu an üniversiteye gidiyorum ilaç tedavisi almak istemedim ve hâlâ var. Kimi dönem kendimi iyi hissediyorum ama yine kötüleşiyor.

Depresyon tedavisi görenler hangi ilaçları kullanıyor?

Çorbada benimde tuzum olsun dedim ve bu konuya bir cevap yazayım dedim. Depresyon çoğu insanda bulunabilir. Örneğin; Şizofreni, Atipik Psikoz, Bipolar vb. gibi hastalıklar "ORJİNAL" se eğer depresyon da "YAN SANAYİ" sayılır demek çok mantıklı bana göre.

Yani bu nedemek oluyor "DEPRESYON" denen illet varla yok arasında gidip gelebilir, mutlaka çareside vardır (çaresi olsun be artık olsun be):cool:;) (çaresi yok diyene itibar etmeyiniz):cool:;) (kara biberi fazla attım sanırım: ÇORBAYA):cool:;)

Bende sürekli geçmişi düşünüp üzülme durumu var, tıptaki karşılığı nedir bilmiyorum.

Trafik kazası yapmadan önce gençtik yakışıklıydık, her ay başka kızla çıkardık, maddi durumumuz iyiydi, altımızda son model araba... Allah bi vurdu feleğimizi şaşırdık, gel de üzülme!

İlaç hiç kullanmadım, benim gibi ilaç sevmeyen arkadaşlara dozunda alkol tavsiye ederim, alkolik de olmayın her şey tadında

Kendimi bildim bileli depresyondayım ve doktorlar hiçbir şey yapmıyor.

Kendinizi mutlu hissettiren aktivitelerde bulunun. Hayatın gelip geçici olduğunu düşünün. İslami araştırmalarda bulunun. Namaz da kalbe huzur verir bunu da es geçmemek lazım. Yalnızlık da insanı bunalıma sıkar , konuşacak içinizi dökecek birilerinin olması çok büyük bir velinimet.

Depresyondan kurtulabilmeniz için öncelikli olarak Türkiye gibi açık hava hapishanesi olan bir ülkeden kurtulmanız gerekir. Sonrasında parası değerli ve özgürlüğü bol bir ülkenin vatandaşı olmalısınız tabi bu söylediklerimi söylemek kolay ama yapmak bu kadar kolay değil :) eğer olurda ülkeniz Türkiyeyi özlerseniz Muğlaya veya Antalyaya kısa bir tatile gelirsiniz en doğrusu budur.

Maddi sıkıntın yoksa yaşanacak en güzel ülkelerden biri bence Türkiye yazı da güzel kışı da doğa tabiat tarih deniz kum güneş eğlence ne ararsan var maddi sıkıntın var ise zaten her yer kötü , çirkin.

Ağır bir depresyon döneminden geçtim ve çok şükür uzun zamandır stabilim...

gokhan34 ben akşamları kötü oluyorum ve negatif şeyler düşünüyorum.Kronik yorgun ve halsizim.Teşhisim paranoid şizofreni ve depresyon

sleeping beauty evet bak işte Türkiye'nin farkı 4 mevsimi mevsiminde yaşıyorsun hadi onu da geç Antalya da git denize gir Erzurum da kayak yap aynı zaman da bezen buna bile imkan tanıyor ülkemiz tabii biraz parası olana .

Ekonomik ,siyasi konulara falan girersek yaşaması zor bir ülke zaten Türkiye ama düşünsene mesela en baştan beri Almanya ,İngiltere ,Fransa gibi gelişmiş, zengin, sorunsuz bir ülkenin elinde olduğunu bu toprakların mesela İstanbul şimdi de güzel ama o zaman nasıl bir şehir olurdu kim bilir .

Allah’ım ben neden sıkılıyorum.Hiçbir şey yapasım yok.Arkadaşlar siz nasıl motive oluyorsunuz.Motivasyon eksikliği nasıl giderilir?Nerde yanlış yapıyorum?Ya da sizde olup bende eksik olan şey ne.Her yerde sıkılır mı bir insan?Tam her şey güzel olacak diyorum yine bir tatminsizlik,bir hoşnutsuzluk.

Depresyon u tetikleyen sebebler ortadan kalkarsa depresyon diye bişey kalmaz.Insan beyni çok kuvvetli olumsuz düşuncelere odaklanmak beyni yorar.iyi düşün iyi yaşa.Sevdiğin meşgaleler ile uğraş.Sevmediğin ortamlardan uzak dur.Sizi baskasinin yönetmesine izin vermeyin.Özgüveninizi kaybetmeyin.

Sebebsizdir bazen belkide işte o yüzden içinden çıkamazsın yaa😔@faruk34

Depresyonun da dibini gördüm.
Psikiyatri bambaşka bir hikaye.
ALLAH şifa versin hepimize inşaALLAH.

Ben en ağırını yaşadım ilaç kullandıktan sonra tamamen düzelmiştim ilaçları bilinçsizce bırakınca nüksetti artık ömür boyu kullanmam gerekiyor mus

Motivasyon eksikliğinde yaptığın hiçbir işte,uğraşta beynin ödül merkezi çalışmıyor.Bu da davranışları tekrarlamanın önünde engel oluyor çünkü;işi isteksiz yapıyorsun bu yüzden konsantre olamıyorsun.Konsantre olamayınca yaptığın işler ağır bir yük gibi geliyor bir süre sonra pes ediyorsun ve devinimsizleşiyorsun.Ödül merkezi çalışmadığından açık ifade ile tatminsizlikten dolayı kendini yemeğe veriyorsun,daha fazla sigara alkol içiyorsun,kopuş yaşayarak şüphecilik baş gösteriyor ve us dışı inançlardan,takıntılardan,saçma birine aşık olmaktan,hız yapmaktan,riskli girişimlerden haz almaya başlıyorsun.Tüm mesele konsantre olupta bir işi tamamlamaktan salgıladığımız dopaminin yeterli gelmemesi.Bence uyuşturucu kullananlar da bu yüzden akıl sağlığını yitiriyorlar.Bir anda veriyorlar yüklü dopamini uyuşturucu alamadığı zamanlar aynı hazza kavuşturacak yeni arayış içerisine giriyorlar.Bunu kimisi kavga ederek,kimi hırsızlık yaparak,kimi de tacizde bulunarak yapıyor.

Üst Alt