Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Corona virüs sebebiyle çalışan engellilerin idari izinli sayılması..?

birazozgurluk

Herkes işine geldiği gibi konuyu saptırıyor, Devlet içinde Devlet olur mu? Şuan Engelli Kadrosunda dair olmayan onlarca Memur Dönüşümlü Esnek Çalışıyor!
Kurumun biri 1 er hafta, digeri 1 er gün ara ile hatta aynı odada 4 kişi olup 2 hafta biri gidip 2 hafta diğeri aralıklı dönüşüm yaparken,
Ben Meb kadrosunda engelli bir memur olarak her gün neden gidiyorum sorun burada!!!
Yardımcı hizmetli olmadığım halde üstelik o işler de bana yükleniyor Kurum, Okul ağalarının vicdanına kaldık :(

Fiziksel engelliler niye kullansın kronik varsa kullansın herşeyi de fırsata çevirrmeye kalkmayın sonra beleşci diyolarr

Burada hükümetin engellileri düşündüğünü hala iddia eden arkadaşlar mevcut mu ? Biraz konuşmak istiyorum kendileriyle :^)

Bende özel sektörde çalışıyorum. Romatoiad atrid kronik hastalığım var benim gibi iş yerimde aynı tanıda olan 2 çalışma arkadaşım e nabızda çıkıyor vede amir insiyatifinde izinliler. Ben çıkmıyorum bunun içinde itiraz dilekçemi sağlık müdürlüğüne sundum.

Merhaba, 1 Haziran itibari ile işe başladım, ve yaşadığım süreci size anlatmak istiyorum. Benim gibi benzer durumda olan arkadaşlar için fayda sağlamak amacıyla. E-nabızda hastalık tanı kodları olmadığı için belge çıkmıyordu. Ben de 1 haziran günü işe gittim e-nabızda hata olduğunu söyledim ve hastaneden hastalık tanı kodlarımın olduğu bir belge istediler. Ve o belgeyi aldım. İki hafta sonra yeni genelge ile kuruma gelen yazıda, sadece e-nabız belgesine izin verilmesi yazıyordu. Kurumda beni işe geri çağırdı. Ben de bu süreçte tüm yıllık izinlerimi ve hastalık raporlarımı kullandım. Ve yine bu süreçte hastane, valilik ve il sağlık müdürlüğü arasında dilekçeden tutunda, sağlık kurullarına yeniden girmeye kadar her yolu denememe rağmen belgeyi bir türlü çıkaramadım. Ve ağustos ayı gibi izinlerimde bitti. Ve işe başladım. Bu süreçte de Sağlık bakanlığı ve HASTA HAKLARI VE TIBBİ SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI ile yazışmalar başladı ama bu süreçte yine bir sonuç alamadım. Bu aşamada, açık ofis bir kurumda çalışıyorum ve yabancı vatandaşlar ile yüz yüze çalışıyorum. Bu aşamada kurumu ziyarete gelen KESK yetkilisi beni görünce "sana belge çıkmadı mı?" dedi çünkü onlar bu tarz sorunlar ile karşılaşmışlar. Sonra hastaneden bir belge almamı istediler ve o belgeyi aldım. Kurum müdürü ile görüştüler ve idari izne ayrıldım. 4,5 ay sonunda kronik hastalığı olan bir engelli olduğumu kanıtlamış oldum. Bu arada hastalığım Konjenital kifoskolyoz, buna bağlı akciğer fonksiyon kaybı ve KOAH. Hastaneden aldığım belgeyi nasıl ekleyeceğimi bilemiyorum eğer bilen varsa yardımcı olabilir mi?. Bu durumda olan arkadaşlar için umarım faydalı olur.

Arkadaşlar içinizde kronik hastaligi olan ve raporlarina ragmen resmi olarak ise çağrılan ve çalışan var mı? Is ortamınız nasil?
Ben resmi yazıyla olmasa da ise çağrıldım telefonla. Bana idari izin sürecinde bir gorevlendirme yapılmıştı. Bu is icin cagrildim ve bu iş de öyle izole sekilde yapılacak bir sey degil, kalabalık insanlarin oldugu bolumlerden defalarca geçmek zorunda kaldim. Psikolojik olarak kaygı sorunu yaşıyorum. Evden cikmayan ben, birden onca insanin icine girmek zorunda kalıyorum. Bunun icin psikoloğa bile başvurdum online olarak. Ama maalesef onca insana rağmen benden is bekleniyor hani ben olmasam sanki yapacak baskasi yok!
Sizin ortaminiz nasil, kalabalik mi? Ne yapacağımı bilemedim, çalışmayi severim zaten 6 aydir evden de elimsen geldigince calistim, arkadaşlarıma destek de verdim. Ama virusun yoğun oldugu kalabalık bir yerde calismanin psikolojisi cok fena. Bununla ilgili olarak ne yapmaliyim, hukuki anlamda da bilgisi olan varsa ve yazarsa sevinirim.

gul2011 ben haziranda cagirildim. Mudurlukteydim ama dediginiz gibi geriliyor insan. Simdi hastanede calisiyorum. Hasta olmayan saatlere denk geliyorum ama oda kalabalik. Dezenfektan kolonya vs. Takiliyorum. Insallah sorun olmaz. Bu korkuyla yasanmayacagini ogrendim. Yoksa cildiririz. Dikkat ederseniz ins bir sey olmaz.

Merhaba anladığım kadarıyla kesk yetkilisinin istediği belge ayrı bişey yani yine e nabızda riskli grupta çıkmıyorsunuz dimi? GencecikMen

Evet, ayrı bir belge. E-nabızdaki belge tüm çabalarıma rağmen çıkmadı. KESK yetkilisinin istediği belgeyi aldım hastaneden ve o belge ile KESK yetkilisi kurumumla görüştü ve idari izin aldılar. celebikizi

anladım sizin adınıza sevindim. Sanırım kamuda çalışıyorsunuz? Bende özel sektörde çalışıyorum 24 eylülde doktora gittim sistemde tanımı girdi ama güncellenmedi bende ilçe sağlık müdürlüğüne dilekçe verdim ve sanırım ilaç kullanmadığım için tanım e nabızda çıkmıyor (il sağlık müdürlüğündeki memurum dediği bu) şimdi sonucu bekliyorum 3 haftadır. Bakalım ne olucak.Bunlarla uğraşmak çok zor gerçekten :/ GencecikMen

weirder
Bir odada is arkadaşlarımla calisiyor olsam zaten inanin psikolojik olarak da cok sorun olmuyor ihtiyacim.olmadigi surece cikmiyorum ama simdi bana öyle bir is kitlendi ki, odalarin hepsine girmem ve diger kurumlarla iç ice çalışmam yani kalabaligin icine direkt girmem gereken bir iş. Üstelik ilce saglikta covid testi de yapılıyor odamizin ikisi ilce sağlık müdürlüğüne bitisik. Yani izole çalışsam yine tamam ama bizzat insanlarla.ic ice olmam gereken isler yükleniyor. Onca personel varken onlara verilmiyor bana yıkılıyor üstüne de idari izin bitse de ise baslasan ya da ben resmi yaziyla cagirabilirim hakkım var deniyor.

weirder

Haziranda çağırıldığınıza göre kronik engeliniz yok anladığım kadarı ile çalışmış olduğum banka da şubede işim olduğu için gittiğimde kronik engeli olmayan engelli arkadaş 15 haziranda iş başı yaptı. Bizde (kronik engelliyim) temmuz gibi başlarız diye tahmin ediyordum. Şu an ekim ayındayız kasıma kadar tekrar uzadı idari izinimiz. İnsanlar ile sürekli iletişim halinde iseniz maskenin yanında eldiven kullanmanızı da öneririm işiniz tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama bizde insanlar ile sürekli iletişim halinde olan ve para alışverişinde bulunan gişedeki arkadaşlarımıza maske ve eldiven kullanma zorunluluğu var. Eldiveni sık sık değiştirilmesi tavsiye edilmiş. Şubemize bol bol eldiven ve maske gelmekte. Dikkatli olun derim.

gul2011 çok haklısınız maalesef kimse halden anlamıyor. o süreci çok yaşadım. biz riskteysek siz de olun deniyor. bizim odaya geliyorlardı burada nerede test yaptırabilriz diye. yapabilrseniz rapor fln alın ya da doktora durumu anlatın bir çıkar yol bulunur inşallah. ki vakaların çok arttığı yazıyor her gün haberlerde.
Alman kroniğim. hastalığım dünyada nadir bulunan, tedavisi olmayan ve bütün iç organlarımı etkileyen bir tür. eklem rahatsızlığım iç organlarıma hasar veriyor. buna bağlı olarak akciğer kapasitem kısıtlı ve koahım da var. farklı kurumlarda benim durumumda izinli sayılınabiliyor. ama çalıştığım kurumda sadece nakilliler ve aktif kanser tedavisi görenler izinli. o da müdürün inisiyatifine bağlı tabi. böbreği olmayıp işe giden arkadaşım var mesela.

celebikizi evet, kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Umarım olumlu sonuç alırsın ama e nabız olayı çok zorlu ve genelde olumsuz cevap dönüyor. Özellikle bizim gibi ilaç kullanmayan ve akciğer kronik rahatsızlığı olan kişilere.

weirder
Ben de nakilliyim.zaten
Bağışıklık sistemini baskılayan ilaclar kullaniyorum ki hava değişimi bile etkiliyor su an bogaz agrim var mesela.
Aile hekimligine gidip 10 günlük rapor aldim ama normalde evden cikmak bile büyük risk çünkü saglik ocaginin bulundugu yerler hes uygulamasında kırmızı/yüksek risk bölgesi olarak görünüyor demek ki covidli hastalar çok orada.
Az önce disari cikmak zorunda kaldim yanimdan bir kadin maskesiz gecti üstüne de maskem evde diye umursamaz bir tavrı vardi. Yani bu umursamazlikla amaclari sanirim hastaları öldürmek!
Doktor bana raporun gecici bir şey oldugunu ve benim daha kalıcı cozumler bulmam gerektiğini söyledi.
Ben zaten izole olan odada calisirim ama özellikle insan icine cikmam gereken isleri vererek beni hem sagligim acisindan riske sokuyorlar hem psikolojik olarak yikiyorlar. Sizin de hastalığınız ender bir rahatsizlikmis, yani herkese gösterilen anlayis gerçek ihtiyacı olanlara gösterilmiyor ya ona üzülüyorum ne desem bilemedim.

Arkadaşlar, öğretmenim ve koah’ım var. E-nabız’da idari izinli sayılmıyorum. Gidip farklı iki doktora daha işlettim hastalığımı ama nafile. Doktorlar da sebebini bilmiyorlar. Köyde çalıştığım için 2 haftadır 5 gün x 7 ders şeklinde gidiyoruz. 184ü aradım 3 hafta önce ama dönüş bile yapmış değiller henüz :( Öğrencilerimizden birçoğunun ailesi korona geçirmiş ve şu an korona geçiren olursa ve çocuk, o sırada okula gelir ve bana bulaşırsa büyük ihtimalle yoğun bakımlık olacağım ve hatta hakkın rahmetine kavuşacağım açıkçası. Açıkçası merkez okullar iki gün ve sadece 8. sınıflar için açıkken köy okulları tüm kademelerde 5 gün açık. Eşitsizlik resmen. İdari izinli sayılmam için nerelere başvurabilirim? Normal rapor alırsam gidip sürekli derdimi anlatıp doktorun (aile hekiminin) lafını çekmek de istemiyorum.

birazozgurluk merhaba öncelikle geçmiş olsun aynı durumu bende yaşıyorum doktorun tanısı ilaç kullanmadığım için e nabızda çıkmıyor:/ ilçe sağlık müdürlüğünde Sağlık hizmetleri başkanlığına dilekçesi yazın.Bende yazdım hala sonuç bekliyorum

celebikizi

Dilekçenize cevap gelirse sonucu yazarsanız sevinirim. Ben en yakın zamanda gidip dilekçemi vereyim. Teşekkür ederim cevabınız için. Geçmiş olsun.

celebikizi

hastalık olması yetmez hastalığı baskılayıcı ilaç yani( bağışıklığı düşüren )metoart con benzeri ilaçlar raporlu ise covid riski e nabız da cikar

ra hastalığı icin öncelikle geçmiş olsun ilac yazdırmak sadece kan değerleri ile olmaz mr röntgen muayene sonucu kişilerin ağrıları bağ dokusunun sistemik tutulumu ,organ tutulumu
gibi sorunlarda da ilac yazılır
uygun bir romotoloji uzmanına gitmeniz yeterli olacaktır

turkey izmir evet benimde araştırdığım kadarıyla süreç bu şekilde ilerliyor. İlla raporlu ilaç kullanmak gerekiyor sanırım. Ben 13 sene araştırma hastanelerine gittim hiç bir zaman ilaç kullanmadım çünkü değerlerim düşük çıkıyor diye ilaç tedavisi yapamadılar.Zaten bu yüzden de hastalık vücudumda ilerledi bir türlü tedaviye başlayamadılar. Sonra bizde bıraktık peşini çünkü maddi-manevi yorulmuştuk. Bu durum hala bu şekilde devam ediyor hala ilaç vermiyor doktor. Şimdi kalkıp bi romotolğa gitsem süreç uzun çalıştığım için izin sıkıntı olucak çok zor bi durum :( Umarım dilekçem dikkate alnır resmen soğukta çalışıyorum.

Merhaba, 1 Haziran itibari ile işe başladım, ve yaşadığım süreci size anlatmak istiyorum. Benim gibi benzer durumda olan arkadaşlar için fayda sağlamak amacıyla.

E-nabızda hastalık tanı kodları olmadığı için belge çıkmıyordu. Ben de 1 haziran günü işe gittim e-nabızda hata olduğunu söyledim ve hastaneden hastalık tanı kodlarımın olduğu bir belge istediler. Ve o belgeyi aldım.
İki hafta sonra yeni genelge ile kuruma gelen yazıda, sadece e-nabız belgesine izin verilmesi yazıyordu. Kurumda beni işe geri çağırdı. Ben de bu süreçte tüm yıllık izinlerimi ve hastalık raporlarımı kullandım. Ve yine bu süreçte hastane, valilik ve il sağlık müdürlüğü arasında dilekçeden tutunda, sağlık kurullarına yeniden girmeye kadar her yolu denememe rağmen belgeyi bir türlü çıkaramadım.
Ve ağustos ayı gibi izinlerimde bitti. Ve işe başladım. Bu süreçte de Sağlık bakanlığı ve HASTA HAKLARI VE TIBBİ SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI ile yazışmalar başladı ama bu süreçte yine bir sonuç alamadım. Bu aşamada, açık ofis bir kurumda çalışıyorum ve yabancı vatandaşlar ile yüz yüze çalışıyorum. Bu aşamada kurumu ziyarete gelen KESK yetkilisi beni görünce "sana belge çıkmadı mı?" dedi çünkü onlar bu tarz sorunlar ile karşılaşmışlar. Sonra hastaneden bir belge almamı istediler ve o belgeyi aldım. Kurum müdürü ile görüştüler ve idari izne ayrıldım.
4,5 ay sonunda kronik hastalığı olan bir engelli olduğumu kanıtlamış oldum. Bu arada hastalığım Konjenital kifoskolyoz, buna bağlı akciğer fonksiyon kaybı ve KOAH. Hastaneden aldığım belgeyi nasıl ekleyeceğimi bilemiyorum eğer bilen varsa yardımcı olabilir mi?. Bu durumda olan arkadaşlar için umarım faydalı olur. @birazozgurluk

GencecikMen

Bende de skolyoz ve buna bağlı koah var. Hastaneden nasıl bir belge aldınız? Özel hastane mi devlet mi? Belgenin özel bilgiler kısmını sansürleyip yükleyebilir misiniz acaba sizde örneği varsa?

Yükleme kısmını beceremedim resmi, devlet hastanesinden aldım belgeyi. Göğüs hastalıkları doktoruna gittim ve hastalık tanı kodlarımı yazdı. Bir de korona sebebiyle risk altında olduğuma dair bir yazı yazdı. Bu belge ile sendika yetkilileri kurumumla görüşüp izin aldılar.
birazozgurluk

E nabız'da raporum mevcut ancak müdür 6 ay sonra kafasına göre çağırdı beni gitmem mi gerekiyor yeni genelge cıkması gerekmiyor mu ? ebs'de yazı felan yok telefonla arayıp çağırıyorlar

Birde ekleyim amirin insiyatifinde olanlar esnek çalışanlar değil mi genelge yanlış yorumlanıyor sanki!

druid

Amir sizi neden çağırıyor ki? Korona bitti de haberimiz mi yok? Bence ilçe sağlık müdürlüğünü ya da 184’ü ya da varsa bir sendikayı arayıp sorun.

birazozgurluk

tam da çağırmadı başka personel aradı senin hastalık neydi felan dedi bende ne demek istiyorsun abi dedim müdür sordu vs dedi bende belgeleri kurum maili aracılığı ile attım yarın bakcakmış hayır takdir yetkisi amirde değil diye biliyorum ben cb genelge çıkaracak öle iptal olcak bizim izinler takdir yetkisi esnek çalışanlarda genelgeyi yanlış yorumluyorsunuz orda virgül var

druid

Evet, takdir yetkisi müdürde değil ama siz isterseniz işe gidebilirsiniz. O sizi çağıramaz diye biliyorum. Yani bu idari amirler de kronik hastalığı olanların keyfinden işe gelmediklerini düşünüyor resmen.

Üst Alt