Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

Yaş hariç 89 çıkıyor. Yaşla bilikte 90 olması lazım.

programı indirmek istemeyen arkadaşlar için basit bir kod yazdım. http://calimelo.com/?p=2294

Çok iyi bir iş yapmışsınız. Yalnız bir konu dikkatimi çekti. Tabloya göre hesaplarken rakamları yukarı veya aşağıya yuvarlıyorsunuz. (Her özür puanı eklenirken) Sizin hesap doğrudan kesirleri de alıyor. Daha önce ben de öyle hesaplıyordum ama sonradan rapor sonuçlarından 1-2 puan değişik çıktığını farkettim. Sanıyorum bunun için ufak bir düzeltmeye gerek var.

merhaba ben muayenem sonucunda %20 göğüs hastalıkları %20 kalp damar cerrahi %8 fizik tedaviden oranı aldım Balthazard Formülü ile raporuma oran ne kadar yansır ve ankarada artık rapor oranlarının düşürülmediği söyleniyor bu doğrumu tşkler

hunterrock11;

20+20+8=% 41 olur rapor oranınız.. Ankara'da ne olacağı bilinmez..

Bir turlu hesaplayamadim yardim edermisiniz?

Selamlar arkadaslar bugun gerekli islemleri tamamladik ve sonuc olarak
%66 ortapedi
%66 fizik tedavi
%40 solunum
%20 akciger
Bugun bu yuzdeleri aldik formule gore % kac olur acaba? Tesekkurler.

Bizim saglik kurul dosyamiza bundegerleri yazdilar eminim gordum. Bunlardan birini cikarabilirlermi? Mesela ortapedi ve fizik tedavi ikiside ayni diye birini cikarirlarmi? Cikararlarsa 66 40 20 kac olur ? Cok tsk ederim

66+40+20=% 84 olur..

Bilmiyorum, diğer 66'lık oranı sayarlar mı, çıkarırlar mı, bilgim yok bu konuda.. Tahminen konuşcak olursak, sadece ortopedinin verdiği sayılır, fizik tedaviden alınan sayılmaz gibi geliyor bana. Yanılıyor da olabilirim..

Selamın Aleyküm Yeni üye oldum foruma herkeze saygı ve selamlar.
Benim Sorum Şu olcak Gözden %32 Cildiyeden'de %15 aldım Toplamda %42 verdiler bu oran balthazarda uygunmu yoksa Rapora itiraz etsemmi bilenlerden Ricam ;)

Arkadaşlar, %43 +%40+%40+%23 bu oranlara göre sakatlık oranı ne çıkar yardımcı olursanız sevinirim.

Araba alacam şizofreni hastasıyım şizofreni özürlü oranım %80 ayrıyeten sag ayakta kısalık var oda %10 araba almak için %90 lazım alabilirmiyim teşekkürler

şizofren %80
ayak kısalık % 10

arkadaşlar diyebet 20 tansiyon 10 kronik böbrek yetmezliği 20 balthazard formülü ile yüzde kaç olur

içhastalıklarında diyebet 20 tansişyon 10 kronik böbrek yetmezliği 20 bu sonuç kaç olur

emre

hasta 60 yaşından büyükse % 48.16
hasta 60 yaşından küçükse % 42.4

Öncelikle iyi forumlar. Daha önce ninem için başvurduğum heyet raporu %78 çıkınca dilekçe ile itiraz etmiştim (http://www.engelliler.biz/forum/sag...dan-verilen-oranlar-neden-bu-kadar-dusuk.html)
İtirazıma istinaden en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna sevkettiler beni. Bugün 4 doktora muyane oldu ve oranlar şöyle;
Genel cerrah: %80
Ortopedi: %49
Göz: %7
Dahiliye: %48
Fizik tedavi : 48

Daha KBB ve Nörolojiye muayene olamadık Pazartesi gideceğiz. Yukarıda verilen değerler hesaplandığında şuanlık % kaç raporumuz mevcut? KBB ve Nörolojiden %10-20 arası bir oran alırsak yüzdelik dilime ne kadar etki eder? Şimdiden teşekkürler.

LokumTozu;

80+49+48+48+7=% 97 olur. % 10 ilave edilirse değişmez yine % 97 olur. % 20 ilave edilirse % 98 olur..

Bacıbey;

Teşekkür ederim. Sormak istediğim bir diğer husus ise; Mesela Fizik Tedavi ve Ortopedi iki poliklinik de diz ağrılarından dolayı verdi bu oranları. Hesaplamada bunlardan sadece birinin baz alınması gibi bir durum olur mu? Yoksa raporda mevcut tüm oranlar hesaplanmak zorunda mıdır?

arkadaslar merhaba benim %52 göz sol göz hic görmüyor sizinhesaba göre benim dürümüm ne olur tsk ler

Baltazar Hesaplaması

Merhaba,

Öncelikle bu forumdan çok değerli bilgiler edindiğimi belirtmek isterim. Bu kapsamda bu forumu oluşturan ve geliştiren herkese teşekkür ederim. 2004 yılında memuriyetime devam ederken bir trafik kazası geçirdim. Sol pelvis ve tibia kırıklarıma bağlı olarak yüzde elli özür oranı ve H sınıfı belge ile özel tertibatlı otomatik araç kullanabilir şeklinde bir rapor aldım. Forumdaki yazıları ve yorumları okuyunca, eski raporumda sürekli veya süreksiz yazmadığı için arabamı yenileyebilmek adına raporumu güncellemem gerektiğini anladım. Sürecin hızlı gitmesi için hastanede sadece ortopedik rahatsızlıklarımı belirttim ve 0,61 özür oranı ile raporumu aldım. Raporumda Tablo 3.3 için 0,05; Tablo 3.7 için 0,38 ve Tablo 3.8 için 0,59 oran yazılmış. Bu noktada iki konuda görüşlerinizi almak isterim:

1. Baltazardan hesaplarsak 0,59+0,38=0,75; 0,75+0,05=0,76 etmez mi? Yanlış mı hesaplıyorum?
2. Şu ana kadar maaşım için vergi indirimine başvurmamıştım. Astım, talesemi taşıyıcılığı, atopik dermatit gibi başka rahatsızlıklarımda bulunmakta. Bunları rapor süreci hızlı gitsin diye önemsememiştim. Vergi indirimi için varolan rapor ile başvurumu yapmam mı daha iyi olur yoksa raporumu altı ay sonra yenileyip yeni rapor ile başvurmam mı daha iyi olabilir?

Görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Hesabınız doğru, 59+38+5=% 76 yapıyor.. % 61 sonucunun çıkmasının nedeni % 38 olan oran eklenmemiş. yani sadece 59+5=% 61 olarak hesaplanmış. % 38 oranı fizik tedavi mi, ortopedi mi vermişti size?

Ekletmediğiniz hastalıklarıda raporunuza eklettikden sonra vergi indirimi için başvurmanız daha iyi olur. % 61 raporla 2. dereceden vergi indirimi hakkı alabilirsiniz. Tabii Ankara'da düşürülmeden olduğu gibi onaylanırsa.. Diğer hastalıklarınızda eklendiğinde rapor oranınız % 80 veya üzeri olursa 1. dereceden vergi indirimi hakkı kazanma şansınız var. Yine Ankara'da düşürülmezse, olduğu gibi onaylanırsa..:)

1. dereceden vergi indirimi hakkı kazanmak, emeklilik ve maaşa yansıma konusunda daha avantajlı diye biliyorum, ama detaylarını tam bilmiyorum.. Emeklilik işlerine oldum olası basmadı benim aklım..

Diğer hastalıklarınızdan da oran alabilirsiniz, keşke baştan belirtseydiniz, uğraşacaksınız yeniden şimdi.. 61'lik raporunuzun % 80 olabilmesi için size gereken oran % 48.. Zaten Talasemi'den alınabilecek en az oran % 40.. Geriye kalıyor % 11.. Astımdan en az % 20 alınabiliyor.. [FONT='inherit']Atopik dermatit[/FONT] içinde az çok oran alabilirsiniz. Yani, % 80 ve üzeri oranlı rapor alma şansınız var..

Bu hesaplamayı size fikir olsun diye en az oranları baz alarak yapıyorum. Daha fazla, veya az, ya da hiç oran verilmeyebilirde..

Merhaba Bacıbey,

Bütün oranları fizik tedavi belirledi diye biliyorum. Sadece ortopediye danıştılar. Önerileriniz doğrultusunda tekrar kurula girip, diğer rahatsızlıklarımı da beyan edeceğim. Net açıklamalarınız için hem size hem de böyle bir oluşumu sağlayan-burada emeği olan-herkese teşekkür ederim.

bnm rapor %69.. sizin bu dedinz baltazar mı neyse ne demek oluyor. anlatırmısınz...

evlenipde erkek çocuğum olursa adını baltazar koyacam:D
şaka bir yana şu baltazar konusunu ben ilk üye olduğum tarih olan 2008den bu yana anlayamadım baltazar ne baltazar mış.yani ne kadar yüksek alırsan o oranda düşüyor dimi
en son aldığım rapor şöyle idi
psikiyatri:%80
göz:%20
kalp damar:%7
toplam :%107
aldığım oran :%90
buyrun cenaze namazına tabi bu oranı almak için psikiyatride numara yaptımda bu oranı aldım yoksa %20 alıp oturacakdım

Üst Alt