Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ben kullanıyorum ücretsiz kaynağa gerek yok. başbakanlık kartıda oluyo ücretsiz istanbul kartıda oluyor gösteriyosun geçiyosun. ayrıca hızlı tren için başbakanlık kartı geçerli ücretsiz seyahat ediyorsun.
Demiryollari hizli tren dahil başbakanlık kartıyla bunun disinda marmaray metro tramway iett sehir hatlari Vapurlari metrobüs. Vs. Ise sari renkli engelli istanbul kartiyla kadıköyden aldim geçenlerde cumartesi gunleride acik iett sitesinden bilgi Alabilirsiniz
Başbakanlık kartini gösterip giseden bilet mi aliosun. Bide bu hiZli trende koltuk numarasina gore heralde business ten falan alabiliomusun engelli kartiyla yoksq hep ekonomiden mi cakiyolar bileti
Arkadaşlar ben bu gün işlemi yaoptım Başkanaklık kartınızla YHT istasyonunda vize işlemi yaptırıyorsunuz ve bilet rezerasyon işlemi yapıyorsunuz. Bu aşamadan sonra da Ücretsiz olarak binebilirsiniz ilk deneyimi 3 ARALIK ENGELLİLER günü nde yapacağım ve gözlemlerimi yazacağım e çok güzel olacağına eminim benş şimdi THY nin yurt içi yurd dışı indirimleri hakında bilgi almaya çalışacağım Uçaklarda da indirm varmı yok mu onu a araştırıyorum şu anda
Arkadaşlar bugün TCDD müşteri hizmetleri ile konuştum. Engelli kartı varsa Yüksek hızlı tren dahil türkiye de ki tüm trenler ücretsizmiş. Ayrıca engelli kartında refakatçi hakkı bulunur yazanlar, yanında bir kişiye de ücretsiz yolculuk yaptırabiliyorlarmış. Durum budur. İzmir - ankara ve izmir istanbul YHT yapılırsa (Ankara - izmir yapılmakta şu an) ben her zaman istanbuldayım artık. Bağlasan durmaz
İyi günler arkadaşlar yht ücretsizdir ben iki senedir ücretsiz kullanıyorum hatta şimdi biletinizi internetten alıyorsunuz istediğiniz zaman gara filan gitmeye gerek yok ama ilk önce başbakanlık karıtınızla gidip gardan sisteme ekletiyorsunuz ve size şifre veriyorlar sonra internetten her saat bilet alıp iptal edebilirsin yani iki yıldır ben kullanıyorum ankara istanbul arası gidip geliyorum bilginize
Doğu Ekspresi ile 444 8 233'ü (TCDD Müşteri Hizmetleri) aradım. Engelliler için ücretsiz olduğunu, yataklı vagonla seyahat etmek istemem halinde sadece yatak parası alındığını söylediler.
@Sametmenc05 [FONT=tahoma]Ben öyle bir şeye şahit olmadım kardeşim. Otobüs bileti yine aldım Engelliyim dediğimde benden 25 lira aldılar bu defa hiç bir şey demedim yine 25 lira istediler. indirim falan boş. Arabam çıksın minnet etmem zaten.
Bir acayip derde düştüm herkes gider karına. Bugün buldum bugün yerim, Hak kerimdir yarına. Zerrece tamahım yoktur şu dünya varına. Rızkımı veren Hüda dır kula minnet eylemem.[/FONT]
şehirlerarası otobüslerin belli bi kontenjanı var 2 kişi diye biliyorum.otogardan bilet alırken durmunuzu bildirin zorluk çıkarıp indirimli bilet vermzlerse otogardakı zabıtaya şikayet edin.
Şehirler arası otobüslerde %30 indirim var kanun diyorki herhengi bir firma buna uymazsa ceza alır +sınırlı kontenjan diye bir şey yok bu onların kendi kafasından engelli yolcu almamak için yapılmış bir uygulama
-mka bunuda daha önce söylemiştim. Ben nerden bileceğim 2 tane engelli aldığını? Kontenjanım dolu dedi diyelim bana otobüste kimler engelli mi diye soracam?
benzer durumda olan biri şikayet etmış şikayet edınce kota doldu demışler onlarda otogar çıkısında görevlılerle otobüse bınıp yolculru kontrol ettırmısler.kısaca kota doldu bahanesı yapamıolar.ha sen dersın kı lanet olsun 5 lira için uğraşmam o başka.
-mka Arabam gelirse kula minnet eylemem dedim ya. 20 yıldır şehir içi şehir dışı otobüse binmedim son 2 aydır biniyorum. Aracımda geldi şükür ama diğer arkadaşlar adına yazıyorum.
aynı olsa bile senın hızlı tren iidir.çünkü makınıst sensın ıstedıgın yerde mola verırsın istediğin zaman harekete gecersın.mesafe çok olmasa bile kafana göre takılır dinlene dinlene gidersin.
@asanur[FONT=sans-serif] [/FONT]Çogu durakta engelli kartınızı gösterdiğiniz zaman güvenlik geçişinize izin veriyor.Ama garanti olsun istiyorsanız 1 resim ve engelli kartınızla belediyeye başvurup ücretsiz kartınızı alıp kulanabiliyorsunuz.
tcdd'nin uygulamasii indirip bilet almak istedim fakat engelli katagorisi yok malesef
internet uzerinden nasil ucretsiz bilet alabiliriz bilgisi olan varmi