Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Başbakanlık engelli kimlik kartı ve beyaz kart nasıl çıkartılır? Arasındaki farklar?

SaLiH53

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
bir cok konu okudum ulaşımla alakalı fark etdigim kadarıyla beyaz kartla başbakanlık özürlü kartı birbirine karışdırılıyor o yüzden bu konuyu acmaya karar verdim arkadaşlar

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ÖZÜRLÜ KİMLİK KARTI:
Bulunduğunuz ilin SOSYAL HİZMETLER kurumuna giderek müracat etmelisiniz
1.Rapor aslı ve aslının aynıdır kaşelisi (bakın burda raporun fotokopisini cekdirip hastanede başhekime onaylatın raporu aldınız hastanede) benim gibi2 kez gidip gelmezsiniz:))
2.Resim
3.Kimlik aslı ve fot.
4.Dilekçe (matbu kurum veriyor sen dolduruyon)
ön yüz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü BEYAZ KART
bu sadece istanbulda toplu taşıma araclarında gecerli ve bunuda karaköyde iett işletme genel müdürlügü var orda rapor fotokopisi vr birde fotograf 'la gidip 5 tl ücret ödeyerek hemen alabilirsiniz.
ön yüz

umarım bilmeyenlere yardımcı olmuşdur vede bu konu sabitlenirse yöneticiler tarafından sürekli soruldunda aranmaz :) en cok sorulan sorulardan bir tanesi bu çünkü.

dayanışmanız için teşekkürler. mutlaka birilerinin işine yarayacaktır.

peki arkadaşlar bu beyaz kartın ne gibi faydaları var bizlere bende çıkartırdım ama sadece iett demi geçiyor....

çok teşekkürler

beyaz kart; sadece istanbul'da geçerli ücretsiz seyahat kartıdır..
belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, metrobüs, tramvay, nostaljik tramvay, metro ve şehir hatları vapurlarında ücretsiz seyahat etmenizi sağlar (ido a.ş.'nin deniz otobüslerinde geçmez).. başka bir fonksiyonu yoktur...

salih kardeşim benim rapor 2003 özürlü kimlik için başvurduğumda beni tekrar muayeneye gönderme ihtimalleri varmı birde raporu aldığım hastanedenmi aslı gibidir almalıyım....

ben aldım zamanında hatta özürlü kimlik kartından haberimde yoktu :) defterdarlık götür oğlum şunu birinide şuraya ver dedi götürdüm verdim sonra eve geldi kimlik :)))))) şimdi nerde allah bilir kayıpmı ettim sakladımı eve gidince samanlıkta igne arar gibi ariyçam yaw işe yarıyormu :)

Muzo işe yaramaz mı ben kullanıyorum beyaz kartımı sürekli :) benim bildiğim özürlü kimlik kartının sağladığı haklar:

Devlet Demir Yolları ana hat yolu trenleri ile seyahatlerde % 20 indirim,
THY ile seyahat halinde belirlenen esas doğrultusunda % 40 indirim,
İstanbul Deniz Otobüsleri’nin şehir içi ve şehirlerarası hatlarında İDO tarafından belirlenen oranlarda indirim,
Cep telefonlarında indirimli görüşme,
Milli parklar, devlet tiyatroları ve müzelerden ücretsiz yararlanma
Maçlarda

Ben müzelerde, şehiriçi özel halk otobüslerinde, belediye otobüslerinde, metroda, metrobüste, tramwayda kullanıyorum bir kezde Samsun'a giderken kullandım :) Turkcell destek hat kullanıyorum birde

Valla bende her yerde kullanıyorum.
özellikle galatasarayın maçlarını izliyorumçali sami yene girerken bile o kartı istiyorlar.
Devlet saolsun baı şeylerde işe yarıyor.
En çok önemlisi günlük olarak kulladığımız otobüsler halk veya iett(halktakiler cins cins baksalarda)

EFSANE_52;
evet otobüs iyide maçlarda ne diyorsunuz içeri girerken ? direk kimlikmi gösteriyorsunuz turnikelerde?

Zaten statlarda engelli girişi ayrı.
Soruyorlar kartınızı gösterin diye.
Bazı statlarda isim yazıyorlarmış ama ben galatasarayın stadında görmedim acıkcası.

yaw evetde benim çekindigim olay şu bazı arkadaşlar bedensel engelli onlar saha kenarında bakiyolar bizimkisi sagırlık :)) nirden bakiylar acaba yani kapidaki adam senin neyin var osman derse ne diyçem?

Arkadaşım sana kartını soracak
rahatsızlığın ne diye sormuyorki.

O da galatasaray farkı EFSANE_52 :) ben galatasaray kulüpte santraldeyim bu arada ;)

Fenerbahçe stadındaki uygulama nasıl acaba.
Şükrü saraç oğlunda sorun çıkartıyorlar mı maça girerkken.
Bende fenerliyim nolcak :)

Hıhhh :D 2 kupa hemde bi tane yetmiyor mu?

özürlü kimlik kartı almak için raporu yenilemek gerekir mi? benim raporum 2000 yılından tekrar rapor almalı mıyım :( hastanenin başehikimi değişmiştir bir önemi var mı aslı gibidir yapar dimi ?

Arkadaşlar bu başbakanlık kartının çıkarılması 6 ay sürer diyorlar doğru mu bu

aliakici;
Engelli akbili diye bir akbil mi var? benim bildiğim beyaz kartla ulaşım ücretsiz yapılıyor.

MURATGUVEN;
Ben dün bir arkadaşımla konuştum o da bana kendisine 6 ayda çıkar dediklerini söyledi, ama ben daha yeni aldım ve başvuru yaptıktan iki gün sonra verdiler.

bende daha başvurmadım bile 2 seneyi geçti kartım falan yok kartın üstünde akbil yazıyo ondan sormuş olabilir ali arkadaş

Evet sanırım o yüzden sordu dikkat etmemiştim şimdi baktım kartımın üzerine akbil yazan bi yer var onu bende anlamış değilim zaten beyaz kart ücretsiz geçiş hakkı sağlayan bir kart akbil kısmı ne oluyorsa

aslında sınırsız akbil yüklense daha güzel olur en azından bazı muavin arkadaşlar mutlu olur akbil bastı die :D

Arkadaşlar isterseniz oraya akbilde yerleştirebilirsiniz.
Illa siz kullanacak değilsiniz eş dost ve arkadaşlarınız içinde kullanmak amaçlıdır diye düşünüyorum.

selam

arkadaşlar oradaki akbil bölümünün amacı oraya indirmli yani öğrenci akbili taktırabiliyosunuz.Beyaz kartın geçmediği yerlerde mesela ekspres otobüsler Deniz otobüsleri falan onlarda indirimli seyahat hakkınız oluyor...

2010 yılında Vergi indirimi için alınan raporla başbakanlık engelli kartı için başvurabilir miyim?

murat bey basbakanlık kartını sormus beyaz kartı değil.
basbakanlık kartının cıkması 5-6 ay sürer.
beyaz kart ise 5dk içinde veriliyor kimlik, rapor yada özürlü kartı fotokopisi ve resim ile.

Üst Alt