Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik kullanmak öğretmen olmaya engel mi?

Konular
9
Reaksiyonlar
12
Merhabalar arkadaşlar.2 yıldır antipsikotik ilaçlar kullanıyorum.En son Atipik Psikoz tanısı aldım.EKPSS'ye girip kendi mesleğim olan Türkçe Öğretmenliği için tercih vereceğim.Bu ilaçlar öğretmen olmama engel olur mu ? Yani durum bildirir raporunda uygundur verirler mi ?

merhaba genel olarak konuşmak gerekirse engel değil veya direkt engeldir denmez.. ama ben psikiyatristimle önce konuştum atanmadan önce. o da bana açıkça söyledi "sen yapabilirsin" dedi. (hatta ben bunu 1-2 psikiyatriste sormuştum sanırım, konuştum yani) ben de atandıktan sonra durum bildirir rapor aldım. yani kısacası doktorunuzla konuşun (sizi tanıyan bir hekim olsun ve de sağlık kurulu poliklinik muayenesine de mümkün ise söyleyin o hekim sizi muayene etsin.

hayırlısı olsun.

@kar&yağmur, tedavi sürecinizde okuyormuydunuz yoksa egitiminiz bitmismiydi .algi sorunu demekki herkeste olmuyor yada zamanla mi düzeliyor kafamda okadar sorular varki ..

@ankr, lise döneminde bu hastalığa yakalandığım söylenir. ancak ben hem lise hem üniversite dönemlerini NORMAL bitirdim. kaliteli okullarda okudum genellikle bu 2 dönemdede. (ingilizceyi hem okulun kalitesi -imkanları hem de kendim de sıkı çalışıp burada iyi şekilde öğrenmiştim örneğin)
çok çalışan bir profilim var. insanlar buralarda "arkadaşım yok" , "kimse ile konuşamıyorum" gibi şeyler söylüyorlar yani sıkıntı tabi Allah'a dua etmek gerekli kanaatimce, ben ise çoğu zaman bi noktadan sonra insanlara kapıyı sertçe kapatıyorum. Bunu yapmak zorundayım bazen yoksa gerekli çalışmamı yapamam gibime geliyor. Veya normal hayatımı yerine getirmekte zorlanabilirim. Belli sınırlarım var yani. Bazen kırıcı davrandığım söylenir aldırmıyorum (mesela tanımadığım insnalara karşı taviz vermem - sert davranış gösterme eğilimim yüksektir çünkü onu tanımıyorum anlaşıldığı üzere yani o yabancı) ama genellikle hemen herkes kibar olduğumu da söylemiştir. iş ortamında biçok kişiden çok nazik olduğumu işittim.

algı sorunum yok. Elahmdulillah. Realist olduğumu düşünüyorum

hiçbir zaman görsel - işitsel bir halüsinasyon görmedim. Elhamdulillah.

bu ikisinden de ve bana ağır gelebilecek bir dertten veya beni Allah'tan uzaklaştırma potansiyeli bulunduran bir sıkıntıdan Allah'a sığınırım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: ankr
@kar&yağmur yazdıklarınız çoğu insan için umut verici olmalı öğretmen olduğunuzu yazmışsınız Allah şifa versin.Peki kaç yıl oldu bu hastalıkla tanışalı sakıncası yoksa şuan hangi ilaçları kullanıyorsunuz dozları nasıl hastalık öncesindeki gibimisiniz

liseden beri var (liseden beri ilaç kullanıyorum). Ama dediğim gibi üniversite eğitimi dahil tüm eğitimleri normal insan gibi normal sürecine tabii olup öyle bitirdim. 35 -40 aralığında yaşım (sınırlar dahil).
ben aylık depo iğne kullanıyorum 9 yıldır (abilify maintena ). Duanız için amin. şu soruyu tam anlamadım : hastalık öncesindeki gibi misiniz? nasıl yani. gerçekte aslında 2 saniye içerisinde bile değişebiliyor insan. ama sormak istediğiniz şey mesela : zinde misiniz gibi bir soru ise EVET.

teşekkür ederim.

bence bende pek sıradışı şekilde özel bir hüner yok.insan olmayı temsil dışında. Elbette ki çok çalıştım ama çok çalıştığım halde kazanamadığım sancılı yıllarım da oldu demekki sadece çok çalışmakla olmuyor. Yüce Allah'tan istediklerim bir bir oluyor o kadar (Binlerce kez Elhamdulillah :) ), Allah imkansızı mümkün kılar. Siz de Allah'tan dua ile talep ediniz. Allah'a dayanın, güvenin sırtınız yere gelmez çünkü o çok güçlüdür. Allah müslümanların yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
@kar&yağmur, cok güzel dusunceliriniz maşallah..Amin...

biz aslında şunu merak ettik işitsel ve görsel halisinasyon da olmadı ise siz de ne nasil bir belirti oldu..okuduğum her olumlu yorum yavrumuz için bizlere umut oluyor. Dediğiniz gibi rabbimin gücü herseye yetendjr ol der olur hic yasanmamisa dönerler inşallah

@ankr,

sanırım upuzun bir cevabın olması gerektiği bir soru sordunuz (tam emin değilim tabi) birde belirtiler önemlidir illaki , orası sizin ve doktorun arasında olan ve müdahale edemeyeceğim bir durum sanırım. Fakat ben hep okuduklarımdan ve tecrübemden şunları söyleyebilirim.

*** yapılan iyi bir şey her zaman iyidir. (iyilik yap denize at, balık bilmezse ğalık bilir) ama benden "sizde ne yaptınız da hayatınızdan lezzet almaya başladınız?" gibi bir soru soruyor veya bu sorunun cevabını arıyorsanız emin olmamakla birlikte sanırım şunu tavsiye edebilirim.

evet iyilik yapmak güzel ama istikrar yani devamlılık bunda daha fazla etki yapmış olabilir belki. Allah az da olsa ibadetin devamlı olanını sever denmiş (biryerlerde böyle okudum uzun yıllardan beri).

*** bazı durumlarda sabır gerekebilir. Mesela siz olumsuz bir şey yaşıyorsunuzdur. Kendinizce gerekli her şeyi yapmış olduğunuzu düşünüyorsunuz ve ama yine de sonuç sizin beklediğiniz sizin istediğiniz gibi olmamıştır. böyle bir tablo varsa bence isteklerinizi Allah'a iletmede sebat etmeli hatta daha çok istemelisinizdir. Benim fikrim budur.

ayrıntı (sizin sorduğunuzu tahmin ettiğim detaylar) : ya ben ilköğretimde okulumu derece ile bitirdim. lgs sonuçlarına göre okul birincisi idim tabi böyle olunca merkez anadolu liselerinden birine yerleştim (Devlet okulu y. dille öğretim yapan resmi liseler). önceliğindede bursla özel bir kurumdan eğiitm bursu kazanmıştım. hazırlığını yapacağım lise ye giriş için.

neyse. dediğim gibi herşeyi anlatmak mümkün değil. Ancak o yıl ben o özel kurumda ki bazı öğrencilere karşı kendimde bir farklılık hissetmiştim. sanki onlardan bazısı benden biraz farklı gibi dedim. dediğim liseyi kazanınca oraya gelenlerin tamamı benden zengin, ekonomik açıdan varlıklı ailelerin çocukları idi. malesef aralarında kaynaşamadım. hep yalnız kaldım. ama yinede çok çalışıyordum. özellikle hazırlık sınıfında belirttiğim üzere çok çalışmıştım.

hazırlık sınıfında 24 saat ingilizce + 4 saat türkçe dil dersi vardı. yani aslında temel 2 ders vardı. ancak lise 1 de böyle değildi. 13 14 tane farklı ders olştu ve ben başka farklılıkklarla birlikte hepsinin üstesinden gelemedim. zaten ruhen yalnızdım ki hatta hiç arkadaşım olmuyordu çok üzülüyordum ama kimse ne benimle arkadaş olmak istiyordu ne de ben bu konuda bir türlü başarılı olamıyordum.

hazırlık sınıfında iken ayrıca bu sosyal ilişkileri hep okula gitmeden önce şöyle yapacağım böyle yapacağım diye planlayıp gidiyordum ama hiçbir gün hiçbir planım planladığım gibi çıkmıyordu. Buda sonuç olarak çok mutsuz ediyordu beni. lise 1 de hazırlıkta büyük eforla çalıştığım ingilizce dersine bir de başka sebepler eklenince 8 saatlik ingilzce dersinden sanırım 5 üzerinden 3 ile geçmiştim (1. dönem sonu.) Bu arkadaşlarımın yani dersteki hallerine göre beni tanıyanların dahi sanki "aaa kar& yağmura ne oldu niye böyle oldu bu kesinlikle teşekkür dahi alamaz" gibi düşüncelerin peyda olmasına yol açtı nitekim öyle de oldu.

mutsuzluk had safhadaydı. okul ise bangır bangır yoluna devam ediyordu bu metropolde bu okul tanınan bilinen bir okuldu.

neyse ben bir hafta okula gitmedim hastalanmıştım (ek ayrıntı çok fazla kilo vermiştim hatta anoreksiya olmuştum sanırım hayati risk varmıydı çok net hatırlamıyorum fakat bu kilo verme üzüntüden dolayı zayıflama gözle rahatça görülür bir farklılık oluşturmuştu. çok mutsuzdum ve yemek yiyemiyor hatta meyve suyu dahi içemiyordum, bu durum kar&yağmura ne oldu dedirtiyordu rahatça)) ve beni hastaneye götürlüler babam beni yatırdı. o gün bana bir bakış attı ki onu hayatımda unutmam. sanki bana "oğlum galiba birşeyleri kaybettin" gibi hissettirmişti.

yani 2 hafta hastanede yattım. ama ilk gün ben niye burdayım burası neresi vs ne olduğunu anlamamıştım bile. ben zaten 14 -15 yaşarındayım o zaman.

babam beni her gün ziyarete geliyordu zaman zaman annem de geliyordu. Ekt de yapılıyordu ve hatırladığım her akşam kalçama iğne de yapılıyordu. Ekt ise doğrudan yapılmaktaydı.

hastaneden çıktığımda ekt nedeni ile hafızam biraz körelmişti. birşeyler mazide kalmış sanki onları hayal meyal hatırlıyorum gibiydi. bir haftada sadece evde geçirdim sanırım.

diğer ayrıntılar: bildiğim birkaç ayet nedeni ile yaşananları tam olarak sebebini bilmiyor olsam bile temel olarak kendime kesiyorum faturayı desem sanırım doğru olur.

Çünkü Allah bir ayette şöyle demiştir. "إن الله لا يظلم ناس شياً و لاكن ناس انفسهم يظلمون " (yani meali: "Gerçekten Allah insanlara zulmetmez , lakin insanların kendileri nefislerine zulmeder"

böyle diyor. Şu ayetin Arapçası aklımda değil ancak mealen şöyle diyor

"başınıza gelenler yapıp ettikleriniz yüzündendir."

yinede bir zamanlar namaz kıldığını da bildiğim bir piskiyatriste böyle düşündüğümü anlatınca o bana "sevgili kar & yağmur, sen böyle söylüyorsun ancak peygamberlere de belalar ve dertler isabet eder hatta bildiğim kadarı ile dertlerin belaların büyüğü peygamberlere isabet eder, fakat onlar suçlu değillerdir ,peygamberler masumdur" demişti.
böyle olunca biraz dengede kalıyorum galiba. :)

Tabi Allah'a her zaman dua etmek gerekli ,O'nunla iletişim halinde olmak yani. şu halde yüce allah namaz , oruç zekat gibi güzel vazifeleri bizlere bir yandan farz görev olarak tayin etmiş diğer yandan bunlar dua etmek için bence anahtar kilit vazifeler.

birçok şeyi bu başlıkta anlattım paylaştım sanırım.

vesselam.

Son düzenleme:
@kar&yağmur, yüreğim burkularak okudum inşallah bizde böyle diyeceğiz hersey elhamdulllah geçti diye.uzun cevapiniz iicn teşekkür ederim

@ankr,

merhabalar , rica ederim. hayatımda etkisini çokça hissettiğimi düşündüğüm ve belki de mutluluğumun %90 dan fazlasını bu kısma atıf yaptığım bir bilgiyi bir kez daha paylaşmak isterim.

Dua etmek. (Eğer nasıl dua edeceğinizi bilmiyor veya kesintiler yaşıyorsanız dilerseniz dua etmeden önce 2 rekat nafile hacet namazı kılabilirsiniz)
önemli bir husus: devamlılık çok önemli bence.

Allah müslümanlarla beraber olsun.
kalın sağlıcakla.

• Beğen
Reaksiyonlar: ankr
@kar&yağmur, ben yeğenime sürekli dua ediyorum rabbim inşallah kabul eder ...icten yapilan duaların geri cevrilmeyecegine inancim sonsuz olduğu için o günleri sabirsizlikla bekliyorum

Üst Alt