Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Balthazard Formülü ile toplandığında % XX + % XX kaç olur?

vermezler ama dediğim gibi 10 verseler bile 40 yapmaz 37 yapar buda zaten bişeye yaramaz offk

Arkdaşar herkese merhaba benimde problemim eski tarihli rapor ve vergi indirimi için ankaraya göndercek olmam tabiki kabul edilmedi ve raporun yenilenmesi istendi.
Eski raporumda yazanlar : Görme(Sağ p-/Sol 8/10)(Sağ göz bant keratopi/Sol vitreus dejenere;üveit sekeli)

Bu raporu zamanında alırken zorlanmıştım doktor biraz insiyatfini kullandı diye biliyorum fakat Balthazart formülünden yararlanmamıstım herhalde çünkü;o zaman raporu aldıgımda gözümü tamamen almamışlardı şuan tamamen kazıdılar ve iç ve dış protez taktılar iç proteze müdahale edemiyorum dış protezi takıp cıkarıyorum.Durum böyle olunca Balthazart formulü kapsamında Sağ gözüm için + orana ek olarak bir % alabilirmiyim.Görme kaybı hikayem küçükken olan bir kaza sonucu retina yırtılmasının yavaş yavaş ilerlemesi ve tedavi edilmeyecek kadar geç müdahale edilmesi.Kaza ile ilgili bir kayıt yok vurma,çarpma vb. olabilir.

Sol gözümde sadece benim bildiğim doktor muayeanesinde bize okuttukları harflerin son 2 sırasını okuyamıyorum ve gözün arka kısmında bir leke var retinaya yakın sadece kontrollere rutin kontrollere gidiyorum lekenin büyümemesi için.

Benim merak ettiğim Sağ göz ile ilgili tamamen görmediğinde %32 aldıgımızı biliyorum ama Balthazartta gözün olmaması ve protez kullanımından dolayı bir %10 daha verildiği ayrıca görme kaybının hikayesinin nasıl gerçekleştiğininde % yükselttiğine rastladım.

Benim eski raporumda doktorun verdiği teşhiste %40 almam doğrumuydu yada az veya daha cokmu almam gerekirdi?
Gerçekten Balthazart formülünü doktorlar dikkate alıyormu? Protez ve Görme kaybı Hikayesi etkili oluyormu +%10 almam mümkünmü?
Yukarda yazdıgım konularda beni bilgilendirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum Allah razı olsun

protez durumundan ek puan verilmiyor göz tümörden dolayı alınmışsa 10 ek puan veriliyor bu durumda 32 bir gözden alırsınız ancak diğer gözden dr kaç verir bunu bilemeyiz en güzeli gidip raporu almanız olacak ancak durumunuz biraz kritik gibi bilemiyorum dr unuza kalmış biraz

tek gözüme 34 aldım pisikiatri raporu sonradan kapandı major depresyon tedavi ile kısmen düzelen benim toplamda ne kadar oranım olur acaba bilen arkadaşlardan rica ediyorum
GoXEl kardeşim senden de bir değerlendirme bekliyorum ve ben müfettişle görüştüm 2 aya yakın oldu emeklilik ne zaman olur ve ne kadar maaş alırım sence teşekkür ediyorum

sarasota

Balthazard'ta bununla ilgili birşey okudugumu hatırlıyorum yanlısmı yorumladım acaba bulmaya calısıyorum blursam msj atacağım,hatta görme kaybının hikayesi bile % olarak arttırıyordu.

Sizin dediğinizide okumustum Tümörden dolayı hatta %15 veriliyor ama benim öyle bişey değil.

Eğer biliyorsanız ilk gönderdiğim msjda belirttiğim görme kayıplarını hesaplama olanağınız varmı zamanında verilen %40 doğrumu

AHMET BEY

göz ile verilen rapor oranları çok düşürüldü buna emin olabilirsin eminim fazla bile verilmiştir tabi şu günle kıyaslarsak benim tahminim bu kez 40 ı alırsanız sizin için çok iyi dediğim gibi dr nuza kalmış birazda yani diğer göze vereceği oran burda çok önemli

sarasota

yardımların için çok teşekkür ederim son olarak bişey daha sormak istiyorum diğer arkadaşlarda biliyorsa cevaplayabilir.8 yaşından itibaren seneler boyu İstanbul Cerrahpaşa Tıp fakültesinde ameliyatlarımı vs orada oldum Göz doktorum beni unuttuysa bile bir şekilde hatırlatırım.

Sorum İstanbul Cerrahpaşa Tıp fakültesi ünv hastanesi oldugu için oradan alacagım sağlık raporu geçerlimi? direkt o doktora gidip durumumu aktarsam oradan alacağım sağlık kurulu raporu geçerli oluyormu?

üniversite hastaneleri rapor vermeye yetkilidir sorun hastaneye eğer rapor veriyorsa geçerli olur tabiki myki

Kardiyolog stent için %30 Tansiyon için %10 verdi.. Özür oranı hanesine ise %37 yazdı..
Endokrin Şeker hastalığı için %20 verdi.

Bu işlem Büyüklük sıralamasına göre yapıldığında %30 + %20 + %10 olarak mı yapılmalıydı acaba..?

%37 yi geçerli sayarsak 3. hastalık için %37 + %20 olarak mı hesaplanmalı..???

Herkese selamlar
Engelli heyet raporumda
Ortapedi %18
Kardiyoloji %55 di internetten Balthazard formülüyle hesapladığımda %63.1 çıkıyordu.
Raporu yeni aldım %43 verilmiş..
Acaba benmi yanlış hesapladım yoksa onların hesaplamalarında mı bir sorun var..
İtiraz etmelimiyim...

Özür orani hesaplama

Arkadaslar otv den yararlamak icin ananeme

Fizik tedavi %8
Ic hastaliklari %10
Isitme %52
Hiper tans %10
kardiyoloji %30 oranlar yazdi
efor %55 ve
birkac bulgu yaziyor ama yaninda yuzde yok
suanhastanedeyim bu oranlarla %90 geciyormu

Son düzenleme:
Baltazar formülüne göre 74.96 yapar

slm ali bey bende hastahaneye önümüzdeki hafta başvurucam tip 1 diyabet %30 gelir sanırım hba1c 8.6 çıktı iki ay önce tansiyon % 10 ve göz kuruluğu var % 5 acaba baltazar formülüne göre benim kaç olur sizce eğer % 40 geçmem lazım..teşekkürler

100-30=70
ien büyük oran ile
30+7=37

son %5 lik dilim eklendiğnde
100-37=63
63x5=315 100 ile bölersem % için=3,15

toplam :40,15 ile %40 alırsınız...

diabetus kolay gelsin ve bol sans

Peki hocam kisinin yasi 70 bi etkisi olurmu 90 yaparlarmi ? Bide ekg %55 yaziyo

arkadaşım o efor dediğin ef değeri normal çıkmış sayılır o bir oran değil kardioloji 30 vermiş zaten birdr 60 yaş üzeri olduğu için ek 10 puan gelir buda % 77 yapar

Merhaba arkadaşlar..
Herkese selamlar
Engelli heyet raporumda
Ortapedi %18
Kardiyoloji %55 di internetten Balthazard formülüyle hesapladığımda %63.1 çıkıyordu.
İtiraz etmelimiyim...

abimin üstünden araba almak istiyoruz

önceki raporu %67 rapordu maaş almak için. o zamanlarda %40 konuşma %50 zihinsel engel %20 epilepsi nöbet bide yürüyüşle alakalı %19 denilip %67 rapor verilmiş.

şimdi ben bi kaç gündür hastanelerdeyim de %70 orta düzey mental reterdasyon psikyatri verdi. nöroloji 3 oran %20 epilepsi %20 atak sinirlenmesi %10 da konuşma bozukluğu, dahiliyede %30 vermiş. bi göz kaldı.

bu balthazarla hesapladığımda şimdiki rapor %88 yapıyo ama önceki raporda balthazar yaparsam hesap tutmuyo bi terslikmi var yanlşmı hesaplıyorum.

acaba kilo da etkili olurmu 5 sene önce rapor aldığımızda 70 kiloydu şimdi 130 kilo heyet özür oranında hastanın durumuna göre raporda indirim veya yüksletme mi yapıyo acaba

Heyet raporu oranı doğrumu.itiraz etmelimiyim????

Merhaba arkadaşlar..
Herkese selamlar
Engelli heyet raporumda
Ortapedi %18
İtiraz etmelimiyim....

dediğin oranlar verilmişse 43 olmaz ya heyette düşürmüşlerdir oranı yada yanlış yazılmış olabilir ancak aldığın raporda neye ne oran verdiği zaten yazıyordur

merhaba arkadaşlar tip 1 diyabet %30 tansiyon % 10 göz kuruluğu % 5 diye biliyorum toplamda % 45 alırsan kaç olarak hesaplanır, ve göz kuruluğu için oran yazılmazsa dyabet% 30 tansiyon % 10 toplam % 40 acaba bu oran düşermi

göz kuruluğu rapor oranı %5 diye duydum ama tam emin değilim aslında psikoloji raporumda var 1 yıl kontrol koyuyorlar diye eklemedm kullandığım ilaç listesinide ekledim orada gözüküyor tüm ilaçlar bunlara bakarak belki oran yükseltirler diye düşünüyorum , göz doktoru muayene etti ve oraya göz kuruluğu ilaç kullanan ve tedavi altında diye not düştü kısmet ne diyelim

birde 2012 yılında rapor alırken bir çok bölüm dolaştım bu sefer gittiğimde sadece 5 doktora çıktım içerden o şekilde işaretlemişler, dahiliye, göz, kbb, genel cerrahi, nöropati diğer doktorlarla hiç görüşmedim bu işte bir terslik olabilirmi ?

iyi geceler,yeni üyeyim,malulen emeklilik için heyet raporu aldım,rapor oranım kardiyoloji %30,%10,%10,göğüs hastalıkları %20 verdi,balthazarda göre muhtemelen bağlanamayacak,yalnız bu forumda %60 ıgeçen oranlar için yargıtay kararları ile emsal teşkil eden açıklamalar okudum.Sizden ricam benim oranlarım dava açmak için bahse konu oranlarmıdır?takdir edersinizki çok kafa karışıyor,yanlış dava açarsam perişan olurum,aydınlatırsanız sevinirim,saygılar sevgiler

zaten oranınız 55 yapıyor zaten bu şekilde 60 ı da geçse melülen emekli olamassınız malüliyetin tespiti için sgk dan sevkli gitmeniz gerekir ve o raporda sgk ya gönderilir onun üzerinde oranda yazmaz zaten

Raporumda sadece nöroloji %20 yazıyor
Oysaki ortopedi de beni muayene etti ama ortopedi bölümü boş
Sağ bacak polio sekeli .Hakem heyetine gitsem acaba nasıl bir cevap alırım. Her iki doktorda muayene edip neden tek doktorda yazıyo. Bu rapor yeniden düzenlenir mi.Yanlislik var gibi. Bana yol gösterin.
15 yıllık öğretmenim, sırf daha çok insanın ihtiyacı var ben iyi kötü çalışıyorum dedim bana 15 yıl once verilecek olan % 42 raporu reddettim.Şimdi ise okul idareme kar yağdığında yalvariyorum okula gelemiyorum idare edin beni diye. Yasal olarak bir hakkım olsun istiyorum. Kar buz olduğunda dışarı çıkamıyorum.Ben delirmek üzereyim.
Güncel derecelendirme ölçeği bana cihaz kullan diyo. O cihaz yüzünden berbat bir ergenlik yaşadım. Şimdi ise muhtaç kaldım o cihaza.
Arabam var araba istemiyorum, vergimi 15 yıldır ödüyorum indirim istemiyorum, çalışmayı çok seviyorum erken emeklilik aklımdan geçmiyor.
Tek istediğim engelli raporum olsun %40 ve ben okul Müdürümün gözüne sokayım bunu.
Çok Üzgünüm vah benim ülkeme vah benim halime. ...

mrb bende 2014 de aldıgım rapor sadece istihdam için %54 sürekli vergi indirimi için ankaraya gödersem oranı dusermi dussde eski rapor kullanıla biliyormu tekrar?

Üst Alt