Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık engelli kimlik kartı ve beyaz kart nasıl çıkartılır? Arasındaki farklar?

Hayır ben başbakanlık kartını daha geçenlerde yeni aldım 3 gün içinde verdiler hatta uzaktan geldim diyene o gün içinde bile veriyorlarmış.
Beyaz kart evet 5 dk içinde alınıyor.

Pazar günü BURSA daydım Metroya Başbakanlık Özürlü Kartı ile bindim görevliye gösterdim BURSA da misafir olduğum söyledim Metroyu kullandım.

İzmirde başbakanlık kartını tam 1 haftada veriyorlar karataşta sahil tarafında engelliler merkezi var ptesi evrakları verdim bi sonraki ptesi kartı aldım.

Selam ben yeni beyaz kart aldım %40 özürlü raporum var otobüslere ücretsiz binebiliyormuyum yoksa %35 indirimli mi biniyorum akbil taktırdım daha otobüse falan binmedim :) akbil taktırmama gerek varmıydı?

bilgi edinmee

Merhaba dostlar beyaz kardan haric burada okudugum kadarı ile başbakanlık kartıda var sanırım peki o ne işe yarıyor. bilginiz varmı

Teşekkürler.

özürlü kimlik kartı kullnıldığı yerler

İNDİRİMLER
Türk Hava Yolları Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?
Türk Hava Yolları Tarafından Belirlenen Usul ve Esaslarda Özürlülere İndirim Uygulanmaktadır.
Türk Hava Yolları, yüzde 40 ve üzeri oranda özürlü olan yolculara, uygulanabilir ücretler üzerinden tüm iç ve dış hatlarda yüzde 25 indirim sağlamaktadır. İndirimden faydalanmak isteyen özürlüler, yüzde 40 ve üzeri oranda özürlü olduğunu belgeleyen, özürlü kimlik kartı veya sağlık kurulu raporu veya ''ÖZÜRLÜ'' ibaresi bulunan nüfus cüzdanlarını ibraz etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca, 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, özürlü yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçisine tüm iç ve dış hatlarda uygulanabilir ücretler üzerinden yüzde 25 oranında indirim sağlanmaktadır.

Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Yapan Otobüslerde Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır?
Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin 57. maddesi gereği şehirlerarası otobüslerde %40 özür oranına sahip özürlü bireyler için bilet ücretinde, geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirim yapılacaktır.
TC Devlet Demir Yolları Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır.
Malül, gazi ve özürlülere anahat yolcu trenlerinden %20 indirimle yararlanabilmektedir.
Türkiye Denizcilik İşletmesi Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır.
Türkiye Denizcilik işletmelerine ait Kruvaziye Seferler ve iç hatlarda %20 indirim uygulanmaktadır.
İstanbul Deniz Otobüsü AŞ. Tarafından Özürlülere İndirim Nasıl Uygulanmaktadır.
Bedensel Özürlüler
% 40 ve üzeri derecede özürlü bulunan ve Nüfus Cüzdanına özürlülük durumu yazılmış olan kişiler.
* Bilgisayardan bilet kesilen dış hatlarda İNDİRİMLİ,
* İETT'den alacakları ÜCRETSİZ seyahat kartları üzerine taktıracakları indirimli akbillerini kullanmak suretiyle akbilli hatlarda İNDİRİMLİ
Malul Vatandaşlar
2022 sayılı kanuna göre maaş alan 65 yaşını doldurmuş bakıma muhtaç malul durumdaki kişiler,
* Durumlarını belgelemek kaydıyla dış hatlarda İNDİRİMLİ
* İETT'den alacakları ÜCRETSİZ seyahat kartları üzerine taktıracakları indirimli akbillerini kullanmak suretiyle akbilli hatlarda İNDİRİMLİ yararlanmaktadır.
Müze Ve Örenyeri Girişlerinde Özürlülere Uygulanan Ücret Nasıldır?
Özürlüler, gaziler ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş, Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında aylık almakta olanlar kimliklerini ibraz etmek suretiyle müzeler ve örenyerlerinden ücretsiz faydalanmaktadır.
Milli Parklar, Tabiat Parkları, Tabiat Koruma Alanları ve Tabiat Anıtları Girişinde Uygulanan Ücret Nasıldır?
Harp malülü, gaziler ve özürlüler kimliklerini ibraz etmek suretiyle ücretsiz faydalanmaktadır. Özelleştirilen işletmelerde sözleşmeye göre uygulama yapılmaktadır.Ayrıca çadır ve karavan yeri ücretinde %50 indirim uygulanmaktadır.
GSM Şebekelerinde (Cep Telefonlarında) Uygulanan Ücret Nasıldır?
Şebekeler özürlülere özel tarifeler uygulamaktadır.
Toplutaşıma(Belediye Otobüsü-Metro vb.) ve Su Bedelinde Uygulanan Ücret Nasıldır?
Bu uygulanmalar Belediyelere göre çeşitlilik arzetmektedir. Bazı belediyeler ücretsiz taşıma yaparken bazıları özür oranlarını baz alarak ücretsiz yada indirimli tarife uygulamaktadır. Çok az sayıda belediye tarafından su faturasında indirime gidilmiştir.
Belediyelerin verdikleri hizmetlerde uygulayacakları indirim ve tarifelerde genel bir yasal düzenleme bulunmayıp, bunlar tamamen Belediyenin yetkisinde olan bir husustur.Bütün bu uygulamaların olabilmesi için Belediye Meclislerince bu yönde bir karar alınmış olması gerekmektedir.

Selam ben yeni beyaz kart aldım %40 özürlü raporum var otobüslere ücretsiz binebiliyormuyum yoksa %35 indirimli mi biniyorum akbil taktırdım daha otobüse falan binmedim :) akbil taktırmama gerek varmıydı?

ercanercan sanırım İstanbul dasın beyazkart İstanbul'da, sanırım bazı illerde ismi değişik. Ben İstanbul'da yaşayan biri olarak forumda yazdım ama yine yazayım beyaz kart, zaten ücretsiz geçiş hakkı veriyor sana otobüslerde, metrolarda, metrobüslerde, tramvaylarda beyaz kartı gösterip geçiyorsun

güli; beyaz kart ido hariç şehir hatları vapurlarında da geçerlidir...

ido dada %50 indirim var anti oksidan

Anti Oksidan;
vapurlar hakkında bilgim yok şimdi İDO'ya bilgi edinme formu doldurup sordum bakalım cevap gelecek mi ? Anti Oksidan yanlış anlama sakın ama herkes bir şey söylüyor arkadaşım sen geçmez diyorsun ticet 77 % 50 olduğunu söylüyor kafam karıştı :)

Ben geçen sene İDO ile Avşa adasına gitmiştim.
Beyaz Kartımı gösterdiğimde Öğrenci ücreti ödemiştim.
%50 değildi diye hatırlıyorum.

güli;

deniz otobüsleri (ido) ile şehir hatları vapurları farklı...

ido: istanbul deniz otobüsleri
şehir hatları: normal vapurlar (üsküdar - eminönü vb..)

beyaz kartla şehir hatları vapurları ücretsiz, her gün biniyorum..
deniz otobüslerinde ise Bakırköy- Kadıköy hattında indirim yaptıramamıştım ama Ticet'in söylediğine göre %50 indirimliymiş...

evet çünkü bursaya gidince % 50 indirim yapıldı bana ona dayanarak söyledim anti oksidan

arkadaşlar bu kartlardan sadece engellilermi yararlanıyo yoksa iaileleride yararlanıyor mu?

her iki kart arasındaki fark ne?

hangisi daha geçerli?

05YUKSEL;

hayır aileler yararlanamıyor.

burcu ilhan;
bu konunu başlığını tekrar soru olarak yazmışsınız.. ilk mesajdan itibaren OKUYUN farkları anlayacaksınız.. :)

Beyaz Kart (İstanbul Büyükşehir Belediyesinin şehir içi ücretsiz seyahat kartı);
Yalnızca İstanbul şehir içi ulaşımında geçerli ücretsiz sayahat kartıdır..

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI
Milli Parklar, Devlet Tiyatroları ve Müzelerden ücretsiz yararlanma,
Şehirlerarası yolculuklarda %30 indirim,
Devlet Demir Yolları ana hat yolu trenleri ile seyahatlerde % 20 indirim,
THY ile seyahat halinde belirlenen esas doğrultusunda % 40 indirim,
Futbol Maçlarından ücretsiz yararlanma,
Turkcell'de Destek Hat indirimi, sağlar..

ben başlık açmadımki.ilk yazılanı okudum 2 kart resmini gördüm aradaki fark yazılmamış.yorumların hepsinide okumadım evet.hangisini okuyayım.takıldıgım beyaz karttı.o demekki istanbul iline ait bir kartmış sizin açıklamanızdanda bunu çıkarttım.:)

evet Beyaz Kart sadece İstanbul'da geçerli... :)

Konuyu açan arkadaş yardımcı olmaya çalışmış ama ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTININ nerelerde geçerli olduğunu ve beyaz kartla aralarındaki farkları yazmamış... o yüzden de 50'yi aşkın mesajla desteklenmiş bu konu... ama siz de bütün mesajları okumuş olsaydınız o soruyu sormayacaktınız... :)

ayyy şimdi uzun uzadıya kim okuyacak.hangi birini okuyayım:)

mersi cvp için bu arada:)

ne işe yarayacağını bile tam idrak edemeden hani türk insanının genel özelliğimidir nedir lazım olur bi gün diye gidip başvurdum 1 ay sonra gel dediler sistemleri çalışmıyormuş oysa duvarda saat 15 30 dan önceki başvurular bugun 15 30 dan sonrakiler yarın dağıtılacaktır ayzıyordu şaşırdım ama başvurdum bakalım ne işimize yarayacak...

burda öğrendim başbakalık engelli kimlik kartını sadece beyaz kart kullanıcısıydım ne işe yaradığı hakkında tam net hala bilgim yok başbakanlık engelli kimlik kartının yada nedne başbakanlık türkiye engelli kimlik kartı değil herşeydede başbakanlık mubarek toki falan başbakan koltuğunun ismini çok seviyor galiba heryere damga gibi yazdırıyor...

Başbakanlık kartını ulaşımda istanbulda kullanamadım.beyaz kart geçiyor dedi jeton veren eleman.bu durumda başbakanlık kartıda şehirler arası ulaşımda geçerli degil onuda öğrenmiş oldum.

beyaz kartı alabilmek için % kaç oran gerekiyo bi bilginiz varmı

Maçlara girebilmek için yaptırılan sahte kartlar da varmış.

Bu kart hiçbir işe yaramaz(Ö.K.K)!!!
Herhangi bir kurum sizden rapor isteyebiliyorsa..bu kart işlevselliği olmayan bir kart demektir!
O zaman Özürlüler İdaresi Başkanlığını kapatında bizim sırtımızdan maaş alıp yan gelip yatmasınlar.
Kusura bakmayın bunu böyle söyleyişimin sebebi orda çalışan tel.görüşmeme istinaen yazıyorum...
Bana kendisi dedi geçmiyor artık!!(Çalışan) Bir de siz geri kalmışsınız diyor bu konularda?
Kartı çıkartırlarken dediler ki ömürlük rapor yerine geçer.
O zaman sizin de çalışma süreniz dolmuş bedava size devlet niye maaş veriyor.?
Özürlü çalışanlara sözüm yok burda bir parantez açayım.Onlar orda otursada yatsada hakkıdır.
Birde 2007 de SCHEK e başvuramadım!!!
Adamlar şart koydular.3 gün içinde evrakları hazırlayıp başvuru yapın diye yeni heyet raporu ile...
Dedim kimlik kartı geçmiyormu?kesinlikle olmaz dediler.E dedim 3 günde heyet raporu veren bir hastane var mı?
Burdan Devletime soruyorum o 2007 de yerleşenlerin isimlerini ve yakınlarını bana bildirsin ki ben de işin altında buzağı aramıyayım...!
Yazıklar olsun bize bir avuç PKK lı koca T.C. gündeminden hiç düşmüyor!
Ama Nüfusun en az %10 unu oluşturan bizler 1 günlük bile gündem oluşturamıyoruz...
Burda kabahat bizdedir...
Kimseye suç bulmuyorum....
İnsanlar hak ettikleri şekilde yönetilirler.(Ateş kuru yaş dinlemez! ne varsa yakar kavurur.)

avcıkomando;

Saçmalık diz boyu memlekette..
İzmir,İstanbul,Ankara ne farkeder?
Özürlü özürlüdür.Bi vilayette yaşama şartı aramak T.C. yasalarına uymamaktır.!!!
Bölücülüğün babasıdır.Ne zaman eyalet yöntemine geçildi.Türkiyede eyalet sistemimi var?
O şehirde bu şehirde farklı kanun koyuyor kurumlar..
Bu ne densizlik ne haddini bilmezliktir..!
Hocam sen parti kurdum diyorsun ciddimisin?
Hukuk çu bir parti lideri bul ondan sonra partini aç derim!
Başarılar.

adalet1954;

Bir kanun çıkarıyorlar, çıkardıkları müsvette kendi içinde veya başka bir kanunla çelişiyor ki bu durumda hastanelerin farklı uygulama yapması masum kalıyor. En basitinden emlak vergisi ödemesi yaparken bile belediyeler kendi kafalarına göre zam yapıyor kimse siz ne yapıyorsunuz kardeşim demiyor. Kusura bakmayın ama elimizi taşın altına koyacağız gerekirse sokaklara döküleceğiz. Elin gavuru bunu çok iyi yapıyor, yunanistanda kriz patlak verdi sosyal haklar birer birer alınmaya başlayınca sokaklar savaş alanına döndü. Bizde adamın suratına bakarak dolandırıcılık yapılıyor kimse gıkını çıkarmıyor aksine herkes şakşakçılık yapıyor. Geriye de fazla seçenek kalmıyor ya bu deveyi güdecez ya bu diyardan gitçezzz. imkanım olsa zaten 5 dakka durmam, insanın mantık sınırlarını zorluyor burası. Zaten kendimce sorunlarım var bi de bunlara ruh hastalığını ekleyerek hayatımı zindana çevirmek istemem....

beyaz kart ile belediyenin sunmuş olduğu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyorsunuz. Şimdi de eski kartları değiştiriyorlar. Elinde varsa yıl sonuna kadar değiştir.

Basbakanlık ozurlu kartları artık cagaloglundan degıl bahcelıevler ıl saglık mud verılıyormus bılgınıze arkaslar ıett kartımı hemen anında aldım karakoyden ....9 agustosta gel dedı memura hemen alamayız mı dedım saga baktı sola baktı 30 sanıye ıcınde bastı kartı gostermeden cık burdan dedı bende tesekkur ettım memur bız sızlerı ugrastırmak ıstemıyorum dedı fakat ustumuzdeıkıler gunun de vermeyın dıyorlar bızde emrı kuluyuz dedı bende tesekkur ettım ve cıktım

Gebze İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 'ne 1 Ekim de kimlik fotokopim, 2 adet fotoğrafım ve engelli raporumun aslı gibidir kopyası ile başvurdum. 1 Ay sonra gel al dediler. Beklemedeyim...

Umarım bu kart ile lig mazçalrına beleş girebilirim :D

% 40 sürekli özürlülüğüm var. Daha önce beyaz kart almıştım bu sene sonuna kadar yeniletmek gerekiyor ama baraj % 50'ye mi çıkarıldı tam anlayamadım?

Üst Alt