Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında Vesayet-Velayet-Ek Karar..?

Fatma hanim

Size inanıyorum Fatma hanım, benim sözlerim bu mağduriyetinize karşı O insanlara tepki göstermek içindi. Rabbim yardımcınız olsun...

hakimler hep ret veriyor devlet engelli faydalanısn diyor yas çıkaıyor

anlamdım

jandarma1964
Bazı mahkemeler VESAYET MAKAMINDAN İZİN ALMAKSIZIN HER TÜRLÜ YASAL İŞLEM YAPMA YETKİSİ BULUNDUĞUNA VE HESAP VERMEKTEN MUAF OLDUĞU Kararını yazmayabiliyormuş. Emsal amacıyla bu kararı paylaşabilir misiniz. Ben de bu durumdan müzdaribim çünkü.

İsmail bey merhaba,
Yardımcı olabilirseniz minnettar olacağım bir sorum olacak.Aslında açıklamışsınız ama kafamda netleştirmek için dile getireceğim.
Aynı evde anne,baba ve engelli 18 yaşını geçmiş abim ile yaşıyoruz. Abim üzerinden ötv siz 2. aracımızı aldık ve kullanıyoruz. 5. senesi dolacak.Bu alım satım işlemlerini önceden vasisi olan ben takip ettim. Fakat malum Sulh Hukuk mahkemesi üzerinden alırken satarken izin işlemleri,eksper belirlenmesi, satarken ek karar, yok 2 adet daha teklif verecek kişi bulma,adliyede bunları bir arada buluşturma vs. işlemler zinciri uzun süren ve yorucu süreçler. Daha kötüsü, aracı alırken vasisi olduğum abim doğal olarak araç alım ücretini karşılayamayacağından, benim temin ettiğim ücret ile aldığımız aracın ödemesini alıcının ,engelli adına açılan banka hesabına yatırması ve mahkeme kararı olmadan sarf edilememesi ve yine mahkeme kararı olmadan yeni araç alırken kullanılamaması gibi olumsuzlukları nasıl aşabiliriz.

Acaba, benim vasi tayin sürem de şu an dolmuş iken, sizin bahsettiğinize göre, babam AİLE MAHKEMESİNE dilekçe verip velayet için talepte bulunsa, aracı satarken , satış ücretini alırken ve yeni araç alımında veya parayı farklı amaçlarda sarf edebilmek için SULH HUKUK MAHKEME prosedürlerine gerek kalmadan işlemlerimizi yürütebilirmiyiz. Konuyla ilgili tecrube yaşamış başka arkadaşlar varsa ve yönlendirebilirlerse şimdiden teşekkür ederim.

Aynı durumla bizde karşı karşıyayız nasıl çözdünüz olayı

Kısıtlının adına 20 yaşında araba var o yüzden olumlu sonuç vermiyor 5 yıl dolduğu zaman ikinci bir aracı satmadan almaya hakkımız var diye biliyorum peki hakim bunu bilmiyor mu

baronso
Avukata nasıl ulaşabiliriz

Hasan yolcu

ALım konusunda hakimlerin ayak diremelerine akıl sır ermiyor. Sözde korumaya çalıştığı kişilerin mal edinmelerine mani olarak esas hakimler kendileri vatandaşın hakkını gasp ediyor! Alım konusunda hiç kimse red verememeli! Bu konuda yüksek yargı kararı da vardı ama bulamadım şimdi.

vasilik çok kötü birşey hakimin kanaatinde yaptıgınız her işlem

Sayın OturanBoğa ve yorumda bulunan arkadaşlar.. 2017 ve 2018 de 2 kere araç alımı için hakimden red kararı çıktı ve sonunda pes etmiştim, son red kararından sonra 2.5 yıl geçti ve yasada değişiklikler varmı tekrar başvursam yine red mi verir yada red kararı vermemesi için neler yapabilirim bilgi verebilirmisiniz.

Merhabalar;
Bahsedilen konulardan bir tık farklı bir durum mu acaba bizimkisi emin olamadım.
Kayınvalidem, %92 engelli ( ÖTV Muaf ) kayınpederime vasi olarak atandı. Araç alımı için Ek karar başvurusu yapıldı ve kayınpederimin üzerinde mevcut bir araç var diye kara " Red " olarak çıktı. Kayınvalidemin o mevcut aracı düz vites araç olduğu için kullanması imkansız. Bu nedenle de ek karara başvururken özellikle o kullanamadığını, bu gerekçe ile otomatik vites bir araç alımı yapmak istediğinin altı çizilmişti.
Sanırım bu detay dikkate alınmadı. Bu durumda bu karara itiraz sizce bir sonuç getirir mi ? Fikri olan var mı ?
Saygılar.

aile mahkemesine araç satışı için verdiğiniz dilekçe örneğini paylaşabilirmisiniz

Ek Karar için doğrudan asliye hukuk mahkemesine başvuru yapılabilir mi?

Merhabalar,
Forumda geçen tüm yazıları okudum fakat cevaplar eski tarihlere ait ve güncel durumda değişme var mı bilgi bulamadım.
2016 yılında, %95 engel raporuyla alınan vesayet kararıyla ÖTV indirimli araç almak istedik ama noter bizden ek karar istedi.
Ek karar için gerekli başvuruyu Sulh Hukuk Mahkemesine yaptık. Mahkeme, talebi Aile Hukuk Mahkemesine göndereceğini, kararın orasının vereceğini söyledi. Süreç uzun sürer dedi. Doğrudan biz AHM'ye başvuru yapsaydık veya hala yapabilirsek bu süreç kısalır mı veya mevcut haliyle ne kadar sürer bilginiz var mı?

20.05.2021'de ek karar için Sulh Mahkemesine verdiğimiz dilekçeye karar çıktı. Görevsizlik gerekçesiyle Aile Mahkmesine sevk edildi. Karar oradan çıkacak. Beklemedeyiz. Güncelleme oldukça yazarım.

ek karar için süreç

arkadaşlar bizim durum biraz karışık anneme %90 engelli raporu aldik bayiye araç alımı için başvurduk ama annem adina eski bir aracımiz var bayii o araci sat yoksa vergi dairesi ÖTV muafiyetli araç vermeyebilir riske atma dedi ama aksilik araci satamadik sebebi annemin zihinsel engeli yok raporda da ibare yok ama konuşma güçlüğü çekiyor söylediği tam anlaşılmıyor derken noter vasi isterim dedi bu durumda araci direk almak için gitsek yine alamazmişiz bunuda öğrenmiş olduk vasisi abim oda il dışında ordan vasilik 2 yılda bir bittikçe uzatma istiyor hemen veriyorlar

şimdi vasi tek başına yetmiyor ek karar olacak dediler ordan başvursa sıkıntı olur mu ben burdan dilekçe göndersem vasi başka ilde araci kendine alıyor diye vermeyebilir mi dedi ama vasiligi nasil yeniliyor orasida muamma nasil yapalım dilekceyi ordan versin mi? vasiligi sen al dedi dilekçe verecem vasi il dışında olduğu için gorevi ben üstlenmek istiyorum gibi ama kaç gün sürer bilemedim iş uzamasin dedik ne yapmam lazım

bu arada eski araci vergi dairesine sordum öyle bişey yok verir araç dedi ama hakim zaten bir araciniz varmış diye izin vermeyebilir mi o önemli diğer araci görür mü? öncelikle araç alimi için dilekçe yazacaz sonra hâkim evrak ister onlari getirirsin demişler evrak olarak fatura isterse ortada araç yok neyin faturasını verecem çünki kapora verdik 1 haftalığına tutariz dediler şimdiye satmışlardir fatura aldik diyelim geciktik araç satildi başkasını alacaz belki başka paket yada renk olacak ek karar cikarsa başka paket yada renk alırsak bu araç tutmuyor diye noter veya dairelerde sıkıntı yaşar miyiz dilekçeyi şehir dışından verince fatura veya hangi evraklari isterse burdan faksla göndersek olurmu yada burdaki mahkemeye ben versem vasi değilsin mi derler yardimci olun lütfen

Ek karar için Asliye Hukuk Mahkemesi duruşma günü verdi (21.09.2021) Neden böyle bir yola girdiler neden süreç bu kadar uzadı anlamadım. Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Arkadaşlar cevap red verildi itiraz da etmedim artık numara sahibi benim başka bir şey yok

Merhaba malesef bilirkişinin saçma sapan bir raporuyla hakim benzer şekilde bize de araç alımı için red kararı verdi.
Zaten proformasını verdiğimiz araç malum döviz kurundan dolayı karar çıkana kadar 330.800 TL lik sınırı ikiye katladı.
Şuan yeni sınırın 2022 ocak ayında belli olacağı konuşuluyor.
Mahkemeye gerekli itirazı sizce ne zaman yapmalıyız, itirazımız bir işe yarar mı, yardımcı olursanız sevinirim. OturanBoğa tanerbudak
Siz daha önce bir avukatla anlaştığınızı yazmışsınız bir faydası olmadı mı? baronso

Vasi olarak engelli arac onayını bugun aldım ıhtıyacı olan kişilere yardımcı olurum

Bugun, annem'in vasisi olarak engelli ek karar reddine itiraz ederek.Arac alma hakkımı kazandım.İhtiyacı olan kişilere yardımcı olabilirim

Abi Merhaba Ben babamın yüzde 92 raporu ile araç almak istedim ve bu durumda bayi ile konuştum Bayi benden raporu istediğinde bende gönderdim Bayi bana senin baban bedensel engelli olduğundan vasiye gerek yok dedi hemen işlemlere başlayabiliriz sadece noterden vekalet lazım dedi bende vekaleti alıp gönderdim ve Nissan Qasqai aldım ve parayı ödedim Bayi raporu maliyede işletip bana evrakları gönderdi bunlarla eminiyete gidip ruhsat ve plaka işlemlerini halledip aracı teslim almaya gel dedi. Ben de emniyete gittiğimde emniyet trafik tescil de ki görevli memur senin babanın raporunda sinilite hastalığı yazıyor dolayısıyla vasi ve ek karar çıkarman lazım dedi. Baya ısrarcı olmama rağmen kabul etmedi. Ben de vasi başvurusunda bulundum ve 15/12.2017 itibariyle vasilik onaylandı. Daha sonra ek karar için başvurdum.

Ek karar mahkeme tarihi 22/02/2018 olarak belirlendi ve bugün itibariyle yani (25.01.2018) tarafıma tenzip formu gönderdiler ekte sunulmuştur bakabilirsiniz . Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim Aracı ekim ayında almama rağmen ve tüm parasını ödememe rağmen aracı hala getiremedim RED CEVAVI verilen arkadaşlar baya mevcut ne gibi bir yol izlemeliyim Bu Arada BABAM BAĞIRSAK KANSERİ VE SOL TARAFI FELÇ KALP YETMEZLİĞİ VE PROSTATI VAR YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARDAN ALLAH RAZI OLSUN TEŞEKKÜR EDİYORUM Bana ulaşabilir misin

Arkadaş vasi kararı ile araç alımı için başvuru yaptık. Ek karar çıktı profarma eklemistik ancak bayinin bize vermiş olduğu faturada motor şase ni şu farklı aracı başkasına satmışlar bize o şase motor no yazılı ek karar çıkmışti biz notere son faturayi verdik. Bayi sorun çıkmaz dedi. Trafik tescil vs de sorun çıkar mı aynı model aynı marka sadece motor şase nosu farklı. Hakimlige gidip ek karar düzeltme mi talep edeceğiz acaba bize ruhsatı getirin demisti.

Üst Alt