Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Atipik psikoz kimlerde ömür boyu sürüyor?

seda73838

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
128
Merhabalar herkese atipik psikoz hastalığı kimlerde kalıcı olur hayatının sonuna kadar başka bir hastalığa dönüşebilir mi bilgisi olan yazarsa sevinirim

2side mevcut tıp prosedürleri kapsamında mümkün. Yani hem söylediğiniz hem de tersi mümkün gözlemleyebildiğim ve bildiğim kadarı ile.

Son düzenleme:
@seda73838, iyiyim çok iyiyim elhamdulillah :) niye iyi değilmişim anlatır mısınız ?

atak felan geçirmiyorum ve keyfim çok yerinde Allaha şükür.

Son düzenleme:
Allahın dediği olur ömür boyu sürecek deyip günaha girmeyelim . Doktoru da tıbbı da bilimide yaratan Allah. Sebeplerden ölçülü bir şekilde beklentiye girin sonuçta doktorda kul. İlaçda Allahın rahmetiyle insanların bir nebze kontrol altına almak için insanların faydalanmasına sebep olduğu bir fayda . Bu ilaçlardan daha iyisi çıkacak eminim ama ömrümüz yeter mi görebilecek miyiz? Bilmiyorum.

Ömür boyu sürsün ; ne olacak ki ? İlaçlar sayesinde ve ilave (İş bulup çalışmak vb) şeylerle stabil hale geldiysen sıkıntı yok. Hatta remisyon (iyileşme) evresine geçersin. Hayattan keyif alırsın. Ama bu hayat ,eve kapanmakla geçmez. Meslek edinip çalışamıyorsan bile TRSM'ye falan gidilebilir. Zihni oyalayacak meşgaleler edinilmeli.

@seda73838, :unsure: Psikozdan tamamen kurtulup ilaçsız yaşamak diye bir seçenek var mı ? İlaç kullanmayı neden külfet gibi görüyorsunuz ?

@Descartes bazı kişilerde tamamen düzelme oluyor hastalığın nedenine bağlı ilaçları pek sevmiyorum çünkü beni bu hale getirenler icmezken ben içiyorum

benim önceki teşhisimde atipik psikozdu sonra bipolar oldu ama bipolardada psikotik dönemler oluyor sanırım bu hastalık geçici bişey değil

Üst Alt