adam79
Merhaba foruma yeni üye oldum.paylaşımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için tşk ederim.
Yalnız ötv siz alınan araçla ilğili aşamadığım bir sorun var.
2 yıl önce %98 raporla dedemin adına bir araç aldım.dedem yakın zamanda vefat etti.
Araç dışında dedemden kalan 5 parça gayrimenkul daha var ve annemle beraber iki mirasçı var. diğer mirasçılar teyzem ve dayım araçtan feraget etmeye hazırlar.
Fakat vergi dairesindeki memurlar gayri menkullerin emlak değerinin aracın kasko değerinden yüksek çıkması gerektiğini söylüyorlar.aksi taktirde annemin arabanın devri durumunda ötv farkı vereceğini söylüyorlar.
Bulunduğum ilin belediyesinden gayri menkullerin emlak değerlerini hesaplattırdım ve 50 bin tl gibi bir rakam çıktı.Aracın ise kasko değeri yaklaşık 73 bin tl.
Bu durumda ne yapmam lazım.gayri menkullerin güncel fiyatları aracın 10 katı fakat emlak değerleri düşük. Ötv kanununun hangi maddesinde diğer malların aracın değerinden yüksek olması gerektiği vurgulanıyor.yardımcı olursanız sevinirim...
adam79 yazmış
saygılar...merhaba aynı durum bendede mevcut fakat biz işlemi 2015 yılında yaptık kimse konu ile ilgili bişey demedi ve şimdi ötv ödeneceği söyleniyor. size sormak istediğim mirascı sayısı öenmli değil sanırım aracın değeri oranında mal olması gerekli (yani araç 50 binse, 4 mirascı varsa, 4x50bin=200bin olması gerekmiyor sanırım). birde sonuç ne oldu,