Catena'nın, idebenone'nin işe yarayıp yaramadığı anlatmaktan sıkıldım. Mesajlarımı incelersen bunu görürsün. Catenanın fiyatını şirketten net olarak alıp belgeleriyle buraya koyan benim, ilk çıktığında(10.2008) 70 kg olan biri için aylık masrafı 4450euro yani ~6500 dolar. Şu anki aylık masrafı ~4000dolar ama ilaç TRye giremediği için idebenone kullanılabilir dedik. Sosyal güvencesi olan birey için idebenonenin 3 aylık masrafı ~800tl, sosyal güvencesi olmayanlar için bedava.
FA da ki dejenerasyon doğrudan sinir hücrelerini etkilemektedir ama dolaylı olarakta diğer organları etkilemektedir. Bir FA hastası 1. derecede kalp ve diabet riski altındadır, duyma, görme, odaklanma, algılama, hissetme, yutkunma, iskelet sist., solunum, dolaşım sist. sorunları da cabası... Kök hücre hangisini düzeltecek? En basitinden
kalp büyümesi oluşunca ortaya çıkan kardiyomiyopatiyi hangi hücresel yöntemle düzeltebilirsin? Bunları gözönüne aldığında şuanki kök hücre yöntemi seni asla 15 yıl geri çeviremez ama kullanacağın idebenone kalp sorunlarını ertleter! Idebenone research website sitesinden bakabilirsin. Eğer FA idebenone kullanamayacağın kadar ilerlemişse yani 20yıllık bir hastaysan(hastalığın son evresi) kök hücre hiçbir işe yaramaz. Çünkü o zaman ilerlemiş skolyoz vardır, o yoksa şeker vardır, o yoksa tansiyon vardır.
Ben 4 yıldır uyguladığım bir yöntemi sunuyorum burda, kafadan atmıyorum yada bence... demiyorum ve tüm FA hastalarının denetimli olarak E vit.-B-complex-idebenone kullanması şart!!! Ben 27 yaşındayım ve çok şükür saydığım o sorunları, uyguladığım ilaç tedavisiyle, yaşamadım.
Bu siteye ilk üyeliğim 2006 da başladı dostum, o zamanlar ne dediysem şimdide o, değişen birşey olmadı. Birçok bilgiyi kaynaklarıyla sundum ve sonuçta bayağı bi bilgi birikimim oldu.
Kör uçuş yapmıyorum çünkü lisans mezunuyum, bu yüzden tereciye tere satma! Doktorun ne diyorsa onu uygula, doktorun yeterli bilgiye sahip değil diyorsan sana daha iiisinide tavsiye ederim. Evim hacettepeye 800mt uzaklıkta... Ondan sonra burda şu ilaç kötü, bu yöntem cıs, kaka deme! dilediğin gibi salla ama bilinmedik şeyleri tavsiye etme, bilinen yöntemlerden hastaları soğutma...
o_n_u_r;
Yukarıda da yazdım FA insanı sadece yürüyemez yapmıyor! Kök hücre yöntemi uygulamış 800km uzaktaki bir hastanın evine giderek ziyaret ettim ve onu çıplak gözle değerlendirdim.
Birçok hastaya da idebenone kullanmasını tavsiye ettim ve nasıl temin edebileceğini gösterdim onlarıda değerlendirdim.
Sonuç; FA da hücresel tedavi yöntemi 5yıl için -out, Evit., B-complex, fizyoterapi, idebenone -in
İdebenone nin faydalı olmasını anlamak için en az 3 ay süreyle 20mg/kg oranında kullanılması gerek!
Bu anlattıklarımı dinlemeyen ve doktorların tavsiyesini dinlemeyen biri hakkaten kafayı peynir ekmekle yemiş...
Şunuda unutmayalım; şu anda
norologlar FA için kök hücre yöntemine asla onay vermiyorlar!, tavsiye etmiyor, 15 yıl geriye çevirse neden tavsiye etmesinler, onur dostum, biladerim, canım ciğerim senin doktorunda izin vermemişti buna unutma...