İsmail bey merhaba,
Yardımcı olabilirseniz minnettar olacağım bir sorum olacak.Aslında açıklamışsınız ama kafamda netleştirmek için dile getireceğim.
Aynı evde anne,baba ve engelli 18 yaşını geçmiş abim ile yaşıyoruz. Abim üzerinden ötv siz 2. aracımızı aldık ve kullanıyoruz. 5. senesi dolacak.Bu alım satım işlemlerini önceden vasisi olan ben takip ettim. Fakat malum Sulh Hukuk mahkemesi üzerinden alırken satarken izin işlemleri,eksper belirlenmesi, satarken ek karar, yok 2 adet daha teklif verecek kişi bulma,adliyede bunları bir arada buluşturma vs. işlemler zinciri uzun süren ve yorucu süreçler. Daha kötüsü, aracı alırken vasisi olduğum abim doğal olarak araç alım ücretini karşılayamayacağından, benim temin ettiğim ücret ile aldığımız aracın ödemesini alıcının ,engelli adına açılan banka hesabına yatırması ve mahkeme kararı olmadan sarf edilememesi ve yine mahkeme kararı olmadan yeni araç alırken kullanılamaması gibi olumsuzlukları nasıl aşabiliriz.
Acaba, benim vasi tayin sürem de şu an dolmuş iken, sizin bahsettiğinize göre, babam AİLE MAHKEMESİNE dilekçe verip velayet için talepte bulunsa, aracı satarken , satış ücretini alırken ve yeni araç alımında veya parayı farklı amaçlarda sarf edebilmek için SULH HUKUK MAHKEME prosedürlerine gerek kalmadan işlemlerimizi yürütebilirmiyiz. Konuyla ilgili tecrube yaşamış başka arkadaşlar varsa ve yönlendirebilirlerse şimdiden teşekkür ederim.