Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşka ve hayata dair özlü sözler...

"gülersen dünya da seninle birlikte güler,
ağlarsan yalnız ağlarsın.."

"Yetişemediğin ve nereye gittiğni bilmediğin bir gemi gibidir aşk.."

Özkan Melek

Giderken kendimi sende bırakmayı diliyordum, ama gördüm ki sana hiç gelmemişim... Anladım ki; iyi niyetlerle dolu temenniler; bir yalana sıvanmış teşekkürlerde boğuluyormuş.. Merhabanın boynunu bükene elveda demek zulümmüş. Zülüflerinden zûl akan yare sancıyan yaram kadar bile değer görmem.
Ondandır ki; yarim ile değil yaram ile hoşum...

Şems-i Tebrizi

Üç harf yanyana kaç şekilde gelir bilir misin ?
Aşk dersin.. Sen dersin.. Ben dersin..
Sen, ben biter; biz dersin.. Gün gelir Git dersin..
Peki ''dur'' kelimesinden haberdar değil misin ?
Dur demeyi bilmez misin ?
Git demek kolay, dur diyebilecek kadar yürekli misin?

Can Yücel

[FONT=lucida grande][SIZE=4]"Kaç hayat yaşayınca yorulur insan ?
Kaç seneden sonra yaşlı,
Kaç hezimetten sonra bezgin,
Kaç sevdadan sonra kalpsiz,
Kaç kelimeden sonra lâl olur kişi ?"[/SIZE][/FONT]

[FONT=lucida grande][SIZE=4][/SIZE][/FONT]

”İnsanlığa olan inancını yitirmemelisin; insanlık bir okyanustur.
Bazı damlalar kirli diye okyanus kirlenir mi hiç?”

Dünümde olmayanlar, yarınım için akıl vermesinler.. Hakkımda bilginiz yoksa, fikrinizde olmasın..!

Hz. Mevlana

''DÜNYA, senin onu düşlediğin gibidir; o bir AYNAdır. Dışarıda kendi dünyanı bulursun, Düşlediğin dünyayı. ''

Stefano E. D’anna

[FONT=lucida grande][SIZE=3]Aradığın şey o kitaplarda değil, aradığın şeyi okuyarak bulamazsın.Sende eksik olan şeyi gözlerinle tamamlayamazsın.Aradığın şeyi Dünya'da arayacaksın,aradığın şeyi yüreğinle bulacaksın. Dünya'da ki tüm kitaplar, tüm hesaplar, akıl oyunları, sayfalarca laflar, sevginin yerini tutamaz.Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın...
Şems-i TEBRİZİ
[/SIZE]

[/FONT]

575252_3863636559703_1542176019_3133017_1115194803_n.jpg

[SIZE=3]Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlardı.
Bütün köy ahalisi toplandı.
İçlerinden sadece birinde şemsiye vardı.
Bu İNANÇ' tır.
... ...
Babalar bebeklerini havaya hoplatır, çocuklar gülmekten bayılır.
Yere düşübileceğini akıllarına bile getirmezler.
Çünkü babaları onu tutacaktır.
Bu GÜVEN' dir.

... ... ... Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur.
Ama yine de ertesi güne dair planlar yaparız.
Bu ÜMİT' tir.
"Ve bu üçü varsa içinizde; hayat gerçekten güzeldir''...
[/SIZE]

”İçimizdeki sevgi tutunacak bir dal bulamayınca, boş durmaktansa kendine sahte ve boş bir tane uydurur.”

Plutarkhos

En iyi değilim, en kötü de.. En cömert değilim, en cimri de.. En kibirli değilim, en mütevazı da.. Hiç kimseyi kandırmamış değilim, herkesi aldatmış da.. Kimseyi yarı yolda bırakmamış değilim, herkesi satmış da.. Hep iyiliğimden kaybetmiş değilim, kötülük yapa yapa kazanmış da.. Çok başarılı olduğum günler de oldu, dibe vurduğum da.. Sevgi dolu değilim, nefret dolu da.. Barışçıyım, biraz da savaşçı.. Biraz güçlüyüm, biraz zayıf.. Biraz iyiyim, biraz kötü.. İyi, kötü.. İnsanım.. ''

William Shakespeare

[FONT=lucida grande][SIZE=3]Bil ki, düşmek değildir insanları üzen... Elinden tutar gibi yapıp itenlerlerdir insanı hayata küstüren....[/SIZE]

[/FONT]​

[FONT=lucida grande][SIZE=3]Bil ki, düşmek değildir insanları üzen... Elinden tutar gibi yapıp itenlerlerdir insanı hayata küstüren....[/SIZE][/FONT]​

aynen öyle hep o itenler yüzünden güven denen şeye düşman olduk. ben bu sözü çok beğendim :eek:

Parayı kazanmadan harcamaya nasıl hakkımız yoksa, mutluluğu da üretmeden tüketmeye hakkımız yoktur.

DOSTOYEVSKİ

Bir mağduru en çok kızdıran ve canını yakan şeyin ne olduğunu bilir misiniz?

Kendi katilinin mezarına gelip ziyaret etmesi. Sevdiklerine ve akrabalarına kendi katilinin geçip nutuk atması, insanlık için adam öldürmenin ne kadar büyük bir suç olduğundan bahsedip döktüğü sahte göz yaşları...
hayır, mağdur mezardan çıkıyor ruhuyla, katilinin omuzuna dokunuyor "atma, beni öldüren sensin" diyor, sevdiklerine dönüyor anlatıyor gerçeği ama sözylediğini duyan yok:)
Hayır, ölmekte sorun yok da adamın zoruna gidiyor ya böylesi de:)

Kendini haksız yere öldüren katilinin mezarında kendini ziyaret etmesine çok bozulan ve kafası atan bir mağdurdan alıntıdır:)

Her iki taraf için, bir polemiğe karşılık vermenin en kötü biçimi kızmak ve susmaktır; çünkü saldıran kişi genellikle sessizliği bir aşağılama belirtisi olarak yorumlar.

Friedrich Nietzsche - Susmak

Zaman en iyi yazardır.
Her zaman mükemmel sonu yazar.

Charlie Chaplin

Olsun be aldırma Yaradan yardır,
Sanmaki zalimin ettiği kârdır,
Mazlumun ahı indirir şâhı,
HERŞEYİN BİR VAKTİ VARDIR...

Yunus Emre

İnsanlarla yaşamak güçtür,çünkü susmak zordur. Ve biz zıddımıza gidene karşı değil, bizi hiç alakadar etmeyene karsı en ziyade hiddeti gösteririz.

F.Nietzsche

Sükut eyledim, ''Kahrı var'' dediler. Biraz söyledim, ''Zehri'' var dediler. Sustum, kahrından susuyor dediler; biraz konuştum, zehrini kusuyor dediler.

Hz. Mevlana

[FONT=Arial]Cladue Bernard:[/FONT][FONT=Arial]
''Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz.''[/FONT]

Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme.
Sen dağları seyret.Yenik düşüyorsan
özlemlerine aldırma,kalbindeki
o uçsuz bucaksız sevgiyi hisset.
Işıklar sönmüşse ve karanlıksa onada aldırma,
ay ışığını seyret.
SABRET...
Sabret ki herşey hissettiğin kadar derin
ve sonsuz olsun.
Sabret ki herşey gönlünce olsun...

Mevlana

Sevgi her şeyi birleştirir.
Sevmek, inanmak demektir.
Siz kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır.

Goethe

Yağmur oLsan binlerce damla arasından bulur tutardım seni..
Çünkü korkarım; toprak aldığını vermiyor geri..! ''

Cemal Süreya

''Bazen dünyanın en zor mesleğidir. Kendi duygularına tercüman olmak. ''

Sevgili dediğin güzelliğiyle seni kendine aşık eden değil,Sana kendin olabilme şansını verendir.

Ernesto Che Guevara

Son sigaram gibiydin sen sevgili,
kıyamazdım içmeye...
O cebimde kırıldı, Sen kalbimde...

Yılmaz Erdoğan

:):):)

Neymiş?
Birini seviyorsak serbest bırakacakmışız.
Dönerse bizimmiş.
Dönmezse hiç bizim olmayacakmış.
Güvercin besliyoruz sanki.

Yılmaz Erdoğan

Üst Alt