Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bursa'daki otobüslerde engelliye vize sorunu

Bursa kent konseyi engelliler meclisinde çok iyi görüştüğüm arkadaşlarım var.. Elbette ki beş parmağın beşi de bir değil buna katılıyorum. Ama kendi arkadaşlarıma ben kefilim..Engelliler için neler yaptıklarını,girişimlerini,sonuçlarını vs biliyorum.. Haaa.. Bazen onların yetmediği yerlerde olmuyor değil.. Tebrik etmek ve alkışlamak kadar eleştirmek de hakkımız olduğu düşüncesi ile zaman zaman onlara da kızıyorum,bazı şeylerde neden yeterli olamadıklarını vs kendilerine aktarıyorum.. Sorun 2 gün içinde çözülecek inşallah.. Çözülmezse de gereği yapılır.. izmir'den yazan arkadaşımız neden CHP'li belediyelerde bu tür uygulamalar olmuyor da AKP'li belediyelerde oluyor,şikayet edin,hakkınızı arayın diyor. Hak arama konusunda kendisine katılıyorum. Ancak İzmir'de de bu tür bir uygulamanın geçmiş dönemde yapıldığı açılan davalar sonucu 1 yıl sonra hakların geri verildiği bilgisi yazıyor kaynaklarda.. Yani sorun partilerde değil zihniyette.. Ben hiçbir parti mensubu veya sempatizanı değilim. Ülkede bir kanun varsa bu kanun hangi parti yönetimde olursa olsun uygulanmak durumundadır. Partiye veya kişilere göre kanun yapılmıyor.. Hangi partiye mensup olursa olsun kendini bilmez,hukuk tanımaz,ben yaptım oldu mantığı ile hareket eden ve kendini dünyanın patronu zanneden bazı aklı evveller bu tür işlere imza atabiliyorlar. Ancak ne var ki bir süre sonra istemeyerek de olsa çark ediyorlar. Durum bundan ibaret.. Cuma gününe kadar bekliyoruz bakalım.. Sorun düzelmezse gereği yapılır ;)

Yapılan yoğun girişimler sonucu kent içi ulaşımda 4 olan günlük biniş sayısı yarından itibaren 6 olmuştur... Ancak bu yeterli olmayıp girişimler ve çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir.. Süresiz olana kadar da devam edecektir.. Kamuoyuna saygı ile duyurulur...
sneyper
Aşk olsun değerli arkadaşım,
Sizler,bizler kısaca hepimiz yolunda gitmeyen bazı şeyleri düzeltmek için uğraşıyoruz.. Elimizden geldiğince de uğraşmaya da devam edeceğiz inşallah... saygılarımla..

seranko

seranko arkadaş bu kararlar nerde alınıo burulaştamı yoksa belediyedemi alınıo

valla bunların pek geri adım atmaya niyeti yok işte burulaştan bana gelen cevap altta gerekçe bence çok saçma ben bi kere günde 9-10 araca binerim diğer engellilerde bi yerden bi yere giderken 4-5 araca binmek zorunda bunlar bursayı heralde küçük şehir zannetti mücadeleye devam hakkımı alam baba

[FONT=Times New Roman]Sayın Başarı ASMA [/FONT][FONT=Times New Roman]Bursa Bütünleşik Bilet Sistemine dahil tüm toplu taşıma araçlarına; ortalama yolcu biniş sayıları incelendiğinde, aylık 100-110 biniş yapıldığı tespit edilmiştir. Engelli ve 65 yaş üzeri yolculara, bu ortalamadan daha fazla olarak aylık 120 (günlük 4) ücretsiz biniş hakkı sağlanmıştır. İstanbul ve diğer bazı illerde de benzer uygulamalar geçerlidir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bununla birlikte talebiniz değerlendirilmesi için ilgili birimlere iletilmiştir.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Bilgilerinize rica ederiz.[/FONT]

seranko

tabiki izmirde aynısı uygulandı hakkımızı aradık sizin yapmanız gereken resmi gazetedeki o belgeyi bulunduğunuz ilin belediye başkanlığı makamına gidip başkana yada herhangi bir yetkili ile konuşun olmadımı bimere yazın

Kararları belediye meclisi alır Burulaş uygular.. Ben de şikayette bulunmuştum. Sizlere gelen cevabın aynısı bana da az önce geldi.. Bir metin hazırlamışlar,mail gönderen herkese bunu cevap olarak veriyorlar.. Yok şöyleymiş de yok böyleymiş.. Hepsi hikaye.. Bu olayı suistimal eden 3-5 engelli kişi yüzünden koskoca Bursa cezalandırılamaz.. Hastanelere giden otobüslerdeki istatistikleri dikkate alırsanız engellilerin biniş oranı elbette ki çok fazla olacaktır.. İnsanlar tedaviye,tahlile,tetkike vs gidiyor.. Normal hatların hiçbirinde böyle bir şey söz konusu değil.. Ben haftaya kontrollere gideceğim ve hemen hepsi de birer gün arayla.. Aynı güne alamadım.. en az 3 gidiş 3 de geliş binmem lazım.. Toplam 6 oldu.. Ya ekstra birşey çıkarsa o zaman cebimizden vereceğiz.. Madem bunu bir sisteme oturtmak istiyorsunuz onu da aylık 120 biniş olarak belirlemişsiniz o halde aylık abonman kartlarında olduğu gibi binişler aylık olarak hesaplansın. Günlük değil.. Aylık abonman kartı olanların günlük biniş limitleri diye birşey söz konusu olmazken neden bizim olsun ki ? İşte bunu düşünemeyecek kadar acizler.. Susmak yok girişimlere devam... BİMER konuyu Valiliğe havale etmiş.. O da Belediyeye.. Bakalım bekleyip göreceğiz..

Limit 6 mı oldu şimdi seranko kardeş

BENDE HASTANEYE GİDERKEN MESELA 4 VESAİT DEİŞİOM
BAŞKA BİYERE GİDEMİCEMMİ

Limit 6 mı oldu şimdi seranko kardeş

BENDE HASTANEYE GİDERKEN MESELA 4 VESAİT DEİŞİOM
BAŞKA BİYERE GİDEMİCEMMİ

evt mithat arkadaş burulaşdan bugün bu mail geldi bana altta limitin 6 ya çıktığı yazıo yinede yetersiz bu tekrar mail attım bu limit yetmez die

[FONT=Segoe UI]
clear.gif
clear.gif
clear.gif
clear.gif

[h=2]RE: ENGELLİ BU KARTA GELEN SINIRLAMA HK.[/h][/FONT]

[FONT=Segoe UI]

BURULAŞ
Kişilere ekle
13:01

Kime: 'basari asma'

[FONT=Calibri][FONT=Times New Roman]Sayın Başarı ASMA [/FONT]
[FONT=Times New Roman]27.03.2015 Tarihi (bugün) itibariyle engelli yolcular için biniş sayısı günlük 6’ya çıkartılmıştır.[/FONT]

[/FONT]

[/FONT]

[FONT=Times New Roman]İyi günler dileriz.[/FONT]

Bursa lı arkadaşlarımız ne yaparsa yanındayız ,hep destek tam destek.İmza kampanyası açın,olmadı Bursa Engelliler Meclisi dava açsın.

Sonuçta yasa olarakda var. Engelli ve yaşlılar ücretsiz ulaşımdan nasıl yararlanır? - Memurlar.Net

Engelli ve yaşlı vatandaşlara ücretsiz seyahat hakkı tanıyan düzenlemenin usul ve esaslarını belirlemek üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan Ücretsiz Veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği, 04/03/2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

bursa da bukart kullanicilari

burulas a şikayet dilekçesi yazalim böle olmaz 4 biniş nedirki

diğer illerde bile böle değil bu uygulamanin kalkmasini dilekçesini verelim

yada eylem yapilmasi gerekmektedir engellilere zülüm olamaz bursa gibi ilde

Bu site öncülüğünde kampanya başlatalım derim,çünkü bu sitenin ciddi bir gücü var bu güne kadar bir çok knuda başarılı olduklarını gördüm.!

https://www.change.org/

Merhabalar herkese,

Konuyla ilgili gerekli kampanyayı başlattım. Birlik olursak her türlü kısıtlamayı aşacağımıza eminim.

https://www.change.org/p/bursa-büyü...ına-uygulanan-günlük-biniş-kotası-kaldırılsın

Kampanya adresi burada. Ayrıca gerekli mercilere atmak için taslak bir mail hazırladım. Mümkün olan her yere gönderebilirsek sesimizi o kadar çok duyururuz. Buyrun mail :

[FONT=arial]Sayın yetkili;[/FONT][FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]Gelişen Türkiye’nin güzelleşen şehirleri için ekonomide, demokraside ve insan haklarında olduğu gibi şehircilikte ve toplu taşıma ağı teknolojisinde de ilerlememiz gerekir. Bu amaca ulaşmak için milletimizin her bir bireyi yaşadığı sokakta, mahallede, ilçede ve ilde özgürce seyahat edebilmeli; sınırlara, kotalara ve engellere takılmamalıdır. Çünkü aynı şehirde yaşayan tüm insanlar, şehrin her yerinde aynı şartlar altında yaşadığı zaman, şehircilikte tam olarak gelişmiş olacağız. Halkımızın gösterdiği duyarlılığın belediye hizmetleriyle birleştirilmesi gerekir. Bu durum, göremeyen, protezle veya koltuk değneğiyle yürüyen herkes için geçerlidir. Tüm bu şartlar sağlandığı takdirde bile önümüzde çok büyük bir engel var; bilinç. Eğer engellilerle birlikte yaşama isteğinden habersiz kişilerin; doğru şekilde yapılan kaldırımların geçiş noktalarına parkeden veya engelliler için ayrılmış park yerlerine park etmekten gocunmayan sürücülerin, engellilerin kullanması gereken özel asansörleri gelişigüzel kullanarak bozulmasına neden olan vatandaşların sahip oldukları “bilinç düzeyi”ni değiştiremezsek, en gelişmiş şehirde yaşamak bile biz engellilere hiçbir fayda sağlayamaz.Ancak bu farkındalığın en başta idari birimlerce gösterilmesi gerekmektedir. Şeyh Edebali'nin vasiyetinde dünyaya sekiz yüzyıl boyunca damgasını vurmuş, özellikle de sosyal devletçilik anlayışı konusunda dünyada halen emsali bulunamayan şanlı Osmanlı İmparatorluğu'nun aziz kurucusu Osman Gazi'ye söylediği "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!" sözü yüzyıllar boyunca olduğu gibi bugün de geçerli olup sosyal devletçiliğin önemini ortaya koymaktadır.Dikkatinizi çekmek istediğim önemli husus Bursa'daki toplu taşıma ulaşım ağında engellilerin son zamanlarda yaşamaya başladığı bir sıkıntıdır. Bilindiği üzere çoğu engelli özellikle maddi kaynaklarının yetersizliğinden dolayı günlük yaşamında toplu taşımayı kullanmaya mahkumdur. Çoğu zaman oturacak yer bulamasa da, "normal" birinden yer istemeye utansa da, uzun süre ayakta gitmek zorunda kalsa da başka çaresi bulunmadığından toplu taşımayı kullanmak zorundadır. Ayrıca toplu ulaşım araçları ve güzergahları çok çeşitli olduğundan gün içinde birden fazla araca binmek durumunda kalabilmektedir. Ama Bursa'da son zamanlarda uygulamaya geçen "Engelliye günde en fazla dört biniş hakkı" uygulaması engellileri tahmin dahi edilemeyecek derecede kısıtlamakta ve onları aktarma yaparak "özgür" ve "rahat" şekilde seyahat etme hakkından mahrum bırakmaktadır. Bunu yapamadığı gün bir mahkum misali evinde kapalı kalmak zorunda kalmaktadır. Engelli kartlarımıza günlük kotalar koyanların evlerimizin camlarına cezaevi parmaklıklarını takmaları da an meselesidir.Ben şahsen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin engelli bir bireyi olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ'ın uyguladığı bu kısıtlamalardan utanıyorum. Yüzyıllar boyunca sosyal devletçilikte dünyada rakip tanımamış dedelerimizin torunlarının bu yüz karası uygulamadan bir an önce vazgeçerek engellileri özgürlüğe bir adım olsa dahi yaklaştırmalarını ve tarihin tozlu sayfalarını karıştırdıkça kıvanç duyduğumuz atalarımıza layık şekilde; insanı, vatandaşı ve devleti yaşatacak uygulamalara devam edilmesini bu sayede sosyal devletçilikte torunlarımızın hatta torunlarımızın torunlarının dahi gururla hatırlayacakları seviyelere ulaşmamızı can-ı gönülden diliyorum. İnsanın ve devletin hep bir olarak, birlik olarak yaşaması dileklerimle.
Gereğinin derhal yapılmasını arz ederim. [SIZE=4]Mert Canbek[/SIZE]19 Yaşında bir İnsan, Vatandaş, Engelli ve Öğrenci[/FONT]

bi arada istanbulda yaptılar ama vatandaş ayaklanınca olmadı geri çektiler istanbuldada erteleyip duruyorlar ama sanırım birgün tekrar işleme koyarlar

merdoli arkadaş likteki yazıyı imzaladım engelliye engel olunmamalı artık bi yetkili engellilerin sesini duysun artık

Bu linki adminden rica edin konu başına sabitlesinki her kes görüp katılsın ,ve facebook vede twetterda yayınlasınlar ne kadar çok kişiye ulaşılırsa o kadar çabuk sonuçalınır.
Bence bu kampanyayı ayrı bir başlık açarak duyurun arkadaşlar, Örnek; "lütfen imza kampanyamıza destek verin" diye bir başlıkla olabilir. Konun içinde kaldığı için bir çok kişi görmeyebilir.

Arkadaşlar resmi gazetede yayınlanmış bir yasa var zaten bunu 3-5-7 diye adlandırmanın anlamı yok.Bunlardan tamamen ücretsiz yararlanmak hakkımız bu yasalarla bize tanınan hak.Kimse hakkı olmayan şeyi istemiyor,hakkımız olanıda sonuna kadar kullanırız.Her türlü şikayet,imza ,eylemi yapın,olmadı dava açılsın.4 ten 6 ya çıkarmışlar ne demek sanki babasının hayrına veriyorlar.

İzmirdede aynı durum olmuştu Engelliler ve yaşlılar adına dava açıldı mahkeme sonucu engelliler ve yaşlılar kazandı.

Değerli arkadaşlarım ;
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli arkadaşlarımıza getirlen seyahat kısıtlaması konusunda BİMER'a yaptığım başvuruya az önce cevap geldi. Sizlerle paylaşıyorum...
Sayın Ercan KORKMAZ;
Ücretsiz seyahat hakkı ile ilgili karşılaşılansorunlara ilişkin ilgide kayıtlı BİMER müracaatınız tarafımızca incelenmiştir.4 Mart 2014 salı günlü ve 28931 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğegiren "Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği"nin Ücretsizveya indirimli seyahat hakkının kullanımı başlıklı 6.maddesinde; (1) Ücretsizveya indirimli seyahat edebilmek için; a) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının(a), (b), (c), (ç) ve (d) bentleri kapsamındakiler için Bakanlık tarafındanverilen Seyahat Kartı, b) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (e) bendikapsamındakiler için Engelliler İçin Kimlik Kartı, engellilere kimlik kartıverilmesine ilişkin 19/7/2008 tarihli ve 26941 sayılı Resmî Gazete’deyayımlanan Yönetmelik uyarınca verilmiş bulunan kimlik kartı, anılan Yönetmeliğingeçici 1 inci maddesinde sayılan engelliler için kimlik kartı ile engeloranının yer aldığı nüfus cüzdanı, c) 5 inci madde kapsamındakiler için nüfuscüzdanı, kullanılır. (2) Toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimliyararlanma amacıyla birinci fıkrada belirtilen belgelerin ibraz edilmesihalinde, ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı herhangi bir gerekçeyleengellenemez. (3) Kişiler, birinci fıkrada belirtilen belgeleri ibraz etmeksuretiyle toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli yararlandırılır.Toplu taşıma hizmetini sunan kurum ve kuruluşlar ile belediyeler, ücretsiz veyaindirimli seyahat hakkının kullanılması ile ilgili kolaylaştırıcı tedbirleralır. (4) 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (e) bendi kapsamındaki ağır engellinin,refakatçisi olduğunu beyan ettiği kişiden bu hakkın kullanımına ilişkin ayrıcabelge talep edilmez. (5) Seyahat kartları aynı zamanda tanıtım amaçlı olarak dakullanılabilir. Denilmektedir. Yine anılan yönetmeliğin İdari ve cezai işlemlerbaşlıklı 12.maddesinde de (1) İlgili kurumlar, belediyeler ile belediyelertarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketler, ücretsiz ve indirimliseyahat hakkının kullanılması ile ilgili olarak gerekli tedbirleri alır. (2)Ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullandırılmaması hâlinde bu haktanfaydalandırılmayan her kişi için mülki idare amiri tarafından toplu taşımaaracının tarifesi üzerinden elli tam bilet bedeli tutarında idari para cezasıuygulanır. Bu maddeye göre verilecek idari para cezaları tebliğinden itibarenbir ay içinde ödenir ve genel bütçeye gelir kaydedilir. Denilmiştir. Yukarıdakiyasal bilgiler çerçevesinde Engelliler İçin Kimlik Kartınızın Türkiye genelindegeçerli olup, kullandırılmama durumunda İl Valiliğine şikayet etme hakkınızvardır.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ee sonuç ne seranko ben bu yazıdan bişi anlamadım

bursa belediyesi mecbur hükümet kararını uygulamak zorunda

işte banada bimerden gelen cevap yok günlük 50 biniş yapılmış yok günlük 110 biniş yapılmış bunun engelliyle ne alakası var uyduruk bahaneler bunlar

Sayın BAŞARI ASMA ,

[FONT=Calibri]Bimer Başvuru Numaranız :318311[/FONT]
[FONT=Calibri]Sayın Başarı ASMA Ücretsiz kart biniş istatistiklerinin incelenmesinde; günde 50'ye varan binişlerin yapıldığı, bu hakkın suistimal edildiği, ihtiyaç değil gezme amaçlı kullanıldığı ve işletmecilerin mağdur edildiği görülmüştür. İstanbul ve bazı diğer büyükşehirlerde de sınırlama getirildiği bilinmektedir. İstismar edilmeksizin kullanılan, ücretli biniş istatistiklerinin incelenmesinde, aylık ortalama 100 - 110 biniş yapıldığı tespit edilmiş, buna rağmen engelli yolculara, bu ortalamadan daha fazla saat sınırlaması getirilmeksizin günlük 6 biniş ücretsiz geçiş hakkı verilmiştir. Bilgilerinize rica ederim.[/FONT]

Bu kısıtlamayı getiren ya da BİMER cevabını yazan zeka özürlü sözüm ona yöneticiler ilk önce verilen hakları suistimal edenleri bulsunlar onları ikaz etsinler... Mahallede üç kişi hırsızlık yaptı diye bütün mahalleyi cezalandırmak hangi mantığa,adalete ve ahlaka sığar ? Bu ne anlama geliyor ? Ben üç kişiye sözümü geçiremiyorum bari herkese hırsız muamelesi yapayım da hiç olmazsa gerçek hırsızlar kendilerine çeki düzen verirler.. İşte düz mantık.. Kontağı çevir arabayı çalıştır,çalışmazsa iterek çalıştır.. Bir de utanmadan engellilere kıyak yapıyoruz,normal vatandaşlardan daha fazla haklar veriyoruz diye yazmış embesiller.. YALANCININ.......biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip.......... Konuyu istismar edenler belli olduğuna göre yapılacak işlemler basittir. Bunu ilkokula giden bir öğrenciye bile sorsan ne yapmanız gerektiğini size söyler.. Ama demek ki bir yerlerden bir menfaatler yine devreye girmiş olacak ki böyle bir yönteme başvurdular... Kendi menfaatleri olduğunda sabaha karşı kanun çıkaran TBMM ve onun çok değerli vekilleri neden bu sorunlara duyarsız kalıyor kendilerine sormak lazım. Ben hem sosyal medya hem de diğer iletişim kanalları ile bireysel olarak soruyorum.. Sizler de sorun.. Merak etmeyin yarın öbür gün kapınıza gelip kasap kedileri gibi mır mır oy isteyecekler.. O zaman kendilerine yaptığımız başvurular ve onların bizlere verdikleri yanıtları bir bir yüzlerine okuyup gereğini yapacağız..

Ee sonuç ne seranko ben bu yazıdan bişi anlamadım

Kısaca diyor ki bu işlere ben karışmam orada yetkili olan mülki amir VALİDİR.. Ona şikayet edin.. O çözsün.. İşin garibi ne biliyor musun ? BİMER denen evrak takip memurluğu sisteminin illerde VALİLİK'lere bağlı olmasıdır.. Bütün şikayetler Valilikler aracılığı ile ilgili kurumlara iletilmektedir.. Posta güvercini yerine bilgisayar kullanılmaktadır. Tek fark bu.. Valiye şikayet et diyen kurum zaten VALİ makamına bağlı :) Madem şikayet var kendin neden Valiliğe bildirip de binlerce engelli kardeşimizin sorununu çözmüyorsun da herkesi tek tek valiliğe yönlendirmeye çalışıyorsun.. Amaç yıldırmak ve şikayetten vazgeçirmek... Başka izahını ben göremiyorum...

banada gelen cevap çok komik hangi engelli günde 50 kere binio da gezio öyle gezmemi olur ben en az 10 kez zorlasan en fazla 15 kez binerim oda gezme amaçlı değil serbest iş yaparım o amaçla yani o yüzden en az günlük 10 biniş olmalıdır bu olay

evet ya 50 kere binilirmi
bi ara biri burda kuryelik falan yaptırıolar demişti kart bedava die

engellilere

O zaman kuryelik yapıp da 50-100 kere binenleri ikaz etsinler onların kartlarına kısıtlama getirsinler... Böyle bir rezillik ancak bunların zihniyetinde olur zaten.. BEN YAPTIM OLDU...

evet ya bencede bi insan en fazla 10 kere biner günde

oda otobüs metro falan derken 10 olabilir

50 100 kere binenleri bencede iptal etmeleri lazım

mesela ben hastaneye giderken 4 kere biniom

samanlı dan davut dede davut dede den hastane

Ücretsiz kart biniş istatistiklerinin incelenmesinde; günde 50’ye varan* binişlerin yapıldığı,* bu* hakkın suistimal edildiği, ihtiyaç değil gezme amaçlı kullanıldığı ve işletmecilerin mağdur edildiği görülmüştür. İstanbul ve bazı diğer büyükşehirlerde de sınırlama getirildiği bilinmektedir.
İstismar edilmeksizin kullanılan, ücretli biniş istatistiklerinin incelenmesinde,* aylık ortalama 100-110 biniş yapıldığı tespit edilmiş, buna rağmen* engelli* yolculara, bu ortalamadan daha fazla ve saat sınırlaması getirilmeksizin günlük 6 biniş ücretsiz geçiş* hakkı verilmiştir.*
Bilgilerinize rica ederiz.

Bilgilerinize sunar,iyi günler dileriz.

bu bir rezalet tir

bimer ve cumhurbaşkanı miza şikayet edelim ve yöneticileri parallel soruşturulması açılmasını isteyelim ak partiye ihanet tir

Üst Alt