Arkadaşım, sana "bir zaat" (her halde "bizzat" demek istediniz) hasta gönderen doktoru bilemem.... Ben Hacettepe İngilizce Tıp bölümünde okudum. Dünyanın sayılı tıp fakültelerinden biridir. Size hasta gönderen kişi masaj için gönderdiyse bilemem... Ama siz TEDAVİ YAPAMAZSINIZ!!! Zaten refleksoloji de bir tedavi değil, şarlatanlıktır. Tedavi olsaydı emin olun onu da okurduk.
Tedavi uygulamaya hukuken yetkiniz olmadığı gibi, anlaşıldığı kadarıyla mesleki bilginiz de yok!
İnsanlığınız, kişiliğiniz, becerileriniz vs. için hiç bir şey söylemeyemem. Ama kusura bakmayın, boyunuzu ve haddinizi aşan işler yapıyorsunuz.
Bu sizin yaptığınız işi ABD gibi ülkelerde Kiropraktor denilen kişiler yapar. Bu kişilerin bile 4-5 yıllık bir sağlık eğitimi alması zorunludur. Aksi halde, sizinki gibi iyileştiğini sanan hastalar bir süre sonra tedavisi çok daha zor sorunlarla kapı kapı gezerler.
Sizin 3-5 kişide başarılı oldum demenizin zerre kadar kıymeti yok. Bilim dünyasının bu konuda yaptığı yüzlerce çalışma var. Bu çalışmalar RESFLEKSOLOJİnin hiç bir işlevinin olmadığı, sadece bazı hastaların tansiyonunu düşürdüğünü gösteriyor. Ayağınızı sıcak su kovasına soktuğunuzda da tansiyonunuz genellikle düşer.
Ayrıca sağlık iddia konusu olamayacak kadar hassas bir konudur. Size değil boyun fıtığı olan bir hasta göndermek, sivilce sıkmak için bir genç bile göndermem. Çünkü sivilce sıkarken bile hastanın mikrop kapması, ölmesi olasılığı vardır.
Boyun fıtığı ameliyatı yapan bir cerrah 6 yaşından itibaren;
- ilk-ortaokul, liseyi bitirir
- 6-7 yıl tıp fakültesinde okur,
- üstüne 6 yıl beyin cerrahisinde asistanlık yapar. Bu arada sinir sistemini gözü kapalı öğrendiği gibi, kendi alanı dışında pek çok cerrahi alanı bilmesi gerekir.
- üstüne 4-5 yıl uzmanlık yapar, doçent olur,
- üstüne 7-8 yıl araştırmalar yapar, kitaplar yayınlar profesör olur.
- Tüm bu aşamalarda yüzlerce sınavdan geçer, pek çok uzman profesörün sorularıyla terler, binlerce hasta görür, ameliyat eder, kongrelere, konferanslara, seminerler katılır. Gökdelen boyu kitap okur.
Siz diyorsunuz ki, bu adamın yapamadığını, ben yaparım. Bu konuda hiç eğitimim yok ama daha iyi bilirim.
Sizin bu laflardan etkilenmeyip hala bu işi çok iyi yaptığınızı iddia edeceğinizden adım gibi eminim. Ama en azından buraları okuyan 3-5 kişinin fikri değişir de sizin gibi kişilere gitmek yerine doğru dürüst sağlık hizmetlerine ulaşırlar.
Kusura bakmayın, yaptığınız işe saygı da duyamıyorum, nezaket de gösteremiyorum. Çünkü yaptığınız doğru bir şey değil!